The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2012, 19:19
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
wieśniak z widłami to ty jesteś.Wygrywamy mecz na wyjeździe a tobie źle.Prosze cie wolisz Wisłe która wygrywa czy która przegrywa oddają 2 strzały w 2 meczach?
Jakbyś kolego szanowny był choć trochę oczytany, to byś wiedział, że "wieśniak z widłami" to pewna metafora sformułowana przez FraMata, która nie ma na celu nikogo obrazić, a uplastycznić opis i uczynić go zrozumiałym dla tych, co od tekstu wolą obrazki.
Odpowiedz cytując
omega
Member

Od: 02.2012

Stary 03.03.2012, 19:24
Biton pokazał 5 minut temu jak unikać spalonego, natomiast Genkow jest niereformowalny, hasał po spalonym jak na boisku szkolnym, w A - klasie to byłby wstyd!
Odpowiedz cytując
ENDRJU 82
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.03.2012, 19:27
ja pier.... ta niedokładność, nonszalancja w podaniach wali po oczach, że aż boli...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.03.2012, 19:28
Chcę powrotu Wojtka Ł. kiedy patrzy na Kirma.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 03.03.2012, 19:31
Ci co tak nadawali na KM powinni sie zastanowić, czy u nas problemem był trener czy mierni kopacze!

Jak na to patrzę, to myśle: Werner Liczka rulezz!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.03.2012 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.03.2012, 19:37
A jak ja na to patrzę, to widzę: 3 punkty.
Odpowiedz cytując
omega
Member

Od: 02.2012

Stary 03.03.2012, 19:37
oczywiście nikt sie nie zająknął że nie było spalonego i Iliev miał sam na sam... gdyby to było przeciwko Wiśle to byśmy nie oglądali meczu tylko ciągłe powtórki!
Odpowiedz cytując
VrOOb3L
Junior Member

Od: 04.2006

Stary 03.03.2012, 19:38
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ci co tak nadawali na KM powinni sie zastanowić, czy u nas problemem był trener czy mierni kopacze!

Jak na to patrzę, to myśle: Werner Liczka rulezz!
Problemem było to że z miernych kopaczy chciano zrobic Barcelonę. Drużynę wymieniającą mnóstwo podań. To nie mogło się udac, bo nie ma do tego wykonawców. Tutaj każdy mecz trzeba gryzc trawę, wybiegac - tak jak dzisiaj. Taki mamy materiał do grania, więc taką musimy miec taktykę.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 03.03.2012, 19:49
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Za schylkowego Maskantaa byla gra podobna ale wiekszosc chciala go zwolnic.... czyzby teraz wiekszosc uwazala ze gra nie ma znaczenia a liczy sie wynik?
Problem w tym chomiku, że za schyłkowego Maaskanta ani gry, ani wyników nie było.
Za Kazia może i ładna gra, ale za to wyników...
Dzisiaj gramy pytę, ale wygrywamy. A piłka nożna jest grą wyników, a nie stylu.
Jeśli każdy mecz będziemy wygrywać, to mam gdzieś piękno. Na piękno i skuteczną grę to sobie może pozwolić kilkanaście drużyn w Europie, jak nie kilka.

Z resztą, piękną piłkę to można grać z drużynami, kto®e również grają ładny i otwarty futbol, a nie z autobusami. Nie mówiąc już o tym, że do pięknej piłki to nie wystarczy tylko dobry trener, jeszcze potrzebni są zawodnicy.

Dzisiaj Kirm zagrał fatalne wręcz zawody. Zawiódł mnie również Ivica, mam nadzieję, że to tylko chwilowe u niego. Probierz musi oduczyć go bezproduktywnego kiwania, więcej klepy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.03.2012, 19:54
@Willow
Dla mnie tez liczy sie wynik nie styl, stad ogarnia mnie smiech na sama mysl o krakowskiej pilce...

na plusy dzis:
- Wynik
- Żaliens
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.03.2012, 19:55
C. Wilk tradycyjnie i M. Jovanovic najlepsi, dzięki za walke.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.03.2012, 19:57
Nie ma "ładnej gry" i mnóstwa podań jak za Moskala, ale za to jest wynik. I tak może być do końca Skoda "Roara" Na minus Kirm (jak zawsze w sumie). Na plus Jovanovic, Wilk, Iliev, momentami Nunez.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.03.2012, 19:58
i o to chodzi, walka do samego konca mimo wygrywania 2-0! Brawo Wisla, brawo Probierz! bardzo dobry mecz i pressing, tylko za duzo niedokladnosci pod bramka rywala i by bylo 5-0. Iliev nie byl na spalonym
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.03.2012, 20:00
W koncu wygrana po remise i przegranej chociaz w grze nie zauwazyłem znaczniejszej poprawy, ktora powinna przyjsc z czasem
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 03.03.2012, 20:00
Plusy:
1.Wynik
2. Gra Jovanovicia i ,,Żaliensa" (naprawdę grał jak profesor) i jak dla mnie Nuneza
3. Bramka ze stałego fragmentu (normalnie nic w tym nadzwyczajnego, ale w Wiśle owszem)
4. Dobra, agresywna gra w defensywie i dobra asekuracja.
Minusy:
1. Dużo niedokładności
2. Słaby Kirm i Genkov

Ciężko się patrzyło na naszą grę, ale jestem w stanie to Probierzowi wybaczyć. Zmiana ustawienia, stylu gry ma swoje konsekwencje. Jestem naprawdę usatysfakcjonowany tym, że Michał potrafił tak szybko coś wnieść do zespołu. Na pewno więcej gramy skrzydłami, a nie pchamy się środkiem. Teraz tylko trzeba jeszcze uzupełnić skład do tej taktyki (napastnik, skrzydłowy), ale to już jest i mam nadzieję że będzie działka Stana.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 03.03.2012, 20:01
80% uczestników tejże dyskusji zamartwia się stylem gry naszych orłów. Ja mam takie dwa pytania:

1) W którym momencie po golu obawialiście się o wynik może i ze słabą Lechią ale parę równie beznadziejnych drużyn hasało już po naszym polu karnym jak stonki po ziemniakach?
2) Kiedy ostatnio w meczu ligowym, w którym mamy jakże potężną zaliczkę jednego gola dalej graliśmy swoje a nie cofaliśmy się wszyscy pod pole karne?

Ja nie twierdzę, że Probierz nauczył ich grać bo to nie jest możliwe nawet przez miesiąc a co dopiero przez dwa dni. Probierz po golu dalej latał koło linii jak pojebany drąc się na nich żeby szli do przodu. Taka subtelna różnica w stosunku do ostatnich czasów.
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.03.2012, 20:01
Po tym się poznaje dobrego trenera, jeśli piłkarze nie potrafią realizować jego wizji gry, to zmienia taktykę, dostosowując ją do materiału ludzkiego, jaki posiada. Kazimierz Moskal mimo poparcia fanów nie potrafił przekuć gry na punkty (inna sprawa, że miał mało czasu, poza tym do gry kombinacyjnej w obecnej Wiśle nadaje się może 3 piłkarzy i nikt nie wzmocnił Wisły). Teraz liczą się punkty i awans w tabeli, na ładną i skuteczną grę jeszcze przyjdzie czas. Brak pucharów może oznaczać katastrofę finansową, powrót Smudy i inne kataklizmy.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.03.2012, 20:02
10 zwycięstw i zobaczymy co to da
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.03.2012, 20:02
Dla jednych, co za dramat, toż Wisła miała przegrać, góra remis 0-0, a tu takie nieszczęście i 2-0.

Dla mnie, spokojnie wypunktowany rywal. Ładna gra to przyszłość, bo to schematy gry, toż gramy 2 napastnikami, w nowym ustawieniu, na lepszą grę trzeba czasu.

Od Probierza wolałbym, np. Jimeneza, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, 3 pkt są czyli idziemy do przodu.

W tym roku Jaliens gra tak, jak powinien grać cały rok poprzedni, cóż może asymilacja u niego rok trwała, tak czy owak niech gra tak dalej jak teraz.
Ostatnio edytowane przez milosz : 03.03.2012 o godz. 20:05.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.03.2012, 20:04
Oglądanie meczu z Koroną z trybun czy dzisiejszego w TV powinno być chyba karą :/ Wymieniliśmy chociaż 5 podań w tym meczu miliona autów ?

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Co z Roarem?
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Bardzo podoba mi się sposób, w jaki Probierz "żyje" meczem. Jak trzeba pochwali, jak trzeba o.......i, a nie usiądzie na ławce i będzie się wpatrywał w niebo, bo przecież: "WSZYSTKO CO MIAŁEM POWIEDZIEĆ POWIEDZIAŁEM PRZED MECZEM".

Powodzenia Michał!
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.03.2012, 20:05
Kirm Dno chłop nic nie gra.Jestem spokojny że Michał Probierz będzie wiedział co z nim zrobić.
Genkov też źle bardzo źle.Chłop skacze coś i na spalonym wiecznie.
To są minusy dzisiejszej gry.
Na plusik Jovanovic i Jaliens(wogule cała obrona na PLUS) oraz Wilk.
3 punkty mamy za chu* ich nie oddamy.
Teraz wszyscy na R22 w piątek
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.03.2012, 20:05
Gra do zejścia Meliksona moim zdaniem jakoś wyglądała, później było jak za Maaskanta, Kirm katastrofa, myślenie na boisku go ciągle przerasta tak jak i opanowanie piłki, Biton egoista, miał kilka okazji do rozegrania, ale poszedł sam, może to się uda zmienić Probierzowi, na plus obrona, grali dość pewnie, no i Nunez nie dostał czerwieni, czyli jest postęp.

Wynik niezły, ale przy lepszym zespole, to tak gra nie wiele da, więc do roboty Panowie.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2012, 20:06
Jak by choć w kilku akcjach zachować spokój , rozejrzeć się i podać prostopadle to mogło by być 4,5 .
Domyślam się że zagrania na 1 kontakt i prostopadłe podania beda królować na treningach.
Obrona in plus, ale dzięki głęboko cofnietym środkowym. Czasam jednak przez to, poprostu ich brakowało w ofensywie. Pewnie u siebie MPr przesunie linie poprzez wystawienie Garguly.
No zobaczymy jak to się sprawdzi.

Dziękujemy za 3pkt.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 03.03.2012, 20:08
Brakowało dokładności, ale boisko nie rozpieszczało piłkarzy, dramatycznie wyglądało w telewizji, to co dopiero na żywo.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.03.2012, 20:10
Wreszcie wygrana. Oby tak do końca
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.03.2012, 20:14
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Probierz po golu dalej latał koło linii jak pojebany drąc się na nich żeby szli do przodu. Taka subtelna różnica w stosunku do ostatnich czasów.
Byłeś na meczu,że tak piszesz ? Bo w TV chyba nie da się takich wniosków wyciągać.
Tak jak już kiedyś pisałem , Probierz ani nikt inny nie zrobi z tej Wisły potęgi. Jedynymi graczami europejskiego formatu są Melikson , Wilk i Pareiko ( choć dający dupy w najważniejszych momentach ).
Reszta to ponad przeciętniaki + kilku prezentujących poziom V ligowy ( KIRM, Paljic , Brud , Bunoza ) .
Mimo wszystko trzeba cieszyć się z tego co jest , bo w sierpniu 2010r. o takim zespole jaki mamy teraz mogliśmy tylko marzyć. Zawsze może być gorzej.

Współczuję Lechistom.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Stary 03.03.2012, 20:14
Wszyscy na amice.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.03.2012, 20:18
Dla mnie jedno rzuca się w oczu dużo lepiej nam idzie gdy gra Garguła niż dwaj napastnicy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów