|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z tym, że Borysiuk nie mając 20 lat jest podstawowym, a przy tym niezłym grajkiem czołowej od lat drużyny. Nie podlega też dyskusji, że poczynił postępy. Porównywanie go do grajków z niższych lig, czy nawet innych drużyn z Ekstraklasy jest może nie tyle, co nie na miejscu, ale po prostu Ariel bezapelacyjnie bije ich na głowę.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
jak pisałem każdy szuka czego chce. w wieku 19 lat ma niezły odbiór, bardzo dobre dalekie podanie, niezły strzał z dystansu. taktyki i lepszego czytania gry rywala uczy się, douczy. nie chce mi się go bronić, na początek niech do zimy pogra na tym poziomie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
można Gmochowi pozazdrościc że ma takich napastników jak Cisse i Govou
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Chłopak w 13 kolejce pierwszy raz trafił w światło bramki przy strzale z dystansu. WOW gwiazda, liczy się powtarzalność...
Do tego studia mogli też zaprosić Buzałę, Cionka, Wilka, czy kogokolwiek innego. Chłopak jest mocno średni, przy naszym Wilku wypada słabiuteńko, fajnie że gra, szkoda że nie dostaje kartek bo na wślizgach i do tego głupich jeździ non stop. A pisanie o nim w kontekście Man Utd to raczej niesmaczny żart. Maluda by go obieg 4 razy a ten by z pierwszym wślizgiem wchodził. On jest spóźniony w naszej eklasie, z tempem emeryckim i co on by miał robić za granicą? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Gdzie można pobrać wczorajsza Ligę z C+?
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A skąd ta ocena? Nie to żebym bronił Borysiuka bo dla mnie to przeciętniak z bardzo iluzorycznymi szansami na bycie solidnym, ale przy C.Wilku nawet on wygląda solidnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Naprawdę tak uważasz? Dla mnie on jest cały czas spóźniony, jak poza grą. Nie wiem czy tego można się nauczyć ale Wilk dla mnie lepiej się prezentuje, nie widzę w nim braków nie do nadrobienia, a ciągłe bycie poza akcją Borysiuka takim czynnikiem jest.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ariel i Czarek to dwaj defensywni pomocnicy, ale całkowicie inni.
Czarek jezdzi na dupie cały mecz, typowy walczak nie odpuszczający nikomu. Gorzej z dokładnymi długimi podaniami czy konstruowaniem akcji,to chłopak który przerywa akcje przeciwnika. Idealny do spotkań pełnych walki. Zaangażowania mu nie można odmówić, jakby nie było kiedy Ariel był na 6 metrze bramki przeciwnika? Ariel to defensywny który ma kreowac gre. Jak nienawidze warszawskiej druzyny, tak tego chłopaka lubie, młody twardy, wygląda że duzo widzi, potrafi zagrac bardzo dobrą długą piłke, ale to raczej człowiek poruszający się w środkowym kółeczku. ale ile gusta tyle opinii ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Rok temu był twardszy. W meczu Wisła - Legia załatwił na amen 2 naszych graczy: Sobolewskiego i Boguskiego kopiąc ich bez piłki od tyłu. W skutek czego obaj musieli opuścić boisko. Boguski pauzował przez rok i już nie wrócił do dawnej formy. Sobolewski z kontuzja mięśnia tez chyba pauzował.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie to on jest 'dobry', bo po meczach zawsze pierwszy do zapodania "Warszawy". A dobry to może będzie kiedyś. Jego jedyną zaletą jest wiek. Jakby miał 26 lat to już dawno chcieliby go sprzedać, a tak się łudzą.
Ale nawet dla mnie porównywanie go do Wilka to słaby żart.. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Zreszta, jakie to ma znaczenie, ja oceniam go piłkarsko, to że jest twardy to raczej jego atut. Do tego jest młody. Cytat:
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.11.2010 o godz. 18:43.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Oczekują wybicia piłki na aut, gdy nasz leży 2. Biją brawo gdy nasz wybije na aut albo przestają ....ić na przeciwnika, gdy ten wybije. 3. Biją brawo gdy nasz wraca na boisko, bo jakiejś śmiesznej niby interwencji lekarskiej 4. Biją brawo gdy nasi oddają piłkę, przestają ....ić, gdy przeciwnik ją odda.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 15.11.2010 o godz. 19:08.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czesio wraca. Zieliński nadal czeka.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czyli Widzew spada
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ekstraklasa. Michniewicz wraca. Ma być trenerem Widzewa
http://www.sport.pl/pilka/1,79004,86...m_Widzewa.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Czy taki szok? Kretek jest trenerem, który pracuje maks pół roku w drużynie. Pobędzie na karuzeli, pójdzie do Widzewa, a to do Katowic, zahaczy o Gdynię. Nie wybije się ponad pewien poziom.
Widzew wziął Michniewicza, bo potrzebował trenera z nazwiskiem. Michniewicz z kolei potrzebował pracy. Ile to on będzie analizował mecze Amici dla Weszło? Swoją drogą mamy nową ulubioną drużynę tego portalu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy dobrze kojarzę, Borysiuk to ten kopacz, który strzelił jedną bramkę w lidze przez całą swoją "karierę" dotychczasową?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Tak, to on. Ale ciiiii, o Nim mówi się tylko i wyłącznie w samych superlatywach. On nie "strzelił jedynie jedną bramkę", tylko jest altruistą i nie wybija się na pierwszy plan. Pomaga kolegom, a nawet gdy drużyna dostaje po dupie, on sam gra swój najlepszy mecz i co więcej, jest najlepszy na boisku. Zresztą co ja mówię. Chłopak cały czas się rozwija, każde jego spotkanie jest lepsze od poprzedniego. Aż się boję, jak będzie grał za 5 lat!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czesiu '711' wraca do gry.Sie dzieje
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czesiek potrenuje Widzew, wyleci. Wróci do weszło. Minie rok - zatrudni go Bełchatów. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło. Minie pół roku - zatrudni go Śląsk Wrocław. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło. Minie rok - zatrudni go ŁKS. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło. Minie 7 miesięcy - zatrudni go Piast Gliwice. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło...
...i tak do usranej śmierci. Ryśkowi T., Rafałowi U. wróżę podobną przyszłość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]() I jak polska piłka ma wyjść z dna... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
A oto moja tabela przedstawiająca aktualną formę drużyn.Do tabeli liczą się punkty zdobyte w 5-ciu ostatnich meczach ligowych.W przypadku jednakowej ilości punktów o miejscu decydują punkty zdobyte w ostatnim meczu ligowym ,a przy jednakowej ilości punktów w ostatnim meczu,o miejscu decydują punkty zdobyte w przedostatnim meczu ligowym itd..:
1.Legia 12 2.Śląsk 11 3.Wisła 9 4.Bytom 8 + 5.Lubin 8 x 6.Ruch 8 - 7.Lech 7 +x-+ 8.Pol.w-wa 7 +x-- 9.Korona 7 x-+ Jagielonia 7 x-+ 11.Arka 7 -+ 12.Górnik 7 -x 13.Lechia 6 14.GKS Beł 4 x-+ 15.Widzew 4 x-- 16.Crac 1 Myślę ,że ta tabela da trochę do myślenia szczególnie tym ,którzy w Jadze czy Koronie widzieli już mistrza. P.S.Za ewentualne błędy przepraszam -proszę o ew informację to wyedytuję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
W Warszawie mają chyba powoli dość Skorży i zakupionej zbieraniny (wybieranej skądinąd przez Maciusia):
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,86...k_podstaw.html Coś czuję, że tam "na górze" w Legii niektórzy dostali ciśnienia po ostatnim meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|