The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2025, 19:15
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
myślę, że ludzie chcą prawdziwych polityków a nie marionetek i przebierańców, nie podstawionych Szymonow, nie sztucznych Rafałow, nie na szybko wyciąganych Nawrockich.
.

Nie wiem kogo szufladkujesz w kat. "ludzie". Wiekszosc wyborcow, to pacynki czy inne kukielki. Co media podadza, bez weryfikacji lykaja......a pozniej mamy to co mamy.......Polska w ruinie, a z takim potencjalem ludzkim powinnismy byc liderem Europy!
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.05.2025, 19:30
Według takiej definicji Ty również jesteś pacynką czy inną kukiełką, tyle że Brauna. Skąd pewność, że to co mówi, jest prawdą? Otworzyłeś głowę, zrobiłeś risercz na jutube?
WildDog
Senior Member

Stary 27.05.2025, 07:48
azor napisał(a):Wyświetl post
Według takiej definicji Ty również jesteś pacynką czy inną kukiełką, tyle że Brauna. Skąd pewność, że to co mówi, jest prawdą? Otworzyłeś głowę, zrobiłeś risercz na jutube?
Ales sie chlopie uwzial na mnie i na GB. Przeciez on mowi prawde, ktora nawet slepy dostrzega!...Otworz oczy! Nie chce przedluzac tej jalowej dyskusji. Zastanow sie w jakiej kwestii GB klamie.
azor
Senior Member

Stary 27.05.2025, 08:10
I padło sakramentalne "Otwórz oczy" rzeczywiście, nie ma co przedłużać. Szczęść boże
WildDog
Senior Member

Stary 27.05.2025, 15:52
Ratuj sie kto moze!

PS. Wystarczy otworzyc oczy, Nie trzeba wiercic w czyjejs glowie. Zapamietaj prawde: w Polsce sprzedaje sie wiecej dziennikarzy niz gazet!
Ostatnio edytowane przez WildDog : 27.05.2025 o godz. 16:31.
WildDog
Senior Member

Stary 27.05.2025, 16:40
Ulatwie azorowi, podaj punkty, z ktorymi sie nie zgadzasz?

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka bezpieczeństwa:
nie dla wysyłania polskich żołnierzy na Ukrainę;

tak dla normalizacji relacji z wszystkimi sąsiadami Polski – zarazem z tymi na wschodzie, jak i na zachodzie – dzięki czemu Polacy będą bezpieczni;

z „eurokołchozu” nie płynie nic dobrego dla Polski;

strażnik na granicy, policjant na ulicy, wojsko polskie nie na cudzych wojnach tylko w granicach Rzeczypospolitej;

wojsko polskie nie może być posyłane na cudze wojny.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka gospodarcza:
Polska musi odzyskać uprawnienia w zakresie tego, w jakim kierunku są rozwijane finanse państwa;

nie dla unijnych regulacji i biurokratyzacji;

silne państwo minimum;

tak dla niskich i prostych podatków;

należy wprowadzić takie przepisy, które będą stwarzały dobre warunki dla przedsiębiorczości;

przede wszystkim trzeba uwolnić przedsiębiorczość;

nie ma wolności bez majętności.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – ustrój i system polityczny:
w Polsce powinien zostać wprowadzony system prezydencki;

trzeba zmniejszyć liczbę posłów i senatorów;

koniec z finansowaniem partii z budżetu państwa;

trzeba zmienić nie tylko kodeks wyborczy, ale również kodeks karny, aby były one zgodne z hasłem: „śmierć wrogom ojczyzny”;

należy przywrócić karę śmierci;

Polska potrzebuje nowej konstytucji, za sprawą której nad Wisłą będą mogły zapanować silne rządy prezydenta;

kompetencje premiera, ministrów i ministrów kancelarii prezydenta nie mogą się na siebie nawzajem nakładać i blokować;

urząd prezydenta jako przyczółek polskiej niepodległości.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka zdrowotna:
bezpieczeństwo zdrowia i życia Polaków to jedno z najważniejszych zadań dla prezydenta;

Polska musi wziąć przykład ze Stanów Zjednoczonych Donalda Trumpa i opuścić Światową Organizację Zdrowia (WHO);

tak dla złamania monopolu Narodowego Funduszu Zdrowia (NFZ) i izb lekarskich;

„nie dla karania lekarzy, którzy w okresie pandemii chcieli leczyć i ratować, a nie testować do śmierci”;

nie dla eutanazji wprowadzanej „kuchennymi drzwiami w Polsce”

nie dla eugeniki;

tak dla wolności sanitarnej.
Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka zagraniczna:
Polska oraz polski naród muszą odzyskać niepodległość oraz suwerenność – to kluczowe zadanie prezydenta RP;

Polska nie może być podporządkowana rozmaitym organizacjom narodowym,

nie dla federalizacji Unii Europejskiej;

należy skończyć z podporządkowaniem się przewodniczącej Komisji Europejskiej Ursuli von der Leyen,

Polska nie może być pionkiem, czy klientem w wielkiej grze mocarstw;

nie dla roszczeń organizacji żydowskich.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka energetyczna:
Zielony Ład należy odrzucić;

ministerstwo klimatu należy zlikwidować;

polska energetyka ponownie musi opierać się przede wszystkim na węglu;

należy powołać ministerstwo, które zamiast zasypywać polskie kopalnie będzie dopomagać w tym, aby Polska mogła dalej z nich korzystać – tak jak korzystają z nich Niemcy, czy Chiny;

dzięki powrotowi do węgla rachunki za prąd i energie będą niższe.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – polityka migracyjna:
nie dla ukrainizacji Polski;

nie dla wpuszczenia do Polski subsaharyjskich imigrantów;

polskie granice muszą być szczelne i dobrze chronione przed zalewem nielegalnych imigrantów;

tak dla zachowania homogenicznego charakteru państwa polskiego – „uchodźcy”, nachodźcy, migranci nie mogą doprowadzić do bezpowrotnego zdewastowania bezpieczeństwa na ulicach polskich miast, miasteczek i wsi, domostw.

Program wyborczy Grzegorza BRAUNA – kwestie obyczajowe:
trzeba odrzucić „tęczowy ład”;
są mężczyźni, kobiety – oraz osoby z zaburzeniami;
nie dla promowania ideologii LGBT („precz z propagandą dewiacji”, „zboczeńcy nie mogą uczyć polskich dzieci”);
zakaz wykonywania na dzieciach operacji „zmiany płci”;
osoby wykonujące operacje zmiany płci powinny trafiać przed sądy i trafiać do więzienia;
korekty płci nie są możliwe;
azor
Senior Member

Stary 27.05.2025, 18:39
Pomijając, że to populistyczny bełkot, który pierwszy lepszy spin-doctor napisze na kolanie w 15 minut - naprawdę wierzysz w to, że Braun by to wszystko zrobił?
WildDog
Senior Member

Stary 28.05.2025, 17:22
W populistycznym wyscigu popisu, nikt nie pobije. Oni juz daleko odjechali............A ten wg ciebie "belkot" do mnie przemawia. Juz napomnialem, ze wystarczy, ze GB jest przeciwnikiem eurokolchozu! Yebac UE!! Mnie widok niebieskej szmaty z gwaiazdkami (podobnie jak teczowej) zbiera na wymioty. Rzygac sie chce na sama mysl o nich......wiec na tym koncze dyskusje. Tym bardziej, ze nawet nie wiem (i szczerze; nie interesuje mnoie to) jaka opcje popierasz. Na szczescie jeszcze mam prawo glosu na kogo chce.........A widzac jak "zalatwia"(znaczy sie jak mocno wplywa na wyboru) nieskazitelna i bezstronna unia europejska w niektorych krajach....to glosuje, o ile jeszcze mam taka szanse
azor
Senior Member

Stary 31.05.2025, 07:05
Nie odpowiedziałeś - naprawdę uważasz, że GB byłby w stanie zrealizować swoje postulaty?
WildDog
Senior Member

Stary 31.05.2025, 10:18
Nie odpowiedziałeś - naprawdę uważasz, że GB byłby w stanie zrealizować swoje postulaty?
Zrealizowac? Na pewno, jako prezydent popieralby wszystkie ustawy zgodne z jego programem, a niezgodne wetowal.
WildDog
Senior Member

Stary 31.05.2025, 10:24
Najsmieszniejsze, ze dla popisu wyborcy prawicy (nie mylic z pisowska lzeprawica) to debile, a gdy potrzeba wsparcia w II turze zaczyna sie wchodzenie w tylek przez tuskowo-kaczynskich hipokrytow.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.05.2025, 11:06
chyba skuteczne to wchodzenie w tylek skoro zadeklarowales, ze idziesz zagłosować
WildDog
Senior Member

Stary 31.05.2025, 14:58
Glosuje za namiastka normalnosci! Glosuje dla swoich dzieci. Moze moj glos przyczyni sie do faktu, ze okreslenie "Krakow miastem queerow" nie zmieni sie na "Polska panstwem queerow"! Jezeli tobie to nie przeszkadza, to siedz na doopie, nie glosuj, i nie komentuj mojego konstytucyjnego prawa. PS. YEBAC popis, YEBAC ue!!
Ostatnio edytowane przez WildDog : 31.05.2025 o godz. 16:53.
WildDog
Senior Member

Stary 31.05.2025, 15:02
dziwne ale prawdziwe do glosowania, i to na swojego oponenta zachecil mnie czask swoimi aluzjami do GB. Wiec trudno mowic, ze wchodzenie w zad mnie zmotywowalo
azor
Senior Member

Stary 31.05.2025, 22:01
Strasznie zagmatwana ta Twoja logika
WildDog
Senior Member

Stary 31.05.2025, 22:27
kreujesz sie na inteligenta innych okreslajac debilami, a prosta rzecz, ze ktos nie chce teczowej Polski i jest przeciwnikiem (obecnej, zlewicowanej) ue jest dla Ciebie zagmatwana logika(?)
WildDog
Senior Member

Stary 31.05.2025, 22:33
Nie wiem i nie interesuje mnie to kogo popierasz. Podlicz sobie w spokoju jak populistyczne obiecanki realizuja Twoi wybrancy..........
azor
Senior Member

Stary 01.06.2025, 08:04
Jakie znaczenie ma to, kto jest moim wybrańcem? Rozmawiać o polityce można tylko wtedy, kiedy jest określony przeciwnik, czy jak?

Twoja logika parę postów wyżej zakładała, że nie idziesz na druga turę, ze względu na "wchodzenie w tyłek", po czym - o ile dobrze wnioskuje - jednak podpis pod listą Memcena wystarczył, żeby Twoje zdanie zmienić.

Zadałem Ci proste pytanie, na które wciąż nie chcesz odpowiedzieć: czy uważasz, że GB zostając prezydentem byłby w stanie wcielić swoje postulaty? Pytam z czystej ciekawości, bo według mnie są one nie do zrealizowania, ale może nie wiem o czymś, o czym Ty wiesz.

Nikogo nie nazwałem debilem - durniem i idiotą owszem.
WildDog
Senior Member

Stary 01.06.2025, 11:33
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Zrealizowac? Na pewno, jako prezydent popieralby wszystkie ustawy zgodne z jego programem, a niezgodne wetowal.
azor, przeczytaj ze zrozumieniem......co se prezydent moze wcielac?
WildDog
Senior Member

Stary 01.06.2025, 11:38
dziwne ale prawdziwe do glosowania, i to na swojego oponenta zachecil mnie czask swoimi aluzjami do GB. Wiec trudno mowic, ze wchodzenie w zad mnie zmotywowalo
azor, prosba jak powyzej, gdzie pisalem o podpisie czegokolwiek? Skad ci to przyszlo do glowy? Wystarczylo, ze sie teczowa geba wypowiedziala na temat GB!
WildDog
Senior Member

Stary 01.06.2025, 13:34
Trudno przewidziec kto wygra, ale juz wiadomo kto przegral. Przegrala POLSKA!!! Te dzisiejsze wybory sa jedynie po to, aby ta porazka byla mniej bolesna!!
WildDog
Senior Member

Stary 01.06.2025, 13:35
albo wrecz KATASTROFALNA!!!
azor
Senior Member

Stary 01.06.2025, 14:31
Dobra poddaje się - siła Twoich argumentów jest nie do odbicia.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.06.2025, 16:14
Dzisiaj 75% frekwencji(stawiam nawet wyższą) i przegrana Sutenera o te kilka %. Nie będzie tutaj blisko, jak w sondażach, bo mobilizacja strony demokratycznej jest ogromna. Nie poszli w Iszej turze, ale teraz się wybrali. Rozmawiałem z ludźmi od prawa do lewa i na szczęście normalna część społeczeństwa nie dopuści do tego, żeby ktoś taki był Prezydentem RP. Kurde, Lech Kaczyński to przewraca się w grobie, bo jaką biografię miał on, a jaką ma ten... Pomijam kulturę osobistą, styl bycia i twardą walkę z BANDYTAMI.
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.06.2025, 16:37
Demokratycznej, o ja .......e �������� i to powoływanie się na Lecha ������
WildDog
Senior Member

Stary 01.06.2025, 19:00
gromaders napisał(a):Wyświetl post
Demokratycznej, o ja .......e �������� i to powoływanie się na Lecha ������
Przeciez bylo cos takiego jak Niemiecka Republika Demokratyczna, wiec w PL mamy juz kilkanascie lat podobnej demokracji.
azor
Senior Member

Stary 01.06.2025, 21:35
Przeciez bylo cos takiego jak Niemiecka Republika Demokratyczna, wiec w PL mamy juz kilkanascie lat podobnej demokracji.
Za czasów PiS też, czy wtedy była przerwa?
WildDog
Senior Member

Stary 01.06.2025, 22:11
sprostowani specjalnie dla Ciebie; przez OSTATNIE kilkanascie lat. Wiekszej roznicy w demokratycznych panstwach pis i po z przystawkami nie ma. Zmieniaja sie jedynie "pierwsi sekretarze"
WildDog
Senior Member

Stary 02.06.2025, 04:29
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiałem z ludźmi od prawa do lewa i na szczęście normalna część społeczeństwa nie dopuści do tego, żeby ktoś taki był Prezydentem RP. Kurde, Lech Kaczyński to przewraca się w grobie, bo jaką biografię miał on, a jaką ma ten... Pomijam kulturę osobistą, styl bycia i twardą walkę z BANDYTAMI.

Brawo Tobie nornalny NARODZIE!!...SP Lech Kaczynski nie musi sie juz wiercic w grobie. Takie cos nie zostalo prezydentem!

PS. Dzieki tuskowi, to ojciec sukcesu! Powinni tego burka w budzie trzymac. Pisalem, ze akcja "sutener" zmobilizuje pisorow Tos mnie none odpisal.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.06.2025, 07:14
Polska dalej w rozkładzie. Wybór był między uzależnionym chuliganem Karolem, a kłamcą na miarę Tuska, i s.......iną życiową Rafałem.
Oczywiście wszystko lepsze niż POwcy - chociaż patrząc na przeszłość Nawrockiego to aż ciężko mówić, że on lepszy dla Polski - pod tym kątem jest dramat. Z kolei patrząc od strony tego, że dzięki temu POwskie ....y nie wprowadzą ustawy kagańcowej itp. to super - może nawet batman będzie miał spokój w tym komunistycznym ustroju Tuska?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów