|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sorry zapomniałem z dochodów od nc+ druga jest Amika
1.Legia 2.Amika 3.Ruch 4.Lechia 5.Wisła ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ile wynosi ten bednarzowy dług? Dobrze pamiętam 20 mln?
Zastanawiam się ile uda się spłacić jeszcze w tym roku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Akurat pomysł z tymi zdjęciami na koszulkach jest dobry. Nie dość, że satysfkacja i pomoc klubowi, to przynajmniej na ciepłą wodę będzie
. A tak na serio to pomysł bardzo fajny. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Kasa z nc+ + z transferu Chrapka da Wiśle zastrzyk gotówki w wysokości około 14 mln zł. Wystarczy Panie Bednarz na spłatę doraźnych długów? Bo nie myślę nawet o zadłużeniach u TeleFoniki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
^^ Tylko są wypłaty + premie dla piłkarzy.Do tego dochodzą inne koszty.Telefonika poza tym przelała 1/10 tego co miało być przelane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wzmianka w PS:Wisła Kraków była krok od bankructwa
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...nkructwa/hrcff Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jacku, drogi Jacku nie chcemy jeszcze spać
Choć tu zabawić nas, przecież wiesz Na dobranoc bajka musi być, naszym gościem bądź, gościem bądź. Jacku drogi Jacku Ty wiele bajek znasz Siądź tu i bajkę dziś powiedz nam W telewizor razem z nami patrz, Naszym gościem bądź, gościem bądź. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
teraz pismaki ( ziomale Jacka i jego druhow z policji) beda tak pisac coraz czesciej, zeby zwiekszyc liczbe lamistrajkow i pojsc im po ambicji zeby kupnem karnetow ratowali upadajacy klub , bedzie tez kilka nowinek o transferach i formie zeby zachecic Witkow i jemu podobnych ktorzy tworza teraz megaatmosfere na R22, to standardowa zagrywka, nie mozna wierzyc w ani jedno slowo wypowiedziane przez tego bezwłosego oszusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Nie rozumiem 2 wersu. Możesz wyjaśnić ? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Konkretnie nie rozumiem pierwszego słowa bo wg. języka polskiego powinno być tam raczej chodŹ
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Guest
|
|
Daliby se siana z puszczaniem takich pierdół bo tylko robią tym idiotę z Cupiała i jego baranów od Wisły |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
troszke więcej informacji niż na eurosporcie
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...691,1,727.html niektórzy forumowicze powinni kilka razy przeczytać niektóre linijki ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A kto to ma dzisiaj urodziny
Stol lat ciężkich robot lysoniu... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
"Wisła ma być przejęta przez Szubryta i Wiśniewskiego. obaj pochodzą z Nowego Sącza i juz wspomagają Wisłę, na brak kasy nie narzekają bo sa liderami w swoich branżach, kto wie, może postanowili troche kasy wpakowac w to krakowskie ...?"
Takie info dostałem od znajomego z Chorzowa. Ponoć u nich na forum ktoś podał taki kwiatek. Zapewne kolejne brednie wyrwane nie wiadomo skąd, ale ciekawe skąd akurat oni doszli do takich "informacji" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Szubryt to jedynie partner klubu, który stoi na równi z partnerami typu - producent garniturów czy dostawcy wyświetlania obrazu w monitorach LCD.. masz własną firmę? sklep z rybami, sklep z telewizorami czy coś innego to zgłoś się do klubu, zostaniesz partnerem i przelejesz kilkadziesiąt tysięcy złotych.
Szubryt to zbyt mała i biedna firma by mogła udzwignąć taki klub jak Wisła. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Proponuję Cupiałowi zarządzić w dniu urodzin Jacka Bednarza - 1 zł od metra kabli - na jego pomnik w holu głównym TF .
Jacek Bednarz zredukował Wiśle w ciągu 3 lat budżet o 75 %, dzięki czemu Wisła osiągnęła poziom stały i niezmienny - 23 milionów długu bieżącego wobec wierzycieli. Zamiast sponsorów i kasy od kibiców lub za wyniki sportowe, zaaplikował Wiśle obniżkę kontraktów dla największych nawet gwiazd do 60 tys zł brutto miesięcznie tj do granicy klubów pozapucharowych, wprowadzając Wisłę na drogę egzystencji za darmo czyli wyłącznie za kasę nc+. Kwadratura koła Bednarza gwarantuje Wiśle, że już nigdy nie wkroczy na drogę rozwoju. Jego mottem jest to, że TF już nie daje na Wisłę i dlatego nie ma już na nic. Na jakiekolwiek tranasfery gotówkowe, na kontrakty na poziomie gry o puchary, na stadion, na bazę, na wodę i na nadzieje. A jak co wpadnie ponad bieżące długi, to prosto na konto TF w ramach długu prehistorycznego. Bednarz poza nieaktualnymi już dziś pieniędzmi od TF, nie jest zainteresowany zdobywaniem żadnych innych, jak Legia czy Amica. On wybrał Wiśle drogę Widzewa i ŁKS, bo jest o wiele łatwiejsza do zarządzania. Cupiał nie daje i na tym koniec zarządzania. Aby nieco przyspieszyć swoje działania, zainicjował za aprobatą Cupiała, usunięcie kibiców ze stadionu, w ramach jakiejś wyższej filozofii zarządzania spółką piłkarską, wyższą od Legii i Amici a nawet Widzewa i ŁKS. Szkoda, że Wisła nie ma kibiców i jest zdana na łaskę Cupiała z Bednarzem w roli zarządcy. To boli mnie najbardziej, aż do samotnego tutaj wycia nad losem porzuconej przez wszystkich Wisły.
Ostatnio edytowane przez kot : 05.06.2014 o godz. 20:27.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jeśli to nie ty manipulujesz moją wypowiedzią, to znaczy że nie potrafisz lub nie chcesz czytać ze zrozumieniem.
Dofinansowywać klub powinni sponsorzy i kibice oraz właściciel, jeśli musi, z uwagi na swoją nieudolność w zarządzaniu klubem. Właściciel odmówił dalszego dofinansowywania Wisły TF-ką na koszulkach. Innych sponsorów na koszulkę Bednarz od 3 lat nie potrafi załatwić, a kibiców wygonił ze stadionu i proszę Cię nie dziel nas na właściwych i niewłaściwych kibiców w/g twojego mniemania. Za race odpowiadają określeni indywidualni kibice w ilości nie większej niż 100 a nie kilka tys nieobecnych na R22 od czasu akcji Bednarza pt " pragnę aby bojkotujący nie wrócili do końca życia na R22". To winnych trzeba było ukarać a nie bezmyślnie wrzucać do wora z nimi kilka tys pozostałych kibiców. Zapoznaj się z moimi wypowiedziami w sprawie złotówki, gdzie cytowałem z oficjalnej strony SKWK ich postulowaną wersję tej złotówki z przeznaczeniem na szczytne cele, aby po merytorycznej analizie wyników pracy Bednarza w Wiśle, być może powrócić do tej kibicowskiej kwestii na sam koniec naszej miejmy nadzieję długiej polemiki . Ty jako niewątpliwy w moim odczuciu kibic Wisły Kraków także nie powinieneś zgadzać się na degrengoladę klubu, wyszykowaną Wiśle przez Cupiała i Bednarza, dlatego z przykrością stwierdzam, że Wisła nie ma obecnie kibiców, jeśli dajesz Bednarzowi przyzwolenie na demolkę Wisły. Skłóceni kibice Wisły zatracili interes Wisły w bratobójczej nienawiści, podsycanej przez Bednarza hasłami o walce z bandytami stadionowymi w ilości ok 10 tys, bo o tyle spadła frekwencja na R22 od czasu konfliktu. Nie musisz działać w ramach bojkotu na rzecz Wisły i odejścia Bednarza, możesz to robić na stadionie, jeśli jest to bliższe twojej filozofii kibicowania, choćby poprzez białą chusteczkę dla zarządu i Cupiała za sprawy poza kibicowskie w ramach prawdziwego interesu Wisły, jak gdyby ponad podziałami kibiców, lecz z zachowaniem własnej autonomii. Jeśli dalej chcesz podważać moją wypowiedź w merytorycznej dyskusji, to musisz odejść od kibicowskiej manipulacji Bednarza z Cupiałem i skupić się wyłącznie na wynikach pracy Jacka Bednarza, gdyż jak rozumuje winnym wszystkiego nazywasz Cupiała, a Bednarza ofiarą Cupiała, no i kiboli być może ? Póki co oczekuję twoich wyjaśnień dlaczego Bednarz nie znalazł sponsora, a Ty żądasz ode mnie lub od Cupiała doinwestowywania klubu z powodu nieudolności Bednarza ? Ja kilkadziesiąt lat dofinansowuje klub jak na kibica przystało - bilety, gadżety i doping i nagle Bednarz nie życzy sobie mnie widzieć na stadionie, bo nie podzielam jego wyników pracy w Wiśle oraz metod zbiorowego rozliczania kibiców za wyczyn jednostek i to namierzalnych monitoringiem czy ochroną stadionową lub stewardami . Cupiał od kilkunastu lat dofinansowywał Wisłę przez TF w ramach sponsoringu na koszulkach, gdyż tak mu pasowało od strony prawnej w swoich spółkach. Nagle zaprzestał i ma do tego prawo, jeśli jego TF ma kłopoty lub zwyczajnie już nie chce. Czy uważasz, że w obliczu wycofywania się Cupiała ze sponsoringu Wisły poprzez TF na koszulkach, Wisła powinna redukować buedżet i bankrutować ostatecznie, czy też zmienić TF na koszulkach na najlepiej lepszego sponsora oraz zapełnić stadion kibicami najlepiej po brzegi - aby klub zachował swoją pozycję i nadal się rozwijał a nie zwijał ? Dlaczego uważasz, że to Cupiał i kibice są winni a nie Bednarz - obecnej sytuacji na Wiśle ? Czy wiesz coś więcej niż ja i pozostali kibice ? Czy Cupiał zakazał Bednarzowi rozwijania Wisły z jakiś jemu tylko wiadomych powodów, tak pod względem sponsorów jak i kibiców ? To są filary zaniedbań Bednarza w/g mojej opinii. Już z uwagi na nie, żądam od lat bezwzględnej dymisji Bednarza z Wisły. Nie potrafisz dobrze zarządzać, to cię wymieniamy na takich jak w Legii czy Amice, którzy potrafią tak zarządzać, że właściciele tych klubów, już nie muszą sponsorować ich z własnych środków, a kluby walczą o najwyższe cele i to z budżetami odpowiednimi pod te cele. Potem należy przejść do oceny zarządzania klubem przez Bednarza od strony sportowej tj ilości oraz jakości transferów z i do klubu, marketingu, planów strategicznych i ich realizacji itd. Ale najpierw wyjaśnijmy sobie owe generalia, aby potem przejść do szczegółów, gdyż owe generalia determinują te szczegóły tzn. wybór przez Bednarza drogi Wisły na wzór Widzewa i ŁKS a nie Amici i Legii, nie mniej przecież zadłużonych klubów od Wisły. ps. ja mam cierpliwość i dyskusja może trwać dniami a nawet tygodniami, jeśli ją podejmiesz merytorycznie
Ostatnio edytowane przez kot : 06.06.2014 o godz. 01:58.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
||
Cytat brzmiał tak: Cytat:
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
I....?
Żadna różnica w znaczeniu cytatu i dalej nie zmienia to faktu że: 1. łysy powinien odejść 2. bronienie łysego to sabotowanie Wisły 3. Kot napisał prawdę w jakiej czarnej dupie jesteśmy i cieszenie się z miejsca w tabeli przysłania co poniektórym ten cały burdel ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To co się dzieje z Wisłą to nie tylko problem Bednarza.
Myślicie, że bojkotując klub zaszkodzicie Cupiałowi czy Bednarzowi. Cupiał może zlikwidować Wisłę i przejąć inny Klub Bednarz też może iść do innego klubu To tym bojkotem komu strzelam w kolano. Tym na górze czy sobie powodując że klub traci finansowo przez kibiców na Bojkocie. Zastanówcie się co zrobić by pomóc klubowi a nie jeszcze dobijać klub. Mi jest wstyd dla tych co bojkotują klub bo to nic dobrego dla klubu nie przyniesie. Jak chcecie grać w 4 lidze jak Polonia czy Łks to ciągnijcie to dalej. Ja będę chodził na mecze nie dla Cupiała i Bednarza czy Smudy a dla Wisły. Nigdy nie popierałem bojkotów bo tylko nasza Wisła na tym traciła. A co do braku Sponsora będzie pełen Stadion co mecz to sponsorzy sami prędzej przyjdą |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No i widzisz....
Problem polega na tym, że Ci ludzie na C to nie tylko" ktoś kogo interesuje futbol", tylko osoby, których interesuje Wisła- jako symbol, barwy, historia, tradycja, "Biała Gwiazda" inne sekcje sportowe. Wisłą to dla nich nie tylko zgraja kopaczy, bo gdyby tak było napewno nie przychodzili na nasz stadion ponieważ mają coś takiego jak zmysł estetyki.Podejrzewam, że wtedy bardziej woleli by oglądnąć pojedynek Barcy z Realem. Piszesz o "prawie".... Jakim? Stadionowym? Ministerialnym? Sprzed 10, 5 lat? Ja naprawdę jestem czasami przerażony tą niewolniczą mentalnością ludzką lub chociaż przyzwoleniem na to, by z nich tych niewolników zrobić. Prawo ma być dla ludzi a nie przeciw nim.Rząd w ramach walki z największym kataklizmem III RP stosuje jedynie ograniczenia, zakazy nakazy,kary dając coraz mniej przywilejów i stopniowo "ukracając łańcuch" to chyba naturalne, że zadaję sobie pytanie co będzie dalej? Chipy? Niebieskie dziewczyny na trybunach?Podsłuchy?1000 kamer? No tak.... to już jest.... Tymczasem, w Grecji odpalono tyle raz, że zadymiło pół miasta. Ktoś się spalił, zatruł, zemdlał? NIE -element oprawy meczowej został pokazywany przez cały świat. Na cały swiat poszedł też bardzo inteligentny polski ochroniarz, który piknął gazem w osobę trzymającą racę. http://www.cda.pl/video/12301304/Naj...aok-Olympiakos Jeśli Wisła ma grać w IV lidze i zaczać wszystko od nowa? Cóż, to niech tak będzie. Na stadion będę chodził z ogromną przyjemnością, bo będę na nim czuł się jak w domu- mimo to, że bardzo skromnym, niż tam gdzie czuje się niechciany i jedynie trzymany w nim jako worek pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.06.2014 o godz. 12:22.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
ale kibice jeśli chodzi o policje na stadionach są sami sobie winni kary z ekstraklasy i od wojewody nie wzieły się z niczego
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Myślałem że już głupszych rzeczy nie można wymyślić. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Niebieskich na stadion wpuścił łysy, a nie komisja ligi czy wojewoda.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 06.06.2014 o godz. 10:01.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|