|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To już wszystko wiemy, s1mone wyjaśnił temat - Rude ma farta.
Można się rozejść. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jeśli będzie miał farta w meczach decydujących o awansie, to warto było go sprowadzić. Na końcu liczy się wynik, a nie to, ile w tym wyniku było szczęścia. Szczególnie w naszej sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak Rude przegrywa to skrewił, jak wygrywa to ma farta
. Filozofia nawiedzonych. Najgorsze, że jest ich całkiem sporo, choćby taki Żurawski, kto słuchał jego komentarza to wie o czym mówię. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Drozd, Wolfy :
A nie miał farta w pucharze? Nie róbcie kur.y z logiki. Z Widzewem ostatnia akcja meczu - bramka dająca dogrywkę po ewidentnym błędzie sędziego. Potem bodajże błąd Ratona, który powinien zakończyć się golem - na jego szczęście bez konsekwencji. Teraz gol w ostatniej akcji regulaminowego czasu gry po ladze na bałagan i brak karnego dla Pogoni w końcówce dogrywki? Jak to mam nazwać? Umiejętnościami trenerskimi? Chyba umiejętnością do posiadania farta conajwyżej. I bardzo dobrze, to też jest ważne. Wystarczyłoby poprawne zachowanie sędziego a byśmy skończyli Puchar na ćwierćfinale, a w lidze dalej byśmy byli w du...szy ![]() Jednakże w jednym Malk ma rację. W fachu trenera szczęście jest bardzo ważnym aspektem. Niech Rude uratuje 6 miejsce rzutem na taśmę w ostatniej kolejce i potem wejdzie po dwóch dreszczowcach do Ekstraklasy. Tego mu życzę. Ocenię wtedy jego przyjście na fantastyczne, co nie zmieni faktu, że nie będę się rozpisywał o jego fachowości jak Markus. W Pucharach często fart jest decydujący. Dlatego też Manchester City, mimo posiadania najlepszej drużyny na świecie od lat ligę mistrzów wygrywa conajwyżej okazjonalnie. Liga bardziej miarodajnie odzwierciedla poziom gry danej drużyny. Nie zrozumcie mnie źle - ja bardzo doceniam dzisiejszy sukces. Do tego stopnia, że chwilowo przymykam oko na ligę. Rude dostaje u mnie taryfę ulgową do momentu zakończenia baraży. Może to nie jakiś wybitny fachowiec, ale może się jeszcze okazać wprost skrojony pod nas. Dodam też pół-żartem pół-serio, że może z tej mąki będzie jeszcze chleb. Rude wreszcie odkrył, że nasze asy średnio się czują w grze z wahadłowymi, bo wreszcie postawił na tradycyjną czwórkę z tyłu. Duży sukces z jego strony. Trochę mu to zajęło, ale w takim dniu jak dzisiaj nie będę się czepiał. Teraz może być tylko lepiej
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.05.2024 o godz. 22:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Oczywiście - gdyby sędziowanie było takie, jak np. w sezonie spadkowym, wszystkie te sytuacje byłyby rozstrzygnięte na naszą niekorzyść. To jest element szczęścia. Ale w takiej sytuacji również te sytuacje, w których sędziowie w takim meczu z Widzewem (oraz w meczach ligowych) gwizdali niesłusznie przeciwko nam, należałoby konsekwentnie uznać, za element pecha. Więc nie jest wyłącznie tak, że leci na samym szczęściu. Póki co jest mniej więcej zgodnie z tym, co można było przewidzieć, także mając na uwadze to, jak jest zbudowana nasza kadra. W I lidze nie do końca sobie radzi, bo ma twarde zderzenie z tym, że tutaj gra się inaczej. W pucharach, w otwartych meczach z drużynami, które grają z nami w trochę bardziej cywilizowaną odmianę tego sportu, radzi sobie dużo lepiej, czyli coś tam potrafi. Pozostają ostatnie kluczowe rzeczy na końcówkę rundy - po pierwsze czy uda mu się wreszcie dostosować do wymogów I ligi (część tego sportu dotycząca umiejętności), po drugie czy w decydujących meczach szczęście go nie opuści (część dotycząca losowości). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest nadzieja na lepsze jutro, Rude po połowie rundy zrobił dwie rzeczy :
- zławkował Ręcznikona - zrezygnował z wahadeł Już te dwa fakty świadczą, że może nasz analityk nie jest zbyt szybki w wyciąganiu wniosków, ale jak się mu da chwilę czasu jest już dużo lepiej ![]() ![]() ![]() Jak będzie się trzymać dwóch w/w zasad to powinniśmy spokojnie wejść do baraży. Jak zacznie kombinować z Ratonem i wahadłami to różnie może się to skończyć jeszcze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
simeone czy jak ci tam juz chlopcze skoncz sie kompromitoac https://www.youtube.com/watch?v=CExlwc5DSpM zadzwon do jaro , koalika, inkognito iinnych takich idiotow
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piłka nożna jest dość prostym sportem.
Nie trzeba wielkich analiz, żeby zauważyć że graliśmy z ręcznikiem w bramce, który regularnie podawał tlen przeciwnikom oraz, że chłopaki mocno średnio się czuli w grze na wahadła. Możecie mi ubliżać, ale dla mnie to jest jasne jak słońce i rzucało się w oczy od początku rundy. Punktów w lidze nie traciliśmy regularnie przez przypadek. Czirsik.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.05.2024 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Jeśli "Widzew" ma być argumentem, że Rude ma farta to może zmień chłopie forum. Można Rudego nie lubić ale kur** bez przesady. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie gol z Widzewem to była sytuacja zero-jedynkowa. Nie żadna miękka tylko zero-jedynkowa. Ewidentny spalony poprzez absorbowanie uwagi bramkarza, mieliśmy zwyczajnego farta, że sędzie popełnił ewidentny błąd na naszą korzyść.
Jakbym miał brać pod uwagę miękkie faule, kartki czy sytuacje do tzw interpretacji to bym zwariował. Z resztą decyzji nas krzywdzących też było sporo, chociażby ostatnio w lidze nie było karnego po ewidentnej paradzie obronnej przeciwnika przy zagraniu ręką. Nie zmienia to jednak faktu, że zarówno z Widzewem jak i z Pogonią szczęście było po naszej stronie. I bardzo dobrze. Forum nie muszę zmieniać, ale nie będę bredził o jakieś fachowości bo Cziczkan dobrą lagę puścił w 90 minucie. Bez żartów. Trenerów się rozlicza z wyników. Rude może nadal w tym sezonie zrobić wynik na ocenę celującą. Niech awansuje do ESA. Pierwszy będę bił brawo. Co nie zmienia faktu, że trzymanie jak najdalej od boiska Ratona i granie czwórką w tyłach by mu niebywale sprawę ułatwiło. Pozdro ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
prosze cie , prosze cie , prosze cie .......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz wychodzi jednak że rotowanie składem miało sens. Chichkan i Satrustegui złapali ważne minuty z Podbeskidziem, Sobczak odpoczął, Colley odpoczął. Cała czwórka zagrała bardzo dobry mecz z Pogonią. Sobczak dawno tak dobrze nie wyglądał jak w tym meczu.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziwne jest to, że niektórzy tak łatwo wytykają "fart", bo w dwóch meczach strzeliliśmy bramki w ostatnich sekundach, ale jakoś ślepi są na to, że zarówno dziś, jak i z Widzewem (oraz Piastem pomiędzy), byliśmy po prostu drużynami lepszymi w piłkę nożną. Te bramki nie wzięło się z niczego, tylko z konsekwentnej, mądrej gry. Nie widzę sensu dyskutować z kimś, kto nie widzi całych 90/120 minut, tylko zachowuje się, jakby istniały tylko akcje bramkowe.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
no tak, a w lidze kopanie po czole i popełnianie dziecinnych błędów.wychodzi że mają wvjebkę w tą ligę a 3pkt powinni dostawać za samo wyjście na boisko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ale co to za dyskusja. Graliśmy bez Ratona w FINALE bo TRENER tak zdecydował. Bez Krzyzanowskiego bo TRENER tak zdecydował. Widac uczy sie na swoich błędach (albo wcześniej nie zawsze miał alternatywę).
Tez uważam zaledwie po 2 meczach ze Czikczan daje spokój i gra świetnie nogami - daleko Ratonowi i Brodzie do niego. Najlepszy nasz bramkarz na ten moment. Z Ratonem mogłoby byc róznie.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.05.2024 o godz. 06:08.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Czy miał szczęście w ostatniej akcji meczu? Tak, ogromne. Czy miał pecha przy słupku Sobczaka? Tak. Czy miał pecha przy strzale Goku? Tak. Czy wynik jest sprawiedliwy? Tak. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mial farta, Puchar wygrał bo nauczył sie 1wszej ligi xD
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byliśmy lepsi wizualnie, oczywiście.
Tylko, że za wrażenia artystyczne punktów nie rozdają o czym przypomina liga. My mamy mocną kadrę, co m.in. wczoraj udowodniliśmy. Nawet najlepszy trener nie jest w stanie ciamajd nauczyć grać w piłkę. To, że mamy taki rozrzut jakościowy pomiędzy meczami to raczej jest kamyczek do ogródka trenera, nie zaleta. Jak Rude zrobi awans to ocenię go duzo łaskawiej. Niech tylko nie wraca do Ratona i wahadłowych, bo sobie znowu sam problem stworzy z niczego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
, recenzent ... Twoje "oceny" są tyle warte co zeszłoroczny śnieg, bo nie masz zielonego pojęcia o tym co łaskawie oceniasz. Fakt, że rzeczywistość dowiodła klasy trenera, a mimo to gąb co bardziej nawiedzonych krytykantów wciąż nie pozamykała, świadczy tylko o poziomie ignorancji który prezentują. Psy szczekają, a karawana jedzie dalej... Lepsi wizualnie? A wynik to jaki był... skoro byliśmy lepsi wizualnie i wygraliśmy to w czym problem?A wiem... Rude wyszukany przez AI na zlecenie zaskrońca Królewskiego, znajomek Kiko który się nie nadaje, wykręcił wynik niewidziany w Wiśle od czasów Cupiała. Piąty raz w prawie 120 letniej historii klubu. Co za niefart. ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.05.2024 o godz. 08:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
||||||||
|
Pseudo intelektualne "wysyrywy" produkowałeś i produkujesz tu przede wszystkim Ty:
S1meone napisał(a):
S1meone napisał(a):
S1meone napisał(a):
S1meone napisał(a):
S1meone napisał(a):
S1meone napisał(a):
S1meone napisał(a):
S1meone napisał(a):
S1meone napisał(a):
Twoja dotychczasowa narracja legła w gruzach, więc daruj sobie kolejne kompromitujące przemyślenia i oceny. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Markus, mógłbyś naprawdę chociaż przez kilka dni przestać grzebać w śmietniku tego forum tylko po to, żeby się do kogoś dosrywać.
Wszyscy się cieszą z sukcesu, nawet jeśli zauważają pewne braki, czy niedoskonałości, ale ty zawsze musisz przypieprzać się do każdego o to, co powiedział/nie powiedział/źle powiedział/inaczej powiedział. Weź, wyjdź na pole, popatrz: jest słonecznie, zielono, słuszna część Krakowa się cieszy. Ciesz się i ty zamiast szukać okazji do dosrywania. No jesteś jak krakowski gołąb z Rynku: fruwasz w odmętach swoich analiz i tylko czekasz, by na kogoś z góry nasrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Brawa dla trenera,dla drużyny za grę w tegorocznej edycji Pucharu Polski.To niewątpliwie ogromny sukces Rude ale też Sobolewskiego i Jopa.Wygraliśmy zasłużenie co nawet sami gracze Pogoni przyznali.Świetny game plan,bardzo dobre wykonanie.Mam nadzieje,że będzie to impuls do zakończenia ligi z przytupem i awansu do Esy.
Ps.Drozd przestań pieprzyć o Sobczaku.Gdyby nie on nawet połowy piłek nie udałoby się opanować z przodu.Zawodnik idealnie skrojony na taką grę.Obrońcy najczęściej muszą uciekać sie do fauli żeby odebrać mu piłkę |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też uważam, że zasłużyliśmy na zwycięstwo.
Po prostu widzę, że jedyne dobre mecze rozegraliśmy niestety w Pucharze Polski. Powtarzam kolejny raz - niech trener awansuje do ESA to sam będę piał peany pod jego adresem. A co do gry trzema stoperami to dalej podtrzymuje. Raton i wahadłowi to dwa nietrafione pomysły obecnego trenera. Zobaczymy czy w lidze też wreszcie wyjdziemy czwórką w tyłach, tak jak wczoraj z Pogonią. Mocno na to liczę. Tak czy siak jeśli Rude to spieprzy i nie awansuje to jestem za tym, aby do następnego sezonu przygotowywał nas inny trener. Dla mnie najważniejszy jest awans. Puchar Polski to była fantastyczna przygoda, na którą zapracowało 3 trenerów - ale to jedynie puchar pocieszenia. Wróćmy tam, gdzie nasze miejsce - a będę trenera, który tego dokona wychwalał pod niebiosa. To takie proste. ------------------------------------------- Tak przeanalizowałem co tam pisałem i co tam niby jest kontrowersyjnego? Chłop ma problem, żeby 1,5 punkta średnio w 1 lidze robić to co miałem go głaskać i piać jakim niebywałym fachowcem jest? No na ta chwilę nie jest, mimo 3 bardzo dobrych meczy w PP. To, że my potrafimy zagrać tak jak z Pogonią świadczy, że mamy bardzo dobrych piłkarzy. To, że punktujemy tak żałośnie w lidze jest niebywałe. Ale tak jak mówię, ja go tam nie będę teraz specjalnie krytykował dopóki liga się nie skończy - zapracował na to u mnie zdobyciem PP. Chyba, że ciągle mnie będę markusiki i inne drozdy wywoływać do tablicy. Podsumowując : Ja mam nadzieję, że Rude potrafi uczyć się na błędach i wyciąga wnioski. Byłby to dobry prognostyk przed ligą. Ja jestem fanem filozofii bodajże najbardziej utytułowanego trenera w historii piłki. Co ma zrobić trener? Przede wszystkim nie szkodzić, czasem pomóc. To są słowa Carlo Ancelottiego. Niech nasz trener da naszym piłkarzom grać tak jak lubią i potrafią. Niech lekko pomoże wtedy, gdy trzeba. Niech nie szuka kwadratowych jaj i nie odkrywa piłki na nowo. Dwa filary awansu wg s1mone : - Raton jak najdalej od murawy - Brak wahadłowych
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.05.2024 o godz. 09:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja nie twierdze, że zagrał słabo, twierdzę że zagrał lepiej niż zwykle. Natomiast nie ma się co oszukiwać pewnego poziomu nie przeskoczy. Ta główka w pierwszej połowie to musi być gol. W kilku innych sytuacjach też mógł lepiej się zachować. Gdyby poza walką wręcz miał jeszcze skuteczność to może, ale na dzisiaj potrzebny jest silny napastnik. Żyro byłby dobry gdyby nie kontuzje.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Grę Żyry w tym finale na razie przemilczę,teraz jest czas na radość.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z głupimi nie na sensu dyskutować. Teza Królewskiego że ta drużyna radziłaby sobie lepiej w Ekstraklasie niż pierwszej lidze została udowodniona. Pewnie sam rzucał to na zasadzie że nikt tego nigdy nie sprawdzi, ciekawe scenariusze pisze życie.
Rude wdraża swój system gry i przynosi to owoce. Tyle że nic wartościowego nie powstaje od razu. Największym błędem było pozostawienie Sobolewskiego który jest bez pojęcia i strata przez to całej rundy. Rude odbudowuje tych piłkarzy przede wszystkim mentalnie. To może zaowacować w ewentualnych barażach. Sobolewski wyszedł na Puszczę 7-mioma obrońcami, z wiadomym efektem. Rude z Pogonią grał swoką piłkę. Żal czasu zmarnowanego przez Sobolewskiego, ale może nie wszystko stracone. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Szkoda, że inni trenerzy przez ostatnie 13 lat nie mieli takiego "farta".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie została. Wszystkie mecze, które rozegraliśmy były dosyć otwarte. I to jest najistotniejszy czynnik w tej kwestii. Ekstraklasowcom nie za bardzo wypadało murować w meczach z pierwszoligowcem. Może niektórzy myśleli, ze mecze wygrają się same. Nie chcę wszystkiego zwalać na brak zaangażowania z ich strony, bo wykonaliśmy kawał świetnej roboty, ale... Wracając do tematu liczą się jeszcze 2 słowa "respekt" i "rutyna". Otóż mecze w ekstraklasie byłyby tak otwarte, jak te w pucharach tylko do momentu pojawienia się respektu (z którym mamy do czynienia w 1 lidze). Potem w wielu spotkaniach zaczęłoby się murowanie. Rutyna to 2 kwestia, mecze w PP były jak święta Bożego Narodzenia, niezwykłe wydarzenia, dla których chce się żyć i da się wykrzesać niezwykłą energię. Chcąc nie chcąc gra, nawet w ekstraklasie, szybko zmienia się w rutynę. I to na rutynie trzeba wychodzić na boisko i wygrywać mecze co tydzień. Różnicę pomiędzy piłkarską przygodą i otwartą piłką a rutyną i murowaniem mamy okazje obserwować co tydzień.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|