The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kuba_TS
Member

Od: 12.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2013, 11:48
Dobry trener to taki który ma wsparcie władz klubu , wtedy jego pozycja coś znaczy i piłkarze go szanują . Nie jest zle dla nas kibiców najważniejsze że wraca biała gwiazda a wyniki i tak zależą od tego na kogo sobie Wisła pozwoli w okienku transwerowym
Sznurowa
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 11.06.2013, 12:03
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Tradycyjne sratu-tatu....

A żeby kibice się nie wkur... to dali im Białą Gwiazde na koszulki ...
Dokładnie , Bednarz rzucił temat koszulek jak psu kość. Generalnie czuję się zmanipulowany...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.06.2013, 12:05
Kuba_TS napisał(a):Wyświetl post
Dobry trener to taki który ma wsparcie władz klubu , wtedy jego pozycja coś znaczy i piłkarze go szanują . Nie jest zle dla nas kibiców najważniejsze że wraca biała gwiazda a wyniki i tak zależą od tego na kogo sobie Wisła pozwoli w okienku transwerowym
Dokładnie.

Ja nie oczekuje jakiegoś super progresu z dnia na dzień ale mam nadzieję, ze Wisła przestanie być klubem spokojnej starości, gdzie zawodnicy idą sobie dobrze zarobić zbytnio się nie wysilając.

Z jednej strony dobra wiadomość z Białą Gwiazdą, z drugiej niektórzy odbierają to jako zasłonę dymną. Być może słusznie zresztą.

I tak źle, i tak niedobrze.
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 11.06.2013, 12:06
zapis relacji z konferencji ze Smudą i Bednarzem

http://tsw.com.pl/news/Smuda-Pelna-mobilizacja-2610
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.06.2013, 12:08
Świetnie że wraca Biała Gwiazda na koszulki - to jest ważne dla kibiców. A czy Smuda coś osiągnie? Oby szczęście wróciło do niego bo jeśli chodzi o fachowość to pewnie się nic nie poprawi, ale dobry trener powinien mieć szczęście

Tak czy owak, bez względu co myślę o Smudzie życzę mu samych sukcesów w Wiśle.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.06.2013, 12:10
Generalnie jak się posłuchało Smudy, to był odlot x2 w stosunku do gadania Kulawika. Gdzie on ma ten skład, który grał w meczu z Litexem, bo ja go już nie widzę ? Im dłużej to trwało, tym jego gadanie wyglądało coraz bardziej żenująco. Z bundesligi 2, to w zasadzie nie spadł. EURO krytykują, tylko Ci, którzy są złośliwi i nie znają się na piłce. A w ogóle podczas turnieju miał tylko 3 mecze o punkty i grał z Czechosłowacją. To był tylko przedsmak tego, co będziemy wysłuchiwali jak przyjdą słabe wyniki.

Bednarz w swoim stylu opowiedział kilka pierdół, że już są mocniejsi i w ogóle budują i budują (ile to już lat budują?). Żeby trochę kupić publikę dali Białą Gwiazdę na koszulki i generalnie na tym koniec rewelacji.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.06.2013, 12:14
Wam to nigdy nie dogodzi, cieszmy się z tego co jest, BG na koszulkach to już dużo, nawet bardzo, a co z druzyna bedzie to się okaże wkrótce
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.06.2013, 12:15
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
3 letni kontrakt ... dramat.
Moze poczekaj z ocena do roku czasu a potem pisz o dramatach. Ja tam wierze, ze gorzej byc juz nie moze, nawet ze Smuda na ławce trenerskiej
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.06.2013, 12:18
Może się weźmie Smuda za niektóre święte krowy.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 11.06.2013, 12:19
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Może się weźmie Smuda za niektóre święte krowy.
Wreszcie Melikson zacznie coś grać.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Od: 06.2013

Stary 11.06.2013, 12:35
Dosyć koledzy Smuda jest trenerem i dajmy mu czas.
Wypowiedzi nie każdy umi brylować przy mikrofonie.
Nie zapominajcie, że nerwy na konferencji robia swoją akurat franiu sobie nie radzi.
Ale jest to trener który lenistwa nie toleruje i teraz ci co sie opieprzali beda mieli przesrane bo coś czuje że franiu bedzi miał mocniejszą pozycje w klubie jak bednarz. A to oznacza, że zawodnicy nie beda lecie na skarge do prezesa Cupiała bo będą wiedzieć że stanie po stronie Franka.
Mi się wydaję, że przychodzi czas, że Wisła będzie stopniowo iść w góre.
Ja nie oczekuje tytułu czy podium w pierwszych dwóch sezonach
Tylko budowy drużyny by byla stabilna i odmłodzona.
Dla mnie walka o puchary może być za dwa 2-3 sezony a nawet póżniej.
Tylko ja chce widzieć chłopaków którzy gryzą trawe. Chce widziec pełen stadion.

Może Smuda nie jest wybitnym trenerem ale cenie go wyżej jak Kulawika,Probierza,HAjty i wielu innych w lidze.

Ale nie oceniajmy Smudy przez pryzmat kadry i 2 Bundesligi tylko go oceniajmy go po owocach pracy w Wiśle Kraków.

Zobaczymy czy to bedzie Dorodna Jabłoń która co roku daję super owoce czy spruchniała jabłoń ktora nie daje nawet listka. Ocenimy go po osiagnieciach.

Koledzy nie oceniajmy go w pierwszym roku dajmy mu rok na poukładanie klocków grunt by nasz klub utrzymał się w lidze a potem atakował czołówke.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.06.2013, 12:35
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Moze poczekaj z ocena do roku czasu a potem pisz o dramatach. Ja tam wierze, ze gorzej byc juz nie moze, nawet ze Smuda na ławce trenerskiej
Oczywiście że może być. Nie jestem aż takim optymistą aby sądzić ze jesteśmy na dnie wszystkich den.
Podstawowa sprawa - oceniłem długość kontraktu Smudy a nie jego pracę.

Co do pozycji wyjściowej - 2,5 roku pracy z kadrą to za mało, by zbudować silną reprezentację, w Niemczech wcale nie odniósł porażki. Teraz przychodzi odbudować Wisłę Kraków w trzy lata. To nie moje słowa, żeby nie wyszło ze jestem sarkastyczny - nasz trener tak widzi rzeczywistość. Resztę dopisze zaraz życie. Pożyjemy zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.06.2013 o godz. 12:39.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 11.06.2013, 12:40
Tak tylko że Smuda jako jedyny trener z kadrą przed ostanim mecze na duzej imprezie miał szanse na awans.
Bo reszta już po dwóch meczach mogła pakować sie do domu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.06.2013, 12:40
Z Litexem grał prawie ten sam skład

Garguła i Brud mają się odbudować

16 kopaczy wystarczy żeby rozegrać mecz.

Smuda nadal w formie.

Bednarz zresztą też - będą budować.

Obyśmy się utrzymali...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2013 o godz. 12:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.06.2013, 12:41
Był Probierz było źle...Kulawik źle...Smuda źle...To kto miałby zostać trenerem Mourinho?Ale to pewnie też by niektórym nie pasowało. Dajmy Smudzie czas i go potem rozliczajmy. Teraz jest trenerem naszej drużyny więc teraz potrzebne mu nasze wsparcie szczególnie. Zobaczymy co z tego bedzie...
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
SLV
Member

Od: 08.2011

Stary 11.06.2013, 12:45
Tylko żeby Smuda coś zdziałał w naszej Wiśle.

Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.06.2013, 12:46
kkzzxx napisał(a):Wyświetl post
Ja nie oczekuje tytułu czy podium w pierwszych dwóch sezonach
Tylko budowy drużyny by byla stabilna i odmłodzona.
Dla mnie walka o puchary może być za dwa 2-3 sezony a nawet póżniej.
Tylko ja chce widzieć chłopaków którzy gryzą trawe. Chce widziec pełen stadion.
Jedno wyklucza drugie. Pełen stadion będzie tylko wtedy kiedy piłkarze będą grać o Mistrzostwo w innym razie z frekwencją będzie podobnie jak w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 11.06.2013, 12:51
Jedno nie wyklucza drugiego bo np w Hiszpani druzyny z doła tabeli mają sporo kibiców na meczach.
Tylko lenie ruszyć dupe i zamiast na piwa codzinie odłożyć sobie na biet na mecz
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.06.2013, 12:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
16 kopaczy wystarczy żeby rozegrać mecz.
To jest ciekawe.

Na oficjalnej widnieją 22 fotki. Minus 5ciu których pożegnaliśmy to jest 17. Niepewny jest Sobolewski, Genkov, Wilk, Bunoza, Chavez więc jeden z nich na 100% odejdzie?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.06.2013, 12:55
Tylko ja chce widzieć chłopaków którzy gryzą trawe.
To idź na pastwisko.

Futbolu w to nie mieszajmy.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.06.2013, 12:55
Jedno nie wyklucza drugiego bo np w Hiszpani druzyny z doła tabeli mają sporo kibiców na meczach.
Tylko lenie ruszyć dupe i zamiast na piwa codzinie odłożyć sobie na biet na mecz

Nie porównuj mi Polski z Hiszpanią ... Ani z Niemcami albo Anglią

PS: Wisła co roku musi grać o najwyższe cele. Środek tabeli nie zapełni nam stadionu ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.06.2013 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.06.2013, 12:57
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
To jest ciekawe.

Na oficjalnej widnieją 22 fotki. Minus 5ciu których pożegnaliśmy to jest 17. Niepewny jest Sobolewski, Genkov, Wilk, Bunoza, Chavez więc jeden z nich na 100% odejdzie?
Padło jakieś pytanie, na co Smuda w ten sposób odpowiedział. Potem Jacuś zaczął coś bredzić o tym, że "będą budować" ale im się nie śpieszy.
Ciekawe czy im się zacznie, jak spadek zajrzy nam w oczy?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.06.2013, 13:01
Dobry Boże! Degrengolady naszego klubu ciąg dalszy. Niebawem do klubu wróci Zieńczuk, Ćwielongowi za 4 lata wygasa kontrakt a i Szymkowiak ma ochotne wznowić karierę. Ciekawe czy ktoś jeszcze traktuje Wisłę jako klub poważnie? Z takim zarządzaniem to niebawem Wisła będzie miała najlepszy stadion, bazę i zawodników w... 3 lidze:/
Farsa, nie trener.
Obecny trener + obecna Wisła = Wiela smuda!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.06.2013, 13:18
Smutny dzień w dziejach Wisły Kraków. W tak trudnych czasach pozostajemy bez trenera ,a z dobrze opłacanym figurantem. Franciszek Smuda to wielkie nieporozumienie i dowód na to ,że amatorszczyzna nadal przy Reymonta króluje. Zastanawiam się jak można dać bardzo wysoki kontrakt człowiekowi ,który prowadził drużynę PZPN-u w latach 2009-2012. I jeszcze z takimi "efektami"? Takie rzeczy to tylko w Wiśle Kraków. Wszyscy ci ,którzy wypisują brednie o tym ,żeby poczekać , dać szansę niech się pukną w łeb. Ludzie! Smuda nie urodził się wczoraj. Jego "karierę" znamy na wskroś. Efekt jego pracy w obecnej Wiśle będzie taki mniej więcej jak efekty jego pracy w Odrze Wodzisław.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.06.2013, 13:19
lepiej było zatrudnić Waldka Kinga co nie?

ludzie, nie smu(dz)cie się bedzie dobrze.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 11.06.2013, 13:26
Śmieszą mnie ludzie którzy cały czas oceniają głównie Smude przez pryzmat kadry.
Nie którzy by chcieli by Smuda zdobył tytuł to może wszyscy byli zadowoleni.

Mecz z Grecją był doś wyrównany- Grecja Me z Portugali
Mecz z Rosją też był wyrównany -Rosja też wychodzą często z grupy na dużeych imprezach
Czechy gdyby ten mecz nam wyszedł wszyscy by Smude chwali co to nie on - Czechy też wychodzą często z grupy na dużeych imprezach

I nagle mamy stać sie potega ludzi kadra jest na dnie już od czasów Euro 2008 i jak narazie nie dane jeszt jej się pozbierać juz nawet Benhaker nie dawał rady po Euro wyciągnać coś z tej druzyny.
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 11.06.2013, 13:31
Przeanalizowałem szkoleniowców Wisły za kadencji Bogusława Cupiała i okazało się, że Smuda był tym najskuteczniejszym. W 59 meczach ligowych, w jakich prowadził Wisłę poniósł tylko siedem porażek. Zobaczymy czy teraz będzie równie skuteczny - powiedział doświadczony dziennikarz Radia Kraków -
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.06.2013, 13:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Padło jakieś pytanie, na co Smuda w ten sposób odpowiedział. Potem Jacuś zaczął coś bredzić o tym, że "będą budować" ale im się nie śpieszy.
Ciekawe czy im się zacznie, jak spadek zajrzy nam w oczy?
Nie wierze w 'przypadkowe' odpowiedzi. Freud by się obraził. Jedynie mogę uwierzyć w odpowiedzi bez zastanowienia czy też nie na temat.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.06.2013, 13:43
Bednarz na początku konferencji po przedstawieniu Smudy jako nowego trenera Wisły oznajmił:
Decyzją właściciela i władz klubu oraz za wiedzą i aprobatą trenera Smudy postanowiliśmy, że od nowego sezonu na oficjalną koszulkę Wisły wraca "Biała Gwiazda"

Czy ja o czymś wcześniej nie słyszałem? Czy Franz nabył od Cupiała część akcji Wisły, żeby uzyskiwać aprobatę dla tego typu działań akurat od niego? Czy tylko może pan Bednarz pieprzy 3 po 3 ?
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 11.06.2013, 13:47
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Bednarz na początku konferencji po przedstawieniu Smudy jako nowego trenera Wisły oznajmił:
Decyzją właściciela i władz klubu oraz za wiedzą i aprobatą trenera Smudy postanowiliśmy, że od nowego sezonu na oficjalną koszulkę Wisły wraca "Biała Gwiazda"

Czy ja o czymś wcześniej nie słyszałem? Czy Franz nabył od Cupiała część akcji Wisły, żeby uzyskiwać aprobatę dla tego typu działań akurat od niego? Czy tylko może pan Bednarz pieprzy 3 po 3 ?
Może zainwestował trochę zaskórniaków po EURO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów