|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
1.34 pkt
2. 1 miejsce awans |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
32 punkty
Walka o awans do ostatniej kolejki Jeśli awans to bezpośrednio, jeśli baraze to wtopa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
1 miejsce , 8pt przewagi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
1. 29 pkt
2. miejsce 2 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
35 punktów,
Awans bez barażów. Rodado królem strzelców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
33 pkt.
2 miejsce |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
26pkt.
3 miejsce Wyjebka w barazach. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
awans bezposredni, 28 pkt, trener zostaje i w nastepnym sezonie top 8 dla jaj nazxanej EXTRAKLASY...........Amen! Alleluja i do boju Wiselko!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Wiedziony światłym przykładem władz naszego ukochanego klubu postanowiłem podejść do tego konkursu profesjonalnie. Nie będę przecież w XXI wieku typował na podstawie jakiejś pseudowiedzy, czy też na podstawie uczuć, przeczuć i innych guseł. Będę typował nowocześnie.
Postanowiłem, podobnie jak klub stworzyć model sztucznej inteligencji. W związku z tym podobnie jak klub wyciągnąłem dane z powszechnie dostępnej bazy wiedzy (w tym przypadku transfermarkt) i podobnie jak klub zaprzągłem do pracy Excell’a. Już samo to spowodowało, że poczułem się częścią społeczności data-driven i dreszcz dumy przeszedł mi przez plecy. Z bazy wiedzy wyniknęło, że danych zbyt wiele nie mamy. W trudnej I lidze kostarykańskiej nasz Albert w 40 meczach zdobywał średnio 1,83 punktu na spotkanie. W niedocenianej III lidze hiszpańskiej z kolei w 23 meczach udało się mu ugrać 1,53 puntu na spotkanie. Na pierwszy rzut oka profesjonalny model, który podobnie jak klub moglibyśmy bez grama żenady nazwać sztuczną inteligencją przyłożyłby do ligi kostarykańskiej wagę 0,64 a do hiszpańskiej 0,36. Mając jednak tak inspirujące wzory jak te od data-scientist’ów z Reymonta postanowiłem wprowadzić do modelu pierwiastek rozmytej wiedzy ekonomicznej. Szybka analiza wskazuje, że kolosalna przewaga finansowa Wisły nad większością reszty stawki jest bliższa sytuacji w Kostaryce. Dlatego wynik z tamtego terenu w moim modelu otrzyma dodatkowe doważenie i ostatecznie wyniesie ono 0,79 do 0,21. Po zaprogramowaniu tego absolutnie nowatorskiego modelu otrzymałem oczekiwaną liczbę punktów na mecz trenera Rude na poziomie 1,83 x 0,79 + 1,53 x 0,21 = 1,767 czyli w 15 spotkaniach 26,5 punktu. 0,5 punktu swobodnie możemy dodać na okoliczność nowoczesności podejścia jakie stosuje nasz klub tak więc ostatecznie oszacowane zostało, że trener Albert Rude zdobędzie na wiosnę 27 punktów. Podkreślam, że wypracowany model, podobnie jak w klubie, mógłby ogarnąć licealista na kalkulatorze, dlatego podobnie jak Wisła wśród klubów rezerwuję sobie prawo do używania tytułu najbardziej innowacyjnego ever wśród kibiców. Oczywiście na tym się nie zatrzymałem. Mój fenomenalny model wyliczył, że 58 punktów w sumie pozwoli zająć miejsce 3-6 i nasz innowacyjny klub weźmie udział w barażach. Zgodnie z modelem sztucznej inteligencji opartym na transfermarkt trener Rude te baraże przegra (dotychczas trafność przegranych przez niego baraży wynosi 3/3). Ponieważ jednak wszystkie wyniki będą zgodne z modelem trener otrzyma ofertę przedłużenia kontraktu. Czy ją przyjmie będzie zależało od tego czy mama dalej będzie mu przesyłać kieszonkowe na koszty utrzymania się w Krakowie. Reasumując: 1. 27 punktów 2. miejsca 3-6 3. przegramy baraże 4. pozostanie trenera zależy od czynników od klubu niezależnych |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
mamy pierwszego znafffcę, który się ze swoim znaffffsfem nie kryje
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Nasze nowatorskie podejście do zarządzania każe zakładać, że każdy potrafi uczyć się na błędach, a więc im bardziej komuś nie wychodzi, tym większej wiedzy nabywa i tym większe prawdopodobieństwo, że następnym razem mu wyjdzie. Dlatego czekaliśmy tak długo aż wreszcie Sobolewskiemu "odpali" i dlatego zapewne algorytm dał największe szanse temu, kto przegrał wszystkie swoje baraże. Probabilistyka to jest nauka. I ona mówi, że skoro prawdopodobieństwo wygrania pojedynczego barażu wynosi 50% (albo się wygra, albo nie), to przeciętnie liczba wygranych w większej próbce będzie wynosiła mniej więcej połowę rozegranych baraży. Ergo, absolutnie mylą się ci, którzy uważają, że im większe ktoś ma doświadczenie w wygrywaniu baraży, to zwiększa to jego szanse na wygranie kolejnego barażu. Jest dokładnie odwrotnie - jego szanse na wygranie kolejnego barażu maleją z każdą wygraną! Natomiast wiadomo, że ten, który wszystkie przegrał (im więcej, tym lepiej), ma coraz większe szanse na to, że tym razem wygra. Rachunek prawdopodobieństwa się kłania! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obaj nie bierzecie pod uwagę LLP czyli dla mniej kumatych Logiki Lig Polskich
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To też działa na korzyść Rude. Przegrał wszystkie baraże do tej pory - na logikę to w pierwszej lidze jest faworytem do awansu przez baraże. Bo to bez sensu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.02.2024 o godz. 12:31.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
27 pkt, 3 miejsce, awans
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
1. 32
2. 2 miejsce 3. Zostanie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
27 , 3 miejsce. Baraże to loteria, ciezko coś wyrokować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Podsumowanie typów:
1. Ile punktów zdobędzie Rude w 15 meczach? 2. Które miejsce zajmiemy? a) Jak zagra w barażach to czy będzie awans? 3. Jak zostanie oceniona jego praca po tym półroczu? Najpierw osoby, które wytypowały każde z pytań: jaroo1: 1. 26 pkt 2. 3-4 miejsce a więc baraże a) Nie przejdziemy baraży 3. Tu będzie ciężko rozstrzygnąć bo zaraz ktoś powie, że jak zagrał w barażach to nie jest źle jak na "akcję ratunkową". Moim zdaniem to będzie źle. Zrobi coś w stylu Sobola, niezła runda, nadzieje i klapa w barażach czyli jak dla mnie ocena negatywna bo celem jest awans i tylko on jest równoznaczny z oceną pozytywną. As: 1 - 33 2 - Awans bezposredni (33 wystarczy bo wszyscy w tej lidze rozdaja punkty) 3 - zostanie bogiem Krakowa i okolic Sylwus1988: 1. 25/27 punktów 2. baraże fartem i przegrana w nich 3. kolejna zmiana koncepcji i reset po naszemu gpat: 1. max 13 punktów 2. ? - może jakiś strażak, jakimś cudem, uratuje baraże. 3. nie dotrwa na stanowisku do maja. AgresywnyChomik: 1. 37 2. Bezposredni awans 3. Trener dekady, przedłużenie kontraktu. KOALIK: Wg propagandy Markusika: 1. 45 pkt, bilans bramkowy: 100:0. 2. Wygrana w cuglach pierwszej ligi i wygrana w Pucharze Polski. 3. Wisła zmieni nazwę stadionu po sezonie na: ,,Stadion imienia Alberta Rude". A sam Rude zostanie następcą Marka Jędraszewskiego na stanowisku namiestnika Watykanu w Krakowie. pepe72: 1. 33 2. top2 3. dobrze Karherop: 1. 27 pkt 2. 3-4 miejsce 3. Awans po barażach. 4. Będzie spora krytyka, ale kontrakt zostanie przedłużony. Drozd: 1- 35 pkt 2 - 1-2 miejsce 3 - awans bezpośredni 4 - jaroo zostanie koronowany forumowym ekspertem. leszekpw: 1 33-35 pkt 2. 1-2 miejsce 3. Awans bezpośredni 4. Kontrakt przedłużony krysztal: 1. 15 pkt ale tylko w 10 meczach po których sam zrezygnuje 2. 1-2 miejsce po fantastycznym finiszu Jopa i komplecie punktów w 5 ostatnich meczach 3.Awans bezpośredni trenera strażaka-Jopa 4.W oczach kibiców ocena jednoznacznie negatywna,w oczach Kobry trener jakiego w Wiśle nie było tylko wyników nie miał Patryko: 1. ~20 punktów 2. baraże z 5-6 miejsca 3. przegrana w finale baraży 4. raczej nie będzie sytuacji podobnej do tej z Sobolem - Rude nie dostanie w nagrodę za zawalenie awansu kolejnej rundy kowalkowskij: 1. 29 2. Porażka w barażach 3. Przedłużenie kontraktu, druga szansa tedyy: 1Powyżej 35 pkt 2- miejsce 1-2 Awans czyli przedłużenie kontraktu swiety37: 1. 37pkt 2. 3 miejsce i awans po barażach. 3. Trener zostaje. Mixu: 1. 29 2. bezpośredni awans 3. w barażach jeśli zagramy to nie wygramy bo ponownie się zesramy 4. pozytywnie, da nadzieje na utrzymanie się w ekstraklasie. Watts: 1. 27 2. baraże z 3. miejsca 3. odpadniemy w barażu 4. zostanie dla ciągłości "projektu", ewentualnie z braku kasy albo po słabym starcie sezonu 24/25 go pożegnamy sandomingo: 25 punktów bilans 7-4-4 5 miejsce Porażka w finale baraży Jerry1986 wraz z algorytmem przedlĂšża kontrakt z Rude hawaiisurfer: 1. 37 pkt. 2. 1 miejsce 3. Bóg trenerki WildDog: 1. 28 pkt. 2. awans bezposredni 3. trener zostaje i w nastepnym sezonie top 8 dla jaj nazxanej EXTRAKLASY. BCGorlice: 1. 27 punktów 2. miejsca 3-6 3. przegramy baraże 4. pozostanie trenera zależy od czynników od klubu niezależnych kasiarz: 1. 32 2. 2 miejsce 3. Zostanie Niekompletne typy: piotrek1803: 26 pkt 5 msce brak awansu Ogryzek: Obstawiam 2 miejsce i awans bezpośredni doktor granat: 1. 31 pkt 2. miejsce 2 - awans RybaTs: 1.34 pkt 2. 1 miejsce awans s1mone: 32 punkty Walka o awans do ostatniej kolejki Jeśli awans to bezpośrednio, jeśli baraze to wtopa. CMSNero: 1 miejsce , 8pt przewagi Skawa Wadowice: 1. 29 pkt 2. miejsce 2 fansorina: 35 punktów, Awans bez barażów. Rodado królem strzelców. ciacho: 33 pkt. 2 miejsce wiesniak842: 26pkt. 3 miejsce Wyjebka w barazach. masada: 27 pkt, 3 miejsce, awans Gin: 27 , 3 miejsce. Baraże to loteria, ciezko coś wyrokować.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.02.2024 o godz. 14:18.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Podbijam
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już nie ma co podbijać. Wszystko w jednym poście zebrałem, na koniec sezonu podsumuję. Póki co trochę się wstydzę, ze napisałem iż tak dużo pkt zdobędzie Rude :( Ale byli też lepsi ode mnie w typowaniu
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Wszyscy (w tym ja) którzy typowali 1-2 miejsce już na co najmniej 90 procent niestety nie trafili.
Jak dotąd jest 10pkt, zakładając, że wygra wszystko do końca to może być max 34 pkt.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 07.04.2024 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No czyli Ci co obstawiali okolo 30 pkt też już mogą powoli się wykreślać z listy tych co trafili. Sa tacy co obstawiali 35 i więcej więc już na pewno nie trafią. Licząc po średniej 1,43/mecz to będziemy mieli 21 pkt zdobytych na koniec. Mało kto ogóle tak pesymistycznie stawiał, ale niektórzy stawiali więc zobaczymy.
Walka co raz bardziej zacięta. Chociaż w tym temacie. ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Ludzie z okolic 30 pkt jeszcze mogą swój wynik wykrecic.
Obstawiałem 27 pkt, mamy 10, brakuje 17 czyli bilansu w ostatnich 8 spotkaniach 5-2-1. Podobnie jak w statystycznym, wychodzi jak byk 4 miejsce. Mało prawdopodobne, ale wciąż z szansami.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.05.2024 o godz. 08:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Rude dotychczas osiągnął 19 pkt /36 pkt
Wynik końcowy będzie oscylował w granicach 19-28 pkt Pozostało w swoich typach 12 z 34 osób biorących udział w zabawie Jaroo1 26 pkt Sylwus1988 25/27 Karherop 27 Patryko 20 Watts 27 Sandomingo 25 Wildog 28 BCGorlice 27 Piotrek 1083 26 Wieśniak 842 26 Zasada 27 Gin 27 Teoretycznie wynik 27 pkt jest wykluczony matematycznie, ale +/- 1 pkt to będzie dla wielu i tak bardzo trafne typowanie. O ile wywalczymy te 7 lub 9 pkt w 3 meczach |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Patrząc na kalendarz i na mój typ... nie chcę wygrać w tym konkursie :|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Zdecydowanie życzę zwycięstwa Wildogowi, choć typuje że to twórca tematu trafi z wynikami w 100%, przynajmniej tymi punktowymi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Stawiam w tym momencie na wygraną Panów: Jaroo1 & Piotrek1083 & Wieśniak842.
A w bardziej pesymistycznej wersji (porażka z GKS) na sandomingo. Mam nadzieję, że gorzej punktowo nie będzie. Chcę też podkreślić, że KOALIK wykazał się wielką intuicją i jako jedyny wytypował zdobycie PP...
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 07.05.2024 o godz. 10:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Ale dorąbałem z tymi 35 punktami, wstyd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wszystko wskazuje na to, że mimo mojego pesymistycznego podejścia i tak przeszacuję dorobek drużyny Rude...
To tylko pokazuje, jak fatalna była w wykonaniu Wisły ta wiosna. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na swoją obronę powiem,że trafiłem z wynikiem punktowym po 10 kolejkach tylko trener kurczowo trzyma się stołka
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Fajnie byłoby to powtorzyc przed kolejnym sezonem, byle by doszło do niedoszacowania, a nie przeszacowania.... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|