The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2013, 10:12
Jasne. Być królem wśród łamag to powód do dumy.

ps.
Oczywiście, że mistrzostwa cieszą, ale nic nie znaczą sportowo w Europie.
Jesli zadowoli was pudło, lub mistrzostwo ze Smudą, a Wisła nadal będzie organizacyjnie i sportowo na poziomie pastuchów z... (no właśnie, skąd? Bo coraz mniej jest krajów w Europie, których mistrz tak niewiele znaczy na arenie miedzynarodowej) to proszę bardzo.
Mnie to nie bawi.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.06.2013 o godz. 10:14.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Od: 06.2013

Stary 04.06.2013, 10:14
To według ciebie lepiej być 7-8 druzyno ligi niż zdobywać tytuły Mistrza niskim kosztem i wyjsci finasow na prosto.
Jak nie ma MP to płaczecie ze źle jak jest tytuł to tez płaczecie. Kochani my i inne drużynu z ligi nigdy nie zagościmy na stałe w LM raz na jakiś czas wejdziemy do LM i tyle. Poki nie zmieni się cały system szkolenia młodzieży od najmniejszego. to w sportach beda rodzynki typu kubic,kowalczyk,stocha,małysza
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.06.2013, 10:16
Zdobywanie tytułów, jak się okazuje, niczego nie daje. Czy od tych tytułów mistrzowskich w Wiśle coś się poprawiło sportowo, organizacyjnie, fnansowo?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 04.06.2013, 10:22
Kolego to o co ty chcesz grać
Dobrze wejsmy Trenera za 400tys złotych
Wydajmy na transfery cały Budżet
A potem zyjmy na kredyt i zosatnimy druga polonia Warszawa bądzi ŁKS.
Wielu nie rozumi, że brak funduszy to tez wina kibiców.
1.Mała ilość kibiców na meczach małe wpływy z biletów
2.Mała ilość kibiców= brakiem zainteresowania sponsorów.
3. Gnoić i sie wymadrzac kazdy potrafi
a)po co czepiacie sie trenera skąńcie kurs i sami usiadnijcie na ławce
b)po co piszecie bzdety o Cupiale dzieki nie mu cały czas jesteśmy w ekstraklasie. Jak wielu tu jest mądrych to może kupicie klub albo zasponsorujcie. łatwo jest rządzić cudzą kasa a swojej sie nie daje.

Od 5 lat jestem na kazdym meczu na reymonta ligowym pokonuje 300km by ogladac mecze i nie zarabiam duzo bo moja pensja to 2000zł
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.06.2013, 10:37
Hehehe - z tym 400 tysięcy to nie kraczmy bo nie wiemy ile Franz sobie tym razem krzyknie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.06.2013, 10:47
kkzzxx napisał(a):Wyświetl post
Kolego to o co ty chcesz grać
Dobrze wejsmy Trenera za 400tys złotych
Wydajmy na transfery cały Budżet
A potem zyjmy na kredyt i zosatnimy druga polonia Warszawa bądzi ŁKS.
Wielu nie rozumi, że brak funduszy to tez wina kibiców.
1.Mała ilość kibiców na meczach małe wpływy z biletów
2.Mała ilość kibiców= brakiem zainteresowania sponsorów.
3. Gnoić i sie wymadrzac kazdy potrafi
b)po co piszecie bzdety o Cupiale dzieki nie mu cały czas jesteśmy w ekstraklasie. Jak wielu tu jest mądrych to może kupicie klub albo zasponsorujcie. łatwo jest rządzić cudzą kasa a swojej sie nie daje.

Od 5 lat jestem na kazdym meczu na reymonta ligowym pokonuje 300km by ogladac mecze i nie zarabiam duzo bo moja pensja to 2000zł
Dobrze ktoś wyżej wspomniał, że to chyba Franz założył konto.
Jak chodzi na mecze to co robi jak nie "daje swoje"?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.06.2013, 10:52
To według ciebie lepiej być 7-8 druzyno ligi niż zdobywać tytuły Mistrza niskim kosztem i wyjsci finasow na prosto.
Niestety zdobyć mistrza trzeba czymś. Coś musi być ponad stan - zgranie, zawodnik, trener, przygotowanie fizyczne, doświadczenie. Mistrza nie da się zdobyć atrybutami in minus - niskim kosztem, przeciętnym trenerem, słabymi zawodnikami itd.

Nie o czepianie się chodzi. Chcielibyśmy mieć atut w postaci nowoczesnego trenera a jak dobrze wiesz skończony kurs przez Ciebie czy mnie czy też trenerskie CV z poprzedniego wieku tego nie zapewni.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 04.06.2013, 10:56
Łukasz nie jestem Smudą i to jest fakt. Admin moze sprawdzić moje IP ze pochodzi z miasta odalonego o 100km od wrocławia na południe. Może robie błedy to fakt nigdy nie byłem super z polaka. Ale ja pracuje za to w firmie PZU. OD 5 lat.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.06.2013, 11:19
Łukasz nie jestem Smudą i to jest fakt. Admin moze sprawdzić moje IP ze pochodzi z miasta odalonego o 100km od wrocławia na południe. Może robie błedy to fakt nigdy nie byłem super z polaka. Ale ja pracuje za to w firmie PZU. OD 5 lat.
Spoko, chwali się, nawet bardzo, ale jak ma się Twoja postawa do osoby trenera? Nijak. Twoje argumenty, choć sensowne, są słabe i raczej niewystarczające.

BTW Jedni będą super z polskiego, inni jeżdżą regularnie na mecze, czy coś tam innego robią w czym są dobrzy. Nie bierz uwag personalnie do siebie - są to zwykłe żarty i dowcipkowanie. Ot - przelewa się przez form frustracja z powodu odgrzewania starego kotleta. Niestety, przedstawiając pewne argumenty za Smudą narażasz się na ich krytykę, co jest naturalne. Co ważne - krytykę argumentów, nie Ciebie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.06.2013, 11:52
Jak Stanowski uzywa kilku kont to dobrze? A Franzowi sie jedno wypomina...szajse!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 04.06.2013, 11:52
Kochani Moi - zatrudnianie kogoś, kto ostatni poważny sukces odniósł 20 lat temu to lekkie nieporozumienie dla takiego klubu jak Wisła Kraków. Bawią mnie zapowiedzi MŁODEJ WISŁY kiedy na liście życzeń znajdują się - Paweł Brożek (30 l.), Robert Demjan (30 l.) czy Adamo Coulibaly (32 l.)! Bez jaj, Smuda to taki sam "dobry trener" jak "młoda Wisła" ! Bez przyszłości.. Czy Engel był słaby? Póki co był najbliżej LM ze wszystkich obok Maaskanta, którzy prowadzili Wisłę za czasów Cupiała! Co do Probierza - to historia na zupełnie inny wątek. Facet z potencjałem, który nie spodobał się piłkarzykom, bo kazał zasuwać na treningach. Zatrudnijmy Piechniczka! 30 lat temu też odnosił sukcesy!
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.06.2013, 11:56
Gdzie są moje pieniądze za zerwaną torebkę stawową ja się pytam?!

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.06.2013, 12:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jasne. Być królem wśród łamag to powód do dumy.

Jesli zadowoli was pudło, lub mistrzostwo ze Smudą, a Wisła nadal będzie organizacyjnie i sportowo na poziomie pastuchów z... (no właśnie, skąd? Bo coraz mniej jest krajów w Europie, których mistrz tak niewiele znaczy na arenie miedzynarodowej) to proszę bardzo.
A cieszy cię "wśród łamag" miejsce 7
Po kolei.....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Stary 04.06.2013, 12:16
Grantar napisał(a):Wyświetl post
A cieszy cię "wśród łamag" miejsce 7
Po kolei.....
Jest się z czego cieszyć! Kilka kolejek więcej i Wisła byłaby tuż tuż nad strefą spadkową.
Przypominam, że w kolejnym sezonie gramy dogrywkę! Gdyby dziś Wisła znalazła się na dole tabeli z podzielonymi punktami i przyszło by grać 7 dodatkowych kolejek z PGE Bełchatów, Podbeskidziem czy Koroną, które ambitnie walczą, biegają ..hm, wróżyłbym rychły spadek do 1. ligi. Cieszmy się! Z takiego syfu organizacyjnego tak wysokie miejsce!
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 04.06.2013, 12:20
Koledzy kazdemu trzeba dać szanse jak do tej pory Smuda w w Wiśle miał dobre osiągniecia wiec czemu nie dać mu jeszcze raz szansy. Gorzej jak teraz wydaje mi sie nie bedzie. I z całym szacunkiem dla Kulawiaka to jeszcze nie ten etap by prowadzić Wisłe niech poprowadzi w I-lidze zespół 2-3 sezony nabierze doświadczenia to wtedy. Przykłak Kazika w Termalice że takim trenerą potrzebne x meczy by pewne rzeczy sie nauczyć. Po drugie cieżko się prowadzi zespół w którym graja koledzy w którymi grało się w piłke i wiekow też nie ma duże róznicy miedzy doświadczonym zawodnikami a trenerem
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.06.2013, 12:29
... Gorzej jak teraz wydaje mi się nie będzie ...
Wydaje Ci się.
Wisła to nie święta krowa, za nazwę i historię miejsca w ekstraklasie jej nie przyznają.
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 04.06.2013, 12:33
Ja wiem, że Wisła to nie święta krowa, ale nie wierze ze Cupiał nalezy do osób które lubia tak dotkliwe porażki
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Stary 04.06.2013, 12:35
Ja wiem, że Wisła to nie święta krowa, ale nie wierze ze Cupiał nalezy do osób które lubia tak dotkliwe porażki
Gdyby nie lubił dawno dałby sobie spokój lub co najmniej czegokolwiek się nauczył. Mam wrażenie, że palenie cygara i oglądanie kolejnych porażek po swoich bezsensownych decyzjach sprawia mu radość.
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 04.06.2013, 12:39
Koledzy krytykować jest łatwo ale ten facet zdobył kilka tytułów. Nie zawsze sie jest na wozie. Wiecie, że legia jest zdłużona wydaje grubą kase na piłkarzy i ich umowy agwarantuje wam, że jak nie wejdą do LM i odpadna wczesniej z LE zacznie się u nich kryzys. Tym bardziej że iti chce sprzedać Legie. Może kupi ją Król,albo Wojciechowski co. Ja już wole Cupiała który daje nam jaką satbilizacje przez te lata. Może kiedys spadniemy z ligi ale do I Ligi a nie jak Polonia czy łks na same dno
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.06.2013, 12:45
Łukasz nie jestem Smudą i to jest fakt.
Czyli jesteś z jego rodziny.
OK. Nawet podobny styl wypowiedzi.

Widzisz, tu nie chodzi o dawanie lub nie Smudzie szansy, tylko realne spojrzenie na to co się dzieje w klubie. A Franciszek S., ekspert od kompromitacji i zajmowania ostatnich miejsc znacznie bardziej niż na zbawcę wygląda mi na grabarza.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 04.06.2013, 12:51
Zobacz ostanie wyniki w Lechu za czasów Smudy
Ostatnio edytowane przez kkzzxx : 04.06.2013 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.06.2013, 12:55
Zobacz ostanie wyniki w Lechu
Ile to było lat temu? Przypomnij proszę
Rozumiem, że chodzi Ci o nie zdobycie mistrzostwa i farciarski (oglądałem ten mecz) awans do LE kosztem słabiutkiej (była wtedy w kryzysie) Austrii?

Zobacz sobie wyniki Kasperczaka za jego pierwszej kadencji w Wiśle

Kasperczak na trenera Wisły!

Smuda jest obecnie trenerem skompromitowanym. Takie brutalne fakty. Już samo to, że jedyna oferta jaką miał po Euro to spadkowicz z drugiej Bundesligi powinno niektórym dać do myślenia...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2013 o godz. 12:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.06.2013, 13:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
.... Już samo to, że jedyna oferta jaką miał po Euro to spadkowicz z drugiej Bundesligi powinno niektórym dać do myślenia...
Przecież kolega go o to prosił, nie przekręcaj faktów. Tak samo Cupiał - tez kolega i też prosi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.06.2013, 13:36
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Przecież kolega go o to prosił, nie przekręcaj faktów. Tak samo Cupiał - tez kolega i też prosi.
I mam nadzieję, że na tym skończą się analogie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.06.2013, 16:09
patrzal-lca napisał(a):Wyświetl post
Kochani Moi - zatrudnianie kogoś, kto ostatni poważny sukces odniósł 20 lat temu
Nie 20,nie 20..... to po pierwsze ,bo kilka lat temu z Lechem.
Po drugie to nie piłkarz o którym mozna tak powiedziec ,ze strzelał klilka lat temu teraz nie,bo związanie jest to z umiejętnościami(tu wiek robi swoje),tylko trener,a to bardziej jest związane z wiedzą...
Jeszcze Smuda nic nie zrobil,a tyle dla Niego pogardy.Lepiej było zostac z wiem,ale nie powiem- Kulawikiem....,nie ? Z innym?To podaj przykład,wyłóz pieniądze.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 04.06.2013, 16:20
" Nie mam teraz czasu na rozmowy, aż do piątku. Wtedy podpiszę kontrakt i możemy pogadać. A teraz mam łeb urwany, latam, biegam, jeżdżę, załatwiam. Nie ma jak! Nie ma kiedy! A wy i tak jeździcie za mną z aparatami, robicie zdjęcia jak donicę noszę pod marketem. A ja naprawdę wyjazdy, rozmowy, sprawy..."

Smuda ciągle w formie
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Stary 04.06.2013, 16:26
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Nie 20,nie 20..... to po pierwsze ,bo kilka lat temu z Lechem.
Po drugie to nie piłkarz o którym mozna tak powiedziec ,ze strzelał klilka lat temu teraz nie,bo związanie jest to z umiejętnościami(tu wiek robi swoje),tylko trener,a to bardziej jest związane z wiedzą...
Jeszcze Smuda nic nie zrobil,a tyle dla Niego pogardy.Lepiej było zostac z wiem,ale nie powiem- Kulawikiem....,nie ? Z innym?To podaj przykład,wyłóz pieniądze.
Lech.. Lech.. Proszę Państwa, budowa Lecha trwała 3 lata! Jaki przez ten czas Lech odniósł sukces? 1/16 Ligi Europejskiej? To jest jego sukces? Fart w 121 minucie? Gdyby z APOEL'em Wisła dograła 4 minuty tak samo mówilibyście o Robercie Maaskancie? Cudotwórca, skoro w lidze Wisła grała przeciętnie? Lech, na którego się powołujecie składał się z 2 zespołów - Amici Wronki i Lecha Poznań - nie zapominajcie o tym. Gdyby dziś połączyć Wisłę ze Śląskiem i wybrał z 40 piłkarzy najlepszych 20-stu też stworzylibyśmy zespół godny pucharów. Spójrzcie na dzisiejszy potencjał Wisły - 3/4 składu do wymiany, a nie łączymy się z klubem, który zdobywał Puchary Polski! Smuda miał w Lechu praktycznie gotowy zespół, a i tak nic z tego zrobić nie potrafił. Przez 3 lata to i małpy się zgrają, nawet bez trenera! Kocham Wisłę, chciałbym, by był to normalny, zdrowy klub ..a nie tylko drużyna! Wisła to całe zaplecze, Wisła to coś więcej niż 11 piłkarzy biegających za piłką w takim, czy innym stylu. Smuda mistrzostwo z Wisłą odniósł 15 lat temu!

Przykłady innych trenerów? Stokowiec, Mroczkowski, Hajto. To naprawdę nie musi być wielkie nazwisko! Wielkie nazwisko byłoby dobrym rozwiązaniem, gdyby w drużynie grały gwiazdki, dziś Wisła nie ma takich zawodników. Dla tych kopaczy żaden nie będzie autorytetem, bo Ci ludzie nie mają ambicji.. Gdyby był tak doskonałym trenerem nie wyrzucono by Smudy z Lecha, z reprezentacji, wcześniej z Legii. Gdyby był świetnym fachowcem dostałby propocyzję od dużo lepszych klubów niż Wisła. Dostał ofertę, bo jest kolegą Cupiała - to jedyny jego argument. Co do pieniędzy - to Smuda akurat tani nie jest, nie sądzę by Stokowiec czy Mroczkowski, Michniewicz, Kiereś zarabiali więcej niż Smuda. Jeśli więc Cupiała stać na Smudę, stać go na pozostałych.
Ostatnio edytowane przez patrzal-lca : 04.06.2013 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.06.2013, 17:07
patrzal-lca napisał(a):Wyświetl post
Lech.. Lech.. Proszę Państwa, budowa Lecha trwała 3 lata! .
Napisałeś,ze Smuda odnosił sukces 20 lat temu,wiec napisałem Cie ,ze nie 20,a jako przykład podałem Lecha.Teraz starasz sie obalic ten przykład ,ze 1/16 to nie sukces,fuks w 121min.A Ty przyponij moze sobie lepiej w jakim stylu Oni wtedy grali i z kim,to po pierwse ,a po drugie to co powiesz o ostanim awansie Wisły ....,a tak to nie był fuks
Powiedz ile Ty masz lat?
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.06.2013 o godz. 17:14.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.06.2013, 17:26
wiadomo kiedy oficjalna prezentacja następcy Kulawika
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 04.06.2013, 18:11
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
wiadomo kiedy oficjalna prezentacja następcy Kulawika

Na wszystkich stronach gdzie czytałem o Smudzie- jako trenerze Wisły. Mówili, że do końca tygodnia podpisze kontrakt, więc pewnie nastąpi to w piątek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów