The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2010, 13:03
Obejrzałem ten wywiad z Borucem i mam dwa spostrzeżenia:
-Boruc to alkoholik.
-Smuda to straszny prostak.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.11.2010, 14:12
Coz, ja uwazam Smude za najlepszego polskiego trenera z prostego powodu patrzac na wyniki i na gre jego zespolow w ostatnich latach. Uwazalem, ze z obecnych polskich trenerow jak nikt zasluguje zeby poprowadzic kadre na euro 2012 ale teraz musze przyznac, ze jestem rozczarowany. Nie chodzi w sumie za bardzo o gre bo ta wyglada jakos przyzwoicie ale o ta cala atmosfere wokol, ta kolejna afere. Widac golym okiem, ze Smuda nad tym nie panuje, nie ma poslouchu wsrod zawodnikow. Tu chyba nawet nie chodzi o prostactwo ale o niekonsekwencje, to, ze papla rozne rzeczy na lewo i prawo, a potem zaraz zmienia zdanie - trudno takiego czlowieka traktowac powaznie i to sie juz raczej nie zmieni.
Mysle, ze teraz trenerem moglby zostac Engel - drugi polski trener, ktory cos tam osiagnal w ostatniej dekadzie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 04.11.2010, 00:15
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Mysle, ze teraz trenerem moglby zostac Engel.
Mysle, ze Engel od dawna mysli tak samo.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
mt_kielce
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 04.11.2010, 00:53
Czemu nie powołał Cywki... no i Stulina, który gra w młodzieżówce, no ale Smuda teraz ceni wysoko Łukasza Mierzejewskiego... Zobaczymy co teraz wymyśli, powołując z "ekstraklasy"

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 04.11.2010, 01:14
Rozwinę wątek, bo wcześniej pisałem na szybko, bo musiałem wyjść

Nie chodzi mi o umiejętności trenerskie Smudy, bo bardzo wysoko je cenie, ale o sposób w jaki się odzywa itp. Jeżeli prawdą są słowa przytaczane przez Boruca, w stylu "chcesz wyjebać" łychę, "co odpierdalasz", "grubasie", "w ciązy", słowa o Majewskim itp. to dla mnie to jest prostactwo. Takiego trenera bym nie słuchał i nie szanował, tylko dałbym mu w ryj....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.11.2010, 01:41
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Rozwinę wątek, bo wcześniej pisałem na szybko, bo musiałem wyjść

Nie chodzi mi o umiejętności trenerskie Smudy, bo bardzo wysoko je cenie, ale o sposób w jaki się odzywa itp. Jeżeli prawdą są słowa przytaczane przez Boruca, w stylu "chcesz wyjebać" łychę, "co odpierdalasz", "grubasie", "w ciązy", słowa o Majewskim itp. to dla mnie to jest prostactwo. Takiego trenera bym nie słuchał i nie szanował, tylko dałbym mu w ryj....
Co do umiejętności to się nie zgodzę, tzn Smuda był(niestety tryb przeszły) bardzo dobrym motywatorem i tego mu nikt nie odbierze, tyle że jak zdobył ten stołek, o który tyle walczył to mu się wszystko we łbie po.......iło.Syndrom Boga to raz(sory ale taki syndrom to może mieć Murinho a nie 'smieszny' Smuda), dwa to co o czym piszesz, trzy to takie bzdury co on opowiada to jest na prawdę kosmos

A co do alkoholizmu Boruca.To że lubi wypić sprawa jasna ale ja bym tak daleko nie szedł.Większość grajków lubi wypić i nie ma w tym niczego złego.Wiadomo kiedy jest problem i nie wiem czy akurat Boruc go ma.
Jak słucham i czytam różne rzeczy to na prawdę nie wiem czy jest problem czy ktoś próbuje zrobić tu wycieczkę ośmioklasistów.
Wiadomo że jak spotykają się kolesie to chcą się napić.To jest naturalne.Zasady powinny być jasne.
1.Nie przed meczem.
2.Mogą się napić ale nie mogą zrobić bydła.

I to powinno być nietolerowane.W ogóle gdyby tak postawić sprawę to pewnie afer by nie było, bo by wiedzieli na czym stoją a jak jest totalny zakaz to robi się z tego przedszkole.'Pijcie ale przy mnie' - no ....a przecież to jest absurd..No sory ale oni myślę że nie chcą pić by pić ale by spędzić ze sobą chwilę czasu...ze sobą a nie ze Smudą

Jak Borubar z Żewłakowem robili wieś w samolocie to trza ich , jak to spocony Janek mówi - wy.......ić dyscyplinarnie, a jeśli jedynie napili się i humor im dopisywał to o co w ogóle chodzi

Francowi się całkowicie wszystko pomiszało ale niech będzie na tym stołku bo jeszcze naszemu Bossowi przyjdzie do łba by go zatrudnić a tego bym już nie zdzierżył.Nie przecze że dla mnie liczy się tylko Wisła.Reprezentacje fajnie oglądnąć jak dobrze grają ale to wszystko.Lokalny patriotyzm
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.11.2010, 08:53
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Coz, ja uwazam Smude za najlepszego polskiego trenera z prostego powodu patrzac na wyniki i na gre jego zespolow w ostatnich latach. Uwazalem, ze z obecnych polskich trenerow jak nikt zasluguje zeby poprowadzic kadre na euro 2012 ale teraz musze przyznac, ze jestem rozczarowany. Nie chodzi w sumie za bardzo o gre bo ta wyglada jakos przyzwoicie ale o ta cala atmosfere wokol, ta kolejna afere. Widac golym okiem, ze Smuda nad tym nie panuje, nie ma poslouchu wsrod zawodnikow. Tu chyba nawet nie chodzi o prostactwo ale o niekonsekwencje, to, ze papla rozne rzeczy na lewo i prawo, a potem zaraz zmienia zdanie - trudno takiego czlowieka traktowac powaznie i to sie juz raczej nie zmieni.
Mysle, ze teraz trenerem moglby zostac Engel - drugi polski trener, ktory cos tam osiagnal w ostatniej dekadzie.
Ale jakie to były wyniki? Co Smuda zrobił wielkiego powiedzmy w ciągu ostatnich 10 lat? Najlepsze wyniki to miał w 2połowie lat 90-tych z Widzewem i Wisłą, a wcześniej ze Stalą - dobry wynik jak na potencjał klubu i wtedy nominacja byłaby niejako nagrodą. Teraz to przede wszystkim polityka.
Jest słabawo-cienka gra, kadra się rozłazi, nie potrafią załatwić problemów we własnych gronie.
Aaa niech se tam Lato&co robią co chcą...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.11.2010, 10:27
Mamy już rozwiązanie jak to się stało, że Polska wygrała z Portugalią
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Op...wiadomosc.html

Cytat:
Defensor wspomniał również o kulisach meczu Polski z Portugalią. - Podobno dzień przed meczem z Portugalią w Chorzowie, naszym najlepszym za kadencji Leo Beenhakkera, w hotelu gości zjawiło się kilkanaście zjawiskowych polskich dziewczyn. Mało kto by się im oparł, nie oparli się i Portugalczycy. Słyszałem, że figlowali całą noc. Czy to miało wpływ na wynik? Szczerze, gówno mnie to obchodzi. Skoro Cristiano Ronaldo z kolegami nie potrafili powstrzymać swoich żądz, to następnego dnia zostali przez nas nakryci czapką - stwierdził.
Po prostu członki nie domagały
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.11.2010, 14:54
W sumie to by pasowało do naszej skopanej- prostytutki ratują reprezentację.
Może jakiś dream team z burdeli na Euro 2012 dla naszych przeciwników, finał pewny.
Az linkowanego wyżej artykułu ten fragment miażdży:

Cytat:
Bąk wspomniał również o tym, że podczas zgrupowań kadry mieszkał z piłkarzem, który przed snem koniecznie musiał wypić "setkę", aby się uspokoić. Ta historia jednak nie budzi takiego zniesmaczenie, jak opowieść o jednym z byłych kadrowiczów, który teraz zajmuje ważne stanowisko w naszej piłce. - Zasikał się na dziewczynę, którą zamówił na noc do pokoju. Potem wytłumaczył, że ma taki fetysz.
Ciekawe o kim mowa?
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.11.2010, 18:12
Z tą setką to pewnie Koala, ostatnio Hajto też mówił o takim przypadku... Miał na myśli osobę, która jest teraz w kadrze a grała razem z nim - z obecnej kadry to chyba tylko Żewłakow i Zieliński. Stawiam na Zielińskiego, cicha woda brzegi rwie
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.11.2010, 19:11
Wychodzi na to ze Smuda ma problem ze soba. Powoluje totalne nieporozumienie, glownego winowajce przegranych kilku spotkan przez Palermo Glika, oraz dochodzacego do zdrowia po kontuzji Wojtkowiaka.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.11.2010, 19:47
Nie rozumiem też powołania Maćka Sadloka, który dotąd w kadrze się kompromitował no i Majewski, który nie mieścił się nawet do drugoligowego angielskiego klubu. Tytoń też nie wiem dlaczego dostaje powołania przecież to zawodnik, który w reprezentacji nie wykazał się jeszcze żadną dobrą interwencją. Natomiast za Fabiańskiego powinien być Boruc obecnie najlepszy polski bramkarz wykluczanie go z kadry było błędem Smudy.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.11.2010, 21:34
Titto napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem też powołania Maćka Sadloka, który dotąd w kadrze się kompromitował no i Majewski, który nie mieścił się nawet do drugoligowego angielskiego klubu.
Może i tak ale właśnie cyknął brameczkę na 1:1 z Coventry.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.11.2010, 23:32
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to ze Smuda ma problem ze soba. Powoluje totalne nieporozumienie, glownego winowajce przegranych kilku spotkan przez Palermo Glika, oraz dochodzacego do zdrowia po kontuzji Wojtkowiaka.
Coś tam nasz selekcjoner mówił, że ten pierwszy może trafić do Wisły i "musi go holować". Kompletnie bez sensu, a więc całkiem prawdopodobne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
artek1906
Member

Od: 03.2009

Stary 14.11.2010, 17:19
Czuje że teraz jest moment Pawła w reprezentacji... pyknie brame z WKS i już bedzie mu szło tak aż do 2012.
"Mocy przybywa, nie ma co ukrywać"

"... i gdyby nie Ona świat mógłby się zatrzymać..."
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.11.2010, 21:45
Borysiuk i Smolarek w kadrze Franza:
http://www.90minut.pl/news/140/news1...ecz-z-WKS.html
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 14.11.2010, 23:02
Smolarek? Borysiuk? Przecież to jest jakieś nieporozumienie.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.11.2010, 23:06
Franz oglądnął chyba znaffców z Ligi+Extra
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.11.2010, 11:01
Dał się nabrać Smuda na tego Borysiuka.
Ale Franz to prosty chłop, a po wczorajszej reklamie w Cana(L) + niesamowitych umiejętności tego kopacza sam prawie w nie uwierzyłem.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.11.2010, 20:00
http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...-smudy,1558737

Nigdy w życiu!!!!!! tego to bym nie zniósł jeśli by ten pajac zagrał w REPREZENTACJI Polski
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 16.11.2010, 20:07
Ja pierdziele jeszcze nam Arboledy w kadrze potrzeba
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.11.2010, 20:24
Jak ten pajac bedzie grał w Reprezentacji Mojego Kraju już nigdy w życiu nie oglądne meczu Polski,
Polska dla Polaków, rodowitych Polaków, wystarczył taki Roger. I nie chodzi mi tu o to, że jeden grał
w Legii a drugi gra w Lechu. Po prostu jeśli chcą sie jakoś rozwijać to trzeba przeboleć kilka lat słabej
gry a nie dawać obywatelstwo byle pajacowi żeby zagrał 3 mecze na Euro czy Mistrzostwach Św.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.11.2010, 21:42
Tyle, że Ajbojeda może legalnie ubiegać sie o obywatelstwo polskie... tak czy siak jak on zagra w kadrze to .......ę tą reprezentację i kibicuję Serbom.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.11.2010, 21:44
Ja nawet nie jestem przeciwnikiem Borysiuka w kadrze. Obiektywnie patrząc: jeśli 19-letni polski piłkarz gra na pozycji defensywnego pomocnika i ma pewny plac w Legii, to jest poważnym kandydatem do gry w reprezentacji (BTW: gdyby u nas Wilk wywalczył sobie pewny plac, byłoby podobnie). Akurat na tej pozycji reprezentacja ma problemy, więc czemu nie. Do tego Borysiuk nie grał źle w lidze ostatnimi czasy.

Natomiast sam kontekst powołania jest tragikomiczny. Gdyby Smuda powołał Borysiuka od razu, nic by się nie stało. Ale nie, on powołał go po laniu w Krakowie, po meczu w którym Legia nie istniała jako zespół. W meczu, w którym stał i patrzył się na 30-metrowe ułańskie rajdy Małeckiego. W meczu, w którym Sobolewski go upokorzył.

Dla mnie jest to po prostu... dziwne.

PS.
Cytat:
To zawodnik, na którego w każdej chwili można liczyć, na pewno wzmocniłby naszą defensywę
A przecież jeszcze rok temu Smuda mówił coś wręcz przeciwnego!
Ostatnio edytowane przez flamengista : 16.11.2010 o godz. 21:47.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.11.2010, 21:47
dj_ibutti: dlaczego akurat Serbom
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.11.2010, 21:55
W Serbii jest fajny poziom kibicowania + mają twarde, prawicowe poglądy + w kadrze mają samych Serbów (chyba że coś się zmieniło?). Ogólnie ich lubię
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.11.2010, 22:08
Co do Arboledy to raczej nie... A temat ze Smolarkiem i Borysiukiem to chyba awaria Smudy na to , że nie ma kogo powołać kto by wg niego był w formie na kadrę. Sam Ebi powiedział selekcjonerowi aby ten go teraz nie brał pod uwagę na ten mecz ale Franz się nie ugiął. I Szkoda tylko , że jutro Drogba i Kalou nie zagrają...
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 17.11.2010, 14:20
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
W Serbii jest fajny poziom kibicowania + mają twarde, prawicowe poglądy + w kadrze mają samych Serbów (chyba że coś się zmieniło?). Ogólnie ich lubię
Fajny poziom kibicowania? W Serbii jedynie 3 kluby kibicowsko stoją na wysokim poziomie jest to oczywiście Partizan, Crvena Zvezda i Vojvodinia w innych serbskich klubach na mecze przychodzi 200,300 osób. Ogółem to u nas jest zdecydowanie lepszy poziom kibicowania.
Ostatnio edytowane przez Titto : 17.11.2010 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.11.2010, 15:02
Panie Lato, moze pan wyda zakaz publicznego wypowiadania sie Smudzie Bo co ten czlowiek opowiada, to sie w glowie nie miesci.

Co do dzisiejszego meczu, to WKS powinien gladko sobie z nami poradzic(chociaz zastrzegam, ze nie wiem w jakim skladzie wystapia).
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 17.11.2010, 15:13
Zajebi*cie 71 miejsce w rankingu. Najgorsze w historii reprezentacji polski. Franka trzeba dyscyplinarnie wypierd*lić bo hańby nasz kraj. Smuda zostanie do Euro2012 i wtedy pewne jest że nasza reprezentacji się skompromituje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów