|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
tu cóś o nim: http://www.gfdb.com/Player.32574.Mario-Djurovski.aspx i tu http://www.macedonianfootball.com/in...ers&Itemid=124 i tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Mario_%C4%90urovski jedno jest pewne (jeśli to on) wersji jego nazwiska jest co najmniej trzy i data urodzenia też jest inna niż w SE ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wg. GK do odstrzelenia w Wiśle jest Ba i Alvarez + Jop, Hristov i Gołoś. (ale trzech ostatnich to mało istotne)
Jak dla mnie była by to ogromna strata dla Wisły. Ba wyglądał słabo fizycznie w tym sezonie ale to dlatego, że prawie w ogóle nie był przygotowany do sezonu tak jak nasz super strzelec Hristov i zaryzykuję stwierdzenie, że właśnie dzięki braku przygotowania fizycznego Issa był podatny na kontuzje. Może jeśli popracował by trochę więcej niż reszta chłopców + siłownia, może wyglądał by lepiej. Ja mimo wszystko zaryzykował bym i podpisał bym z nim kontrakt na rok, na pewno pomógł by nam w Lidze Europejskiej. Kolejna sprawa to Alvarez - to mnie i raczej większość fanatyków BG boli najbardziej. Ten facet to chyba jeden z najlepszych transferów w ostatnich latach. Wychodząc na boisko wiedział po co na nie wychodzi - robił swoje z tyłu a do tego przyłączał się do ataków skrzydłami i był na pewno wielką pomocą dla Łobodzińskiego czy Kirma. Moim zdaniem Wisła powinna go zatrzymać za wszelką cenę. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z tego co mi się wydaje zerwał więzadła. Nie stać nas niestety na to by czekać następne dwa lata aż się "odbuduje" Może tak się stanie. A może nie. I co wtedy? Z Alvarezem sprawa jest prosta. Chłop chce 250 tys. euro kontraktu. Może Wojciechowski jest mu w stanie to zapłacić. My nie. W tym przypadku decyduje kasa. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ba oprócz Marcelo ,to najlepszy piłkarz w tej drużynie i nie przedłużanie z nim kontaktu to kolejny strzał w stope
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest ryzyko jest zabawa - proste.
Z tego co się orientuje Ba nie chce jakiejś kosmicznej sumy, ja bym z nim przedłużył kontrakt, chociaż zerwane więzadła to nie jest już kwestia kilku dni. Ktoś napisał, że mamy Gargulca - no to super. Tylko, że Łukasz nie grał ponad rok i jego forma jest pod ogromny znakiem zapytania. Nie wiadomo czy będzie w stanie jeszcze pomóc Wiśle - chociaż bardzo w to wierzę! W internecie jakiś czas temu pojawił się artykuł o tym, że Pablo woli zostać w Wiśle niż wracać do Regginy. Jeśli zależało by mu bardzo to by poszedł na kompromis - Wisła by mu wypłaciła tyle ile by mogła i tyle w tym temacie. ![]() Mimo wszystko jest wart tych pieniędzy. edit: Ba pomoże tylko praca, praca i jeszcze raz praca po treningach. Powód: issa ba
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 26.05.2010 o godz. 10:34.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brak mu szybkości - owszem.
Ale nadrabia to wyszkoleniem technicznym! Jest pod tym względem chyba najlepszym zawodnikiem w lidze, wie co zrobić z piłka, potrafi przytrzymać piłkę przyjąć jeszcze dwóch zawodników na plecy i dograć bardzo dokładną piłkę. Ale jak się to mówi: bez pracy nie ma kołaczy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
||
Już podczas obozu w Turcji Skorża mówił że potrzebują środkowego pomocnika tylko na czas rekonwalescencji Garguły. Śmieszy mnie jeszcze tłumaczenie że nie chcemy Alvareza i Ba dlatego że są podatni na kontuzje.. W takim razie rozwiążmy kontrakty z Singlarem i Gargułą.. Dawidowski siedział w klubie 5 lat bez pożytku i jakoś nikomu nie przeszkadzał i nikt się nawet nie zastanowił czy nie rozwiązać z nim umowy. A fakty są takie że stracimy 2 z 5 ( Głowacki, Marcelo,Sobolewski i wyżej wymienieni) najlepszych naszych zawodników w rundzie wiosennej. Jednym słowem pozbywamy się tych piłkarzy których nie trzeba.. A w kadrze jest wiele innych "darmozjadów piłkarskich". Za niecałe 3 tygodnie zaczynamy przygotowania do sezonu. Wątpię by do tego czasu udało się pookładać kadrę.. pewnie przed pierwszym meczem w LE znowu będzie: "jeśli przejdziemy tą rundę to będą transfery".. Ale nic w przyrodzie nie ginie, to jakie ruchy kadrowe poczynimy teraz odbije się w przyszłości... namacalny przykład mieliśmy z amatorami z Tallina.. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
||
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Dawniej nie było problemu dla naszego klubu zaufać zawodnikowi i poczekać rok, aż się odbuduję. Przypomnij sobie, ile czasu trwało, zanim tacy zawodnicy jak Żurawski czy Uche zaczęli spełniać oczekiwania klubu. I nikt ich po jednej słabej rundzie nie przeganiał. Po prostu, każdą złotówkę ogląda się teraz 10 razy, a strach przed popełnieniem błędu i tłumaczeniem się potem Cupiałowi odbiera ludziom zdolność logicznego myślenia i paraliżuje im ręce. Co do Alvareza - być może się narażę co poniektórym - ale uważam, że nie wart był 450 tys euro + wysoki kontrakt. Grał solidnie to prawda, był nieźle wyszkolony technicznie, ale w systemie 4-4-2 się nie sprawdzał. Nieefektywny w ofensywie, z kiepskimi dośrodkowaniami - niech mnie ktoś uświadomi: czy on zaliczył w Wiśle jakąkolwiek asystę? Pod tym względem uważam, że Singlar jest lepszy, potrzebujemy tylko dla niego zmiennika |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jak myślicie, czy Boguski na najbliższym obozie nauczy się przyjmować piłkę? Coś mi się nie wydaje. Nie widzę sensu przedłużania kontraktu z tak wybrakowanym zawodnikiem. Jasne, ma czasami przebłyski ale jego tragiczne braki w tak podstawowym elemencie gry jak przyjęcie piłki go dyskwalifikują. Jak można mówić o grze na wysokim poziomie jeśli większość akcji będzie się kończyć fantastycznym sklejeniem piłki przez Boguskiego... To już przestało być śmieszne.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Chodzi mi o to w którym elemencie piłkarskiego rzemiosła ta jego "najlepszość" się kryje Ludzie to jest 29- letni facet po kontuzjach, w 2 miesiące nie stanie sie szybszy, siłowo tez rewelacyjnie delikatnie mówiąc nie wyglądał strat miał co niemiara w polskiej lidze gdzie o pressingu ktoś słyszał ale niedokładnie zapamiętał co ten termin oznacza a każdy kontakt fizyczny z przeciwnikiem kończy się gwizdkiem sędziego który usłyszał ałłłłaaa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ba, Alvareza,itp. itd. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Alvareza nie żałuje. Znaleźć takich jak on na podobnych zasadach można na pęczki. Byleby tylko umieli dośrodkowywać,bo tej sztuki Alvarez nie posiadł w ogóle. Co do Ba to jestem zaskoczony,tym bardziej,że drogi pewnie by nie był. Dziwne to tym bardziej,że zdrowego zawodnika o umiejętnościach Ba raczej nie ściągniemy. Była szansa,że się odbuduje,no ale tez i taka,że znów nabawi się urazu. Postawiono na tą druga opcję. Jesli znajdą dobrego nastepcę to pretensji mieć nie mozna .Zminimalizowano by tym smaym ryzyko,że znów jakiegoś kontuzjogennego piłkarze będziemy mieli utrzymywać. Szukać,szukać. Czechy,Słowacja, Słowenia,Chorwacja,Serbia. Rejonów do suzkania jest mnóstwo.
Pogłoski o przedłuzeniu umowy z Boguskim przyjmuje z rezerwą i jako żart. Nie wiem po co ,na co on nam. Facet ma tylko przebłuyski i tyle. Słaby psychicznie,fizycznie do tego braki w rzemiośle piłkarskim. Nie mam na mysli podań mierzonym co do centymetra na odleglość 30 metrów,ale o prostym przyjęciu piłki w miejscu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 26.05.2010 o godz. 11:15.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Na dodatek co spotkanie to kontuzja. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Gargula juz jest w druzynie. Z kontraktem.
Bardzo dobra decyzja z pozbyciem sie tej 5. Prawy obr. za taka kase jaka ma calosciowo kosztowac Alvarez to musi byc obr. klasy CO NAJMNIEJ Baszczynskiego. A Pablo jest slabiutki.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 26.05.2010 o godz. 11:41.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Alvarez do za duże obciążenie dla budżetu. 250tyś ojro to lepiej dać 25tyś E Burlidze i myślę, że lepsza inwestycja będzie...
Ba zbyt ryzykowne. Już tylu graczy z urazami mieliśmy lub mamy, że klub wyciągnął wnioski i wg mnie dobrze... Ps. Do tych co narzekają na Cupiała. Pamiętajcie, że to on ze słabeusza ligowego zrobił potęgę. Dzięki Niemu ostatnie 12 lat to mistrzostwa Polski, puchary i europejskie wojaże. Już za to nie powinniśmy nigdy na Niego psioczyć. Powód: Cupiał
Ostatnio edytowane przez SB : 26.05.2010 o godz. 11:34.
![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też mi wyznacznik.
To nie jest brak umiejętności, tylko brak szczęścia. Co nie zmienia faktu że cieszy mnie takie rozwiązanie. Mnie ten Ba w ogóle nie przekonywał. A jeśli potwierdzą się odejścia Alvareza, Ba, Jopa, Gołosia, Hristova i tylko ich to będą pozytywnie zaskoczony. Nawet bez przyjścia kogoś sensownego co jest wielce prawdopodobne. Bo bez Marcela, Głowy, Bogusia czy Brożków wszystko strzeliłby ****. Niech się reszta osłabia szukając po omacku jakichś zmienników dla nich. Wolę mieć pewniaków niż ryzyko że albo będzie ktoś strzałem w dychę albo kolejną wtopą. Swoją drogą to nie podejrzewałem że Alvarez tak dużo zarabia.
Ostatnio edytowane przez element : 26.05.2010 o godz. 11:39.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gratuluję poczucia humoru.
Boguski dno kaleka nie potrafi przyjąć piłki ****a zapomnieliście jak w sezonie 2008/09 grał? krótką macie pamięć bardzo krótką ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ba jest "szklany"(od 3 lat nie gral w pilke do tego momentu) i to bylo wiadome w momencie podpisywania kontraktu. Napewno nie jest to pilkarz wybitny(jak na polskie warunki), bo ilosc glupich strat po ktorych szly grozne kontry, byla masakryczna. Sprawia wrazenie, jak by nie myslal na boisku. Ale jesli ma odejsc, to w jego miejsce musi przyjsc jakis srodkowy pomocnik...odchudzanie kadry na sile nie wyjdzie nam na zdrowie, bo znowu bedziemy grac 13 pilkarzami, jak to bylo za Skorzy.
Co do Alvareza, to sprawa jest jasna. Tu nie chodzi nawet o kwote wykupu(a wiadomo, ze tych pieniedzy i tak nie mamy), ale o kontrakt indywidualny, ktory bylby najwyzszy w zespole(teraz czesc pokrywa Reggina)...a na taki Pablo absolutnie nie zasluguje. Chlopak nie ma wrzutki, a takze w obronie srednio sobie radzi. Trzeba poszukac innego obronce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem tych zachwytow nad Alvarezem. To grajek na przyzwoitym poziomie, ale kilka bramek poszlo jego strona bo odpuszczal. No i chce sporą kase zarabiac u nas, za duzo jak na jego umiejetnosci.
Ostatnio edytowane przez Bekas : 26.05.2010 o godz. 11:58.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nigdy nie wydałabym tyle kasy na takiego zawodnika jak Alvarez, Ile znaczy szybkie przebieranie nogami i dobra technika widzielismy po tym co zrobił Singlar z Odrą. Dorzucił jedną konkretną pilę i była z tego brama a Pablo rzuciłby swojego balonika z którego nic by nie było.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.05.2010 o godz. 13:30.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|