The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2010, 14:41
Taa, typowa odpowiedź kiedy brakuje argumentów. Wyśmiać, wyszydzić, nieracjonalnie wyolbrzymić. Stare komusze metody. Do prostaka takie coś trafi, bo wywoła salwę pustego śmiechu. Rozsądny jednak zorientuje się, że wywód coś nie na temat. Skąd portier w biurze Niesiołowskiego od kopa wiedział gdzie jest biuro PiS? Jeżeli tą informację mordercy przekazał portier. Bo ja coś wczoraj słyszałem o pracownicy biura która tak się sprawą przejęła ze przez tydzień nic nikomu nie powiedziała. A skoro tak to dlaczego ten świr "przypadkowo" jej nie zastrzelił tylko pytał o biuro PiS? Cała misterna ściema TVN bierze w łeb. Dlatego pojawił się informator portier znający na pamięć adresy wszystkich biur partii politycznych w Łodzi. No bo chyba nie tylko biura PiS.
Hej Nasz TS !!
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2010, 14:55
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo ja coś wczoraj słyszałem (bla bla bla) ...
Więc coś wczoraj źle słyszałeś.

Bo ja coś wczoraj słyszałem, że to nie portier biura Niesiołowskiego tylko budynku, w którym biuro się znajduje.
Bo ja coś wczoraj słyszałem, że ten psychol był tam w godzinach 8-9 kiedy biuro było zamknięte.
Bo ja coś wczoraj słyszałem, że pracownica biura o sprawie dowiedziała się od portiera, z tym psycholem się nie widziała.
Bo ja coś wczoraj widziałem, że biura PiSu i PO dzieli kilkaset metrów. Ja mniej więcej wiem co się znajduje w okolicach mojego miejsca pracy, a Ty?
I cała misterna ściema Drozda bierze w łeb.
Więc taka mała rada: zanim następnym razem uraczysz nas tym co wczoraj słyszałeś to najpierw sprawdź czy dobrze słyszałeś.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.10.2010, 15:02
Z cyklu golenie frajera na bezczelnego.

W prospekcie emisyjnym Giełdy Papierów Wartościowych pominięta została informacja o śledztwie prowadzonym od ponad roku przez Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego pod nadzorem warszawskiej Prokuratury Okręgowej, które dotyczy działania na szkodę Giełdy przez osoby odpowiedzialne za jej prywatyzację. Posłanka Gabriela Masłowska w poniedziałek zawiadomiła prokuraturę o przestępstwie zatajenia tej informacji przed inwestorami.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.10.2010, 15:17
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Z cyklu golenie frajera na bezczelnego.

W prospekcie emisyjnym Giełdy Papierów Wartościowych pominięta została informacja o śledztwie prowadzonym od ponad roku przez Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego pod nadzorem warszawskiej Prokuratury Okręgowej, które dotyczy działania na szkodę Giełdy przez osoby odpowiedzialne za jej prywatyzację. Posłanka Gabriela Masłowska w poniedziałek zawiadomiła prokuraturę o przestępstwie zatajenia tej informacji przed inwestorami.
A toczy się w sprawie czy przeciwko? Jakieś zarzuty są już postawione komukolwiek?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Marszałek
Senior Member

Stary 27.10.2010, 15:35
W pierwszej sprawie nie mam pojęcia,a plotek rozsiweać nie ma sensu. Nikomu nic jeszcze nie zostało postawione.

Śledztwo w sprawie warszawskiej GPW zostało niedawno przedłużone o kolejne trzy miesiące. Jego wyniki będą znane dopiero po nabyciu przez inwestorów akcji w ofercie publicznej.

Ostatnie zdnaie jest wesołe
Chodzi mi nie o sam fakt,że były nieprawidłowości,ale o to,że nie ujęto informacji o sledztwie w prospekcie emisyjnym. Takich rzeczy się nie robi. Zwyczajnie. Z takim prospektem to na New Connect
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
MatMario
Senior Member

Stary 27.10.2010, 16:20
To jest tylko śledztwo, dla mnie poważne nawet nie są zarzuty prokuratorskie w takich sprawach bo to jest zwyczajnie bicie piany, przez niezbyt dobrze wykształconą gwardię służbistów często sterowalnych politycznie.

Jakoś instytucjom finansowym to nie przeszkadza bo podwyższono progi o 3 zł dzisiaj.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Drozd
Senior Member

Stary 27.10.2010, 16:23
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Więc coś wczoraj źle słyszałeś.

Bo ja coś wczoraj słyszałem, że to nie portier biura Niesiołowskiego tylko budynku, w którym biuro się znajduje.
Bo ja coś wczoraj słyszałem, że ten psychol był tam w godzinach 8-9 kiedy biuro było zamknięte.
Bo ja coś wczoraj słyszałem, że pracownica biura o sprawie dowiedziała się od portiera, z tym psycholem się nie widziała.
Bo ja coś wczoraj widziałem, że biura PiSu i PO dzieli kilkaset metrów. Ja mniej więcej wiem co się znajduje w okolicach mojego miejsca pracy, a Ty?
I cała misterna ściema Drozda bierze w łeb.
Więc taka mała rada: zanim następnym razem uraczysz nas tym co wczoraj słyszałeś to najpierw sprawdź czy dobrze słyszałeś.
Co się tak napinasz kolego?
No to go najwyraźniej uratowało, bo jak by to był portier Niesiołowskiego to nie wiem jak by się skończyło.
Dziś ten portier mordercy na zdjęciu nie rozpoznał. Co ty na to? Niesioła chciał zamordować jakiś inny ?
Co za precyzja, kilkaset metrów. Trzysta czy dziewięćset? Znasz wszystkie lokale w odległości kilkuset metrów od rogu rynku i Floriańskiej? Bo Piotrkowska w Łodzi to taki "rynek".
O jaką ściemę Ci chodzi? Możesz precyzyjniej?
Obiecuje sprawdzić w TVN albo GW, zadowolony?
Hej Nasz TS !!
Marszałek
Senior Member

Stary 27.10.2010, 16:31
Ich rekomandacje to ja mam....z tyłu. Pytanie co na drobrego bardziej zadziała, tym bardziej,że dziś ostatni dzień na papier.Naganiają na chama,zresztą jak przy każdej dużej spółce. W piątek ogloszenie instytucjonalych, zobaczymy kto wszedł. A wszystko na niebie oraz na ziemi i na papierze wskazuje,że spokojnie i kulturalnie będzie można zakupić ten kwitek poniżej wyceny.

Ale tak jak podkreślam. Nie jest isotne to ,że prokurator coś tam stara się wykazać ale to,że nie podanoo tym info. To jest clue. Reszta to popłuczyny.
Drozd
Senior Member

Stary 27.10.2010, 16:37
Nie wszyscy muszą o wszystkim wiedzieć .

No chyba ze to nie na rękę PiS, wtedy nawet Lepper wart wysłuchania.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/leppe...wiadomosc.html

"Andrzej Lepper jest oskarżony o składanie fałszywych zeznań, bo - według warszawskiej prokuratury - bezpodstawnie zarzucił w 2007 r. Zbigniewowi Ziobrze, że to od niego dowiedział się o akcji CBA w resorcie rolnictwa. Grozi za to do 3 lat więzienia. "

Zatem jeżeli nie od ZZ to od kogo?
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.10.2010, 17:02
Kolejny raport o korupcji. Tym razem Transparency International.

Zanotowaliśmy awans z 59 w 2008 roku, na 49 w 2009 i ostatecznie na 41 miejsce w 2010 (21 miejsce w Europie) co moim zdaniem odzwierciedla faktyczny stan tego problemu w naszym kraju.
http://www.radiozet.pl/Wiadomosci/Sw...powane-panstwa
Ostatnio edytowane przez emj10 : 27.10.2010 o godz. 17:04.
MatMario
Senior Member

Stary 27.10.2010, 18:18
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ich rekomandacje to ja mam....z tyłu. Pytanie co na drobrego bardziej zadziała, tym bardziej,że dziś ostatni dzień na papier.Naganiają na chama,zresztą jak przy każdej dużej spółce. W piątek ogloszenie instytucjonalych, zobaczymy kto wszedł. A wszystko na niebie oraz na ziemi i na papierze wskazuje,że spokojnie i kulturalnie będzie można zakupić ten kwitek poniżej wyceny.
Czyli sądzisz że będzie korekta na otwarciu? Bo nie rozumiem do końca słowa kulturalnie? A to zapisy były niekulturalne?
Ostatnio edytowane przez MatMario : 27.10.2010 o godz. 18:22.
Marszałek
Senior Member

Stary 27.10.2010, 18:41
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Czyli sądzisz że będzie korekta na otwarciu? Bo nie rozumiem do końca słowa kulturalnie? A to zapisy były niekulturalne?
Korekta, na pewno. Kulturlanie,znaczy mniej więcej tyle,że nikt nie będzie mi wysyłał sms-ów jaka to sznasa mnie omija, i gdy w banku chciałem coś załtawić jestem, byłem zaszczuty jakie to fajne te kwity GPW. Musiałem wykazywać się nie lada kulturą osobistą i cierpliwością aby czegoś nie powiedzieć. No i kuluralnie jest też nie przepłacaćże tak powiem,nawet w dobrym tonie.
MatMario
Senior Member

Stary 27.10.2010, 18:50
Cóż mogę powiedzieć... Czas zmienić bank. Mniej stresów, lepsza obsługa klienta, mniej nachalności bo jeśli jesteś tak nagabywany to rzeczywiście korzystnie to dla tej instytucji nie wygląda.

Ja mam troszkę inne odczucia, DM wykazał się spokojem, bo wie że dla klienta nie jest to jakaś wielka oferta, a biorąc pod uwagę redukcje, która jest pewna wyjdą z tego groszę. Ale do rozpoczęcia inwestowania na giełdzie może to być ciekawa oferta.
Marszałek
Senior Member

Stary 27.10.2010, 19:03
Cóż mogę powiedzieć... Czas zmienić bank. Mniej stresów, lepsza obsługa klienta, mniej nachalności bo jeśli jesteś tak nagabywany to rzeczywiście korzystnie to dla tej instytucji nie wygląda.
.
Sęk w tym,że ja od czasu przeniesienia do nich rachunku brokerskiego nie byłem tam ani razu. A,że teraz mi się zdarzyło wejść, no to miałem za swoje.

Zeby nie było off topowo. Z wielką radością przyjąłem info, że TK podjął taką a nie inną decyzję odnośnie rolników. No to ....a już po kilku godzinach rozwiano wszelkie moje wątpliwości. Nauczony doświadczeniem czekam co zrobią aby ukręcić łeb sprawie. Bo Schetyna już mówi,że zajmą się tym na jesień 2011.,nie wcześniej. A KRUS to jest problem.
MatMario
Senior Member

Stary 27.10.2010, 19:21
No jeszcze do tego dopisz pomysł rent socjalnych czy jakkolwiek to nazwać oświeconej pani Fedak i ta całą sytuacja wygląda jak jakiś dobry dowcip na temat organizacji w miarę dobrze funkcjonującego państwa...

Fajne jest np w tym wszystkim przerzucanie się procentami na temat tego ilu to tak naprawdę rolników dotknie. Popołudni wczoraj dyskutowali że będzie to 0,5% ogółu ubezpieczonych w KRUS. Ja nie mówię wprowadzać to teraz nagle. Ale jakąś ścieżkę trzeba przyjąć.

Trzeba mega dużo pracy, zmiany podejścia w organizacji produkcji rolniczej. Niestety teraz jest tak że każdy na wsi przynajmniej tutaj w małopolsce mamy bardzo małą koncentrację gospodarstw. Raczej wielkość hektar do dwóch, wszystko większe to już jest WOW. A druga strona medalu jest taka że rolnicy pracują na swój własny użytek, aby być mniej więcej samowystarczalni, ale żeby się też nie "napracować". Tu trzeba będzie nieźle zacząć zapierdalać żeby z rolnictwa wyżyć i się nie dziwię że to się rolnikom nie podoba.
MatMario
Senior Member

Stary 27.10.2010, 22:06
Tauron był wyceniony plus minus 10 mld, a były wyceny na 15 nawet... Dziś są na 13.
No i debiut miał w słabym okresie.
Zapisało się na Taurona ponad 200tys osób. Jeśli teraz zapisy powtórzą ci co wtedy plus nowi dobijemy do 250 tys, czyli na głowę spadnie pakiet za 1400zł? Więc ryzyko małe. Nic się nie martw tragedi nie będzie tak czy tak ale na wakacje nie pojedziesz za zarobione na giełdzie pieniądze
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 27.10.2010, 23:32
Kocur napisał(a):Wyświetl post

- drogi najdroższe w Europie
- nowe auta jedne z najdroższych w Europie
- kosmetyki jedne z najdroższych w Europie
- ciuchy ceny jak z kosmosu

By żyło się lepiej!

ale kebaby są tańsze ;-)

u nas 2 euro - max 2,5

W Niemczech 3,5 euro minimum
Na Malcie 5 euro minimum

cen innych produktów, cen w knajpach lepiej nie podawać, bo dla przeciętnego Polaka sa naprawdę z "kosmosu"
Drozd
Senior Member

Stary 28.10.2010, 09:10
Ty tak na poważnie? Ile kebabów może kupić Polak za minimalną pensję,a ile Niemiec albo Maltańczyk? Masz racje różnica jest z kosmosu.

A z innej beczki, co powiesz o tym że zdaniem rządzących Kraków ma już obwodnicę południową w związku z tym północna "nie jest niezbędna". Czyli w najbliższej perspektywie jej nie wybudują. Pomińmy ze pewnie PiS też by nie wybudował, bo to gdybanie Jest powód do wywiezienia tych patałachów na taczkach czy to tak ma być i trzeba ich wybrać kolejny raz?
Hej Nasz TS !!
Marszałek
Senior Member

Stary 28.10.2010, 11:12
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
wy mnie nie straszcie tak z tym GPW

to poniżej ceny to w dłuższej perspektywie czy krótszej...
)
Zależy co dla Ciebie znaczy długo Może podam mój scenariusz dla tego papiru. Większość drobnych akcjonariuszy wyrzuci to jak zobaczy,że nie idzie okrutnie w górę. I taka spółka jak GPW raczej długooooo zostanie w trendzie bocznym. Ja bym to proponował trzymać długo, nie zważając na nic. Chodź redukcja pewnie też solidna będzie,pewno coś koło tego jak MatMario pisze. Tak czy siak szału jak dla mnie nie ma.
Siwy_89
Senior Member

Stary 28.10.2010, 11:53
Ty tak na poważnie? Ile kebabów może kupić Polak za minimalną pensję,a ile Niemiec albo Maltańczyk? Masz racje różnica jest z kosmosu.
o kebabach zawsze poważnie ;-)

jeśli chodzi o zamożność Polaków, no to jeszcze trzeba poczekać, żebysmy zbliżyli się do średniej europejskiej. Aczkolwiek gonimy, gonimy ;-) W ubiegłym roku Polski PKB na mieszkańca mierzony parytetem siły nabywczej (PPS) wyniósł 61 proc. średniej unijnej - aż o 5 % więcej niż w 2008 roku - efekt zielonej wyspy. W 2000 roku wynosił on zaledwie 45 %. Danych za rok 2010 jeszcze nie ma.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 28.10.2010 o godz. 12:04.
MatMario
Senior Member

Stary 28.10.2010, 12:09
Na dziś wygląda że redukcja będzie bardzo duża jeśli nie ogromna. DM BZWBK założył 12 tyś nowych rachunków.

Pewnie każdy dostanie akcji za jakiś 1000zł więc przy bardzo dobrym otwarciu będzie 100zł zarobku minus podatek to 80 zł
DysoN
Senior Member

Stary 28.10.2010, 13:12
Cel jest prosty powrót do PRL. 90% obywateli ma zap...alać żeby elyta mogła się pławić w luksusie. I robole w cale nie muszą wszystkiego wiedzieć bo i tak nie zrozumieją.
Ale tak jest wszedzie przeciez, co cie tak dziwi? I w Koreii Polnocnej gdzie nomenklatura rezimowa ma co chce a reszta zre trawe i w USA gdzie prezesi spolek zarabiaja miliony dolarow a prosci pracownicy nie maja za co oplacic ubezpieczenia zdrowotnego.
DysoN
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.10.2010, 15:39
Cytat:
Pierwsze tezy programowe PPI są już gotowe. Partia opowiada się za realnym odbiurokratyzowaniem państwa oraz głębokimi reformami prawa administracyjnego, podatkowego i budowlanego. Chce, by posłowie i senatorowie zarabiali równowartość średniej krajowej płacy, a partie polityczne nie otrzymywały dotacji budżetowych.
Postulują, by zasadą stanowienia prawa było każdorazowe przygotowanie jednolitego tekstu ustaw, z likwidacją wszystkich poprzednich przepisów na dany temat. Opowiadają się za zastąpieniem podatków PIT i CIT podwyższonym VAT-em, który miałby być inaczej naliczany. Są też za równą, niewysoką państwową emeryturą dla wszystkich po 65. roku życia.
Za podstawową wartość obywatelską członkowie PPI uważają wolność: w gospodarce, w działalności samorządowej, w zakresie prawa. Lacheta i Zemelka deklarują, że założyli partię, ponieważ nie identyfikują się z żadnym z obecnych ugrupowań na scenie politycznej. Kiedyś obaj należeli do Unii Wolności.
http://fakty.interia.pl/polska/news/...netowa,1550821
Drozd
Senior Member

Stary 28.10.2010, 15:43
Jak to co mnie dziwi? Przecie "bohater" Wałesa obalił komunę dla 10 000 000 członków Solidarności,a nie dla 10 000 byłych SBków. Czy może się mylę?

Taki prosty pracownik w stanach jak nie chce badź nie moze płacić ubezpieczenia to nie musi. U nas pierwsze pieniądze jakie zarobisz MUSISZ oddać armii biurokratów którzy są do niczego nie potrzebni, a o wszystkim chcą decydować. I nie porównuj nas do Korei północnej z czystej przyzwoitości, bo pomyśle że sytuacja tam panująca jest dla Ciebie normalna.
Hej Nasz TS !!
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.10.2010, 10:32
O podobieństwach PO PiSu.Ciekawy artykuł analityka ,,Rzeczypospolitej".Szczególnie iż wydaje się że na tym forum dużo jest osób obie partie postrzegające w zupełnie odmiennych barwach.
http://www.rp.pl/artykul/2,555427.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.10.2010, 10:54
Są też takie osoby jak ja, które wrzucają je do jednego worka. Ponadto zapomina się o działaniu lokalnych struktur tych parti, które są warte siebie, gdyż nie spotkałem się z większą bezczelnością jak ma to miejsce wśród działaczy tych parti. Bezczelnością, która nie tyczy się wyłącznie braku wychowania tych działaczy, a przede wszystkich ciosów poniżej pasa tj. transparenty z bzdurnymi oskarżeniami, gazetki z pomówieniami, donosy nie mające nic wspólnego z prawdią czy nawet rejestrowanie komitetów o nazwach konkurencyjnych ugrupowań. Metoda ich działania jest jedna - żadnych zasad.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 29.10.2010, 16:18
Cel jest prosty powrót do PRL. 90% obywateli ma zap...alać żeby elyta mogła się pławić w luksusie. I robole w cale nie muszą wszystkiego wiedzieć bo i tak nie zrozumieją. Od oceny co jest dobre a co złe są "ałtorytety" z którymi się nie dyskutuje. Bo oni są nowocześni postępowi i europejscy. Jak oni coś orzekną obywatel ma słuchać i wykonywać inaczej zasady demokracji będą zagrożone. Przewoz osób jest antydemokratyczny bo nie odprowadza haraczu a co najistotniejsze NIE DOSTAŁ POZWOLENIA. Niech zapłaci za pozwolenie, a że wtedy będzie woził za większą kasę, cóż nie stać cie obywatelu jeździj rowerem albo spacerem.
Parę linijek które krótko skwitowało obecną Polskę i jej drogę do "bogactwa". Powstają lipne twory typu Komisja Przyjazne Państwo ale ty nędzny parobku prowadzący działalność czy masz zlecenia czy nie ładuj 800 zł ot tak na "profesjonalną" słuzbę zdrowia w której odstajesz wielogodzinne kolejki wcześniej odczekując miesięczne terminy i odkładasz na emeryturę której dostaniesz (albo i nie) jakąś tam część. Ale jak to kolega nazwał ałtorytety oraz Komisje Przyjazne dla kogoś- tego nie widza - oni widzą zagrożenia demokracji - przez każdy ruch jednego konkretnego polityka - a nagle ślepną kiedy kilku innych z innej strony barykady wykonuje czyny równie lub znacznie gorsze.
Choć nie to jest najbardziej smutne. Najgorsze jest to że wielu szczególnie młodych ludzi- wciąga się w grę jednej strony - która znakomicie maskując swoje wystepki i niecne zagrywki - stwarza swego rodzaju modę bycia przeciw drugiej stronie. Śmiech,szyderstwo,"odpowiednie" publikacje zdjęć w mediach, "starannie" przygotowane skróty wypowiedzi w TV - powodują że ci młodzi (wiadomo nie tylko ale napewno w wiekszości) nie pytają- czemu, dlaczego ,po co - to czy tamto robicie.Nie interesuja sie jak w naszej historii kończyły się pewne stosunki wewnątrz i na zewnątrz państwa- co doprowadzało do utraty niepodległości i zagłady Państwa Polskiego. Nie widzą żadnych zależności ani podobieństw.
Coż,nie muszą ich szukać.Władza daje im lepsze zajęcia .Ważne jest być tam gdzie mainstream, trzeba być trendy a wtedy ...Może im Tobie się uda trafić na "salony" .To że będziesz tam kelnerem dla "panów" zza wschodniej i zachodniej granicy to przecież nie tak ważne....nie jedna polska kobieta pracuje w Austrii i Niemczech przewijając "weterenów" II wojny światowej i ich rodziny. Powiecie tam jest kasa , u nas bieda - jak więc żyć. Odpowiem - skąd tam jest kasa skoro oni dwie wojny przegrali, a myśmy byli 4 aliancką armią pod względem liczebności. Tu wracamy do historii i wniosków których nikt nie wyciąga. Potrzeba zmiany toku myślenia ludzi- młodych ludzi. Wtedy będzie lepiej.Może wtedy powróci honor który kiedy jako naród mieliśmy a który od wielu lat rozpływa się i znika wprost proporcjonalnie do przyrostu ałtorytetów twierdzących że honor to przeżytek dla oldscholowych babć i dziadków i świrów spod znaku krzyża. Kasa , przywileje, ziemie i zaszczyty .... nie ważne skąd i za jaką cene. Ktoś to zna? Czy tego już nie było?
Drozd
Senior Member

Stary 29.10.2010, 17:35
To przecież oczywiste że w każdych czasach znajdą sie podobni księciu Bolesławowi widzący Polskę jako kawał czerwonego sukna które tak trzeba podzielić żeby i jemu na płaszcz starczyło. Są oni eleganccy postępowi i potrafią zaimponować takim dzisiejszym Kmicicom. Przekonać ich gładkimi słówkami, bajkami o nowoczesności. Kiedy prawda jest taka, że to wszystko bajera ściema i fałsz. Najlepszy przykład z zamachowcem. Facet wszedł do biura PiS, zastrzelił człowieka związanego z PiS, wykrzyczał do kamer ze chciał zamordować Kaczyńskiego prezesa PiSale nie miał wystarczająco dużej broni, a "ałtorytet" stwierdzi ze to przypadek, że wariat mógł zastrzelić każdego ) i nie pogadasz. Dyskusja zakończona. Dla wzmocnienia sądu "ałtorytetu" po tygodniu Niesiołowski z PO stwierdza ze zabójca był w jego biurze ale było zamknięte i to uratowało mu życie. Tyle ze portier mordercy nie rozpoznał ! To o co tu chodzi? Kto kreuje medialną rzeczywistość? Kto decyduje co się wydarzyło a co nie? Pilot Yaka zeznał ze w przekazanych Polsce stenogramach z czarnych skrzynek Tupolewa jest co innego niż on słyszał na miejscu w Smoleńsku. Teraz ma sprawę o ujawnienie tajemnicy. A stenogramy dalej są traktowane jako wiarygodne. Jest stara prawda "obsequium amicos, veritas odium parit". Dlatego dziś człowiek honorowy dla którego prawda jest wartością naraża się na tym zajadlejszą nienawiść im prawda przez niego głoszona jest dalsza od fałszu " ałtorytetów". Dlatego przymioty takie jak honor, patriotyzm, uczciwość są tak deprecjonowane, ośmieszane bo one każą stać przy prawdzie nawet kosztem własnego interesu. Wszystkich oficerów zastrzelonych w Katyniu próbowano zwerbować, namówić do zdrady, na 21 700 uległo kilkudziesięciu jak ten procent wyglądałby dzisiaj?
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 29.10.2010, 17:55
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Są też takie osoby jak ja, które wrzucają je do jednego worka. Ponadto zapomina się o działaniu lokalnych struktur tych parti, które są warte siebie, gdyż nie spotkałem się z większą bezczelnością jak ma to miejsce wśród działaczy tych parti. Bezczelnością, która nie tyczy się wyłącznie braku wychowania tych działaczy, a przede wszystkich ciosów poniżej pasa tj. transparenty z bzdurnymi oskarżeniami, gazetki z pomówieniami, donosy nie mające nic wspólnego z prawdią czy nawet rejestrowanie komitetów o nazwach konkurencyjnych ugrupowań. Metoda ich działania jest jedna - żadnych zasad.
Kto w kampanii wykupił za 100 000 domenę z imieniem i nazwiskiem kontrkandydata żeby móc się z niego nabijać? To jest właśnie przekraczanie kolejnej granicy przyzwoitości. Druga strona albo sie dostosuje albo przegra. Dlatego żadnych zasad pasuje, ale tylko do jednej strony, co obrazuje powyższy przykład.
Hej Nasz TS !!
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.10.2010, 18:16
Portier był jego komórką kontaktową, Ryszard C. otrzymał od niego dalsze instrukcje i broń.

Ponoć Macierewicz jest w posiadaniu filmiku z miejsca katastrofy, na którym też Ryszarda C. ujęto jak chodzi po lesie...
To jest typowa odpowiedź szeregowego zwolennika PO, a raczej przeciwnika PIS-u...
Nawet nie chcą wysłuchać drugiej strony.
Na argumenty odpowiadają szyderstwem i ironią.
Nie byłem zwolennikiem J.K , ale to ,co dzieje się teraz jest po prostu obrzydliwe i tak zafałszowane,...ech brak słów

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów