|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
A Ty podaj po jednym przykładzie manipulacji ze strony GW , TVN-u , ZET-ki i Neewsweeka . Wiem że były ich tysiące , więc wystarczy po jednym . Będę miał przynajmniej jakiś materiał porównawczy , żeby móc wyszukiwać manipulacje innych stron .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.04.2010 o godz. 00:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Heh, zabawne że o tym piszesz. Zawsze broniłem "RM" przed manipulacjami, choć nigdy nie słuchałem go na żywo. Powiedzmy tak - nie podoba mi się ich muzyka. Nie, nawet to nie jest prawdą, nie wiem czy tam jest jakaś muzyka. Będę musiał wyrobić sobie na jej temat jakieś zdanie, o to pierwsze pytanie które mi zawsze zadają. Coś pewnie znaczy. Niekoniecznie to, co rozmówcy sobie wyobrażają...
Czy "zatapiałem platformę"? Był taki okres, że zatapiałem, w ramach sprzeciwu przeciw manipulacji - źle czułbym się stojąc w jednym szeregu z niektórymi ludźmi. Gdyby PO zrobiła cokolwiek z tego, co w kwestiach gospodarczych zapowiadała, czułbym się dziś z tym źle. Niestety, oceniłem ją trafnie. Manipulacje? Wejdź na blog Ziemkiewicza, wkleiłem jeden felieton temu poświęcony. Z pamięci, na szybko? Wanna Wassermana, rura Wassermana - bo były najgłupsze i od razu je zdemaskowano. To były prawdziwe potworki. Sprawa Sawickiej, szkalowanie agenta CBA - niedawno umorzono proces przeciw niemu (nie był politykiem, ale zgnojono go w ramach politycznej nawalanki)... Hej - cała ta zabawa w domysły "GW" na temat udziału Prezydenta w katastrofie - to jest dopiero podła manipulacja, nieprawdaż? Tak na szybko. Przy czym w jednym się mylisz - nie jestem zaangażowany. Obserwuję to, co się teraz dzieje i co się pewnie wydarzy z boku. Z uśmiechem, ale z boku. Gardziłem tymi ludźmi, doprowadzali mnie do wściekłości, ale nigdy nie potrafili mnie dotknąć. Dlatego nie będę teraz ustawiał się w kolejce ![]() Marqu - mocne akcenty, obawiam się, dopiero nas czekają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2010 o godz. 01:02.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dla mnie to są rzeczy nie do porównania - to co opisujesz to happeningi(pomińmy poziom),bądź buractwo - Janek chce wojny z Rosją
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() "Happeningi", tak. I jak tu was nie lubić, Panowie? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
hehe - nie słyszałem wypowiedzi choć jednej babci której zabrano dowód
![]() To już bardziej 'po bandzie' była akcja - Idź na wybory - zmień Polskę.Gdzie powinno to przejść do historii jak we wrogiej TV przemycić informacje która kojarzy się z jednym. Powód: ć
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.04.2010 o godz. 01:19.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż, to teraz będzie masa "happeningów". Moja niechęć do rodaków pewnie wzrośnie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Wolfy, jestes chyba najbardziej zapieklonym i zapalczywym uczestnikiem dyskusji w tym temacie. Stawiasz sam siebie w pozycji oblezonego obroncy (czego?), ktorego atakuja hordy bezmozgich tvnowcow i lojalistow GW ![]() Juz sie wdrapuja na mury, juz podchodza z drabinami ale i tak ich stracasz w dol... Syndrom "oblezonego miasta" jest zawsze preludium do upadku. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kiedys znalazlem artykul, ktory opisywal kto stal za akcja "idz na wybory - zmien Polske". Slowo "zmien" gdy rzadzi jakas partia jest oczywistym przekazem. A pieniadze owa organizacja na ta kampanie dostala z budzetu panstwa. Reklama wyborcza za friko, sprytne no nie? :]
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Delikatna manipulacja z Solidarnymi 2010?
Ocencie sami. http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ar...zalskiego.html ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sa tez tacy co widza w Pospieszalskim swoj jedyny ratunek
![]() http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ar...l_benzyna.html ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wracając chwilę do dyskusji nt lądowania w Tbilisi, wywiad z pilotem:
http://wyborcza.pl/1,75478,7821881,I...as=1&startsz=x |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To moze pytanie. Po co do tego wracac teraz?
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po to, by wrócić do pytania kto kłamał w tej sprawie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To rozgrzebmy jeszcze afere Rywina i moze od razu Art-B z rozpedu.
Styl wywiad tradycynie ohydny. Zwlaszcza pytania w stylu: "Kpt. Protasiuk był przestraszony tą sytuacją? To miała być nauczka? Przeżywaliście potem z kpt. Protasiukiem tamto zajście?"
Ostatnio edytowane przez orzeu : 28.04.2010 o godz. 12:10.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla mnie ochydne to było: 'Jeszcze się policzymy"
oczywiście o ile to była prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jak się nie mylę to chodzi o ten obszerny materiał w Wiadomościach w TVP. Pojechali tam po całości po Wyborczej, a tu chyba jednak GW "miała rację", a raczej prawidłowo opisała zdarzenie.
A styl wywiadu jest raczej normalny...chyba naturalne że jak zwierzchnik ci wydaje rozkaz a ty nie chcesz go wykonać, to na miejscu jest pytanie czy dana osoba czuła się zagrożona/przestraszona. edit (żeby nie przesadzać z postami) do odp. orzeu poniżej: widzisz, ja to jakoś inaczej odbieram, i te pytania nie wywołały we mnie (retroaktywnego) strachu przed Kaczyńskim. Oddana została natomiast atmosfera jaka tam wtedy panowała - tzn. że kapitan tego samolotu nie miał się zamiaru uginać przed rozkazem Prezydenta RP.
Ostatnio edytowane przez Skipper : 28.04.2010 o godz. 12:36.
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Normalne pytania, od kogos kto chce uzyskac odpowiedz nic nie sugerujac i nie probujac kreowac rzeczywistosci, brzmialyby np. tak:
"Co myslal o tym kpt. Protasiuk?" "Jak pan myśli po co to zrobiono?" "Czy rozmawailiscie pozniej z kpt. Protasiukiem o tamtym zajsciu?" Te ktore sa zastosowane w wywiadzie to socjotechnika majaca na celu wytworzenie na czytelniku jakiegos wrazenia (w tym wypadku strachu przed nawiedzonym Kaczynskim, niecheci do niego i wmowienia ze teraz musialo byc tak samo) niezaleznie od odpowiedzi udzielonych przez czlwieka, z ktorym przeprowadza sie wywiad. Material w wiadomosciach byl z kolei odpowiedzia na szerzace sie artykuly i programy w innych mediach szukajace na sile analogii miedzy Gruzja a Smolenskiem. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=j0KR7...eature=related
Najlepsze jest pierwsze 45 s tej części . Przypadkowo spotkani lekko podpici młodzi obywatele(pewnie wykształceni z dużego miasta) a na dodatek jeden ma podwójne obywatelstwo(oczywiście drugie to niemieckie ) , więc ma wyj**ane , bo mu zostało jeszcze 50 % Prezydentów . Jakiż to kontrast do tych zapłakanych i zatroskanych o Polskę patriotów (bynajmniej nie twierdzę , że takimi nie są , chodzi mi o podkreślenie warsztatu twórców) Dobrze , że w odpowiednim momencie znalazła się kamera aby nagrać tą scenę . Kamera porządnego dokumentalisty musi być czujna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak mniemam podobnie zareagowales na filmik z "super partia ****o" i wiele innych gdzie z tlumu ludzi normalnych i wielu stonowanych wypowiedzi zawsze wybierano najbardziej zacietrzewiona zwolenniczke radia Maryja.
Tak samo jak tuz po wypadku pojawilo sie sporo debili z "nie plakalem po Kaczynskim", "stypa party" itp a najwiecej uwagi poswiecono nawiedzonemu klesze spod Przemysla. Rozbraja mnie to oburzenie na reportaz Pospieszalskiego. Setki takich samych w druga strone - ok, jeden w przeciwna - kurewsko daleko od ok. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
wczoraj np jak przesłuchiwali tego wojskowego w sprawie katastrofy pod Smoleńskiem
jeden z dziennikarzy zadawał pytania w tak tendencyjny sposób jakby usilnie chciał udowodnić jakąś z góry założoną tezę... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Polsce niestety nie ma obiektywnych dziennikarzy. Najblizej tego i najbardziej zainteresowany nie samym pytaniem ale odpowiedzia na nie jest wg mnie Skowronski. Najlepszym przykladem dziennikarza tendencyjnego jest Zakowski. Pospieszalski przynajmniej probuje stwarzac pozory choc niespecjalnie mu to wychodzi.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Są na to dowody , czy to tylko sugestie , że spośród kilkudziesięciu merytorycznych i stonowanych wypowiedzi , wybiera się akurat tą jedną dokonaną przez wyjątkowego nerwusa ? Cytat:
Obaj pełnią trochę inne role społeczne i obaj trafiają do trochę różnego (jeżeli chodzi o zakres) odbioru społecznego. Zreszta nie jestem do konca przekonany , że tej uwagi w stosunku do księdza było zdecydowanie(a tak być powinno) więcej aniżeli do tych kretynów z Poznania.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.04.2010 o godz. 13:50.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Narzedzia i mozliwosci wszyscy dziennikarze maja od dawna takie same. Jedna opcja manipuluje od lat, druga dotychczas nie sprzedawala tak nachalnie swoich pogladow i gdy nagle przyjela podobne metody to nagle jest to takie straszne zjawisko.
Analogia do Krakowa z poczatku lat 90-tych. Cracovia zaczyna biegac z nozami, Wisla ma do wyboru odpuscic albo przyjac ta same metode aby nie przegrac. Naprawde potrzebujesz dowodow na to ze sposrod paru milionow wyborcow PIS zawsze w tv pokazuje sie kilkusettysieczny (sluchalnosc) odsetek sluchaczy radia Maryja nie baczac na to ze z tej samej opcji pochodzi wielu ludzi inteligentnych. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam swoje podejrzenia - Pospieszalski działa w innych warunkach, co innego mu wolno zrobić.
Oblężonej twierdzy, jeśli już. Upadku kogo lub czego? Mojego? Delikatnie rzecz ujmując - nie do końca zrozumiałem te Twoje brednie. Rozwiniesz? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
te karły szydziły z naszego Prezydenta
http://wiadomosci.wp.pl/kat,119674,t...l?ticaid=1a123 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Ten to sie bez wyzwiska obejsc nie potrafi:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
http://wyborcza.pl/1,75478,6556347,K...dza_zone_.html Przez kilka m-cy osoby spotwarzone tą insynuacją i ich Rodziny cierpiały hekatombę, chłostane wywiadami z imć Krzysztofem Hejke http://www.polskatimes.pl/magazyn/11...rada,id,t.html Rzecz jasna wielce usłużna Prokuratura wszczeła dochodzenie o którego wyniku w/w media nie były już łaskawe poinformować. http://wzzw.wordpress.com/2009/12/09...lska%E2%80%9D/ Doprawdy przy wybiórczej i całej reszcie Pośpieszalski to jest pikuś. Aha i jeszcze jeśli chodzi o aktorów, to dla informacji tropicieli sensacji w reportażu wypowiadały się jeszcze dwie aktorki, pierwsza to p. Łaniewska (grająca m.in. w "Plebani", w latach 80-tych wspierająca "Solidarność") oraz druga nazwiska nie pamiętam, ale grała w serialu "Dom" żonę Andrzeja Talara. W sumie nie wiedziałem, że aktorzy mają zakaz wypowiadania się na temat swoich odczuć etc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Szkoda bo takimi zagraniami tylko słabią Prawo i Spraweidliwość.Jak tak dalej pójdzie to chyba spełni się marzenie michnikowszczyzny aby ludzie przestali ufać TVP1 doszukjąc się analogi z metodami stosowanymi za PRLu http://wyborcza.pl/1,75478,7823108,_...zy__radny.html ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mnie dziwi co innego. Dotyczy manipulacji medialnej. Jeśli ktoś zakłada, że X robi coś złego to jakim cudem Y robiący to samo robi coś mniej złego albo w ogóle nic złego?
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Trzeba przyznać, że mistrzowskie manipulacyjne rozegranie tematu. Bo co mamy w tytule ? W tytule mamy cytat wypowiedzi Beaty Kempy.... Kim jest Beata Kempa - normalnie to ta kobieta ma takie samo prawo wypowiadania się o filmie jak każdy inny polityk z każdej innej partii. Nie kręciła go a wiedzę o jego treści posiada tak jak każdy z nas - albo z obejrzenia dokumentu albo z mediów. Ona jest jednak z PISu -stado wilków ma więc powód aby z ściekłością rzucic się na ofiarę. Manipulacja tworzyę elegancki związek Kto tam był? Zwykli ludzie kreaturo z PISu? Tam byli AKTORZY! I niech mi ktoś powie - co wspólnego ma PIS z gościem opowiadajacym o tym, że Putin ma krew na rękach? Co ma wspólnego PIS w ogóle z tym stwierdzeniem? Mamy więc związek - PIS - Kłamstwo - bezpodstawne oskarżenie Putina przez PIS o zabójstwo - lizusostwo pisowskich mediów wobec PIS (bo wolne media to te co tego typu artykuły jak powyżej kreują) 100% goebbelsa
Ostatnio edytowane przez sambo : 28.04.2010 o godz. 21:24.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|