|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
spokojna głowa, jeszcze półtora miesiąca jest okienko otwarte...
a niektórzy marudzą jakby w upływały ostatnie dni ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
miala prawo madralo bo zostalo mu 5 miechow do konca kontraktu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Powiem tak: nie chcę żeby przychodził do nas Braz! Czemu? To proste! Jeśli będziemy mieć 4 środkowych obrońców w kadrze to oznacza, że przynajmniej jeden z nich odchodzi. Prawy obrońca jestem pewien, że przyjdzie, a Braz to TYLKO powtarzam TYLKO plotka!
Powód: niedopowiedzenie
Ostatnio edytowane przez Ejdzbiol : 13.07.2009 o godz. 19:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kto Ci powiedział, że to plotka? Wiesz więcej od nas? To może jeszcze się podziel z nami kim jest ten owiany tajemnicą prawy obrońca. Na dzień dzisiejszy nie można wierzyć w jakiekolwiek wiadomości transferowe. Jednego dnia piszę się że piłkarz kończy karierę, parę godzin później on podpisuje kontrakt.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Braz to nie plotka, Bożok to nie plotka, Carlinhos to nie plotka, Nurković to nie plotka i tak możnaby wymieniać jeszcze trochę nazwisk. Jeśli się rozmawia o transferze, a potem do niego nie dochodzi z różnych powodów to to jest plotka?
Sytuacja w Wiśle jest niestety dość dynamiczna. Jeszcze w piątek trener mówił, że wkrótce przyjdzie do nas prawy obrońca, dziś już tylko stwierdził, że ma nadzieję iż takowy przyjdzie. W tzw. międzyczasie był weekend, gdzie wersje zmieniały się kilkukrotnie. Z ostatnich informacji wygląda na to, że Braz nie przyjdzie. Jakiś inny obrońca? Jakiś inny transfer? Nie. Ale jutro znów wszystko się może zmienić. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
w świetle ostatnich doniesień prasowych dot. prawego obrońcy i jak to ladnie rav ujął dynamiki zmian, mam wielka nadzieje ze z Burligi szybko wyrośnie przyzwoity obrońca, bo istnieje na dzien dzisiejszy ryzyko, że będzie on jedynym zdrowym prawym obrońcą...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
tylko Burliga nie jest prawym obrońcą. Jest prawym pomocnikiem.
Nie wyobrażam sobie że nikt nie przyjdzie na prawa stronę. To jest priorytet i chyba klub o tym wie. To musi być zawodnik który wskoczy od razu do pierwszej jedenastki. Mamy coś pecha do kontuzji więzadeł...ale taki jest sport...i tego sie nie da przewidzieć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
z trójką środkowych dwójką lewych (przy czym jeden z lewych tak naprawdę gra jako def. pom.) podoba mi się ten eksperyment ![]() nie wiem tylko czy podoba się on Skorży ps. baj de łej co się stało z Carlinhosem który ponoć przeszedł badania
Ostatnio edytowane przez emjot : 13.07.2009 o godz. 20:42.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
w ME byl prawym pomocnikiem - zgoda, u Skorży jest testowany jako prawy, środkowy obrońca, bo tu jest deficyt i szuka się alternatywnych rozwiązań.
też mam ogromną nadzieje, że pojawi się grajek co najmniej takiej klasy jak Baszczu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co najmniej takiej klasy jak Baszczu .. i pewnie jeszcze mający max 25 lat ? ...
![]() ![]() ![]() Taki piłkarz jest wart co najmniej 1,5 -2 mln € w europie. Można próbować z Brazylijskimi no-name'mi, moze któryś zaskoczyć, ale szansa na to jest niewielka. Sprowadzony na jego miejsce piłkarz będzie 1/4 Baszczyńskiego, ale faktem jest, że T_R_Z_E_B_A kogoś sprowadzić pop doniesieniach o Singlarze. Edit: Co od Burligi, to po tym ile razy go widziałęm dla mnie to jest taki drugi Zieńczuk, dobra wrzutka i strzał, typowy skrzydłowy, szkoda by go marnować w obronie, tak samo jak cały czas nie mogę odrzałować Piety, byłby z niego świetny skrzydłowy, czy nawet następca Pawła. Wyobraźcie sobie co by było gdybyśmy mieli 2 identycznych Brożków w ataku ... no ale swego czasu pożałowano pieniędzy na LO. Skorża dziś coś przebąkiwał o tym że Łobo spodkąc może tan sam los...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 13.07.2009 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Angmir napisał:
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
lat to i może mieć i z 30, byleby był a czy ta klasa Baszcza taka nieosiągalna? nie oszukujmy się wybitnym grajkiem to on nigdy nie był, po prostu przyzwoity, zadziorny obrońca z lepszymi i gorszymi meczami.
dwóch Brożków w ataku już mieliśmy kilka razy, z dobrych kilka lat temu, nie przyjęło się to jak widać. Burliga z Małym i Łobo raczej nie wygra na skrzydle, więc niech w obronie pogra, jeśli ma do tego predyspozycje. Może się wtedy Skorża doczeka polskiego Lahma ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
rav napisał(a):
Sytuacja, w której polityka transferowa klubu zmienia sie z godziny na godzinę, w której nic nie jest pewne, a trenerzy są zwodzeni i nie wiedzą, na czym naprawdę stoją, nadaje się do zabawnych anegdot, a nie profesjonalnego klubu sportowego.W takich warunkach trudno o budowanie czegoś trwałego i pozytywnego. A Wisła potrzebuje sukcesów, a nie porażek. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No właśnie,właściciel ewentualnie mógł wstać lewą nogą,ale równie dobrze mogło mu śniadanie nie podejść lub...w każdym razie jak się ciągle wymienia tu RN w kontekście transferów,to tylko pusty śmiech mnie ogarnia.Cóż to za RN,gdy jest 100% właściciel danej firmy.Toż to całkowicie fasadowa forma władzy.Ich praca pewnie polega na tym m.in.,aby po wyjściu np.p.Bednarza szybko zadzwonić(wiadomo gdzie)i zreferować co usłyszeli.Trochę sobie żartuje,ale przeceniacie to śmieszne ciało,czyli RN.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Skorza jest juz do tego przyzwyczajony. Nie oszukujmy sie,zeby to wszytsko trzymalo sie kupy ,trnasfery powinny byc juz dawno czyli przed zgrupowaniem w Austrii.Potem juz tylko taktyka,zgranie,taktyka,zgranie. Teraz pod presją czasu i widma mozliwego odpadniecia z Pucharow (w III rundzie ) widzimy jakies zawirowania z Brazem,Nurkoviciem ,itd.Mało to poważne,a Wisla to podobno profesjonalny klub .Zresztą tak jest co roku,wiec taki stan rzeczy zaczyna traktowac sie jako "normalny"
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.07.2009 o godz. 22:36.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
mamy czterech na krzyż obrońców i trzech napastników lub4 (Małecki) - w tym jednego kontuzjowanego nie wiadomo na jak długo, jednego ostatnio zamienionego na prawoskrzydłowego i w tej bryndzy klub odpuszcza Niedzielana - jak sądzę tylko dlatego że zarabia za dużo ciekawa koncepcja jak się Ćwielong zepsuje lub Brożek zagrają Batko z Jeleniem czy Leszczak ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Cupiał postawił Skorży jasny cel: awans do Ligi Mistrzów (źródło: M. Skorża). Gdybyśmy o ten cel mieli walczyć w takim składzie (chodzi mi o liczbę wartosciowych obrońców i napastników) to byłaby by to kompromitacja właściciela Wisły. Nie można wymagać tak wiele od trenera jeśli nie zapewni mu się właściwych warunków pracy. Wymaga tego zwyczajna uczciwość i zdrowy rozsądek. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A przed sezonem pozbyto się trzech (tzn. zeszli z utrzymywania) - Beto, Dawidowski i wkrótce Niedzielan. Szkoda, że z dodaniem kogoś na tą pozycję czeka się na sprzedaż Pawła Brożka..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
rav fajnie byłoby żeby ludzie wiedzący więcej po zamknięciu okienka transferowego podsumowali co było prawdą a co plotką. O Nurkoviciu wiemy że był faktem bo można było obejrzeć go w akcji, ale reszta to fakty kreowane mniej lub więcj przez gazety. Z góry wielkie dzięki
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Po piątkowym losowaniu już będziemy wiedzieć na czym mniej więcej stoimy bo duża różnica będzie czy trafimy na Salzburg czy może na : Georgi/Maribor, Hafnarfjordur/Aktobe, Ekranas/Baku, Ventspils, Inter/Sheriff. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Takich realnych, z życia wziętych możliwości, nie biorących początku w wzbierającej żółci i przekonania o własnej nieomylności. Tak Markusie, oczywiście. Pozwolisz, że umieszczę sobie tę maksymę w podpisie? Jest tak celna i głęboka, po jej przeczytaniu łzy same napłynęły mi do oczu... A ojczyźnie trzeba czynu, trzeba zmiany na lepsze, trzeba pozytywnego wizerunku, trzeba zaktywizowania obywateli. Ale niech mnie diabli, jeśli demagogia kiedykolwiek w czymkolwiek pomogła. My po postu mamy wielkie ambicje i bardzo mały budżet. W takiej sytuacji częste tarcia są nieuniknione, ale bicie piany w niczym nie pomoże. A przynajmniej piłkarze od niego nie stanieją. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w DP dowód na dynamiczny rozwój sytuacji w Wiśle w sprawach transferów
otóż wg. DP w weekend odwołano przyjazd tego czeskiego bramkarza na testy i prawego obrońcy oczywiście zastrzegają się że w każdej chwili sytuacja może odwrócić się o 180 stopni nie mniej jednak na dziś wychodzi na to że Cebanu zostanie u nas na ławie a zastępcą kontuzjowanego Singlara został Łobodziński ktoś widocznie uznał że czas żeby Łobo grał i brał pieniądze za grę a nie za grzanie ławy się Łobo nie sprawdzi cóż ... jest Burliga, Jania... że Jania kontuzjowany nevermind... znajdzie się innego Kominiaka czy Rajfura ![]() eksperyment pełną gębą ps. swoją drogą - Garguła, Jop, Kirm trzy transfery TRZY i jeszcze chcą obrońcę i bramkarza ... w dupach się poprzewracała ![]()
Ostatnio edytowane przez emjot : 14.07.2009 o godz. 08:52.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Reasumując - nowi zawodnicy będą, albo ich nie będzie. Wiesz, tyle to ja wiedziałem bez "DP" ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
bo nie pomnę edit: to nie DP a GK edit 2: bramkarz nam nie potrzebny: http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21373 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No to widzę, że transfer bramkarza kolejny! Pozyskaliśmy już dwóch w tym sezonie xD Kurto i Cebanu no normalnie nowości, że nie wiem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To brzmi bardzo banalnie. Zastanawiam się jednak nad jedną rzeczą - czy dla Wisły kolejne tytuły mistrzowskie są już chlebem powszednim i nie stanowią sukcesu? Oczywiście, że Wisła jest klubem, który napędzają sukcesy, ale na pewnych płaszczyznach my te sukcesy faktycznie odnosimy. Sukcesem jest moim zdaniem to, że mamy najlepszego w kraju trenera, sukcesem jest, że udało się obronić tytuł mistrzowski, sukcesem jest sprowadzenie takich zawodników jak Garguła i Marcelo oraz za marne grosze: Kirm (wart ok 1 mln euro) oraz Diaz.
Na płaszczyźnie transferowej odnosimy głównie sukcesy polegające na tym, że udaje się dobrych zawodników sprowadzić za darmo albo za półdarmo. Natomiast nie mamy tyle pieniędzy, co 4-5 lat temu i nie należy się spodziewać, że będą wydawane grube miliony żeby tylko klub dostał się za wszelką cenę do ligi mistrzów. Jak bowiem uczy doświadczenie, nawet po dużych zakupach nie udawało się awansować. Teraz teoretycznie też możemy trafić na Red Bull Salzburg, albo na Olympiakos, a w starciu z tymi rywalami, nawet przy wzmocnieniach na 2 miliony euro, faworytami nie będziemy. Ja tylko mam nadzieję, że wydarzenie z ostatnich dni (rezygnacja z Braza i Nurkovicia) nie oznaczają, że więcej wzmocnień już nie będzie. Mamy już Jopa, Gargułę (szkoda, że nie pomoże nam w eliminacjach do LM) i Kirma, ale potrzebujemy jeszcze prawego obrońcy, a nawet dwóch bo przecież kogo byśmy na tą pozycję nie sprowadzili, to przez najbliższe pół roku nie będzie miał zmiennika. Drugi pod względem priorytetu jest napastnik, bo de facto mamy trzech. Małeckiego nie liczę, zresztą nawet jakby go liczyć, to on może kandydować najwyżej na pozycję cofniętego napastnika, gdzie są Boguski i Ćwielong. Problem polega na tym, że nie mamy drugiego wysuniętego napastnika, poza Brożkiem. Potrzebujemy więc napastnika przede wszystkim bramkostrzelnego, najlepiej dobrze grającego tyłem do bramki w stylu Kuźby albo Rengifo. Bramkarz jest jednak najmniej ważny w tym momencie, bo Pawełek mimo wszystko w ubiegłej edycji europejskich pucharów nic wielkiego nie zawalił. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ja pisałem o stabilności, sensie i zasadności polityki, w której jeszcze w piątek prawy obrońca jest niezbędny i obiecany trenerom, a w poniedziałek już nie. To się tyczy też innych pozycji... Zastanawiam się nad jej wpływem na trenerów, wyniki, przyszłość. Według mnie nie służy ona klubowi. Oczywiście, Ty możesz uważać inaczej i widzieć w tym stwierdzeniu jedynie żółć i bicie piany. Twoja sprawa. Cytat:
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rumuni i Arka chcą Varge.Myśle że jak najszybciej trzeba sie go pozbyc bo pewnie znowu złapie kontuzje(dziwne że łapie je tylko jak jest w Polsce) i tyle bedzie z niego pożytku.Jak pamietam to on w wywiadach zawsze chciał odejśc.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...8621&_ticrsn=5
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.07.2009 o godz. 16:14.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|