The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2010, 16:27
Nie jest gorszy od Rybusa a dośrodkowania ma bardzo celne na 6 metr.

Dobrze bite stałe fragmenty aktywny w ofensywie jak i w defensywie o czym Rybus czasem zapomina.

Piotr Brożek zabezpiecza 2 pozycje lewą obrone i lewą pomoc, daje możliwość szybkiego przejścia z 4-3-3 do 4-4-2.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.07.2010, 16:55
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Nie jest gorszy od Rybusa a dośrodkowania ma bardzo celne na 6 metr.

Dobrze bite stałe fragmenty aktywny w ofensywie jak i w defensywie o czym Rybus czasem zapomina.

Piotr Brożek zabezpiecza 2 pozycje lewą obrone i lewą pomoc, daje możliwość szybkiego przejścia z 4-3-3 do 4-4-2.
Moze go jeszcze dowoła jezeli Mierzejewskiego nie wezmie (po kontuzji). W sumie był na meczu LE na Hutniku, widział jego gre i mogł dowołac jeszcze jednego. Czemu tego nie zrobił Smuda wie tylko on sam.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 26.07.2010, 12:23
legia.com napisał(a):
'Jędza' w kadrze na Kamerun!
W poniedziałek trener Franciszek Smuda ogłosił nazwisko ostatniego zawodnika, który otrzymał powołanie na mecz z Kamerunem. Jest nim obrońca Legii, Artur Jędrzejczyk.

"Jędza" pierwszy raz otrzymał powołanie do seniorskiej reprezentacji Polski. Przypomnijmy, że wcześniej "Franz" powołał również Maciejów Iwańskiego i Rybusa.

Spotkanie Polska - Kamerun odbędzie się 11 sierpnia w Szczecinie.
10 znaków...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.07.2010, 13:39
Solidny sezon Jedzy w Koronie, dobre mecze w sparingach teraz. Problem ze on czasami gra zbyt...chamsko jesli chodzi o przepychanki, ale taki walczak sie przyda.

Sam sklad jakis taki dziwny wybral Smuda....

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.07.2010, 14:55
Pilkarzyk napisał(a):Wyświetl post
Do USA jadą wypocząć i pozwiedzać ale terminarz zapowiada się ciekawie
A wie ktos moze dokladnie na jakim stadionie w "Nowym Jorku" ma zostac rozegrany ten mecz? Ciekawe czy bedzie to nowa Red Bull Arena, czy tez moze Giants Stadium albo w West Hartford?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.08.2010, 11:52
http://sport.interia.pl/raport/repre...hukiem,1516194 - niech ten czlowiek juz zamilknie. Sam sobie zaprzecza...jedno mowi, co innego robi(vide sytuacja z bramkarzami, gdzie Kuszczak czy Fabianski nie powinni miec miejsca od przynajmniej roku). Szkoda, ze Kolton nie zapytal go o dziwne powolania i dlaczego nie powoluje rzeczywiscie najlepszych polskich pilkarzy(Golebiewski jest lepszy od Janczyka ? a to tylko jeden z przykladow)? Wyglada to na staranna prace menadzerow.
Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Stary 09.08.2010, 12:04
jak myślicie jaki będzie wynik meczu POLSKA - KAMERUN w środe?
ja obstawiam 0:3 dla Kamerunu.
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2010, 17:13
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, ze Kolton nie zapytal go o dziwne powolania i dlaczego nie powoluje rzeczywiscie najlepszych polskich pilkarzy(Golebiewski jest lepszy od Janczyka ? a to tylko jeden z przykladow)? Wyglada to na staranna prace menadzerow.
Chciałbym trochę tego Gołębiewskiego pobronić. Na pewno jest jeszcze za wcześnie, aby upatrywać w nim kandydata na Euro2012. Jego technika jest... taka surowa, nie jest też "goleadorem". Ja bym go pewnie nie powołał za same umiejętności piłkarskie. Daniel imponuje mi cechą, której nie widać obecnie u Brożka i Boguskiego - waleczność od pierwszego do ostatniego gwizdka. Jest pierwszym obrońcą - dlatego też kolekcjonuje żółte kartki. W naszej słabej lidze po piłkę potrafi się cofnąć do pomocy, a potem podcholuje ją pod pole karne - i inaczej niż faulem, ciężko mu ją zabrać. Może właśnie cechy osobowościowe zadecydowały o jego powołaniu.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2010, 17:39
Cytat:
jak myślicie jaki będzie wynik meczu POLSKA - KAMERUN w środe?
ja obstawiam 0:3 dla Kamerunu.
Po fatalnej grze naszych i niezłej Kamerunu. Meczu nie będę oglądał, bo nasi to malczan a Kamerun to F1. Szkoda czasu i nerwów...

Co do wyniku się zgadzam. Myślę, że to minimum co czeka naszą reprezentację.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.08.2010, 18:09
Jak widzę powołanie dla Boguskiego i Gołębiewskiego, to nie wiem co nawet powiedzieć na ten temat, lubię Rafała, ale obecnie gra jak by był w okręgówce. Nie widzę, innego wyniku jak w dupę.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.08.2010, 19:23
Pewnie zagrają tyle co ostatnio Małecki.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.08.2010, 19:26
Wcale bym tak nie skreślał Naszej reprezentacji w starciu z Kamerunem. To tylko towarzyskie spotkanie więc i Kamerun nie ma presji demolowania Naszej kadry. Jak podopieczni Smudy nie zagrają katastrofalnie w obronie to całkiem realny jest wynik oscylujący wokół 1:0 - 1:1 - 0:1.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.08.2010, 19:11
Cisza w temacie, a za 20 minut podejmujemy Kamerun

Skład wg GAZETA.PL

Polska: Łukasz Fabiański - Grzegorz Wojtkowiak, Kamil Glik, Michał Żewłakow, Maciej Sadlok, - Jakub Błaszczykowski, Rafał Murawski, Dariusz Dudka, Ludovic Obraniak - Paweł Brożek, Robert Lewandowski

Przyznam, że wygląda ciekawie dość jak na nasze realia. Może ze 2-3 zmiany (ale i tak da się przymknąć oko), reszta optymalna.
Kamerun nic nie grał na mistrzostwach (mimo przeciętnej grupy), także łudzę się, że wygramy
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 11.08.2010, 19:14
Ja licze ze wpusci Rybusa i ten sie na tyle zmeczy, ze w piatek nie zagra
Sklad dobry, no moze pomijajac Dudke i mimo wszystko Wojtkowiaka, ktory mnie nie przekonuje. Cieszy powrot do gry Ludovica i Murawskiego. Ciekawi mnie w jakiej formie jest Rafal.

Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.08.2010, 19:54
A propo dopingu - doping al'a HSV dużo za szybko był Głupio to wychodzi w tak szybkim tempie.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 11.08.2010, 19:55
A ja mam 2 pytanka (odnośnie reprezentacji), mianowicie:

1. Co z bojkotem meczów naszej reprezentacji przez inicjatywę koniecpzpn.pl? Czyż właśnie nie oglądając transmisji ze Słowacją odcinaliśmy kurek pzpnowi? Czy już wszystko gra?

2. Gdzie mogę zakupić koszulkę meczową reprezentacji Polski (PUMA, nie Nike), e(L)kę [xD], z możliwością nadruku numeru i nazwiska (bądź ksywy) ?

3. Kiedy nasza repra gra na Reymonta?

Cytat:
A propo dopingu - doping al'a HSV dużo za szybko był Głupio to wychodzi w tak szybkim tempie.
Jeszcze bez użycia rąk, które dają świetny ekeft wizualny. Doping bardziej piknikowy.
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 11.08.2010 o godz. 19:57.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.08.2010, 20:05
Dziękuje, dobranoc...

0-1

Jak dla mnie, po meczu. Polska mentalność sprawi, że już nie będzie chciało im się zapieprzać...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 11.08.2010, 20:12
Niestety kompletnie niewidoczny Paweł Brożek...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2010, 20:15
Billy napisał(a):Wyświetl post
Niestety kompletnie niewidoczny Paweł Brożek...
A ktory z Polskich pilkarzy jest widoczny? Przed chwila akcja ze swietnym podaniem własnie Brozka lecz Kuba niepotrzebnie strzelał. Paweł nie stoi i nie czeka az mu podadza tylko sie wraca do tyłu.
dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post
z komentarza wynikalo ze to lewandowski.
A z powtorki widac było (Iwanski tez mowił), ze to Paweł Brozek.
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.08.2010 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.08.2010, 20:23
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A ktory z Polskich pilkarzy jest widoczny? Przed chwila akcja ze swietnym podaniem własnie Brozka lecz Kuba niepotrzebnie strzelał. Paweł nie stoi i nie czeka az mu podadza tylko sie wraca do tyłu.
z komentarza wynikalo ze to lewandowski.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 11.08.2010, 20:25
ja w komentarzach słyszałem Brożka, może inny mecz oglądasz? ;>

poza tym Brożek gra z 11 Lewy z 9 i wszystko jasne
pzdr

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 11.08.2010, 20:25
Lewy swietnie podal akcje wczesniej. Brozek wypuscil Blaszczykowskiego.
Lewandowski bardziej widoczny. Szkoda ze bramki nie strzelil przy wslizgu. Brozek powinien mniej sie cofac, to nie ten typ napastnika.

Ogolnie lipa... Kilka zmian musi byc bo jesli nic sie nie zmieni to z naszej strony nic nie padnie.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2010, 20:29
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Lewy swietnie podal akcje wczesniej. Brozek wypuscil Blaszczykowskiego.
Lewandowski bardziej widoczny. Szkoda ze bramki nie strzelil przy wslizgu. Brozek powinien mniej sie cofac, to nie ten typ napastnika.

Ogolnie lipa... Kilka zmian musi byc bo jesli nic sie nie zmieni to z naszej strony nic nie padnie.
Smuda mowił, ze jak bedzie Brozek pracowal to ma szanse zagrac nawet całe spotkanie i widac, ze Pawel wział sobie te slowa do serca. Jest dwoch napastnikow na boisku i dobrze, ze jeden sie wraca - pomocnicy powinni bardziej włączac sie w akcje. Ogolnie Kamerun jest lepszy a przed Smuda jeszcze sporo pracy. Miejmy nadzieje, ze w drugiej połowie bedzie lepiej.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 11.08.2010, 20:32
Jesli jeden ma sie cofac to lepiej zeby to byl Brozek. Lewy lepiej sobie poradzi w walce o pilke i gra tylem do bramki. Brozek moze rozprowadzac i ewentualnie wlaczyc sie przy rozgrywaniu pomocnika tak jak to zrobil z Kuba. Komentatorzy staraja sie podniesc emocje ale jednak jaki jest mecz kazdy widzi

Wpuscic mi Rybusa na boisko!!! Musi sie nabiegac cala 2 polowe!!! Bedzie tak zmeczony ze debry sobie odpusci

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.08.2010, 20:42
obstawiamy w ilu sie rzucą po koszulke Eto
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2010, 20:47
medyk napisał(a):Wyświetl post
obstawiamy w ilu sie rzucą po koszulke Eto
Po drugiej bramce wszyscy Obrona gra koszmarnie jak cała nasza druzyna zreszta. Oj beda lojty od Smudy nie wiem czemu przychodzi mi na mysl, ze Brozio bedzie wsrod tych gorszych pilkarzy :/
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.08.2010, 20:47
No i niezawodny Franz dostarcza mi kolejne 800 zł. Nie wiem co za bęcwał u buków wycenił wygraną Kamerunu na 3.40 ale pragnę podziękować jemu i naszemu trenerowi.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 11.08.2010, 20:49
Smuda powinien zrezygnowac bo kadra nie robi zadnych postepow a nawet gra coraz gorzej.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.08.2010, 20:58
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Smuda powinien zrezygnowac bo kadra nie robi zadnych postepow a nawet gra coraz gorzej.
Powiedz mi, naprawdę wierzysz że przyjdzie ktoś inny i zrobi cokolwiek z takim kadrowym potencjałem?
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.08.2010, 20:58
Cytując ministra Jaszujskiego z Kariery Nikosia Dyzmy gdy dziennikarka zapytała go "Czy wobec zarzutów poda się pan do dymisji?"
"Teraz to mnie pani obraziła. Polak nigdy nie podaje się do dymisji. Polak tkwi na posterunku do końca"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów