The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2011, 11:26
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
I Najwazniejsze w tym wszystkim - w koncu pozbylismy sie Łobodzinskiego
Nie zagra, ale są jeszcze problemy z oderwaniem go od koryta. Dalej zajmuje miejsce i numer na koszulce.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.06.2011, 11:26
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
Łatwiej do LE jak przejdziemy 3 rundę, bo wtedy ją mamy w kieszeni. Ale jak w 4 nie trafimy na Rangers Kopenhaga to jest szansa na LM
najpierw trzeba przejsc druzyny pokroju Levadii we wczesniejszych rundach ,a potem sie bedziemy martwic o Rangersów
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 11.06.2011, 11:30
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
BTW
Do Cikosa mam mieszane uczucia, niby słaby a jednak czasami grał dobrze. Chyba wolałbym żeby został i dostał konkurenta na prawą obronę.
Też bym wolał.
Jak juz ktoś to powiedział - jeden z najbardziej ambitnych Wiślaków! Mam przed oczami derby, gdzie moim zdaniem jako jedyny z obcokrajowców podszedł do nich na naprawdę "pełnej ku***e". Młody, poczynił duże postępy, do tego chyba dość ułożony chłopak. Szkoda. Niby nic wielkiego, ale zawodnik o gwarantowanych lepszych umiejętnościach już parę euro będzie kosztował. A perspektywa wystawienia Burligii w Europie napawa mnie lękiem.
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.06.2011, 11:32
Chavez oficjalnie na 5 lat z nami!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ie_z_chavezem/
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.06.2011, 11:33
Cytat:
Chavez zostaje. Rios odchodzi. Siwakow oraz Cikos to jeszcze w pewnym sensie nie wiadomo.
hehe, moze dla CIebie nie wiadomo - Stan dosc kurtuazyjnie to powiedzial, ale przekaz jest jasny, ze nie ma na nich szans
Odpowiedz cytując
night8484
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 11.06.2011, 11:34
skoro poszukują kreatywnego pomocnika to trzeba było zastanowić sie nad Jeżem,a napastnika nad Sikorskim(mowa była ok.3 mln zl tyle podobno dała Polania) według mnie dobra cena i nowi zawodnicy napewno podnieśli by poziom i rywalizacje w zespole, a tak będziemy sie bujać i szukać zawodników na te pozycje, a prawda jest taka że powinni być dzisiaj zaprezentowan,Zaczynają sie zgrupowania ,a potrzebnych zawodników brak.Jednyną dobrą inf jest to,że nikt nie odchodzi.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.06.2011, 11:35
Czyli defensywnym pomocnikiem może być Roei Bacall? Kończy mu się kontrakt i będzie do wzięcia za darmo. Poza tym jego menago jest Dudu Dahan - ten sam, który reprezentował Meliksona.
http://www.transfermarkt.de/de/roei-...er_112694.html
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.06.2011, 11:39
Jak wypożyczaliśmy Cikosa ,to media mowily ze wypozyczamy go z Artmedii , teraz sie okazuje ,że to pilkarz Slovana ?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.06.2011, 11:43
Osobiście czekałem jak rozwiąże się sprawa z Osmanem. Dla mnie to był priorytet, by zatrzymać tego zawodnika, bo zrobił na mnie piorunujące wrażenie i całkowitą głupotą byłaby strata właśnie Chaveza. Po raz kolejny jednak nie zawiódł mnie pan Valckx i tym samym zdobywa coraz większa zaufanie u mnie. Wreszcie Wisła ma ludzi odpowiedzialnych za transfery z prawdziwego zdarzenia i wieje profesjonalizmem z ich strony.

Tak samo profesjonalnie przeprowadzili transfer Ilieva. Bez problemów, bez szumów w mediach, jakichś chorych zwrotów akcji z którymi wielokrotnie już mieliśmy do czynienia w ubiegłych latach. W tej kwestii cholernie się rozwija Wisełka i ja głęboko wierzę, że te działania doprowadzą do sukcesów Lidze Mistrzów czy nawet Lidze Europejskiem, bo nie mam zamiaru być wybrednym w kwestii europejskich pucharów po latach posuchy i porażek z zespołami pokroju Lumbago Tallin czy FC Karabin.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.06.2011, 11:46
Pozwoliłem sobie podsumować narazie wszystkie "przymiarki" do Wisły, wg mediów, bo później byłoby ciężej to wszystko zsumować od samego początku.

1. Ivica Iliev
2. Marcin Kowalczyk
3. Michael Lamey
4. Rumen Trifonow
5. Ruud van Nistelrooy
6. Jan Vennegoor of Hesselink
7. Luka Pejović
8. Roei Bacall
9. Iwan Iwanow
10. Marcin Wasilewski
11. David Biton
12. Ranko Despotović
13. Andre Alves
14. Marcin Baszczyński
15. Boban Grncarov
16. Mladen Bożović
17. Mohammad Ghadir
18. William Suarez
19. Emil Noll
20. Ivan Vuković
21. Sławomir Peszko
22. Kamil Kosowski
23. Vincente Rodriguez
24. Roque Santa Cruz
25. Bojan Isailović
26. Dudu Paraiba
27. Robert Jeż
28. Daniel Sikorski
29. Spas Delev
30. Vladimir Dwaliszwili
31. Filip Modelski
32. Jakub Wawrzyniak
33. Michał Żewłakow
34. Pavel Ninkov
35. Weselin Minew
36. Pieter Mbemba
37. Aleksandar Tonew
38. Michel Platini
39. Jerry Bengtson

Jakby kogos brakowało to mówcie.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 11.06.2011, 11:47
Że połamany? W ostatnim sezonie w lidze austriackiej zagrał raptem w 5 meczach z powodu kontuzji. A młodzieniaszkiem już nie jest.
Że się nim interesujemy...
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.06.2011, 11:51
filemon napisał(a):Wyświetl post
Pozwoliłem sobie podsumować narazie wszystkie "przymiarki" do Wisły, wg mediów, bo później byłoby ciężej to wszystko zsumować od samego początku.

1. Ivica Iliev
.
.
.
39. Jerry Bengtson

a pewnie dojdzie do 50. Czyli wynik przemnożenia liczby dni sezonu ogórkowego i ilości szmatławych portali.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.06.2011, 11:52

1. Ivica Iliev
2. Marcin Kowalczyk
3. Michael Lamey
4. Rumen Trifonow
5. Ruud van Nistelrooy
6. Jan Vennegoor of Hesselink
7. Luka Pejović
8. Roei Bacall
9. Iwan Iwanow
10. Marcin Wasilewski
11. David Biton
12. Ranko Despotović
13. Andre Alves
14. Marcin Baszczyński
15. Boban Grncarov
16. Mladen Bożović
17. Mohammad Ghadir
18. William Suarez
19. Emil Noll
20. Ivan Vuković
21. Sławomir Peszko
22. Kamil Kosowski
23. Vincente Rodriguez
24. Roque Santa Cruz
25. Bojan Isailović
26. Dudu Paraiba
27. Robert Jeż
28. Daniel Sikorski
29. Spas Delev
30. Vladimir Dwaliszwili
31. Filip Modelski
32. Jakub Wawrzyniak
33. Michał Żewłakow
34. Pavel Ninkov
35. Weselin Minew
36. Pieter Mbemba
37. Aleksandar Tonew
38. Michel Platini
39. Jerry Bengtson

Plus 20-30 proponowanych i oglądanych napastników, o których wspominał Stan
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Else
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 11.06.2011, 11:53
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak wypożyczaliśmy Cikosa ,to media mowily ze wypozyczamy go z Artmedii , teraz sie okazuje ,że to pilkarz Slovana ?
To dość skomplikowana sytuacja. Rzeczywiście wypożyczaliśmy go właśnie z Artmedii, która wtedy spadała z ligi. Później (po sezonie) jak się pojawiły informacje w mediach, że Wisła próbuje go wypożyczyć jeszcze na rok (lub wykupić, różnie podawali) to pisali że ze Slovana, też byłem zdziwiony. Okazało się, że to Slovan ma do niego prawa i prawdopodobnie tam Erik będzie grał od nowego sezonu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.06.2011, 11:54
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Że się nim interesujemy...
Nie gniewaj się, ale masz jakieś problemy z czytaniem?

Kolega wujekWojtek odpisał wcześniej gdzie były te newsy, jakoby się nim interesujemy. Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz:

http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/4...-wisly-krakow/

Na szczęście Stan dzisiaj zdementował te plotki.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.06.2011, 11:55

3. Michael Lamey
7. Luka Pejović
8. Roei Bacall
9. Iwan Iwanow
11. David Biton
12. Ranko Despotović
13. Andre Alves
15. Boban Grncarov
16. Mladen Bożović
17. Mohammad Ghadir
18. William Suarez
19. Emil Noll
20. Ivan Vuković
25. Bojan Isailović
26. Dudu Paraiba
29. Spas Delev
30. Vladimir Dwaliszwili
34. Pavel Ninkov
35. Weselin Minew
36. Pieter Mbemba
37. Aleksandar Tonew
38. Michel Platini
39. Jerry Bengtson

No,a ja się zabawiłem i tak wygląda ta lista po usunięciu Iliewa ( wiadomo, jest u nas ), Trifonova ( Stan powiedział że nie rozmawia z nim ), wszystkich wynalazków o "wielkich nazwiskach" typu RvN, Santa Cruz oraz wszystkich Polaków, bo Stan powiedział dziś że nie wiadomo jak to będzie z tymi Polakami, raczej ciężko żeby przyszli. Ciekawe czy kogoś jeszcze trafili dziennikarze. Podejrzewam tego Bengstona osobiście, pewnie przyjdzie skoro Chavez zostaje tylko czekają aż się skończy ten puchar w Stanach.

BTW - kiedy kończy się to to, ten puchar CONCACAF, toteż kiedy Chavez +/- do nas dołączy ?

BTW 2 - każdy usłyszał to co ja od Illiewa - że coś tam coś tam przyszedł pograć, pomóc, jest hapi i że myśli że Wisła w tym roku zagra w LM ? Co on taki pewien ?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2011, 11:56
Nie gniewaj się, ale masz jakieś problemy z czytaniem?

Kolega wujekWojtek odpisał wcześniej gdzie były te newsy, jakoby się nim interesujemy. Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz:

http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/4...-wisly-krakow/
jest już w Rapidzie Wiedeń
http://www.bndestem.nl/sport/sportal...Rapid-Wien.ece

Mama nadzieje że ofensywni gracze jacy będą przychodzili do Wisełki to będą zawodnicy w kwiecie wieku 22-28 letni (jak Melex czy Gienek) a nie 30-35 letni
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 11.06.2011, 11:57
Co do transferów - celujemy w zawodników, którym w czerwcu kończą się kontrakty - ewentualnie pieniądze mogą znaleźć się na napastnika. Okienko tak na prawdę jeszcze się nie rozpoczęło także nie można wyrokować czy ktoś jednak od nas nie odejdzie jak również nie opuści zespołu z powodu braku miejsca w pierwszej 11-stce vide Garguła czy Jirsak - wbrew pozorom wcale środek pola nie wygląda tak rewelacyjnie o czym przekonaliśmy się w kilku ważnych spotkaniach na wiosnę - Melikson ok, ale Wilk, Sobol - to w pierwszym przypadku nie zawodnik na LM a w drugim również - środek pomocy miało się wrażenie wygląda jak ser szwajcarski.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.06.2011, 11:58
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
I Najwazniejsze w tym wszystkim - w koncu pozbylismy sie Łobodzinskiego
Łobodzińskiego Wisła pozbędzie się wtedy, kiedy rozwiążą z nim kontrakt, lub wykupi go inny klub. I tylko wtedy. Póki co lepiej nie wpadać w huraoptymizm.
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 11.06.2011, 12:00
Mogliby go wypożyczyć i płacić mu jakąś część pensji, zawsze coś
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.06.2011, 12:03
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/zaczeli_9868/

Rozumiem, że od zgrupowania w Zakopanem gdzie powinni być wszyscy już i wszyscy na 100 % zapieprzają ( oprócz Chaveza, wiadomo ), nasza kadra wygląda na dzień dzisiejszy tak :

Bramkarze : Pareiko, Jovanić, Kurto

Obrońcy : Burliga, Jaliens, Kowalski, Bunoza, Chavez, Paljić

Pomocnicy : Małecki, Sobolewski, Wilk, Kirm, Melikson, Iliev, Jirsak, Garguła

Napastnicy : Boguski, Genkov

Sporo odpadło. Branco, Żurawski, Boukhari, Cikos, Rios, Sivakov, Łobodziński

No i chyba tylko laik nie widzi konieczności sprowadzenia po obrońcy na każdą pozycję w defensywie, solidnego napastnika i kogoś do pomocy w miejsce Sivakova.

Generalnie, naprawdę nie jest źle. Maaskant nie jest głupi i skoro zrezygnował z tylu piłkarzy, wie że ktoś przyjdzie a poza tym może w lidze będzie dawał więcej szans młodym Polakom z ME, np. Nalepa, Czekaj, Pawłowski czy Szewczyk. Zobaczymy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.06.2011, 12:05
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Co do transferów - celujemy w zawodników, którym w czerwcu kończą się kontrakty
Wydaje mi sie, ze tego nie bylo na konferencji - czy sie myle
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.06.2011, 12:08
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jest już w Rapidzie Wiedeń
http://www.bndestem.nl/sport/sportal...Rapid-Wien.ece
Przecież z tego artykułu wynika, że odchodzi z Rapidu...
Odpowiedz cytując
Kroff
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 11.06.2011, 12:08
http://www.youtube.com/watch?v=zWMlgc1HIdw Roei Baccal. Podobno sie nim interesujemy. Jego agentem jest Dudu Dahan a do tego konczy mu sie kontrakt jesli sie nie myle. 23 lata, moze grac jako defensywny pomocnik albo na prawej stronie obrony co w kontekscie odejscia Cikosa jest dosc istotne, z filmiku widac ze jest szybki niezly technicznie a dotego taki troche zadzior : D tak wiem to tylko YT.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.06.2011, 12:12
Odeszło rzeczywiście sporo zawodników, ale trzeba uczciwie powiedzieć, że byli to zawodnicy słabi. Nawet jeże li Wisła czeka na zawodników którym kończą się kontrakty to i tak ci piłkarze będą lepsi od tych którzy odeszli.

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.06.2011, 12:13
do usunięcia

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Liczyłem na jakiś zakup do obrony jeszcze przed pierwszym obozem, a tu straciliśmy Cikosza. Ale generalnie nie jest źle, nie można tego porównywać z poprzednimi sezonami.

W porównaniu do rundy wiosennej na środek obrony może wrócić Bunoza (którego para z Chavezem imho grała lepiej niż para Chavez + Jaliens) a Jaliens - już ograny w Ekstraklasie - pójdzie na prawą obronę za Cikosa.

Imho obrona Paljic - Chavez - Bunoza - Jaliens jest silniejsza niż Paljic - Chavez - Jaliens - Cikosz.

No a z przodu mieliśmy dobry skład jak tylko Genkov był zdrowy, a Ivca jeszcze powinien porządnie wzmocnić rywalizację.

Oczywiście nadal potrzebujemy solidnych obrońców i zmiennika dla Genkova i mam nadzieje, ze takich znajdziemy, ale generalnie nie jest źle - nie osłabiamy się, a im dłużej ci gracze grają ze sobą, tym będą mocniejsi.
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 11.06.2011 o godz. 12:15.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Odejscie Cikosa to nie jest duża strata. Fakt, trochę się rozwinął, ale do Alvareza czy Baszczyńskiego brakowało mu naprawdę dużo.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

jova napisał(a):Wyświetl post
Przecież z tego artykułu wynika, że odchodzi z Rapidu...
Tak. Stan zresztą potwierdził, że Hesselink rozwiązał swój kontrakt, ale NA PEWNO nie zagra w Wiśle.

EDIT:
Powiedziano też, że do Wisły nie trafi żadne znane/głośne nazwisko. Nie zrozumcie mnie proszę źle, bo to, w jaki sposób Valckx to wyjaśnił miało ręce i nogi, ale jestem zawiedziony. Liczyłem, że jednak spróbują takiego zagrania sportowo-marketingowego. Jestem dumny z graczy Wisły, ale skłamałbym gdybym powiedział, że nie chciałbym kupić koszulki z nazwiskiem Ruuda (to tylko przykład). Naprawdę szkoda, przecież to powinno się opłacić.
Ostatnio edytowane przez kha1 : 11.06.2011 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów