The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2014, 17:52
Szpen napisał(a):Wyświetl post
sprawozdania finansowe Caritas Polska łatwo znaleźć na ich stronach..
za 2010

p.s moje dzieciaki lezały kilkanaście dni w inkubatorach z serduchem ...
Ja Caritasowi nie wierzę ,bo słyszałem o kilku śmierdzących akcjach z ich udziałem, poza tym są dotowani z państwowych pieniędzy , więc za państwowe pieniądze budują sobie PR wielkich dobroczyńców.

ad PS:
Myślisz ,że ich to obchodzi . Dla nich Owsiak to jest ruski agent ,który realizuje promoskiewską strategię ,no i jeszcze deprawator młodzieży...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.01.2014, 17:53
DonaltTSSk napisał(a):Wyświetl post
Gazetka Wyborcza już to kilka razy zrobiła i jakby było coś ciekawego to by ten temat wałkowali non stop

Ciekawa wypowiedź Sumlińskiego i może być ciekawie w najbliższym czasie :
http://www.youtube.com/watch?v=df6DoWbMM4M
Założę się, że AS82 wyjaśni sprawę Komorowskiego .
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.01.2014, 17:55
Caritasowi nie wierzy, ale Palikotowi jak najbardziej. AS to jest mocarz

ps. A Ty ASiku myślisz, że jakby nie Owsiak to inkubatorów by nie było?

ps.2 O Ryfińskim to chyba Rzeczpospolita pisała, więc idąc po Twojej linii ASiku są to jak najbardziej niezależne media.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 19.01.2014 o godz. 17:59.
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 17:57
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
He, he, he jedyne co masz do powiedzenia to "zdaje się i żadnych jakichś kompromitujących te osoby dowodów (jak w przypadku np. Ryfińskiego). Tylko własne wyleniałe opinie mające tyle wspólnego z rzeczywistością co Biedroń ze sportami walki.
Dowody twoich "niezależnych" mediów ,są dla mnie tak samo wiarygodne jak opowiadania Macierewicza o zamachu w Smoleńsku..
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 18:03
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Caritasowi nie wierzy, ale Palikotowi jak najbardziej. AS to jest mocarz

ps. A Ty ASiku myślisz, że jakby nie Owsiak to inkubatorów by nie było?

ps.2 O Ryfińskim to chyba Rzeczpospolita pisała, więc idąc po Twojej linii ASiku są to jak najbardziej niezależne media.
A ty nie wierzysz Owsiakowi ,a wierzysz zapewne Rydzykowi czy Pawłowicz, czyli jak dla mnie też jesteś "mocarz"

A ty myślisz ,że jakby Cupiała nie było ,to Wisły by też nie było ? Pewnie by była w 2 albo 3 ciej lidze. Tak samo z inkubatorami pewnie by były 3 ,a dzięki Owsiakowi jest 30

Rzeczpospolita jest bardzo wiarygodna ,szczególnie jak napisali o trotylu na wraku Tupolewa
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2014, 18:09
A czemu mam wierzyć Owsiakowi, skoro ukrywa pewne sprawy. Caristas podaje wszystkie dane, łatwo je sprawdzisz. Widzisz różnicę czy dalej będziesz się ośmieszał?

Czy Ty w ogóle wiesz jakie pieniądze przekazuje Owsiak a jaki jest budżet "na służbę zdrowia"?

Rzeczpospolita napisała o trotylu, ponieważ trotyl wskazały urządzenia, które służą do wykrywania materiałów wybuchowych. Nie dlatego wspomniałem jednak o Rzeczpospolitej, skoro jednak nie zakumałeś to już Ci tłumaczyć nie będę...
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.01.2014, 18:16
AS82 napisał(a):Wyświetl post
A ty nie wierzysz Owsiakowi ,a wierzysz zapewne Rydzykowi czy Pawłowicz, czyli jak dla mnie też jesteś "mocarz"

A ty myślisz ,że jakby Cupiała nie było ,to Wisły by też nie było ? Pewnie by była w 2 albo 3 ciej lidze. Tak samo z inkubatorami pewnie by były 3 ,a dzięki Owsiakowi jest 30

Rzeczpospolita jest bardzo wiarygodna ,szczególnie jak napisali o trotylu na wraku Tupolewa
No to zabawmy się w Owsiaka. Przekaż mi do puszki 10 tys. zl. Ja za 5 tys. kupię 10 aparatów do pomiaru ciśnienia, które przekażę do szpitali i tak dzieki mnie będzie o 10 więcej Wchodzisz w to ?
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 18:37
A czemu mam wierzyć Owsiakowi, skoro ukrywa pewne sprawy. Caristas podaje wszystkie dane, łatwo je sprawdzisz. Widzisz różnicę czy dalej będziesz się ośmieszał?

Czy Ty w ogóle wiesz jakie pieniądze przekazuje Owsiak a jaki jest budżet "na służbę zdrowia"?

Rzeczpospolita napisała o trotylu, ponieważ trotyl wskazały urządzenia, które służą do wykrywania materiałów wybuchowych. Nie dlatego wspomniałem jednak o Rzeczpospolitej, skoro jednak nie zakumałeś to już Ci tłumaczyć nie będę...
Co Owsiak ukrywa ? Wszystkie sprawozdania są dostępne.

O Caritasie to ogladalem kiedys program Elżbiety Jaworowicz ,w której ludzie poprzez Caritas zbierali na dom dla matki i bodaj niepelnosprawnego dziecka. Kiedy uzbierala sie suma pozwalajaca zbudowanie domu , to ksiadz powiedział ,że mu coś tam nie pasuje i nie da kasy na budowe domu , a wszystkie warunki ku temu byly spelnione. Dwukrotnie był emitowany program w tej sprawie,az w koncu pod naciskiem mediow i opinii publicznej ksiadz przekazal te pieniadze na budowe domu.

Druga sprawa to to : Wicedyrektor Caritasu Archidiecezji Warszawskiej Barbara C. za 10 tys. zł kupiła od zarządzanej przez siebie placówki ok. 7 tysięcy mkw. ziemi i dom na Podlasiu. Nieruchomość w 2003 r. podarowały Caritasowi dwie starsze kobiety. W akcie notarialnym postawiły warunek: posiadłość ma być wykorzystywana na cele charytatywne. Jak ujawniła TVN, gdy kobiety zmarły, w czerwcu 2006 r. dyrekcja Caritasu AW odsprzedała ziemię i dom Barbarze C. Średnia cena za mkw. ziemi w tym rejonie waha się od 4 do 9 zł. C. zapłaciła ok. 1,5 zł za metr. Jan Krzysztof Ch., który wystawiał dokumenty KP o niższych kwotach, jest bliskim krewnym Barbary C.” (wiem ten wstrętny TVN )

Trzy : Niewłaściwe dysponowanie środkami oraz fałszowanie dokumentów i podpisów - to zarzuty dla dwóch księży, byłych dyrektorów Caritasu. Zamieszani są również inni pracownicy placówki. W grę wchodzą miliony złotych. Sprawa została skierowana do Sądu Okręgowego w Płocku Chodzi o umowy, które Caritas Diecezji Płockiej podpisał w latach 2006-2008 z PFRON. Dotyczyły one finansowania czterech programów związanych z aktywizacją osób niepełnosprawnych.

Cztery: widziałem kiedyś jakiegoś księdza ,który sobie w ramach Caritasu wybudował hawire ,która miała służyć jako dom pomocy najbiedniejszym . Dom był dość spory , a mieszkało tam 3 czy 4 osoby ,reszta była przeznaczona jako pensjonat do którego normalnie przyjeżdzali turyści i płacili normalnie za pobyt i ta kasa szła oczywiście do kieszeni księzula
Znając obrotność księzy sądze że takich przypadkow w skali calego kraju jest na pęczki.

Szkoda że "Rz" nie dopisała ,że to był trotyl w kiełbasie albo paście do butów ,może Gmyz by dalej tam pracował
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 18:40
No to zabawmy się w Owsiaka. Przekaż mi do puszki 10 tys. zl. Ja za 5 tys. kupię 10 aparatów do pomiaru ciśnienia, które przekażę do szpitali i tak dzieki mnie będzie o 10 więcej Wchodzisz w to ?
O czym ty człowieku bredzisz , WOŚP z zebranych pieniędzy na zakup sprzętu przekazuje 95% tego co zebrali , więc po co insynuujesz że tylko za 50% ?

Ostatnio edytowane przez AS82 : 19.01.2014 o godz. 18:45.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.01.2014, 18:51
Ale dlaczego mi piszesz o Rydzyku, co to ja mu jakieś składki opłacam?

Jeśli są przepływy między ww firmami, to najnormalniej w świecie Owsiak powinien o nich poinformować - z czystej uczciwości. W końcu zarzeka się, że np. impreza dla brudasów nie jest finansowana z WOŚP (a wszystko wskazuje na to, że pośrednio jest). Czy plusy Owsiaka przeważają nad minusami to mam coraz większe wątpliwości (szczególnie, że coś mocno Jureczek się w politykierstwo zaczyna angażować).
Rydzyk jest przeciwstawnym przykładem osoby z drugiej strony sceny bazującym na łatwowierności i szlachetności ludzi. U niego zaczęło się od cegiełek na Stocznię Gdańską, a teraz utrzymuje się z różnych datków oraz z emerytur słuchaczy i słuchaczek. Cel niby inny w przypadku obu, ale system dosyć podobny.

Wracając do Owsiaka to od kilku lat można przeczytać o tym, że poza WOŚP działa też na innych polach (wykłady będące jego głównym źródłem utrzymania, a także działalność szkoleniowa związana z ośrodkiem pod Kwidzyniem). Nie mówię oczywiście o Woodstocku, który od lat jest szpilką w oku dla krytyków Owsiaka, a zarazem mam kilku znajomych, dla których to impreza życia, choć samemu nigdy nie ciągnęło mnie do taplania się w błotku i tego typu spęd raczej mnie brzydzi. Te powiązania WOŚP, Woodstocku, fundacji, ośrodka szkoleniowego i innych firm powiązanych są na pewno warte zbadania, ale nie ulega wątpliwości, że gro pieniędzy zbieranych przez WOŚP idzie tam gdzie powinno iść, a mowa tutaj o ok. 90% z kilkudziesięciu mln zł zbieranych co roku.

Odnośnie tego typu organizacji jakimi rządzą Rydzyk i Owsiak chciałem podać przykład bardziej przyziemny, a związany z małymi fundacjami dla chorych dzieci. Pisałem już kiedyś, że mam znajomą z dzieckiem chorym na autyzm, która ma swoje subkonto w fundacji i zbiera na nie pieniądze potrzebne na leczenie, szkołę i rehabilitację syna. Owszem gdyby nie pomoc znajomych samemu nie byłoby tak łatwo, ale łącznie z odpisami 1% podatku każdego roku uzbiera jej się na koncie na dobry samochód. Dodajmy, że nowy. Pieniędzy nie przeznacza wyłącznie na syna, ale też na realne potrzeby związane codziennym życiem, a także na tzw. wakacje z delfinami, które pomagają przy leczeniu dzieci z autyzmem, ale taki tygodniowy wyjazd (przykładowo do Turcji) kosztuje od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy złotych. Powiedziałbym, że w jej przypadku ta sławetna administracja i koszty własne to zdecydowanie więcej niż 10% kwoty jaką dostaje z fundacji, ale wystarczy zapytać się kogoś, czy zamieniłby się z nią dla tej kwoty pieniędzy i odpowiedź byłaby oczywista.

Podsumowując, dla mnie sprawa WOŚP i podobnych fundacji jest na tyle śliska i trudna do kategorycznych stwierdzeń patrząc na to z zewnątrz, że uchylam się od powszechnej krytyki jaką podejmują chociażby prawicowe portale.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2014, 19:06
Co Owsiak ukrywa ? Wszystkie sprawozdania są dostępne.
Już Ci pisałem głuptasku - ukrywa powiązanie firm ZM i MC z WOŚP...

Co do reszty to nie znam spraw, ale jeśli są prawdziwe zasługują na potępienie. W przeciwieństwie do Ciebie jeśli w moim ogródku źle się dzieje nie chowam tego pod dywan.

Szkoda że "Rz" nie dopisała ,że to był trotyl w kiełbasie albo paście do butów ,może Gmyz by dalej tam pracował
Tym wpisem kolejny raz zrobiłeś z siebie idiotę, widać to lubisz.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
...
Ja nie jestem zatwardziałym krytykiem Owsiaka i WOŚP (cel szczytny, na pewno zakupiony sprzęt uratował niejedno życie), razi mnie tylko robienie z niego krystalicznie czystego. Jak sam zauważasz dziwne powiązania "jego" firm z WOŚP brzydko pachną... Inną sprawą są poglądy wygłaszane przez Owsiaka, ale nie o tym tu dyskutujemy.

Sam mam bardzo bliskich znajomych z chorym dzieciakiem (mukowiscydoza), i doskonale wiem jak to działa.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 19.01.2014 o godz. 19:12.
emj10
Senior Member

Stary 19.01.2014, 19:11
Co do tego Ryfińskiego to od początku było wiadomo, że to typ spod ciemnej gwiazdy. Patrząc jednak na podobne dwa przypadki jakie znam tego typu akcje nie muszą oznaczać końca kariery danego osobnika, a odwrotnie o czym pisałem kilka miesięcy temu na przykładzie jednego naczelnego dużego tygodnika można później zrobić oszałamiającą karierę. Drugi przypadek też nie siedzi w rynsztoku, a zrobił niezłą karierę, choć wcześniej wpadał na "rodzinne spotkania" z bejsbolem i przy świadkach demolował samochody nielubianych wujków.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.01.2014 o godz. 19:13.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.01.2014, 19:12
O czym ty człowieku bredzisz , WOŚP z zebranych pieniędzy na zakup sprzętu przekazuje 95% tego co zebrali , więc po co insynuujesz że tylko za 50% ?

Ty już nie bredzisz tylko najzwyczajniej pier....sz. To, ze się błaźnisz przy każdym wpisie to wiadomo nie od dzisiaj. Ten plakacik odeślij Owsiakowi i zapytaj się go o to :

Cytat:
O dziwnych przedsięwzięciach finansowych WOŚP pisze m.in. Rafał Hirsch, znany dziennikarz biznesowy TVN-u. – Fundacja gromadzi na swoim koncie gotówkę, której nie wydaje na cele statutowe, czyli leczenie dzieci i zakup sprzętu medycznego – podsumowuje Hirsch.

Jak ustaliła „Codzienna”, z dóbr zgromadzonych przez WOŚP korzysta m.in. prywatna firma Jerzego Owsiaka „Złoty Melon”. Będąca własnością fundacji WOŚP spółka organizuje szkolenia dla pracowników różnych prywatnych firm, np. BMW, a do wizyty w ośrodku „Złotego Melona” Szadowym Młynie zachęcić ma np. możliwość spotkania z Jerzym Owsiakiem.
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 19:22

Tym wpisem kolejny raz zrobiłeś z siebie idiotę, widać to lubisz.
Ja myśle że w tej kwestii to nikt większego idioty z siebie nie zrobił niż Gmyz

Ty już nie bredzisz tylko najzwyczajniej pier....sz. To, ze się błaźnisz przy każdym wpisie to wiadomo nie od dzisiaj. Ten plakacik odeślij Owsiakowi i zapytaj się go o to :
Jak masz dowody to idź razem z tym Hirschem do prokuratury ,i udowodnij ,że Owsiak coś ukradł.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2014, 19:43
Ja myśle że w tej kwestii to nikt większego idioty z siebie nie zrobił niż Gmyz.
Czy detektory wykryły trotyl? Czy producent sprzętu jasno wypowiedział się co do jego skuteczności? Czy ktoś podważył jego słowa? Czy prokuratorzy przyznali, że detektor wykrył trotyl? Czy dziennikarze poddali próbie "kiełbasę i pastę do butów" używając detektorów i co z tego wynikło?
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 19:56
Czy detektory wykryły trotyl? Czy producent sprzętu jasno wypowiedział się co do jego skuteczności? Czy ktoś podważył jego słowa? Czy prokuratorzy przyznali, że detektor wykrył trotyl? Czy dziennikarze poddali próbie "kiełbasę i pastę do butów" używając detektorów i co z tego wynikło?
No właśnie tutaj muszę bronić prestiż Rzeczpospolitej ,bo takie sensacje o trotylu to może by przeszły w Fakcie czy Super Expressie ,niestety Gmyz nie pracował dla tabloidu gdzie sie bazuje na płytkich emocjach i stracił prace.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2014, 20:01
Odpowiesz na pytania czy będziesz zgrywał durnia?

edit. zadałem Ci proste pytania, wystarczyło odpowiedzieć, może coś by do tej Twojej mózgownicy dotarło wtedy...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.01.2014 o godz. 07:43.
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 20:07
Odpowiesz na pytania czy będziesz zgrywał durnia?
Nie odpowiem bo w co drugim poście piszesz do mnie per idota albo per dureń .A jak nie rozumiesz ,że w poczytnym dzienniku nie ma miejsca na takie płytkie i tanie insynuacje jakie zrobił Gmyz ,to już nie ma co dalej tłumaczyć
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 19.01.2014, 20:17
http://niezalezna.pl/50820-tecza-zni...wie-200-tys-zl

To już są jaja ...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2014, 20:24
widać silne jest gejowskie lobby w Polsce.Te 200 tyś powinno być przeznaczone na głodne dzieci albo dom dziecka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.01.2014 o godz. 20:27.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.01.2014, 20:44
AYALA napisał(a):Wyświetl post
widać silne jest gejowskie lobby w Polsce.Te 200 tyś powinno być przeznaczone na głodne dzieci albo dom dziecka
Albo na Owsiaka
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

emj10
Senior Member

Stary 19.01.2014, 20:50
Przecież to jedno i to samo
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 19.01.2014, 22:32
Wycofywałem się z pewnego stwierdzenia ,natomiast nie wycofuje się z tego że gdyby Piotrowicz był w SLD czy PO to byście jeździli po nim jak po burej suce.
Psychiatryk jest zarezerwowany dla Macierewicza.
No to zlustruj Rydzyka albo Kaczyńskiego.
Chłopcze masz ogromny problem ze zrozumieniem prostego tekstu. Specjalnie w polemice z tobą próbuję prostymi środkami przekazu wyłożyć ci najprostsze kwestie, jak w przypadku Piotrowicza, a mimo wszystko niczego nie pojmujesz klepiąc swoją mantrę w tę klawiaturę i powielając wciąż te same bzdury. W sumie sytuacja niczym jak mawiał klasyk "ja do ciebie święte słowa, a ty do mnie moja krowa"
Trochę tracę już do ciebie cierpliwość, więc aby wyłożyć ci to łopatologicznie (co jak widzę jest niezbędne) poniżej zamieszczam w całości naszą polemikę na temat posła PiSu Piotrowicza:

Cieszewski prawdopodobni wspolpracował z SB, poseł PIS Piotrowicz był prokuratorem w PRL i zamykał niewinnych opozycjonistów. Gdzie ta Pisowska moralność ? Kaczyński gdzie stało i gdzie stoi ZOMO?
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Napisz mi zatem kogo wsadził do więzienia [...]
Wczoraj był program Sekielskiego o nim , nie ogladalem niestety od poczatku , ale wypowiadał się opozycjonista ,którego Piotrowicz zamknął zdajsie na 3 miesiace za rozpowszechnianie ulotek .
W podobny sposób próbowałeś już AS-ie obrzucać błotem śp. Wassermana.
A wystarczy odrobina trudu aby sprawdzić.
Antoni Pikul został zatrzymany 24 VIII 1982 r. Nie Piotrowicz Go zamknął, a prokurator Bryk, który dwa dni później przedstawił Mu zarzuty, co widać w poniższym linku:
http://www.13grudnia81.pl/sip/index....33&sprawa=5218

Piotrowicz występuje w sprawie dopiero miesiąc później jako współtwórca aktu oskarżenia. Jeśli spojrzymy dalej to przygotowany przezeń akt oskarżenia rzeczywiście musiał być nieudolny, skoro nawet ówczesny sąd uniewinnił Pikula. Można także sprawdzić, że rzeczywiście ta sprawa była jedyną sprawą polityczną jaką prowadził prokurator Piotrowicz
http://www.13grudnia81.pl/sip/index....2&n=P&idP=2547

Nie zmienia to oczywiście faktu, że Piotrowicz jest zwykłym oportunistą, bowiem wszystko byłoby ok gdyby sam o tym powiedział i potrafił się do tego przyznać, a nie ściemniał co go kompromituje jako polityka.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że bohater, potrafił się postawić komuszej bandzie już wtedy, a nie jak niektórzy włazić jej w tyłek do dzisiaj. Tak oskarżał, żeby sąd mógł/musiał uniewinnić. Łapiesz. Podaj inny przykład kiedy oskarżał w procesie politycznym.

A niby dlaczego? Słyszałeś historię Szawła? PiS tych którzy uznają swój błąd, posypią głowę i będą chcieli odkupić winy musi wspierać. Tak zachowuje się katolik. Nie stoi to w żadnym stopniu w sprzeczności z chęcią piętnowania tych którzy w tamtych czasach wspierali reżim i do dziś się tym szczycą, nawet nie myśląc o wyrażeniu skruchy.
Delikatnie mówiąc zbytnio się zapędzasz. Bohaterowie wówczas inaczej reagowali. Nie zamierzam go osądzać. ale nic nie zmieni faktu, że co najmniej kilka razy skłamał w swojej sprawie.

Nikogo nie obrzucam błotem ,tylko jak to się ma do partii ,która od 20 lat mówi o lustracji. Jej brak to podobno rak który toczy Polskę wg PISu , a sami mają w szeregach PZPRowców, sedziów z PRL np. Kryże czy prokuratora z PRL Piotrowicza, który nie wiem czy był nieudolny ,ale jak sporządzał akty oskarżenia wobec opozycjonistów ,to wiadomo po której stał stronie. Czyli co do PISu słowa i deklaracje jedno ,a praktyka drugie..
Oczywiście, że obrzucasz błotem. Zarzuciłeś gościowi, że wtrącał opozycjonistów do więzienia co okazuje się być wielkim łgarstwem. Może nie masz świadomości ale to jest pomówienie.

A nie prościej było nie stawiać zarzutów ,niż stawiać rzekomo takie zarzuty ,żeby Sąd uniewinnił? Biedak się musiał gimnastykować ,gdyż tak naprawdę wg ciebie to on bronił tych opozycjonistów ,stawiając celowo nie trzymające się kupy zarzuty. Takie bajki to niech sobie opowiadają na spotkaniach PISu, prawda jest taka ,że koleś się przez ileś lat świetnie czuł jako prokurator w PRL i świetnie się czuł jako prokurator w III RP ,modelowy przykład z czym PIS rzekomo chce walczyć za pomocą lustracji ,tymczasem sam w swoim gronie ma takich członków.
Nie prościej. Prokuratorów stawiających zarzuty było kilku oprócz Bryka i Piotrowskiego, jak widać na poniższej strony nad aktem oskarżenia pracował także prok. Pęcak, w późniejszym okresie także dwaj inni
http://www.13grudnia81.pl/sip/index....33&sprawa=5218
więc w przypadku gdyby Piotrowicz wycofał się z postawienia zarzutów, mogli go zastąpić pozostali.
Nie wiem gdzie wyczytałeś w mojej wypowiedzi że "wtracał opozycjonistów do wiezienia" napisałem tylko tyle:
"Wczoraj był program Sekielskiego o nim , nie ogladalem niestety od poczatku , ale wypowiadał się opozycjonista ,którego Piotrowicz zamknął zdajsie na 3 miesiace za rozpowszechnianie ulotek"

To mógł się wycofać ,wtedy by się okazał bohaterem ,a nie teraz jakieś odwracanie kota ogonem i bajdurzenie ,ze stawiał tak zarzuty żeby nikogo nie zamkli. Zresztą nie chodzi mi o postawe tego człowieka ,bo generalnie nie mi to oceniać ,tylko mówie o tym w kontekscie tego że PIS ma na sztandarach lustrację ,a jak jest naprawdę to widać po takich przypadkach
Ty to napisałeś, czy też może ktoś się podszył pod twojego nicka robaczku
Cieszewski prawdopodobni wspolpracował z SB, poseł PIS Piotrowicz był prokuratorem w PRL i zamykał niewinnych opozycjonistów. Gdzie ta Pisowska moralność ? Kaczyński gdzie stało i gdzie stoi ZOMO?
Wyjątkowa żmija z ciebie jest ASie. Przyznam szczerze, że brzydzę się takimi płazami.
Rzeczywiście mój błąd, ale po tych słowach już może nie kontynuujmy tego wątku
Po tej całej polemice, a właściwie prostowaniu przeze mnie bzdur i pomówień przez ciebie wypisywanych i na koniec prośbie przez ciebie wyrażonej, o zakończenie tematu ponownie piszesz

Cofnij sobie ten temat i poczytaj o senatorze PISu Stanisławie Piotrowiczu , który należał do PZPR , został odznaczony w 1983 Brązowym Krzyzem Zasługi i jako prokurator chciał zamknąć opozycjonistę . Poczytaj sobie potem opinie Drozda ,który skonstatował to że Piotrowicz był bohaterem ,który ratował ludzi Ciekawe jakby Piotrowicz był z PO albo SLD, w oczach twoich czy Jedrka i Drozda byłby to pewnie komuch i świnia.
co wskazuje, że z całej naszej rozmowy nie tylko niczego nie zrozumiałeś ale wciąż masz tupet powielać swoje pomówienia formułując je także w moją stronę. Otóż nie dziecinko w całym moim tekście nie bronię Piotrowicza, o którym wręcz piszę, że był oportunistą i kłamcą, a jedynie prostuję twoje pomówienia. Bowiem ten oportunista i kłamca nie wtrącił do więzienia żadnego opozycjonisty, a nawet "nie chciał zamknąć opozycjonisty", jak wynika z nieudolnie sporządzonego aktu oskarżenia (co potwierdza fakt, iż sąd Antoniego Pnikula uniewinnił) i szybkiej zmianie prokuratora prowadzącego tę sprawę przeprowadzonej przez zwierzchników.

Mało tego. Próbujesz tutaj dezawuować nielubianą (cały czas próbuję używać delikatnych określeń, mając na uwadze, że najprawdopodobniej jesteś bądź nieletni, bądź opóźniony emocjonalnie) przez ciebie opcję polityczną przez porównywanie ludzi którzy walczyli z komuną jak Jarosław Kaczyński i Antoni Macierewicz z Armandem Ryfińskim - człowiekiem, który w tym czasie produkował i sprzedawał nazistowskie gadżety, a następnie wysuwał względem swojego ojca groźby karalne posuwając się wręcz do praktycznej ich realizacji (jak wynika z relacji poszkodowanego ojca). Gdzie tutaj jakaś logika

Domagasz się "lustracji" Kaczyńskiego, Macierewicza czy Rydzyka. Nie bądź tak wygodny, przejdź się do biblioteki, sięgnij na półkę, przeczytaj kilka publikacji. "Lustratorów" z twojej strony szukających czegokolwiek na Ich temat była cała masa. Zapewniam cię (obawiając się o twoje możliwości percepcji i przyswajania wiadomości), że podobnych do Ryfińskiego kwiatków nie znajdziesz.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 19.01.2014 o godz. 22:35.
AS82
Banita

Stary 20.01.2014, 09:55
Wszystko ładnie ,pięknie,tylko odnosisz się nie do tego co nie trzeba . Jak słusznie cytujesz , rzeczywiście nieprawdą jest ,żeby Piotrowicz wsadzał opozycjonistów do więzienia , i w tym się pomyliłem w tamtej rozmowie i za to przeprosiłem . I nie kwestionuje tego teraz ,co próbujesz mi zarzucić ,tylko pisze ,że gdyby taki ktoś jak Piotrowicz ,który był w PZPR ,dostawał w tamtym czasie odznaczenia i na tym przykładzie formułował zarzuty wobec opozycjonisty i byłby dziś w PO czy SLD ,to byłby dla was "komuchem". Nie pisałem ,że dla Ciebie jest bohaterem ,bo rzeczywiście pisałeś dosyć krytycznie o nim , ale taki Drozd pisał o nim jak o bohaterze ,który rzekomo celowo sporządzał tak nieudolny akt oskarżenia ,żeby nie przeszedł przez jakieś tam struktury prokuratury. Wybacz ale ja w takie bajeczki nie wierzę.

Co do lustrowania kogoś ,to rzeczywiście dziwne jest ,że badasz gorliwie przeszłość tylko tej sceny politycznej , czy tych środowisk ,które cie nie dotyczą. Piszesz ,że sprawdzasz ,żeby wyrobić sobie zdanie na temat osób ,żeby wiedzieć na kogo głosujesz, przecież i tak byś nigdy w życiu nie zagłosował na takiego Ryfińskiego czy kogoś podobnego. Także gromadzisz te materiały ,żeby mieć zawsze w pogotowiu coś ,żeby opluć kogoś z konkurencji ,bo gdyby tak było ,ze badasz te sprawy aby sprawdzić tego na kogo głosujesz to z tą logiką powinieneś zacząć od osób które popierasz czyli np od Kaczyńskiego . No ale tego jakoś nie robisz , i dodatkowo w jego przypadku zamiast szczegółowej kwerendy , podajesz dość wątpliwej wiarygodnośći informację że "walczył z komuną".
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.01.2014, 10:17
I nie kwestionuje tego teraz ,co próbujesz mi zarzucić ,tylko pisze ,że gdyby taki ktoś jak Piotrowicz ,który był w PZPR ,dostawał w tamtym czasie odznaczenia i na tym przykładzie formułował zarzuty wobec opozycjonisty i byłby dziś w PO czy SLD ,to byłby dla was "komuchem". Nie pisałem ,że dla Ciebie jest bohaterem ,bo rzeczywiście pisałeś dosyć krytycznie o nim , ale taki Drozd pisał o nim jak o bohaterze ,który rzekomo celowo sporządzał tak nieudolny akt oskarżenia ,żeby nie przeszedł przez jakieś tam struktury prokuratury. Wybacz ale ja w takie bajeczki nie wierzę.
Zrozum że facet odmówił brania udziału w procesach politycznych, za co został przeniesiony na prowincję. Gdzie jedyny polityczny akt oskarżenia sporządził w ten sposób, że sąd oskarżonego uniewinnił. Czy zrobił to celowo czy tak mu wyszło nie ma najmniejszego znaczenia, fakt jest taki że w przeciwieństwie do twoich pomówień dzisiejszy senator PiS nikogo z opozycji do więzienia nie wsadził, trudno ci w to uwierzyć ale takie są fakty. Czy to akt bohaterstwa? Może nie bezprzykładny ale moim zdaniem w jakimś stopniu na pewno. Bo być opozycjonistą wśród innych opozycjonistów i ryzykować szykany jak się wpadnie to bohaterstwo, ale sprzeciwić się otoczeniu w którym sie funkcjonuje ryzykując nie wiadomo jaką reakcję to również dowód posiadania własnych przekonań i zdolności ich obrony. Czy to bohaterstwo? Uważam że tak. A medal na okrągły jubileusz pracy zawodowej dostaje każdy, tyle że "zasłużeni" złoty a on o ile sie nie mylę brązowy, czyli najniższej rangi. To też o czymś świadczy.

Ktoś z taką biografią nie miałby prawa załapać się o SLD ani do PO.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jakie 9 razy więcej, weź się naucz liczyć bo trochę wstyd jak na eksperta od katastrof, ekonomistę i moralizatora. Ja ciebie nie chcę moralizować tylko mi wstyd za takich ludzi jak ty, że musi polska ziemia nosić takie gnidy.
Jesteś efektem ubocznym polityki czyli takim wypierdkiem, który się za bardzo wciągnął w tą grę polityczną i medialną i broni swoją osobą wszystkiego co powie święta gazeta, a w tym wszystkim nie przeszkodzi nawet kłamać i być hipokrytą. Nie wiem jak takie pajace jak ty i twoi lewicowi rywale z tego forum mogą w lustro spojrzeć.
Zniknął mój post odnoszący się o tych dość celnie obrazujących poziom niektórych użytkowników tego forum,
wypocin.

Oczekiwał bym raczej czerwonej czcionki panie moderator, a nie zamiatania pod dywan. No chyba, że pseudo obiektywni mają monopol na bluzgi.

Panie Drozd
Pana oponent otrzymał kolejne ostrzeżenie za "poziom wypowiedzi".
Gdyby Pan sprawdził to by Pan zauwazył.
Teraz co do spraw formalnych
Przy każdym poście jest taki znacznik:
oznaczający: powiadom o złym poście.
Wystarczy kliknąć zamiast w temacie politycznym pisac uwagi do moderacji i do użytkowników.
Temat "Uwagi do moderacji" jest w innym miejscu.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 20.01.2014 o godz. 12:22.
Hej Nasz TS !!
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 20.01.2014, 12:47
Drozd Ty to jednak jesteś głupi Wielce jestes za PiS i ganisz wszystkich co przeciwko ,wporządku każdy ma jakieś poglądy ale Ty nie dość ,że nikogo nie przekonałeś do tej swojej partii to jeszcze zrobiłeś to samo co zrobił Macierewicz z katastrofą smoleńską ..Cel odwrotny do zamierzonego.To pewnie przez Twóje "stonowane" wypowiedzi i prowokacje tak Cie tu lubią
emj10
Senior Member

Stary 20.01.2014, 12:56
Dlatego mimo wszystko Drozd jest pożyteczny w tym temacie w swoim działaniu propagandowym, bo zohydza innym PiS ile wlezie.

Gdy ja zaczynałem pisać parę lat temu w tym temacie raczej byłem sceptykiem co do PiS-u, ale nigdy nie zarzekałem się, że więcej na nich nie zagłosuję, ale po lekturze tego tematu, a także po poznaniu trochę bliżej tej partii (na pewno bliżej niż większość tutaj piszących) głosowanie na PiS, tak samo jak na PO to dla mnie głupota i czysta abstrakcja.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 20.01.2014 o godz. 12:59.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.01.2014, 13:22
Stonowane wypowiedzi? A najlepiej brak wypowiedzi. Wtedy wszyscy lubią i klepią po plecach, wiesz jak się takie zachowanie nazywa? Jestem bardzo dumny z tego, że porównujesz moją postawę do postawy Macierewicza w sprawie wyjaśnienia śmierci dwóch prezydentów i prawie 100 najważniejszych Polaków. A cel? Jest prosty, pobudzić do myślenia, owijaniem w bawełnę tego się nie osiągnie.

obsequium amicos, veritas odium parit

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego mimo wszystko Drozd jest pożyteczny w tym temacie w swoim działaniu propagandowym, bo zohydza innym PiS ile wlezie.

...głosowanie na PiS, tak samo jak na PO to dla mnie głupota i czysta abstrakcja.
Sołtysie, tym którzy dali się wydymać, każdy kto o tym fakcie wspomina wydaje się ohydny. Pytanie czy wydymany zrozumie, że bardziej powinien mieć pretensje do dymających niż do tych, którzy o fakcie dymania przypominają. Dlaczego? Ano z faktu, że nikt o dymaniu nie wspomina nie wynika w żaden sposób, że nie został wydymany. Jedyne co wydymany zyskuje to możliwość łatwiejszego oszukiwania samego siebie, że nikt go nie wydymał.

Można tak przez jakiś czas, ale dymający nie zniknęli, dymają bez przerwy i wtedy jedyne wyjście to albo się zbuntować albo polubić bycie dymanym, albo starać się przeskoczyć z bycia dymanym na bycie dymającym. Jak to zrobić? Ano trzeba wciskać, że nikt nikogo nie dyma. Zgadza sie sołtysie?

ps. Panie moderatorze nie mam żadnej satysfakcji z ukarania bluzgających, natomiast naprawdę mnie dziwi że "post bluzg" mimo przyznania za niego sankcji nadal jest w niezmienionej formie.

Może po to, by inni zauważyli za co można dostać osta? (FraMat)

Mam tłumaczyć dlaczego? Czy mogę zatem oczekiwać stosownej korekty? A nie chciałem dopominać sie porządku w stosownym temacie żeby nie robić afery z dupereli. Naiwnie licząc że skrupulatność z jaką traktowane są moje wpisy jest taka sama w stosunku do innych.

Obydwie strony otrzymują ostrzeżenia. Niedługo pewnie wystarczy na bana. Nadal proponuję uwagi do moderacji zamieszczać w Uwagach do moderacji. Bo będą osty a potem bany (FraMat)
Ostatnio edytowane przez FraMat : 20.01.2014 o godz. 18:21.
Hej Nasz TS !!
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 20.01.2014, 14:23
Ch.j z bezrobociem, emigracją czy korupcją ! Trzeba wreszcie rozliczyć PiS z lat 2005-07 !
http://www.youtube.com/watch?v=xysabiH5Gg8
emj10
Senior Member

Stary 20.01.2014, 15:17
Drozd wybacz, ale jeśli piszesz o "wydymanych", czyli oczywiście bluzgasz, choć w tym samym momencie zamieniasz się w społeczniaka i wołasz moderatora to należysz sam do tej grupy i z tego co widzę od lat oddajesz się jednej i tej samej partii bez żadnych ograniczeń. Ja miałbym problemy z siedzeniem na Twoim miejscu.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów