|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Iwan?
To ten były piłkarz Wisły, co stwierdził niedawno, że w Krakowie są dwa kluby, z czego "jednemu kibicował Papież, a drugi był milicyjny"? ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
||
Ależ *******isz. Przecież do robienia wzmocnień nie jest potrzebne mistrzostwo. Wzmacniać może się przedostatnia i druga drużyna, nikt im tego nie broni. Z tytułu mistrzostwa nie ma żadnych wielkich pieniędzy dla klubu, więc nie widzę związku. Wspominasz sytuacje z ósmym miejscem, że potem było super. Tak było, ale wynikło z tego przecież kolejne mistrzostwo i nic więcej. Żeby ktoś inny zdobył mistrzostwo to musi spełnić jeden mało ważny warunek - musi być najlepszy. Wisła jest najlepsza, dlatego zdobywa mistrzostwa. Polska piłka ligowa jest na takim poziomie, że jakikolwiek sukces w pucharach jest niespodzianką, a porażka jest normą. Próbujesz nam wmówić, że zdobycie w kolejnych sezonach 8 i 1 miejsca, jest lepsze od zdobycia miejsca 1 i 1. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Smuda w Cafe Futbol wspomniał o całkiem możliwym powrocie Kosy do Wisły. Po powrocie Kasperczaka nic już nie jest w stanie mnie zaskoczyć w tym klubie, a Kosa znów by dał ogromnego kopa tej drużynie
. Nie mniej na pewno temat Kosy w klubie musi się przejawiać - i dobrze.![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Było by zajebongo, bo kogoś takiego jak Kosa nam brakuje najbardziej... Z początku myślałem, że Kirm zastąpi Kose, ale to jednak zupełnie inni piłkarze.
![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ja wiem że Kosa to Kosa, ale... nikt wiecznie młody nie bedzie. Gość zaraz ma 33 lata. na skrzydłowego to raczej dużo. Nie mówie nie, ale ciekawy jestem ile on może jeszcze pograć na poziomie ktory miał chociażby z pierwszego sezonu za Skorży
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Chciałbym żeby do nas wrócił, jestem pewien, że z miejsca stałby się wyróżniającym zawodnikiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Potrzebny nam lewoskrzydłowy i to jest pewne. Tylko potrzebny nam młody, z niekonwencjonalnymi zagraniami najlepiej Brazylijczyk lub Argentyńczyk
Kosa by się przydał tylko nie wiem czy jest w stanie grać na tak wysokim poziomie jak przed laty ;/ Pamiętam to co się działo z Krzynówkiem z biegiem czasu i wiem, że Kosa też ma swoje lata i coraz trudniej mu kiwnąć prawego obrońcę rywali. Ktoś wspomniał o Cafe Futbol to ja przypomnę że powiedzieli tam też o tym, że Legia będzie kupować zawodników za ok. 1mln euro, więc liczą, że ta kasa się im zwróci poprzez większą frekwencje na meczach i może tak by Boguś sypnął jakieś 2mln ojro ;d (chociażby razem z kontraktami) bo mamy zarąbistego Alvareza na prawej obronie i nie wyobrażam sobie nowego sezonu bez niego! Bo przypomina mi się Levadia i mecz bez prawego obrońcy ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://goool.pl/ekstraklasa/2127-ofi...hce-kieba.html Ciekawy zawodnik może warto, aby przyszedł do Wisły ?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Osuch znany jest z tego, że wypisuje brednie. Co do osoby Kiełba to jest to piłkarz klasy Łobdzińskiego tylko że zamiast schodzić do prawej nogi to schodzi do lewej. Jego strzały to poziom berka kucanego. Ogólnie technicznie nie imponuje i należy trzymać się od takich sztucznie wykreowanych "gwiazd" jak najdalej. Dynika i szybkość jak na skrzydłowego jest na poziomie nijakim. To że ktoś wstrzelił piłkę w pole karne i on dostawił nogę to o niczym nie świadczy. Jeśli ktoś z tej ligi się wyróżnia to jest to Sobiech.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kiełb śmiesznie biega. Rozkłada te łokcie i wygląda wtedy dosyć pokracznie (nawet na tym zdjęciu z linka powyżej
![]() Już mamy 2 skrzydłowych co śmiesznie biegają. Przydałby się taki, który umie biegać, dryblować i dośrodkować. Peszki i Grosickiego nie wyciągniemy, a wszelkie spekulacje dotyczące Kiełba i podobnych jako naszych przyszłych"wzmocnień"można tylko skwitować - ![]() PS. Wogóle jak się patrzy na wielu polskich młodych zawodników to mam wrażenie, że większość z nich ma problemy z koordynacją. A to z kolei przekłada się na beznadziejną technikę. Mamy totalnie kalekie społeczeństwo i jedynym ratunkiem jest wprowadzenie systemu na wzór (nie jestem pewien) hiszpański. Czyli młodzi piłkarze chodzący do szkółek piłkarskich zmuszeni są do uczęszczania na inne zajęcia sportowe niezwiązane z piłką np. gimnastyka, sztuki walki, czy nawet k... balet ![]() To poprawia ogólną sprawność fizyczną i koordynację. Raz o takim systemie wspomniał Orłowski w C+, gdy komentował jakiś mecz La Liga. Porównajcie sposób poruszania się takiego Lewandowskiego, a np. Kiełba albo Wasiluka. Czytałem że "Lewy" pochodzi z wysportowanej rodziny i sam uczęszczał na jakieś zajęcia nie związane z piłką. Jest dzięki temu szybszy, dynamicznieszy i zwrotniejszy niż jakikolwiek inny polski piłkarz z naszej ligi o podobnym wzroście. Ale to tylko wyjątek. W skrócie - szukajmy piłkarzy, którzy potrafią biegać przede wszystkim. Bo jak ktoś nie umie biegać, ma problemy z szybkim obróceniem się z piłką i ogólnie fizycznie jest pokraką, to wszystko co robi na boisku jest dziełem przypadku. Raz wyjdzie, raz nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli to mają być wzmocnienia to lepiej nikogo nie sprowadzać. Ani to skrzydłowy, ani napastnik. Zdobył do tej pory trzy gole z czego dwa to strzały z pierwszej na pałę (my i z Arką) plus jeden rykoszet z Arką. Też mam odczucie że jakoś tak dziwnie biega :] Ani zwodu, ani dośrodkowania jako taki strzał ale typowo siłowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Świetnie było by mieć Onyszkę w składzie,mi podoba się jego gra,zaangażowanie,to że ma jaja(a nie k***a jak niektórzy).Jeśli byśmy go sprowadzili to było by to NIEWĄTPLIWIE wzmocnienie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pewnie to jeden z tych co by chciał budować drużyne na "młodych talentach".
![]() Onyszko ma w tej chwili 36 lat więc spokojnie na dwa lata można z nim podpisać kontrakt i myślę że dużo by nie chciał. Widziałem Odre wielokrotnie w tej rundzie i Onyszko ratował ich niemal w każdym meczu. Jak dla mnie to najlepsi bramkarze w lidze to: 1.Mucha 2.Onyszko 3.Pilarz 4.Sandomierski Jeden musi z nich przyjść bo u nas jest duża luka na tej pozycji. Onyszko niedość że świetnie broni to jeszcze jest charakterny i ograny w pucharach europejskich. Także to powinnien być nasz pierwszy ruch transferowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A mnie się Kiełb podoba (jego gra), cena za niego już nie, więc nie ma sprawy. Nie dla psa kiełbasa
![]() I powiem wam że jak ja żałowałem ze Peszko do nas nie przyszedł to wielu się śmiało na naszym forum, kto to? Za darmo? Pewnie drewno itd. Tak będzie z Kiełbem. Jak Peszko odejdzie z Lecha, pozyskają Kiełba, który okaże się kolejnym szybkim przebojowym skrzydłowym a My jak zwykle będziemy płakać nad Łobo albo Kirmem. (łobo przynajmniej coś jeszcze gra) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Onyszko byłby dobrą opcją. Jeśli klub po niego nie sięgnie to ja tego absolutnie nie zrozumiem.
Casillas i Buffon na testy się do nas nie zgłoszą.
![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.05.2010 o godz. 16:38.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
dowalają z tą długością kontraktów wcale nie młodych zawodników
nawet przy jakimś tam sukcesie nikt ich nie kupi (bo za starzy, a że nie przeskoczą poziomu choćby Brożka to pewne) takim zawodnikom to maks 3 letni by się przydał co innego młody zawodnik, ale i tu nie można sobie pozwolić na zbyt wysoki kontrakt polityka długich i dobrze opłacalnych kontraktów legła w gruzach kiedy uświadomiliśmy sobie w jakim kierunku poszła nasza ligowa kopana ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
||
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Watts : 10.05.2010 o godz. 17:14.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kosa to Kosa i nie widać by jakos duzo gorzej grał. W tym sezonie moze gorzej mu idzie (kontuzje), ale na tle Atletico, Chelsea czy Porto wyglądał świetnie. Strzelał też ważne bramki w lidze/pucharze, do tego bardzo ładne, jakby na "starosc" dopracował strzał z dystansu i głową. Dosrodkowania nadal ma idealne, nawet w ostatnim meczu zanotował asyste.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Get your head out of your ass... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja uwazam, ze z transferami nie powinno byc zle, wazne tylko zeby miec kogos na oku, a nie kupowanie w ciemno, zawodnikow trzeba obserwowac, tylko obawiam sie o nasza siatke scoutingu
![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
Śląsk - Wisla - Lechia Braci się nie traci! edit by Jaroo1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ważne jest to ,że jeżeli myślimy o LM już teraz to priorytetem są zawodnicy na solidnym poziomie którzy od razu będą stanowić o sile tego zespołu.
Myślę ,że Onyszko, Żuraw i Kosa to byłby super pomysł. Wszyscy są do wzięcia za darmo i przede wszystkim grali w swoich klubach.Mają europejskie doświadczenie. Wydaje mi się ,że jeszcze przez ~2 lata spokojnie gwarantują solidny poziom. Do tego można dobrać jeszcze 2,3 młodych perspektywicznych zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
proszę bardzo: Niciński, Moskalewicz i Kwiek Olek mogą być ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wisła ma naprawdę duże braki personalne i jakościowe na wielu pozycjach, nikogo nie może zwieść pozornie niezła sytuacja na koniec sezonu. Wielu zawodników gra słabo i ma wyraźnie dość ograniczone możliwości.
Tak naprawdę potrzebujemy kilku bardzo solidnych piłkarzy, nie Onyszkopodobnych, ale dużo lepszych, by wreszcie coś mogło iść w naprawdę dobrym kierunku, a kolejne kontrakty nie okazały wyłącznie jeszcze jednym obciążeniem dla budżetu. Na liście niezbędnych wzmocnień muszą się znaleźć przynajmniej jeden bramkarz "na reprezentacyjnym poziomie", 2 bocznych obrońców, stoper (szczególnie jeśli odejdzie Marcelo), minimum 1 boczny i środkowy pomocnik, 2 napastników (Hristowa wyraźnie skreślono). To aż 7 graczy - minimum, by myśleć o czymkolwiek w pucharach poza strachem przed nową Lewadią. Tyle razy klub i Cupiał dostawał nauczkę, że bez naprawdę poważnych transferów w Europie można dostać najwyżej boleśnie w tyłek, iz w końcu powinien zrozumieć ich konieczność. Tylko kto ma szukać i znaleźć tych zawodników? Niezatapialny Zdzisu? Kto ma szukać pieniędzy na ich sprowadzenie i utrzymanie - nieistniejący marketing? Tak właśnie po raz kolejny strzelamy sobie samobójcze gole.
Ostatnio edytowane przez Markus : 10.05.2010 o godz. 20:21.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Myślę że na LM wystarczy że wszyscy będą zdrowi i w dobrej formie a do tego trzeba by był pozyskać:
-bramkarza (np. Onyszko) -skrzydłowego ( najlepiej Kosowski ) - dwóch napastników ( jeden młody - taki typu Sobiech, i jeden doświadczony taki bramkostrzelny, coś typu brożek ) No i oczywiście zatrzymać Marcelo, Małego i spółkę ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|