The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 23:38
SeQ napisał(a):Wyświetl post
Nie jesteśmy niestety potentatem finansowym, któremu nie sprawia żadnych problemów zapłacenie za zawodnika kilkuset tysięcy euro (a do tego dochodzi przecież wspomniany kilkuletni kontrakt)
Tak mi się wydaje, że te transfery teraz są też obliczone jako działalność marketingowa. Żeby ludzie przychodzili na nowy stadion, bo to jest podstawa. I w sumie chyba musimy! W końcu dawno nikt nam nie zrobił takiej nadzieji jak Wisła, sprowadzając młodych bądź doświadczonych zawodników w liczbie 6 (na razie!). Musimy przychodzić na stadion i pokazać, że taką politykę to my jak najbardziej popieramy sprzedajemy za 5 mln euro, to kupujemy chociaż za 2, żeby te pieniądze też szły na transfery, na następców, a nie w niepamięć jak to dawniej bywało Po prostu chodźmy na stadion i róbmy to co robimy najlepiej, kibicujmy JJBG!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.07.2010, 23:39
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Generalnie to zauważyłem w Wiśle taką tendencję że jak zawodnik walczy o nowy kontrakt to gra świetnie. Tak jak Mały na początku tamtego sezonu: 5 goli i 5 asyst w 10 meczach. A potem nagle osiada na laurach. To jest bardzo niepokojące.
Wobec tego strategia kadrowa Wisły AD2011 powinna wyglądać następująco:
minimalna długość kontraktu = 6 miesięcy
maksymalna długość kontraktu = 12 miesięcy

Mobilizacja i motywacja do gry - gwarantowane

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.07.2010, 23:40
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Wiecie no, dużo rzeczy w życiu widziałem ale takiego wypału transferowego za taką kasę jak Cikos to dawno nie! Ten chłopak musiał być DŁUGO obserwowany! I chyba tylko dlatego puścili Alvareza! Naprawdę jestem niesamowicie zaskoczony, kiedy przychodził to myślałem że to jakiś ogór a tutaj O.o Ciąg na bramkę! I to JAKI! Najlepszy transfer z grających dziś zawodników (reszta nie grała w końcu jeszcze xD), ale np. jak Żurawski dużo wniósł to Cikos wniósł o wiele więcej, wniósł konstruktywną współpracę na skrzydałach z Boguskim i dobre dośrodkowania. Coś czego brakowało chociażby Alvarezowi, a kosztuje pewnie ze 3/4 razy mniej od niego! Poza tym to młody chłopak! +++ dla Wisły za ten transfer, może być najlepszy zawodnik ligi na tej pozycji na dobre parę lat xD

W 100% się zgadzam. O Cikoszu miałem dobre zdanie już po jego pierwszym meczu na Litwie, gdzie swoim zaangażowaniem i ciągiem na bramkę naprawdę mi zaimponował. Zrobiła też na mnie wrażenie jego wytrzymałość, walczyć przez 90 minut w takiej temperaturze to naprawdę duża spawa.

W dzisiejszym meczu jako prawy obrońca zaliczył asystę, a przy dwóch kolejnych akcjach bramkowych brał aktywny udział. Trudno natomiast oceniać jego potencjał w obronie, Litwini nie zmuszali go do wielu interwencji.

Być może jest za wczesnie na oceny, ale mam wrażenie, że tak jak Bednarz miał swojego Marcelo, tak Basałaj wynalazł nam Cikosza, który pozwoli Wiśle zarobić duże pieniądze.

Wisłaonly- tak w Legii pracuje Terziotti. Już powoli widać jego ręke.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 22.07.2010 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:43
BronekTS: Chavez i pewnie Mendy (jeśli to nie jest kaczka dziennikarska) przyjdą na roczne wypożyczenie, bo to jest pytanie czy Chavez się zaaklimatyzuje i czy Mendy jest tak naprawdę(jak to się mówi w gronie moich znajomych) zordem ;p bo różnie to bywa z ameryką południową i obrońców, Diaz na początku wyglądał beznadziejnie, zresztą nadal zdarza mu się wywrócić o własne nogi, a Mendy jest młody i mało o nim wiadomo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2010, 23:47
snyrting napisał(a):Wyświetl post

Być może jest za wczesnie na oceny, ale mam wrażenie, że tak jak Bednarz miał swojego Marcelo, tak Basałaj wynalazł nam Cikosza, który pozwoli Wiśle zarobić duże pieniądze.
.
Jakim cudem jak jest on wypożyczony.?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2010, 23:47
Ja jestem absolutnym zwolennikiem transferu Dragana. Pomijając jakieś ultra pesymistyczne scenariusze, powinien wywierać na Kirma taką presję, że ten będzie śmigał tak jak przez tych kilkanaście minut dzisiaj. Chcę takiego Kiro! (I proszę mi nie biadolić, że przeciwnik słaby, chodzi mi o zaangażowanie). Jak chce się wypromować - musi grać, jak chce grać - musi wygryźć Paljica, jak chce go wygryźć - musi zap...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2010, 23:49
Cytat:
Tak trudno przechodzi przez gardło słowo "Kapka"?
Cytat:
Ja jestem absolutnym zwolennikiem transferu Dragana. Pomijając jakieś ultra pesymistyczne scenariusze, powinien wywierać na Kirma taką presję, że ten będzie śmigał tak jak przez tych kilkanaście minut dzisiaj. Chcę takiego Kiro! (I proszę mi nie biadolić, że przeciwnik słaby, chodzi mi o zaangażowanie). Jak chce się wypromować - musi grać, jak chce grać - musi wygryźć Paljica, jak chce go wygryźć - musi zap...
Jakoś rywalizacja z Łobo w zeszłym sezonie nie podziałała na niego pozytywnie
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 22.07.2010, 23:49
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jestem w ciężkim szoku, po tych wszystkich ruchach transferowych, czy to czasem nie jest jakaś bajka ? Jak tak to nie chcę się budzić. Przecież Elsner to jest najlepszy młody piłkarz w całej Słowenii, może obok tego gościa z Interu (Kihrina czy jakos tak).. Chavez, obrońca Hondurasu, który na MŚ stracił 3 gole ledwie, Rios z River, ludzie co to się dzieje, ktoś zaczął w tym klubie działać, cudownie!! Niech ta bajka trwa!! I ten mecz dzisiaj jeszcze, świetny doping! Kocham Wisełkę!!
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
skoro najlepszy to dlaczego poszedł do Arabów a nie do ligi niemieckiej bądz holenderskiej?
Nie wyłapujesz ironii?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:51
Marszałek- mam nadzieje, ze umowa z nim została tak spisana, że mamy pierwszeństwo w jego zakupie.
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 22.07.2010, 23:53
Odnosnie wypozyczenia z opcja transferu definitywnego. Pensje pikarza ustala sie na caly potencjalny okres trwania umowy a nie tylko na okres wypozyczenia to raz a dwa kwota odstepnego zapisana jest w umowie wiec po podjeciu decyzji o wykupieniu definitywnym pilkaraz nalezy tylko wplacic nalezna kwote a karta zawodnicza staje sie wlasnoscia klubu kupujacego. Klub sprzedajacy nie moze tego zablokowac ani nawet opoznic bo karta juz dawno jest u kupca.

Ciagnac watek dalej gdyby taki Rios mial negocjowac kontrakt tylko na rok nie bylo by zadnego problemu bo jak zagra zle to i tak by nie zostal wykupiona a jak zagralby dobrze to by mogl odrzucic kontrakt i isc gdzikolwiek za lepsza kase. I dlatego drodzy panstwo negocjacje trwaly tak dlugo gdyz Rios z menadzerem glupi nie sa i musieli sobie zagwarantowac godziwe pieniadze na ewentualnosc wypelnienia kontrakto przez nastepne cztery lata.

Jesli chodzi o mity i fakty odnosnie Alvareza: Kwota odstepnego zapisana w umowie to bylo 400k pozniej renegocjowana do 200k umowa z pilkarazem gwarantowala mu 400k/sezon i ten nie zgodzil sie ne renegocjowanie tej kwoty. To ile bedzie chcial zarabiac po ewentualnym wykupienie bylo wiadomo od dnia zero a w klubie liczono na przychody z LM/LE oraz na to ze Alvarezowi tak spodoba sie w Krakowie ze zgodzi sie na obnizke zarobkow. Jak juz wiadomo pilkarzowi walory miasta az tak do gustu nie przypadly.

Mam nadzieje ze powyzsze objasnienia choc troche ukruca gorzkie zale na forum odnosnie takich a nie innych form kontraktowania pilkarzy.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:55
Chyba nawet sam Cikos potwierdzał że roczne wypożyczenie z opcją pierwokupu
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.07.2010, 00:08
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Wiecie no, dużo rzeczy w życiu widziałem ale takiego wypału transferowego za taką kasę jak Cikos to dawno nie! Ten chłopak musiał być DŁUGO obserwowany! I chyba tylko dlatego puścili Alvareza! Naprawdę jestem niesamowicie zaskoczony, kiedy przychodził to myślałem że to jakiś ogór a tutaj O.o Ciąg na bramkę! I to JAKI! Najlepszy transfer z grających dziś zawodników (reszta nie grała w końcu jeszcze xD), ale np. jak Żurawski dużo wniósł to Cikos wniósł o wiele więcej, wniósł konstruktywną współpracę na skrzydałach z Boguskim i dobre dośrodkowania. Coś czego brakowało chociażby Alvarezowi, a kosztuje pewnie ze 3/4 razy mniej od niego! Poza tym to młody chłopak! +++ dla Wisły za ten transfer, może być najlepszy zawodnik ligi na tej pozycji na dobre parę lat xD
Jak dla mnie nie jest tak dobrze jak piszesz. Cikos jest ambitny, szybki, ma dobre dośrodkowania i w sumie tyle. Technicznie jest baaardzo ale to bardzo surowy, wręcz powiedziałbym że za bardzo jak na Wisłe. Gra beznadziejnie w obronie - źle się ustawia, kryje zbyt daleko, nie ma mowy o walce wręcz z przeciwnikiem. Litwini robili z nim co chceili w obronie.

Podsumowując - dużo mu brakuje pod względem techniki i gry obronnej do Alvareza, w ofensywnie jest może minimalnie lepszy. W porównaniu do Basczyńskiego z końca jego występów w Wiśle to Cikos jest 3 klasy niżej.
Ale jest młody i może się rozwinie, chociaż braków w technice już chyba nie nadrobi.
Odpowiedz cytując
Pabloml
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 23.07.2010, 00:11
czy ktos wie co to za stoper z Włoch ma jutro na testy przyjechac?
http://sport.interia.pl/raport/trans...aczyna,1509744
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 23.07.2010, 00:16
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
P.S - Martwi, ze niektorych wypozyczamy(sprawia to wrazenie, ze nikt ich wczesniej nie ogladal), bo jesli sie sprawdza, to moze sie skonczyc jak z Alvarezem.
W czym się Alvarez sprawdził? Był bardziej bezproduktywny od Singlara o Cikosie nie wspominając.

Zgodnie z moimi oczekiwaniami praca Terziottiego w Legii przynosi efekty. Brawo Paolo, oby tak dalej!

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.07.2010, 00:17
"Czwartek sympatycznie się zakończył, więc piątek ma prawo dobrze się rozpocząć" z Facebooka, coś się szykuję
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.07.2010, 00:21
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
"Czwartek sympatycznie się zakończył, więc piątek ma prawo dobrze się rozpocząć" z Facebooka, coś się szykuję
Pytanie czy nie chodzi po prostu o informacje o testowanych. Domysl stad, ze na oficjalnej jeszcze o nich nie wspominali.

Moze do tego Wilk i (oby sie udalo) Chavez.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.07.2010, 00:26
Czwartek sympatycznie się zakończył, więc piątek ma prawo dobrze się rozpocząć ;-)

http://www.facebook.com/#!/pages/Wisla-Krakow/185885066281

Cytat:
Idźcie spać. Możecie spać spokojnie do 9:00 ;-)
no wiec, wytrwali fanatycy nastawiac budziki na 8;50
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 23.07.2010 o godz. 00:30.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 23.07.2010, 00:35
Hm, tak sobie myślę, że gdyby klub sprzedawał wejściówki na jutrzejszy sparing to mógłby na trybuny ściągnąć więcej osób niż na dzisiejszy mecz . Znane i uznane nazwiska: Kirm, Małecki, Jirsak, Singlar, Łobodziński, Pawełek + trzej nowi: Rios, Paljic i Bunoza + piątka testowanych: Elsner, Mendy, Tiboni, Afsarli i Brazylijczyk.

Myślę, że w kwestii Elsnera dużo zależy od tego, czy może grać na stoperze. Jeśli tak to albo konkuruje z Mandy'm albo nawet przyjdą obaj + Chavez( lub ktoś inny) a Kowalski po trzeciej rundzie powędruje na wypożyczenie. Jeśli jest typowym defensywnym pomocnikiem to pewnie albo on albo Wilk. Jest jeszcze Afsarli, ale sądząc po jego wieku możliwe, że jego transfer jest rozpatrywany w innych kategoriach( bardziej przyszłościowo). Możliwe też, że Niemiec już został skreślony. No chyba, że ten sezon upływa pod hasłem "KONKURENCJA" i mamy zamiar utrzymywać kadrę 30 zawodników( a przydałby się jeszcze ktoś na lewą obronę). Ciekawie to wygląda, mam nadzieję, że jutrzejszy dzień sporo wyjaśni.

P.S. W zeszłym sezonie krążyły ploty, że powraca Puchar Ekstraklasy. Wie ktoś coś, bo przy tak licznej kadrze takie dodatkowe rozgrywki mogłyby się naszym przydać.
Powód: o Bunozie zapomniałem :P
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 23.07.2010 o godz. 00:49.
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.07.2010, 00:42
Nie wiem czy ktos wrzucal to info, ale Wilk oficjalnie w Wiśle

http://www.korona-kielce.pl/index.php?art=2128&xmenu=2
Ostatnio edytowane przez zidanemarcin : 23.07.2010 o godz. 00:53.

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.07.2010, 00:52
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że w kwestii Elsnera dużo zależy od tego, czy może grać na stoperze. Jeśli tak to albo konkuruje z Mandy'm albo nawet przyjdą obaj + Chavez( lub ktoś inny) a Kowalski po trzeciej rundzie powędruje na wypożyczenie. Jeśli jest typowym defensywnym pomocnikiem to pewnie albo on albo Wilk.
Ponoć już przelaliśmy pieniądze za Wilka. Z kolei Korona była przygotowana na jego odejście i już zdążyła sprowadzić następcę. http://www.korona-kielce.pl/index.php?art=2124&xmenu=2
Sądzę, że przyjście Wilka jest przesądzone. I fajnie, bo to ciekawy zawodnik za rozsądną cenę.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.07.2010, 01:12
Areo napisał(a):Wyświetl post
Zgodnie z moimi oczekiwaniami praca Terziottiego w Legii przynosi efekty. Brawo Paolo, oby tak dalej!
Wszystko krok po kroku się wyjaśnia: Skorża to krakowski koń trojański!
Otóż wczesną wiosną AD2010 Wisła dowiedziała się, że Walter uruchomi duże środki finansowe i Legia okrutnie uzbroi się w przerwie międzysezonowej. Dlatego nastąpiło rozstanie z Maciejem, który krętą ścieżką wraz z włoskim specjalistą od fizjologii miał docelowo trafić na Łazienkowską, aby tam przypilnować właściwych porządków w polskiej piłce.
Majstersztyk!

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.07.2010, 01:16
No to okienko chyba zaskakuje kazdego bo jest inne od tych poprzednich.

Do tej pory sciagalsimy 2-3 ogórkow ,a w tym sa to juz zawodnicy ktorzy gwarantuja realne wzmocnienie poszczególnych pozycjii .
Co do Wilka to widzialem pare meczow Korony i z Kielbem byli najlepsi na boisku(z nami,czy z Legią)bedzie wzmocnie kiedy Sobol oslabnie ,choc dzis biegal "w jego stylu" czyli pełna agresja

Czekam tez co do stopera.mylse ze ten Chavez skoro media w Hondursie dosc duzo pisza o nim i o Wisle w koncu tu trafi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.07.2010, 01:17
[QUOTE=Areo;942002]W czym się Alvarez sprawdził? Był bardziej bezproduktywny od Singlara o Cikosie nie wspominając.
[QUOTE]

Rozumiem, ze Cikosa widziales na tle chocby Odry Wodzislaw, a nie zespolu prezentujacego poziom III ligowy Jak juz ktos napisal...surowy, bardzo surowy technicznie(Iwan to tez zauwazyl, a facet sie chyba zna na pilce) i to jest moje najwieksze zastrzenie do niego, oprocz tez zlego ustawiania sie. Kiedy przyjdzie sie potykac z Legia czy z Lechem moga byc niezle jaja . Narazie nie ma co piac z zachwytu, ani tez skreslac chlopaka. Niech zagra te kilkanascie spotkan, a potem sie wypowiadaj w takich superlatywach o jego grze.

P.S - Odwazne slowa o Alvarezie, ktory z miejsca stal sie najlepszym prawym obronca w naszej lidze (nie zebym byl fanem jego talentu, bo wielokrotnie go krytykowalem i mialem nadzieje, ze przyjdzie pilkarz lepszy od niego)
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 23.07.2010 o godz. 01:25.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 23.07.2010, 01:20
Jest kilka faktow, ktore napwaja sporym optyimizmem.

Druzyna caly okres przygotowywuje sie z Kasperczakiem a nie z Maciejem i jego ekipa.

Drugim trenerem jest Moskal. To jest jeden z wiekszych plusow. Wystarczy sobie przypomniec kiedy byl pierwszym trenerem i jak potrafil zmotywowac druzyne chocby na derby.

Bedzie w druzynie rywalizacja na kazdej pozycji. Pokusilbym sie o teze, ze w niektorych przypadkach moze to KILKUKROTNIE podniesc poziom konkretnego zawodnika.

Wypozyczenia nowych zawodnikow na krotki okres - to jeszcze jeszcze bardziej zwieksza moc poprzedniego punktu.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.07.2010, 01:43
Bawi mnie, że jeszcze dwa tygodnie temu wszyscy wieszali psy o wszystko na wszystkich - a dziś, są już szczęśliwi. Zdaję sobie sprawę z tego, że w ogromnej większości piszą tu ludzie młodzi, bo ci mają czas i głowę zajmować się i pisać o piłce - ale proszę, postarajcie się kierować nie emocjami, a głową.

Dzisiejszy (wczorajszy) wynik, to nie wielkie zwycięstwo, ani miła niespodzianka, tylko czysta formalność. Oni mieli obowiązek strzelić tyle bramek i zrobili to, co do nich należało. Nic więcej i nic mniej - bo gra wcale taka rozkoszna nie była. Przypominam, że wygraliśmy z średniakiem z Litwy, grając w przewadze i we własnym mieście, z przeciwnikiem, który jeszcze wczoraj jechał do nas autokarem.

Zweryfikować nasze transfery może tylko czas. Czy młodzi, niedoświadczeni i niesprawdzeni gracze okażą się wystarczającym wzmocnieniem w walce o mistrzostwo Polski i puchary? Nie wiem. Nie sądzę. Nowe nazwiska nie powalają i trudno porzucić pesymizm. Jeżeli doszukiwać się plusów i pewników, to ci młodzi chłopcy powinni się bić o pierwszy skład, podnosić rywalizację na treningu i dawać z siebie wszystko w pucharze ligi/krajowym. Ale nie więcej. Przeraził mnie użytkownik, który zachwycał się dzisiejszą grą Cikosza. Pytam się: ile minut dzisiejszego spotkania widział? Czy wie z kim dzisiaj graliśmy?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2010, 02:11
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
No chyba, że ten sezon upływa pod hasłem "KONKURENCJA" i mamy zamiar utrzymywać kadrę 30 zawodników( a przydałby się jeszcze ktoś na lewą obronę). Ciekawie to wygląda, mam nadzieję, że jutrzejszy dzień sporo wyjaśni.
Jeżeli tak, to tylko przyklasnąć. Większość z testowanych zawodników to no name-y, albo się sprawdzą, albo nie. Po rundzie odchodzi Cleber, nie wiadomo też jak na Kowalskiego patrzy Kasperczak. Więc zakup trzech stoperów to nie jest żaden bezsens.

W przypadku Clebera i Marcelo szliśmy na pewniaka, bo to byli gracze o uznanej renomie i masie meczy na karku. Poza tym - wówczas mieliśmy jednak jakieś filary obrony w postaci Głowackiego i Baszczyńskiego. Teraz to jest zupełnie nowa formacja, za pół roku zostanie tylko Singlar, a on był głównie rezerwowym. Z obecnie przymierzanych zawodników może jeden Chavez ma papiery coś tam gwarantujące, ale nawet on będzie musiał się trochę dotrzeć ( tak jak kiedyś Marcelo, w europie gra się zupełnie inaczej ).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.07.2010 o godz. 03:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 23.07.2010, 02:20
Wolfy odstaw już ten wstrętny bób i daj się nacieszyć transferami, bo wszystko psujesz defetysto.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.07.2010, 02:38
gigant napisał(a):Wyświetl post
Wolfy odstaw już ten wstrętny bób i daj się nacieszyć transferami, bo wszystko psujesz defetysto.
Ani się nie spojrzysz a przykryje to już za chwilę(jak się obudzą)setki postów z orgazmem wypisanym w nicku
kupować,kupować,kupować.
A tak już nie wiem po co bo to i tak zniknie za kilka godzin w gąszczu wirtualnych kibiców - W teorii to co się dzieje, wygląda na jakieś sensowne działanie - nabrać ile się da za rozsądną cenę i przemielić przez jesień.Ale to tylko teoria - praktyka już tuż tuż
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2010, 06:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Po rundzie odchodzi Cleber, nie wiadomo też jak na Kowalskiego patrzy Kasperczak. Więc zakup trzech stoperów to nie jest żaden bezsens.
Na razie Kowalski prezentuje sie dosyc okazale, gra calkiem przyzwoicie. Jak na razie nawet chyba błedu nie popełnił. Na pewno potrzeba wiecej stoperow bo wiadomo kontuzja, choroba spokojnie moze sie przytrafic. Cos wczoraj mowił Borek o 3 anonimowych testowanych graczach, ktorzy dzisiaj maja zaprezentowac sie w meczu sparingowym z KSZO. O jednym stoprze juz wiemy - byc moze to nie jedyny obronca.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.07.2010, 07:06
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No to okienko chyba zaskakuje kazdego bo jest inne od tych poprzednich.

Do tej pory sciagalsimy 2-3 ogórkow ,a w tym sa to juz zawodnicy ktorzy gwarantuja realne wzmocnienie poszczególnych pozycjii .
Co do Wilka to widzialem pare meczow Korony i z Kielbem byli najlepsi na boisku(z nami,czy z Legią)bedzie wzmocnie kiedy Sobol oslabnie ,choc dzis biegal "w jego stylu" czyli pełna agresja
Sobol dziś zagrał 3 razy lepiej niż na Litwie. Oczywisty jest jego olbrzymi profesjonalizm, to jednak w podświadomości musi coś być jak się dowiadujesz, że przychodzi Twój następca. I tak powinno być jak teraz - na wiele pozycji (a powinno być na wszystkie) wartościowy zmiennik. Tak się buduje dobre drużyny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów