The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2014, 18:28
Akurat Szewczyk czy reszta rezerwowych to raczej marna ławka
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.06.2014, 18:57
Zawsze byłem zwolennikiem młodych polaków w Wiśle ... ale widziałem ostatnio Szewczyka w grze ... i nawet biorąc pod uwagę treme ..itd .... nie pokazał nic nawet gryzienia trawy ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.06.2014, 19:44
Jeśli przyjdą Ci co jest o nich głośno w mediach to skład będzie prezentował się następująco:

Bramkarz:
-Buchalik
-Bieszczad
-Zając

Prawa obrona:
-Burliga

Środek obrony:
-Głowacki
-Czekaj
-Jovanović

Lewa obrona:
-Dudka

Prawa pomoc:
-Plizga
-Sarki(niepewny)

Środek pomocy:
-Garguła
-Stilić
-Stjepanović
-Uryga

Lewa pomoc:
-Guerrier

Atak:
-Brożek
-Jankowski
-Boguski

Od razu rzuca się brak zmiennika na pozycjach bocznych obrońców, a także skrzydłowych. Przy ewentualnym pozostaniu Sarkiego w Wiśle, skrzydła nie są aż takie złe.

Dobrze, że klub pozbywa się szrotu, jeszcze tu widzę Czekaja na wylocie wraz z Boguskim. Burliga dla mnie jest trochę za słaby. Gość bazuje głównie na zaangażowaniu bo techniki to nie ma za grosz.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.06.2014, 19:44
lepsza chujowa ławka niż brak ławki
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.06.2014, 19:46
Zając, Bieszczad i Sarki - wykreśl ich Dodaj za to do pomocy syna Clebera.
Bednarz wypełnia polecenia Cupiała.
Cupiał - miej honor i wystaw klub na sprzedaż.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.06.2014, 22:57
Ja nie mogę przeboleć Fryca i nie mogę zrozumieć tego ruchu. Gość ma papiery na solidne granie, a w Wiśle nawet nie dostał cienia szansy.
No i szkoda Chrapka, ale rozumiem, że w obecnej sytuacji finansowej każda kasa jest potrzebna.
Ostatnio edytowane przez xanti1906 : 03.06.2014 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.06.2014, 07:53
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Burliga dla mnie jest trochę za słaby. Gość bazuje głównie na zaangażowaniu bo techniki to nie ma za grosz.
Bez przesady, Burliga wygląda pokracznie w swoim stylu biegania i czasem mu piłka podskoczy przy przyjęciu, ale też potrafi przyjąć z zwodem w polu karnym, nie wspominając o niezłym graniu z pierwszej piłki z Semirem czy Chrapkiem, a swoim zaangażowaniem wywalczył z dwa karne i pare bramek, bo poszedł do końca. Kiedy Bunoza grał na boku obrony to nie było tak widać dobrej gry Burligi w rozegraniu, bo mogliśmy też grać drugim skrzydłem, po kontuzjach i zmianach na drugiej stronie obrony kompletnie odcięło Nam rozegranie z tamtej strony i poza wyjściem środkiem mogliśmy już liczyć tylko na Burlige w ataku.

Burliga z gościa który 'Ruch mnie nie chciał', stal się 'jedyny z żelaznej defensywy Wisły'.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.06.2014, 08:31
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Zając, Bieszczad i Sarki - wykreśl ich Dodaj za to do pomocy syna Clebera.
A skad wiesz czy Smuda będzie chial z niego skorzystać
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.06.2014, 12:04
panowie napisał(a):Wyświetl post
Krzysztof Brommer ‏@KrisBrommer

"(...) Jankes i Buchal w Wiśle. Kto następny wsiądzie do pociągu z Górnego Śląska?"
Brzmi to, jakbyśmy mieli jeszcze kogoś z Górnego Śląska zakontraktować. Za ostatnie ruchy transferowe zarząd zasługuje na duże gratulacje, ponieważ tylko w ten sposób można zbudować solidny klub, który po paru latach znów będzie w samym czubie tabeli. Gdyby było jeszcze dodatkowo 5 tysięcy kibiców na stadionie, to Wisła jeszcze szybciej powstawałaby z kolan. Najważniejsze jest to, żeby Wisła budowała marketing i solidną, w miarę stabilną drużynę na miejsca 5-8. Z czasem to przesunięcie w tabeli z pewnością nastąpi, o ile oczywiście w kasie klubowej znajdą się dodatkowe fundusze.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.06.2014, 12:20
chciałem tylko przypomnieć, że z marketingu klub sam zrezygnował...zresztą tak jak z kibiców. Tzn. Nie klub, ale osoby o w nim aktualnie decyzujące...
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 04.06.2014, 12:22
Tak, tak a kibice przez cały ten czas byli święci i nie mają sobie nic do zarzucenia.

Abstrahując od tego, idiotyzmem jest bojkotowanie meczów, Bednarzowi i Smudzie się w ten sposób nie zaszkodzi a tylko i wyłącznie klubowi.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.06.2014, 12:27
Znając tryb myslenia Cupiała to Bednarz i tak prędzej czy później z klubu odejdzie. Tak samo jak i Smuda. Wtedy bojkotujący ogłoszą, że odnieśli sukces.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2014, 12:33
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Znając tryb myslenia Cupiała to Bednarz i tak prędzej czy później z klubu odejdzie. Tak samo jak i Smuda. Wtedy bojkotujący ogłoszą, że odnieśli sukces.
A ty się zapłaczesz razem z Witkiem na śmierć.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 04.06.2014, 12:51
A ja tak sobie myślę ze to bunt przeciwko pewnej koncepcie prowadzenia klubu przez Cupiała .Co złego to nie ja ,to on .Bednarz w tym klubie jest tylko zderzakiem i za to bierz pieniądze ,to tak jakby was potracił zderzak na drodze ,zobaczcie ko prowadzi tego grata jakim stała się dziś WISLA.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.06.2014, 13:35
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A ty się zapłaczesz razem z Witkiem na śmierć.
Dlaczego tak uważasz?
Ja cały czas płaczę nad losem Wisły. Źle prowadzonej od lat przez właściciela (Bednarz to tylko pionek) i będącej ofiara sporów między właścicielem (Bednarz to tylko pionek) a częścią kibiców.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2014, 13:39
Dlaczego tak uważasz?
Ja cały czas płaczę nad losem Wisły. Źle prowadzonej od lat przez właściciela (Bednarz to tylko pionek) i będącej ofiara sporów między właścicielem (Bednarz to tylko pionek) a częścią kibiców.
I ty się jeszcze głupio pytasz? Dajże spokój.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.06.2014, 13:52
Madson Henrique Nascimento Santos "Madson" (FC Vaslui)

na 90minut w rubryce transfery pojawiła się taka informacja, nie wiem kto to ale wypowiadają się o nim pochlebnie
pozycja defensywnego pomocnika dalej jest nieobstawiona, bo typowego defensywnego nie posiadamy, więc ciekawa opcja
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.06.2014, 14:04
Moze i tak ale jest również szansa że oboje przetrwaja cały następny sezon - jeśli tylko Smuda jest/będzie zadowolony z transferów a Cupiał z restrukturyzacji (pod względem finansowym). Widac że Bednarz bardzo stara się odnieść sukces na polu sportowo - finansowym i trzba przyznac że może mu się to udać. Jeśli tylko zrównoważy straty finansowe związane z frekwencją, duet przetrwa.

Nie pamietam kiedy na początku okienka mieliśmy tyle zmian/wzmocnień/zdecydowanych i zaplanowanych ruchów kadrowych.

Do czego zmierzam - sukces obu stron na pstrym koniu jeżdzi - może się okazać ze S&B uda się wyciągnąć klub z bagna, bez udziuału jak to ładnie nazwałeś - 'cześci' kibiców. Mistrzostwa w ten sposób nie zdobędizemy (L jest poza jakimkolwiek zasięgiem) ale o puchary powalczyc będzie można.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 04.06.2014 o godz. 14:06.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 04.06.2014, 14:24
Pewnie brednie ale wrzucę, ponoć Kirm wraca.

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...do-wisly/pngfh
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2014, 15:10
Lukasz napisał(a):Wyświetl post

Nie pamietam kiedy na początku okienka mieliśmy tyle zmian/wzmocnień/zdecydowanych i zaplanowanych ruchów kadrowych.

Do czego zmierzam - sukces obu stron na pstrym koniu jeżdzi - może się okazać ze S&B uda się wyciągnąć klub z bagna, bez udziuału jak to ładnie nazwałeś - 'cześci' kibiców. Mistrzostwa w ten sposób nie zdobędizemy (L jest poza jakimkolwiek zasięgiem) ale o puchary powalczyc będzie można.

Zeszli z kontraktu Bunozy (200tyś e)a tobie się człowieku wydaje że to zasługa Bednarza, dlatego taki transferowy ruch w biznesie...

I nie, nie uda się nic stworzyć z 4tys kibiców na trybunach. To nie ....a perpetum mobile!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.06.2014 o godz. 15:13.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.06.2014, 15:36
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Moze i tak ale jest również szansa że oboje przetrwaja cały następny sezon - jeśli tylko Smuda jest/będzie zadowolony z transferów a Cupiał z restrukturyzacji (pod względem finansowym). Widac że Bednarz bardzo stara się odnieść sukces na polu sportowo - finansowym i trzba przyznac że może mu się to udać. Jeśli tylko zrównoważy straty finansowe związane z frekwencją, duet przetrwa.

Że co proszę? Wzmocnień?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.06.2014, 16:00
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Zeszli z kontraktu Bunozy (200tyś e)a tobie się człowieku wydaje że to zasługa Bednarza, dlatego taki transferowy ruch w biznesie...
I nie, nie uda się nic stworzyć z 4tys kibiców na trybunach. To nie ....a perpetum mobile!
Nie o tym mowie.

Out: Bunozą, Burdenski, Szewczyk, Klarc, Fryc
Prawie podpisani: Plizga, Jankowski i Brożek
Może przyjdize: Buchalik
Zostają: Stilic, Głowacki, Garguła.

Jest różnica miedzy powyższymi ruchami a testami studentów/nauczycieli jakie mieliśmy poprzednimi czasy.

Co do 4k kibiców... Groclin, Zawisza, L w dobie 'protestu' - utrzymac w ekstraklasie się utrzymamy, jeśli tylko Cupiał będzie płacił. No chyba że wierzysz w nasz atak na fotel lidera albo LM - no to fakt, bez kibiców się nie da - konkurencja jest za mocna. Realnie nawet z kibicami (czyli koniec bojkotu) nie jesteśmy w stanie nawiącać walki finansowej z trzema klubami na L i kilkoma innymi więc gramy o środek tablei i o płynność finansową. A jak dobrze zauważyłeś, kontraktów nie mamy wysokich.

JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Że co proszę? Wzmocnień?
No jakby nie było, wzmocnień. Chyba że uważasz iż wzmocnienie mozna rozpatrywac tylko w kontekście pierwszej jedenastki - to ok.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 04.06.2014 o godz. 16:05.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 04.06.2014, 16:34
Jak juz w takie rzeczy chcesz sie bawic to dopisze cos od siebie

Out: Chrapka i Nalepe pominales
Prawie Out: Sarki, Guerrier, Miskiewicz

Na ta chwile - odeszlo - 7 pilkarzy i zanosi sie, ze to jeszcze nie koniec
przyszlo - 0
wzmocnienia
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.06.2014, 16:44
każdy kij ma dwa końce

Guerrier:
Cytat:
Zgłosił się do nas menedżer Donalda i powiedział, że Szwajcarzy są nim zainteresowani. W tej sytuacji zapytał, czy może podjąć rozmowy. Zgodziliśmy się, ale żadne oficjalne pismo z Zurychu do nas nie przyszło, więc na razie traktujemy to jako bardzo wczesną fazę zainteresowania - informuje Maks Michalczak, rzecznik prasowy Wisły.
Także niech szuka szczęścia. Jak znajdzie, skorzystamy.

Jak Sarki chce iśc niech idzie - po to jesteśmy by promowac piłkarzy, nawet odkurzonych i z odzysku. A jak mamy jeszcze na tym zarobic - Panie, dobry interes. Sarki już lepszy nie będzie, a może zamiast niego jakiś Arboleda (lub podobny profilowo czyli z odzysku i CV) za frytki.... No i ten lewy obrońca o którym Smuda mówił.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 04.06.2014 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.06.2014, 16:53
Lukasz

Nie fantazjuj na teraz brak wzmocnień, piłkarze jedynie odchodzą, reszta jest pisana palcem po wodzie,
.. a konflikt z kibicami, czyli niższa frekwencja, to poważne osłabienie, w kontekście tak udanej, rundy jesiennej, roku ubiegłego.
Odpowiedz cytując
Janusz94
Member

Od: 04.2011

Stary 04.06.2014, 17:29
Takimi piłkarzami powinniśmy się interesować trzeba przecież mysleć o przyszłości ale u nas sie tego nie robi po za tym w tej chwili nie ma kasy na nic. http://www.90minut.pl/news/233/news2...-Slowenii.html http://www.90minut.pl/news/233/news2...e-Szkocja.html
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 04.06.2014, 18:31
^^ Wielu z nich jest z klubów, o których wiele osób nawet nie słyszało więc byliby do wyciągniecia w razie zainteresowania. Niestety jest u nas, jak jest..
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.06.2014, 19:04
odezwało się dwóch menadżerów...buahaha!
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 05.06.2014, 14:14
https://www.youtube.com/watch?v=11QIsJ6__sw - Wspominany coraz częściej w kontekście przyjścia do Wisły Madson. Na filmiku widać, że ma .......*ięcie To tylko filmik i zmontować taki można o największym drewnie, ale ma to coś i kojarzy mi się z Marcelo
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.06.2014, 16:31
Nie nasza półka,na .... w ogóle rzucać takie nazwiska,byleby cokolwiek napisać.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów