The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim rezultat w sobotę zakończy się mecz Podbeskidize - Wisła
Zwycięstwem gospodarzy 6 4,58%
Remis 26 19,85%
Zwycięstwo Wisły 99 75,57%
Głosujących: 131. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Usarz
Junior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2012, 22:33
Byłem dziś w Bielsku. Nie wiem jak wyglądała gra w C+. Mam tylko kilka spostrzeżeń z boku boiska.

Burliga. Zachwalany, choć wg mnie powinien dostać w pierwszej połowie kartkę za uporczywe trzymanie przeciwnika. To było tak wyraźne, że dziwiło mnie pobłażanie ze strony sędziego, który swoją drogą był tragiczny i nie panował nad meczem. Burliga nie ma szybkości. I nie szedł za akcją, człapiąc sobie gdy piłka byłą dalej niż 30 metrów od niego. To wrażenie z pierwszej połowy. W drugiej nie oglądałem go tak dokładnie.

Fredriksen- krył na radar. Nie czuje się pewnie i każdy idzie jego stroną jak autostradą. W drugiej połowie lepiej. Podłączał się do ataku. Przypominam sobie akcję w której poszedł na obieg i Kirm powinien do niego zagrać. Z drugiej strony słabe dośrodkowania.

Czekaj - nie przeskoczy pewnego poziomu jeśli nie poprawi zwrotności. Podbeskiedzie mogło grać prostopadłe piłki a Michał by nie przeszkadzał. Głowacki dziś słabo, ale nie przypomnę sobie konkretnej sytuacji.

Sobol - walczy, ale często nic z tego nie wynika. Może zagrał dwie dobre piłki, ale dużo posłał do przeciwnika. Szkoda że nie będzie młodszy. Zdziwiło mnie żę wytrwał do końca.

Wilk- gdybyśmy bronili wyniku, albo chcieli grać z kontry dobry do destrukcji. W ataku pozycyjnym nieprzydatny, ale to oczywistość. Wszedł i od razu dwa faule, może uspokoiło to trochę Podbeskidzie.

Łukasz G.- chyba tylko z powodu krótkiej ławki nie rozwiązaliśmy kontraktu z nim. Dopóki nie wszedł Kirm najlepiej pozorował grę. Oglądanie go na boisku powinno być karą. Kirm miał setkę- zepsuł. Przypomina mi się kontra PBB gdy mimo że miał najbliżej nawet nie ruszył by odebrać piłkę. Nie wiem, może zmęczył się. Sprzedać go i nie będę płakać.

Quioto - nie wiem jak w C+. w drugiej połowie wyglądał dobrze w grze kombinacyjnej. Co do początku meczu, nie miał chyba jak się pokazać kiedy Podbeskiedzie atakowało i nie dało nam nic zrobić.

Melikson i Iliev - Gdyby nie oni nie byłoby czego oglądać w naszej grze. wielki minus dla Ilieva za ostatnią akcję, choć może ktoś mi powie czy nie byłoby lepiej gdyby grał do Genkova?
Genkov- w pierwszej nie miał nic do zrobienia, w drugiej walczył, ale bez fajerwerków.

Ogólnie o meczu. PBB mocny początek, weszli w nas jak w masło. Nieruchawa obrona. W drugiej połowie nie przypominam sobie poważnego zagrożenia. Nasi chcą wygrać mecze chodząc. Dopiero po przerwie wychodzili na pozycje i było z kim grać. Dobrze wytrzymali kondycyjnie, ale to nie maraton. Nie wiem czy zarzuty względem Probierza są uzasadnione. Nie zrobił 3 zmiany jak dla mnie to znak, że nie mamy ławki i to jest smutne. Łukasz G. będzie grał. Wg. mnie niezgrana obrona, nie dająca pewności drugiej linii i Łukasz G. to przyczyny słabych wyników. Jak mają iść do ataku skoro nie mają pewności że ktoś ich zaasekuruje. Z tego materiału ładnej sukni nie będzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów