The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2024, 15:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty - za przeproszeniem - .......isz?!

Jak już jest źle to trzeba jeszcze dowalić 200 tys. zł kary na mecz bo kilku debili chce się popisać?!

Rozwiń to może, bo wyglądasz na kolesia który argumentuje że jak łódka puszcza już wodę to .... że w rogu grupa pasażerów specjalnej troski dodatkowe dziury wierci. Niech się bawią, jak okręt zatonie to i tak będzie wina kapitana.

Wygląda mi to na starcie zdrowego rozsądku z tandetną demagogią i nie, nie stoisz po stronie tego pierwszego.
Jest po prostu źle i szczerze wyjebane mam czy te 200 tyś złotych zostanie przepalone racami czy przepalone przez nieudolne rządy właściciela. Po obu tych rzeczach nie zostaje nic oprócz smrodu
Poza tym czy miała miejsce jakaś reakcja właściciela? Przecież on nawet słowa nie powie, czyli bierze to na klatę.
I dokładnie tak jak napisałeś, niech się bawią
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.07.2024, 16:34
....a, kto bogatemu zabroni?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2024, 16:40
Właśnie spiker na stadionie czyta wytyczne UW co do zachowania podczas oprawy
Nie wiem na co tu niektórzy liczą ale porzućcie złudzenia
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.07.2024, 20:38
Da się zrobić mega fajną atmosferę na stadionie bez odpalenia zimnych ogni?

Panie Jarek, jeśli Pan to czasem czytasz - daj już spokój z kubkami, to się naprawdę nie sprawdza.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 26.07.2024, 19:40
Kolego MaLk,

Swego czasu (po spektakularnym stwierdzeniu, że Cię nie interesuje czy ktoś coś w innym miejscu zepsuł czy nie bo Ty oceniasz tu i teraz) myślałem, że jesteś standardowym konsultantem/analitykiem. Dużo wiedzy teoretycznej i dobre chęci, ale brak umiejętności przełożenia tego na realne życie. W sumie przypadek raczej pozytywny choć czasami irytujący. Po tym co zrobiłeś teraz już tak nie myślę. To raczej będzie prawnik z zacięciem biznesowym prawda? Czyli spora wiedza o przepisach, tendencja do manipulacji i wykrzywiania rzeczywistości oraz totalny brak zasad.

Usiłujesz tu sugerować, że zarzuciłem naszemu Prezesowi oszustwa księgowe i nie potrafię się z tego wytłumaczyć. No to zobaczmy jak było. Poniżej post od którego się wszystko zaczęło.

BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Ja jednej rzeczy nie potrafię wyliczyć więc czekam na opinię kogoś kto się zna. Wtedy i tutaj o tym napiszę. Na razie dostałem taką zwrotkę: „Zeby byc pewnym trzeba przeczytac raporty za kilka poprzednich lat ale na pierwsze czytanie to jest dokument dla latwowiernych i naiwnych. Pokazane wyniki sa zawyzone trikami księgowymi o kilkadziesiat mln na przestrzeni ostatnich lat (do sprawdzenia jak to historycznie wygladalo). Dlatego wynik podatkowy tak mocno sie rozni od tego co pokazali w raporcie - takie przesuniecia sa prawdopodobnie od lat. Zreszta audytor mowi wszystko - jak taka gwiazda sie pod czyms podpisuje to zwykle ma to wartosc mniejsza niz papier na ktorym to wydrukowali”
Podkreśliłem, żeby nie było wątpliwości. Piszę o trikach i tak też pisałem o tym w kolejnych postach w ramach postępującej dyskusji. Ty z kolei nazywasz to sztuczkami. Różnica niewielka. W sumie znaczy to to samo więc wtedy zignorowałem.

MaLk napisał(a):Wyświetl post
Na przykład zapytam, na czym polegają te domniemane sztuczki księgowe, bo póki co Kolega błysnął tylko zarzutem, nie podając żadnych faktów na jego poparcie, płynnie przechodząc od pisania o tym, że Kolegi kolega dopiero coś podejrzewa i ma sprawdzić do stwierdzenia, że sztuczki są.
Zrobię to oczywiście nie w żadnej obronie Królewskiego ani Sociosów, tylko w obronie elementarnej uczciwości w krytyce. Czyli krytykujemy za to "złe", co faktycznie zaistniało, a nie za to, czego akurat nie było.
Ja nie wiem, może te sztuczki gdzieś są, nie chce mi się sprawdzać. Ale wierzę w coś takiego, jak odpowiedzialność za słowa i że Kolega potrafi takową ponieść.
Przy czym mija kilka miesięcy i z trików/sztuczek robią się przekręty.

Znamienne, że nawet się przy tym nie odniosłeś do tego, że pisałem tam też o tym, że do dzisiaj czekam na udowodnienie przekrętów księgowych Królewskiego w Synerise - czyli jedynego, co w tamtej wypowiedzi faktycznie dotyczyło tematu tego wątku. Więc sorry, ale nie przekonałeś mnie, że nie masz żadnych pretensji
A chwilę później z przekrętów robią się oszustwa. Czyli sprawy karne. Szybko idzie ta manipulacja.

Spór między nami nigdy nie dotyczył tego, czy Synerise to super ekstra firma, tylko tego, że zarzuciłeś Królewskiemu oszustwa księgowe. I to powinieneś być w stanie udowodnić. Ile razy byś tego nie próbował teraz zmienić kierunku tej dyskusji, tyle razy ja do tego wrócę.
Ja piszę o trikach. Oszukiwanie i wprowadzanie w błąd inwestorów przez abstrakcyjne koszty schowane w aktywach to właśnie jest coś co można nazwać trikiem. Wykrzywia obraz firmy, ale nie ma tu fałszowania danych i sprawny intelektualnie analityk to znajdzie i wyciągnie wnioski. Ty o oszustwach, które z definicji są ścigane i karane. I chciałbyś, żebym teraz ja te oszustwa przez Ciebie wymyślone teraz udowadniał.

Obrzydliwa manipulacja obliczona na to, że rozmówca (a tym bardziej czytelnik) nie będzie miał czasu grzebać po archiwach.

Co do reszty to ktoś tu ostatnio napisał, że pseudo eksperci od trenowania i zarządzania drużyną są jedną z przyczyn stanu w jakim znajduje się klub. Te wszystkie inteligentne inaczej Markusy czy Drozdy zapatrzone w hiszpańskość i zap…dol, chwilowo usatysfakcjonowane chaotycznymi ruchami klubu i usprawiedliwiające każdy bezsens jego działania. Nazwał ich szkodnikami czy jakoś podobnie.

Ty jesteś dokładnie tym samym w kwestiach biznesowych.

Relatywizujesz jawne kłamstwa, ściemy i mataczenia właściciela klubu w innych obszarach twierdząc, że jakoby nie ma to wpływu na jego działania w Wiśle.

Relatywizujesz dziadostwo leżące u podstaw tej całej bajeczki usiłując żenującymi argumentami (o braku przedstawiania się na anonimowym forum) bronić poziomu audytora, który jest tak żenujący, że nawet konto mailowe ma na bezpłatnej wp i nie zdołał własnej domeny zakupić.

Relatywizujesz łamanie obowiązków informacyjnych opowiadając, że przecież nie on jeden łamie a sądy ledwie zipią więc konsekwencji nie będzie, ewentualnie przywołujesz triki prawne pozwalające opóźnić publikację (z których korzystają Ci którzy mają coś do ukrycia).

Właśnie tacy jak Ty robią wodę z mózgu mniej wykształconym/doświadczonym kibicom i pomagają ich oszukiwać bajeczkami i mitami. I jeszcze pomawiasz innych stosując obrzydliwe manipulacje (o czym wyżej). Mega to słabe.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 26.07.2024, 20:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty - za przeproszeniem - .......isz?!

Jak już jest źle to trzeba jeszcze dowalić 200 tys. zł kary na mecz bo kilku debili chce się popisać?!
Jeszcze dowalili za Rapid 8k euro za blokowanie schodów i wyjść ewakuacyjnych. Dziwi mnie, że nie było ani raz komunikatu, aby zając swoje miejsca i udrożnić przejścia. Już kiedyś to przecie u nas słyszałem.

Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 26.07.2024, 21:35
Te kary wszystkie raczej wpisane w planowane koszty więc nie ma co robić większej dramy. Mówił wczoraj JK w wywiadzie, że po prostu kary będą i trzeba je zaakceptować.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.07.2024, 22:51
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze dowalili za Rapid 8k euro za blokowanie schodów i wyjść ewakuacyjnych. Dziwi mnie, że nie było ani raz komunikatu, aby zając swoje miejsca i udrożnić przejścia. Już kiedyś to przecie u nas słyszałem.
Mówił spiker o tym kilka razy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.07.2024, 23:12
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Te kary wszystkie raczej wpisane w planowane koszty więc nie ma co robić większej dramy. Mówił wczoraj JK w wywiadzie, że po prostu kary będą i trzeba je zaakceptować.
Jak nie ma?
Za te pieniądze można byłoby sprowadzić kolejnego Omraniego, albo trzech...

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 27.07.2024, 10:43
Te kary za blokowanie przejść są wliczone. Te bardziej okazałe za race raczej nie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.07.2024, 14:26
Arked napisał(a):Wyświetl post
Te kary za blokowanie przejść są wliczone. Te bardziej okazałe za race raczej nie.
Dokładnie. Nikt raczej nie wliczał tych 200 tys. zł jako dodatkowego kosztu meczu.
A biorąc pod uwagę że kasa z UEFA idzie na Mandziarę...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 27.07.2024, 21:16
Tam już jakaś część była spłacona. I widać kasa to nie problem chyba skoro złożyliśmy ofertę za Mokrzyckiego ŁKS-owi (wg. P. Koźmińskiego). Inna sprawa, że ŁKS chce 250k eur.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.07.2024, 22:08
Szkoda że nie chcą miliona E.
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.07.2024, 08:55
ma ktoś zdjęcia racowiska z meczu z Rapidem ?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 28.07.2024, 13:08
UW zablokowała możliwość robienia zdjęć na wypadek gdyby jakiś piknik/sezonowiec chciał się ogrzać w ich blasku
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.07.2024, 19:04
Live z briefingu z Królewskim (o 20:30)
https://www.youtube.com/watch?v=1Vk2F3o7qm4
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.07.2024, 19:09
Co zaś...?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.07.2024, 19:11
Jak o czym? Otrzymaliśmy ofertę nie do odrzucenia za Angela, dla dobra klubu oraz zawodnika postanowiłem ją zaakceptować.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 29.07.2024, 19:47
Przyznaje - Jaro, jak ty żeś mnie zaimponował teraz
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.07.2024, 19:57
Hm.... Na początku byłem pewny, że chodzi o odejście Angela a tu taka niespodzianka... W sumie, to się wzruszyłem mocno. Duża miła niespodzianka! Brawo Angel.

Ale to pokazuje, jak Wielki to jest klub.

Ps Pytanie dziennikarza czy coś się zmieni w sprawie "haraczu" jako Wisła płaci miastu było w punkt.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.07.2024, 19:59
Jestem w szoku.
Wygląda na to, że ktoś zakulisowo sypnął na jego kontrakt, bo nie wierzę, że byliśmy w stanie finansowo dorównać ofercie Azerów.

Generalnie miły wieczór

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.07.2024, 20:04
Brawo Prezesie Królewski
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2024, 20:06
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jestem w szoku.
Wygląda na to, że ktoś zakulisowo sypnął na jego kontrakt, bo nie wierzę, że byliśmy w stanie finansowo dorównać ofercie Azerów.

Generalnie miły wieczór
Kwiecień?
no nie wierzę
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.07.2024, 20:07
Brawo prezes, po falstatcie, jakies wojenki z PZPNem, butne gadki etc ewoluował, wyciaga wnioski, uczy się - byle tak dalej.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.07.2024, 20:13
Cóż, rzadko w Wiśle dostajemy informacje które tak bardzo cieszą serce kibica. Tyle chyba wystarczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.07.2024 o godz. 20:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 29.07.2024, 20:22
Pieniążki, dobre samopoczucie, rodzina, miasto, kibice, klub. Wszystko to ważne, ale gdzieś na drugim, albo nawet pierwszym planie musi być przekonanie, że w tej szatni, z tą drużyną i sztabem jest sens dalszej pracy. Na pierwszy rzut oka nieoczywiste, ale skoro podpisał to znaczy, że takie przekonanie jest i bardzo mnie to cieszy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 29.07.2024, 20:26
Zawsze można podejrzewać, że chodzi o podbicie ceny za transfer, ale cieszmy się chwilą

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 29.07.2024, 20:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zawsze można podejrzewać, że chodzi o podbicie ceny za transfer, ale cieszmy się chwilą
Raczej nie w tym okienku.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.07.2024, 21:04
azor napisał(a):Wyświetl post
Raczej nie w tym okienku.
Plus tam nie ma opcji (min release clause) to jest najwiekszy mindfuck i gest ze strony Rodado.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.07.2024, 21:18
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Plus tam nie ma opcji (min release clause) to jest najwiekszy mindfuck i gest ze strony Rodado.
No, nikt się nie spodziewał w ogóle przedłużenia umowy.
Szok, ale chociaż pozytywny
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów