The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2016, 14:23
Cytat:
Jaga wystawiła na listę Maderę, Alvarinho i Grzelczaka. Jak na moje, tych dwóch ostatnich chętnie bym przywitał
Trener ostatnio wspominał, że letnie okienko transferowe będzie ukierunkowane na jakość pozyskiwanych piłkarzy a nie ilość, więc żadna z tych kandydatur nie ma prawa trafić do nas w najbliższym oknie.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.05.2016, 17:00
Nie twierdze, że te akurat nazwiska to byłyby wzmocnienia, ale idąc tym tokiem rozumowania to jakim cudem spady z Pogoni (Małecki) czy Mechelen (Wolski) są jednak tymi wzmocnieniami?

Inna sprawa, że ja bym z tej trójki najchętniej widział Madere, który miał momenty bardzo solidnej gry, a wiadomo, że nie gra teraz ze względów pozasportowych.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.05.2016, 17:32
Myślę, że z tym Bałaszowem się pospieszyli. Chaotyczny chłopak, ale jako "joker" na ostatnie kilkanaście minut mógłby wchodzić. Nie sądzę, by grał za spory hajs. Według mnie dziwna zagrywka. Chyba, że w lecie będzie ofensywa transferowa i jakościowa zarazem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.05.2016, 17:50
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Chyba, że w lecie będzie ofensywa transferowa i jakościowa zarazem.
Nie wierzę, ale proponuję modły w tej intencji...

Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.05.2016, 07:36
Myślę, że z tym Bałaszowem się pospieszyli. Chaotyczny chłopak, ale jako "joker" na ostatnie kilkanaście minut mógłby wchodzić. Nie sądzę, by grał za spory hajs. Według mnie dziwna zagrywka. Chyba, że w lecie będzie ofensywa transferowa i jakościowa zarazem.
Pamietajmy o kwestii zawodnikow spoza Unii
Od nowego sezonu równoczesnie na boisku bedzie moglo przebywac tylko 2
Balaszow nie wyglada na posiadajacego dostateczna jakosc by blokowac jedno z miejsc
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 13.05.2016, 09:48
Myślę, że z tym Bałaszowem się pospieszyli.
A w moich oczach, po tej ostatniej w akcji w rezerwach, powinien zostać skreślony po całości. Wyobraźcie sobie taką czerwoną kartkę w Ekstraklasie. No żenada, tak nie gra zawodowy piłkarz, niech wraca do B klasy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.05.2016, 09:54
Bała fajny chłop. biega do przodu, z reguły tylko prosto. Technika użytkowa tylko taka by sie nie przewrócić z piłką.
Ogólnie, przerobić na biegacza na 100 metrów czy 200 i cos z niego bedzie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.05.2016, 10:41
wolfu napisał(a):Wyświetl post
A w moich oczach, po tej ostatniej w akcji w rezerwach, powinien zostać skreślony po całości. Wyobraźcie sobie taką czerwoną kartkę w Ekstraklasie. No żenada, tak nie gra zawodowy piłkarz, niech wraca do B klasy.
A co zrobił w rezerwach? Bo wiem tylko, że czerwoną dostał.
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.05.2016, 11:40
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
A co zrobił w rezerwach? Bo wiem tylko, że czerwoną dostał.

https://www.youtube.com/watch?v=5I2d2c37bE0

1:00:24
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 13.05.2016, 13:33
No widać, że chłopaka w zespole nie lubią. Pewnie ma jakieś poczucie wyższości narodowej czy coś, bo tak za nic by go nie znielubili.
Odpowiedz cytując
ferrekin
Member

Od: 01.2016

Stary 13.05.2016, 13:58
ale jak dla mnie to tamten też powinien czerwień zobaczyć, nie tylko Bałashow

no nic, Żemło go opier*olił, nawet chamsko, więc tak jak Piwosz mówi, chłopa nie lubią
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.05.2016, 14:01
Jak ma problemy to niech się z kacapami kopie na wschodzie. Sprzedać w ch.uj i tyle go widzieli w Wiśle.
Brawo Żemło.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2016, 14:21
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Jaga wystawiła na listę Maderę, Alvarinho i Grzelczaka. Jak na moje, tych dwóch ostatnich chętnie bym przywitał
mam nadzieje ze ten emotikon na końcu to dowód na to, że sobie po prostu jaja robisz.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.05.2016, 14:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Bała fajny chłop. biega do przodu, z reguły tylko prosto. Technika użytkowa tylko taka by sie nie przewrócić z piłką.
Ogólnie, przerobić na biegacza na 100 metrów czy 200 i cos z niego bedzie.
Tylko w Wisle nie ma sekcji lekkoatletycznej...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 13.05.2016, 15:32
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieje ze ten emotikon na końcu to dowód na to, że sobie po prostu jaja robisz.
Niekoniecznie. Przy podpisaniu Małeckiego też było krzywienie nosa, bo grał totalny piach wcześniej w Wiśle i w Pogoni. Tymczasem to jeden z najlepszych skrzydłowych w Ekstraklasie. Alvarinho grał fajną piłkę w Zawiszy i jestem w stanie uwierzyć, że przy Wdowczyku mógłby się znowu odbudować. A Grzelczak to tak typowo na ostatnie minuty, na dobicie, czasem w Lechii coś ukąsił fajnego.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 13.05.2016, 16:01
Jeśli chodzi o ,,branie" zawodników którzy albo mają wolną rękę w poszukiwaniu kolejnego klubu, albo lecą z ligi i rozwiązują swoje kontrakty lub kończą im się umowy to nie jestem zwolennikiem ani Zubasa, ani Kato, ani Demjana, ani Grzelczaka etc.
Zawsze uważałem, że należy na nich szczególnie uważać, bo odchodzą przeważnie z klubu ze względu na swoją skrajną nieprzydatność dla drużyny.

Małecki to wyjątek. To jest wiślak, człowiek który zawsze oddawał zdrowie dla tego klubu. Na tej podstawie, można było być mocno przekonanym, że fakt iż dobrze się tu czuje, odnosił w tym miejscu największe sukcesy spowoduje u niego odrodzenie. Poza tym on w Pogoni grał znacznie lepiej niż mówią o tym statystyki, kilka razy podkreślał to sam Wdowczyk. Zestawianie go z Grzelczakeim, bądź Alvarinho w mojej opinii nie ma większego sensu.

Tak czy siak jest taka dwójka, którą brałbym pod uwagę pod kątem naszego zespołu.
Tom Hateley, który ostatnio spisuje się bardzo solidnie jako defensywny pomocnik oraz Vlastimir Jovanović, będący podporą swojej drużyny.

Nie przedłużają swoich umów ze względów finansowych, ponoć tylko i wyłącznie.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 13.05.2016 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.05.2016, 20:40
My potrzebujemy wzmocnień a nie uzupełnień składu. Powinniśmy również pamiętać o limicie obcokrajowców spoza UE w kontekście nadchodzącego sezonu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.05.2016, 22:32
Merkury napisał(a):Wyświetl post
My potrzebujemy wzmocnień a nie uzupełnień składu. Powinniśmy również pamiętać o limicie obcokrajowców spoza UE w kontekście nadchodzącego sezonu.
Dokładnie.

Odpadami z ekstraklasy nie ma co się wzmacniać. Można co najwyżej pomyśleć o utalentowanych chłopakach 18-21 letnich, ale to i tak melodia przyszłości.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.05.2016, 08:32
My potrzebujemy i wzmocnień i uzupełnień składu. Samych piłkarzy dobrych jakościowo przy naszym budżecie mieć nie będziemy. Potrzebujemy też zmienników na wszystkie pozycje. Dlatego nie ma co się z góry nastawiać na nie dla wszystkich tzw. odstrzelonych z innych klubów.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 14.05.2016, 09:44
Cytat:
Tom Hateley, który ostatnio spisuje się bardzo solidnie jako defensywny pomocnik
Hateley nie przedłużył kontraktu ze Śląskiem z powodów rodzinnych, chce wrócić do UK.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 14.05.2016, 10:20
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
Hateley nie przedłużył kontraktu ze Śląskiem z powodów rodzinnych, chce wrócić do UK.
Hamalainen chciał wrócić do Finlandii... tak tylko mówię.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.05.2016, 10:30
Naprawdę nie rozumiem, po co nam skrzydłowy? Obojętnie kogo kupimy, to i tak do 2023 roku na flankach będzie biegał Boguski.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.05.2016, 17:12
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę nie rozumiem, po co nam skrzydłowy? Obojętnie kogo kupimy, to i tak do 2023 roku na flankach będzie biegał Boguski.
I co najgorsze strzela bramki i ma asysty. No jak ten Boguski może!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.05.2016, 17:45
W C+ powiedzieli, ze Wisła szuka prywatnego inwestora, ktory pokryje cześć kwoty wykupu Wolskiego.
I ze ten zakup to konieczność jesli chodzi o atrakcyjność marketingowa klubu, jego umiejętności jak bawi sie cała liga.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.05.2016, 18:02
No to niech się śpieszą z szukaniem, bo do jutra trzeba się określić. Mam nadzieję, że Wolak zostanie, bo jakość jednak w większości meczów zaperezentował co najmniej wystarczającą. Cóż, najbliższe godziny pokażą, ja trzymam mocno kciuki, bo pozostanie Rafała w klubie daje nadzieję na solidną grę w przyszłym sezonie - oczywiście przy założeniu, że klub się dodatkowo wzmocni na kilku pozycjach.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.05.2016, 18:15
Podejrzewam, że będzie jak zwykle:

Dużo nadziei, dużo gadania, bicia piany, a potem... szukamy piłkarza za darmo
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 14.05.2016, 18:23
I zmieniamy trenerow co 5 spotkań. Oczywiście chciałbym się mylić. Potencjał kibicowski pokazał mecz z Zagłębiem,gdzie o coś wreszcir graliśmy i BYŁA NADZIEJA.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.05.2016, 18:39
Nie ma pilkarzy za darmo
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.05.2016, 18:45
Wykupienie Wolskiego i podpisanie (jakimś cudem) lewego i środkowego obrońcy, którzy z miejsca będą mogli wskoczyć do składu uważam za absolutne minimum.
Dzisiejszy mecz obnażył tragiczny stan naszej obrony (brak sensownych zmienników, schyłkowa forma Głowackiego), bez jego poprawy możemy co najwyżej liczyć na powtórzenie "wyczynu" z kończącego się właśnie sezonu.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.05.2016, 18:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
I co najgorsze strzela bramki i ma asysty. No jak ten Boguski może!
Najlepsze jest to że ten Boguski to ma jedne z lepszych statystyk jeśli chodzi o skrzydłowych grających w tej lidze.
Boguski 9 bramek zdobytych w 8 spotkaniach, w tym 7 wygranych i 1 remis. Ale wiadomo, jeden z największych problemów obecnej Wisły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów