|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Lwówek Książęcy, pił ktoś z was? Jakie wrażenia?Jako osoba co gustuje w Ciechanie, Czarnym Smoku, poproszę o opinie.
![]()
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 25.03.2011 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Piłem, podobne do Ciechana, mi średnio podchodzi ostatnio.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,119594,t...komentarz.html
Mam podobne zdanie jak autor. Kojarzycie w Krakowie knajpy gdzie leją, albo sprzedają coś zamiast tej komercyjnej chemii? Oprócz Omerty, Katedry i Kolanka, bo o tych wiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
Wściekły byk!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wątpię. Zwyczajnie przestało mi smakować, albo raczej: nigdy nie było szału dla mnie z tym piwem. Takie lekkie, na upał.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Było lepsze w starej butelce, Stawski Beer. Teraz to już nie to samo.
![]()
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ostatnimi czasy Perła Niepasteryzowana 9 z brązową etykieta) zrobiła na mnie rewelacyjne wrażenie..
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Czarny Smok z browaru Fortuna, dla mnie bez rewelacji, tak samo jak reszta smoków(czerwony, srebrny itd.) typowe ciemne piwo ale w smaku jakieś nijakie , daleko mu do np.Czarnego dębu z browaru Konstancin
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Perła export i Łomża najbardziej mi teraz smakują.Wyczuwalny chmiel, ta typowa dla piwa goryczka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W weekend raczyłem się Pszenicznym z Browaru Gościszewo...Gorąco polecam ! Choć słabe (4,8%) , to w smaku wyborne. Jak na "pszeniczniaka" pozbawione charakterystycznej woni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ja zasmakowałem się w Ciechanie zwłaszcza w miodowym. Jak mogłem pić wcześniej te komercyjne siki.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Dla mnie rewelacja. Podobne nieco do Orkiszowego z Kormorana, ale jęczmienne. Cena bardzo rozsądna - 3,95. Warzone w browarze Gościszewo. Przy okazji dowiedziałem się, że w najbliższym czasie ma się pojawić niepasteryzowane Brackie. Jako zwolennik tradycyjnego Brackiego, które obroniło się przed zakusami chemików z Heinekena, oczekuje z niecierpliwością. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Rusza projekt piwowarów domowych - Pinta !
Już niedługo ( 7 maja podczas Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu ) ukaże się 9 piw, do tej pory nie występujących w Polsce. Nie pamiętam wszystkich gatunków ale na pewno będzie American India Palm Ale, Schwarzbier i wędzone Grodziskie ( lekkie, tylko 2,3 % ). Piwa zostały uwarzone w niewielkim browarze na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Lane z beczki będą do nabycia tylko w kilku lokalach w Polsce. W Krakowie - w Omercie i House of Beer na Św. Tomasza. W Warszawie - być może w Baszcie w Moście Poniatowskiego. Butelkowe oczywiście w Almie ale nie tylko ![]() p.s. A oto link do festiwalu : http://www.festiwaldobregopiwa.pl/ Lista piw , których można będzie tam spróbować, bardzo imponująca : Browar Amber - Złote Lwy - Żywe - Żywe Niefiltrowane - Koźlak - Grand Imperial Porter Browar Bavik - Wittekerke Bracki Browar Zamkowy: - Porter - Brackie Browar Ciechan: - Wyborne - Pszeniczne - Miodowe - Maciejowe Browar Czarnków: - Proletaryat jasne - Proletaryat ciemne Browar Eggenberg: - Nakouřený Švihák Browar Fortuna: - Czarne - Srebrny Smok - Czerwony Smok Browar Holba: - Jasne Browar Jabłonowo: - Piwo Na miodzie gryczanym - Piwo Tradycyjne Browar Konstancin: - Żytnie - Konstancin Lekkie - Dawne niepasteryzowane - Mazowieckie niepasteryzowane - Pszeniczne Browar Krakonos: - Jasne - Ciemne Browar Leffe - Leffe Brune Browar Lindemans: - Kriek - Faro - Cassis - Apple - Framboise - Gueuze Browar Litovel: - Jasne - Ciemne Browar Lwówek Śląski: - Lwówek Książęcy - Lwówek Książęcy Niefiltrowany - Lwówek Ratuszowy Browar Na Jurze - Bursztynowe - Czekoladowe - Jasne Pełne - Miodowe Browar kontraktowy Pinta – premiera! - Atak Chmielu – American India Pale Ale - Czarna Dziura – Schwarzbier oraz w butelkach: a’la Grodziskie! Browar Policka: - Jasne - Ciemne Browar Poutník - Poutník 10% - Poutník 12% Browar Rampusak - jasne niefiltrowane Browar Rebel - Rebel Černý Browar Rychnov: - Zilvar - Kaśtan - Kněžna Browar Sint Jozef - Limburghse Witte - Pax Pils Browar Svijany: - Rytíř - Kněžna Browar Tucher: - Piwo pszeniczne jasne - Piwo Starofrankońskie Browar Witnica: - Lubuskie - Miodowe |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Po robocie Harnaś się należy
Najlepszy najtańszy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Tu się pisze o piwach a nie o wyrobach piwopodobnych
![]() ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Od przyszłego tygodnia w sklepach powinny się już pojawić piwa z projektu Pinta :
![]() Etykiety zostały zaprojektowane tak aby rzucały się w oczy na półkach sklepowych. Miały być inne niż wszystkie. I chyba się udało ![]() Podoba mi się zwłaszcza Grodziskie. ( przepraszam za słabą jakość zdjęcia, ale nie miałam pod ręką aparatu i robiłam komórką ) p.s. W ostatni weekend piwa Pinty lano przedpremierowo w Omercie i na Tomasza - podobno zeszło wszystko ![]()
Ostatnio edytowane przez Ela : 06.05.2011 o godz. 09:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W długi weekend miałem okazję zabawić w lubelskim i spróbwać niepasteryzowanej Perły. Dobre.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli oceniać po terminie ważności to nie masz racji. Data przydatności P (niepasteryzowanej) to około 6 tygodni (tyle ile Ciechana). Kasztelan i Łomża to około 3 miesięcy. Jak wygląda dokładny proces technologiczny: nie wiem.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kupiłem właśnie całą baterię pszenicznych - w tym takie coś:
![]() Ktoś pił takie cudo - czego się można po tym spodziewać ? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Tak odnośnie tych piw - to szukałem w kilku sklepach i nie znalazłem. Jest jakaś pewna lokalizacja, gdzie je dostanę?
Edit: bardzo Ci dziękuję. ![]()
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 06.06.2011 o godz. 10:26.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
Jeśli chodzi o Kraków, to są 4 miejsca, gdzie Pinta jest dostępna : Sklep Strefa Piwa, Krowoderska 37 Sklep Sklepik z Piwem, os. Teatralne 28 Pub Omerta, ul. Kupa 3 Sklep Maria, ul. Kobierzyńska 61 Więcej informacji na tej nowopowstałej stronie Pinty : http://www.browarpinta.pl/ p.s. Zbliża się już Festiwal Birofilia 2011. W dniach 17.06 - 18.06. 2011 , Żywiec Program festiwalu : http://www.festiwal-birofilia.pl/program-festiwalu.html W tym roku nowość - konkurs na najładniejszą etykietę piwa domowego :![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Moje ostatnie odkrycia ze sklepu przy Krowoderskiej to piwa Raciborskie (najbardziej lubię klasyczne) i Zawiercie (dla mnie najlepsze po prostu jasne pełne). Obydwa w/w browary mają jakąś dobrą wodę - smak jest bardzo fajny - dosyć wysublimowany rzekłbym.
Zachęcam do kosztowania i dyskusji ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja żłopie Budweisera Budvar, drogie ale to prawdziwe piwo a nie jakies siki.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|