The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2010, 16:10
Cracovia całkiem nieźle.

E:
Jak tak dalej pójdzie to w tej kolejce będziemy mieli najmniej bramek zdobytych, w historii polskiej kopanej.
Ostatnio edytowane przez Titto : 30.10.2010 o godz. 16:14.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.10.2010, 16:32
Cytat:
Jak tak dalej pójdzie to w tej kolejce będziemy mieli najmniej bramek zdobytych, w historii polskiej kopanej.
mozliwe, ale bodajrze w przed ostatniej kolejce bylo tak samo, jeden mecz uratował gdzie padło więcej bramek i tyle ..
co za liga, że wszystkie zespoły grają tylko, żeby nie stracić bramki, nawet w francuskiej już więcej pada ..
ale i tak ja kochamy
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.10.2010, 16:34
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Frankowski sprawdzal sie tez na poziomie europejskim(w pucharach), gdzie rozgrywal swietne mecze przeciwko futbolowym potegom
Które to mecze były?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.10.2010, 16:38
Umówili się dziś wszyscy na 0:0?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 30.10.2010, 16:55
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Umówili się dziś wszyscy na 0:0?
Jak tak dalej pójdzie to już widzę te tytuły w prasie, "Nam strzelać nie kazano", albo, "Liga strzelająca ślepakami" . Miejmy jednak nadzieje, że goście niedzielnych meczy poprawią statystykę strzelonych goli .

Ja jeszcze chciałem wrzucić swoje trzy grosze do pojedynku Janas vs. Franek. Uważam, że media niepotrzebnie podgrzewały atmosferę przed meczem, Frankowski zresztą też swoimi wypowiedziami się wygłupił. Ja rozumiem, gdyby on wtedy był w super formie i strzelał gola za golem, to można by mówić i pisać o tym, że Janas popełnił wielki błąd nie zabierając Tomka na MŚ 06. Rzeczywistość była jednak zupełnie inna, "Łowca bramek" zawodził w tamtym czasie na całej linii, grał mało i do tego jego mecze bez strzelonego gola liczone były nie w tygodniach, ale w miesiącach. Janas dobrze zrobił, że nie powoływał ludzi za zasługi, a że Skorża wpadł na pomysł z taktyką grania jednym napastnikiem - Żurawskim, to osiągnęliśmy taki "sukces" jaki każdy pamięta.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.10.2010, 17:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Które to mecze były?
Nie jestem fanem Franka, ale gwoli prawdy historycznej

Wisła Kraków pogromcą wiatraków

http://www.youtube.com/watch?v=W2N-bml4FOs

http://www.youtube.com/watch?v=uYRk_D1dSGA

http://www.youtube.com/watch?v=lUNpe881epA

http://www.youtube.com/watch?v=axJqFtPmVmY

albo to

http://www.youtube.com/watch?v=oWs-0YYz7xc

Oczywiście wiatraki to nie była potęga, ale współczesnej Wiśle zaaplikowali by piątke.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.10.2010, 17:12
Lecha przegrywa.

W momencie podania do Tataja, który asystował przy bramce Korzyma na 0:1 był spalony.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.10.2010, 17:29
a w kurniku koncert pod tytułem WTSK, ależ oni są żałośni i śmieszni
Barcik spieprzył sam na sam, szkoda bo mogli dołożyć swoją cegiełkę do realizacji planu pt. parchy w I lidze

a jednak haha 0-1
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.10.2010, 17:30
Miernota coś w tej kolejce z bramkami :|
What's new?

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.10.2010, 17:31
Gdzieś te gole muszą paść. Jeśli nie w dzisiejszych spotkaniach, to jutro pewnie się worek rozwiąże. Oby z korzyścią dla Wisły.
..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.10.2010, 17:31
To już chyba koniec złudzeń dla Pasów.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.10.2010, 17:32
No i macie bramke, i chyba dla Was najlepsze z mozliwych wyjsc

Cracovia - Polonia B. 0:1
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.10.2010, 17:34
dla mnie najlepsze były by w tym wypadku 2 bramki w meczu Lechii... i wynik np 2:1
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.10.2010, 17:35
Brawo Polonia. Jeszcze ich dobić i nie przestaną o remisie myśleć
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.10.2010, 17:38
Na dzień dzisiejszy trudno jest mi sobie wyobrazić, że Cracovia jakimś indiańskim sposobem uratuje się od spadku.
What's new?

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 30.10.2010, 17:38
killzone napisał(a):Wyświetl post
No i macie bramke, i chyba dla Was najlepsze z mozliwych wyjsc

Cracovia - Polonia B. 0:1
Ech... i gdyby nie ustawiony w ich stylu mecz z Arka, to mieliby caly 1 punkt :(
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.10.2010, 17:44
Markus napisał(a):Wyświetl post
po raz kolejny chciałoby się "powinszować" głupocie wiadomych ludzi, dla których ważniejsze było własne ego i którzy zablokowali jego powrót do Wisły
Po prostu dla niektórych pewne aspekty są ważniejsze niż sprawy czysto piłkarskie i nie ma po co tego tematu wałkować.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.10.2010, 17:45
Właśnie wróciłem z Traugutta. Nie chcę pisać nic więcej, bo jestem pod wpływem dużych emocji, ale powiem jedno - Małek pedał! Kolejny mecz, w którym Lechia zostaje pozbawiona punktów przez arbitra. To już przestaje być śmieszne...

PS. Na gorąco - Korona totalny antyfutbol, jedna kontra. Po obejrzeniu powtórki meczu, może więcej napiszę. Totalnie zirytowany.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.10.2010, 17:50
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ech... i gdyby nie ustawiony w ich stylu mecz z Arka, to mieliby caly 1 punkt :(
A no właśnie.
CO by się nie działo to na derby i tak nie będę patrzyć spokojnie, w końcu pod koniec zeszłego sezonu sędzie nas wy***jał w derbach, a poza tym w Craxie będzie "nowa miotła". Wszelkie ostrożności w myśli i mowie zachowam do końca.

Co do Lechii- szkoda, że znowu błędy sędziego nie dają im punktów. Najpierw coś tam w Bełchatowie, potem u nas (to akurat mnie nie boli- sorry Gdańszczanie), a teraz Korona. Nie dość, że karny się LG należał w tej drugiej połowie, to jeszcze gola stracili po akcji ze spalonego. Cóż, Korona też ma ustawianą przeszłość (choć to akurat bardziej uszczypliwość z mojej strony).

Oby Polonia utrzymała te 3 pkty.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.10.2010, 17:55
Markus napisał(a):Wyświetl post
Frankowski zawsze był i nadal jest wielki mimo swoich 36 lat. Obserwując jego popisy i dalsze "wchodzenie do historii najlepszych strzelców ekstraklasy" po raz kolejny chciałoby się "powinszować" głupocie wiadomych ludzi, dla których ważniejsze było własne ego i którzy zablokowali jego powrót do Wisły. Gdyby grał, historia także dla nas potoczyłaby się inaczej, zapewne bez kompromitacji typu Lewadi Talin, gdzie zamiast niego, musieliśmy liczyć na takiego Ćwielonga...
Niby tak ale po dłuższych przemyśleniach to dochodzę do wniosku, że lepiej dla Franka i dla polskiej piłki, że do nas nie wrócił. Za Skorży praktycznie nikt się nie odbudował więc Franek pewnie skończyłby w rezerwach z zerwanymi więzadłami.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.10.2010, 17:57
Brawo Pasy tak trzymać
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.10.2010, 17:59
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Na dzień dzisiejszy trudno jest mi sobie wyobrazić, że Cracovia jakimś indiańskim sposobem uratuje się od spadku.
Pewnie poszerzą ligę
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.10.2010, 18:01
Ja jestem ciekawy kto będzie sędziował za tydzień derby , z pewnością nie Piasecki i Borski więc miejmy nadzieję że będzie sprawiedliwie . A w dzisiejszym meczu Pasiaków ładnie sędzia pracował na punkt dla Cracovii , 5 doliczonych minut , wolny tuż przed polem karnym pod koniec meczu z kapelusza ale nic im nie pomaga , chyba PZPN musi zaostrzyć przyznawanie licencji na następny sezon
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.10.2010, 18:01
nie zapominajcie że Filipiaka dziś na meczu nie było tak mówili w C+ że wyjechał w interesach, pewnie do Warszawy, pojechał załatwiać utrzymanie zawczasu
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.10.2010, 18:02
Nie wiem, co Was tak dziwi brak bramek. To było totalnie do przewidzenia. W tej kolejce praktycznie same mecze drużyn z bardzo podobnym potencjałem/formą i w dodatku z podobnymi miejscami w tabeli. Nikt nie chce przegrać, a że potencjał podobny, to jak już wyłączą atuty przeciwnika to nie mają czym zaatakować. Jutrzejsze mecze to samo. tylko fart, nagła zwyżka formy jednej z ekip może to zmenić. I nie pomstujcie, że dawno czegoś takiego nie było, bo ostatnio coraz częściej mamy w naszej lidze właśnie takie wyniki i takie kolejki. U nas praktycznie żadna drużyna nie potrafi składnie i skutecznie atakować.

Edit:
Co do Cracovii...
Na relacji na sport.pl mecz kończy się po... 7 minutach doliczoego czasu. Faktycznie tyle to trwało i miał powody arbiter żeby tak przedłużyć?
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 30.10.2010 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.10.2010, 18:02
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Niby tak ale po dłuższych przemyśleniach to dochodzę do wniosku, że lepiej dla Franka i dla polskiej piłki, że do nas nie wrócił. Za Skorży praktycznie nikt się nie odbudował więc Franek pewnie skończyłby w rezerwach z zerwanymi więzadłami.
Gdybyśmy rozmawiali o Matusiaku to tak, ale Franek? Największy błąd Wisły w ostatnich latach, no cóż, mądry polak po szkodzie, wszyscy spodziewaliśmy sie po Pawle że jego forma będzie szła w górę a nie w dół.

Wizard - ile mieliście sam na sam w tym meczu?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 30.10.2010, 18:03. Ładny ogon tabeli
Gdyby tak jeszcze Śląskowi udało się wygrać dzisiejszy mecz z Lubinem, to na dwóch ostatnich miejscach znalazłyby się dwie "wspaniałe" zgody. Oby. Polonia Bytom już swoje zrobiła, teraz czas na ekipę z Wrocławia, a jutro na Wisełkę. Gdyby tak im się udało, to wspanialszej końcówki tabeli żaden forumowy Nostradamus by nie przewidział. Alleluja i do przodu
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.10.2010, 18:03
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Pewnie poszerzą ligę
Kluby ekstraklasy nie pójdą na to, bo trzeba podzielić się pieniążkami za transmisje. I bardzo dobrze.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.10.2010, 18:08
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Kluby ekstraklasy nie pójdą na to, bo trzeba podzielić się pieniążkami za transmisje. I bardzo dobrze.
Kupił Szatałowa plan nie wypalił.

Czas kupić Polonie Bytom.

Co będzie dalej w niecnym planie władcy kurnika?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.10.2010, 18:09
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Może zrobią że kluby z ekstraklasy nie spadają od razu do niższej ligi tylko grają baraże? Coś tam na pewno wymyślą...

oby Śląsk dziś wygrał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów