The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2012, 11:42
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=17689

Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 29.02.2012, 12:26
właśnie jak to widzę to od razu wyłączam internet i idę się przewietrzyć bo mnie coś trafia
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 29.02.2012, 15:08
+ http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=17692

rosnie nowa gwiazda forum ?
Odpowiedz cytując
zizi1965
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 01.03.2012, 15:10
a wiecie może co się stało z flamengistą?
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.03.2012, 15:14
zizi1965 napisał(a):Wyświetl post
a wiecie może co się stało z flamengistą?
Chyba zrezygnował. Zresztą, trudno się dziwić po takiej nagonce.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.03.2012, 21:17
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

to forum znam lepiej niż własną kieszeń :]

Osoby na nim piszące jeszcze bardziej
Napisał LuciuszWielki

Od: 02.2012

Ave Wielki Lucjuszu! I zmień Krk na Żym. Bo ludziom z Naszego Krakowa to nie przystoi.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.03.2012, 21:31
ślimak napisał(a):Wyświetl post
Napisał LuciuszWielki

Od: 02.2012

Ave Wielki Lucjuszu! I zmień Krk na Żym. Bo ludziom z Naszego Krakowa to nie przystoi.
A w kturym roku został załorzony ten Żym ?
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.03.2012, 21:51
Za panowania WielkiegoLucjusza.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.03.2012, 16:11
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nauka nie przeczy wolnej woli, co najwyżej na jej gruncie, nei można o niej mówić.
Nigdzie nie postulowałem istnienia absolutnej moralności. Niemniej jednak, jeśli nie uwzględnimy myslenia nadprzyrodzonego, moralność i wartości to jedynie pewne reakcje uwarunkowane siecią neuronową. Są korzystne z ewolucyjnego punktu widzenia, jeśli ujmujemy je w np, w kontekście paradkosu więźnia. Co implikuje, iż jedyną możliwą aksjologią w oderwaniu od myślenia o charakterze nadprzyrodzonym, jest subiektywizm aksjologiczny. Dobre jest to, co ja uważam za dobre. Jako, że owe wartosci nei istnieją realnie, wielu uważa, iż po prostu nei są to wartości. Jeśli rozważymy dwa przykłady - śmierć miliona Żydów w obozie koncentracyjnym i deszcz w Krakowie - jedno i drugie jest z naturalnego puntu widzenia jest tylko działaniem pewnych cząstek elementranych, stąd nie sposób tu mówić o aksjologii.

Nie usuwajcie tego postu! To część obrony Małego, którego zachowanie były złe i temu nikt nie przeczy, ale jechanie po nim i obrażanie go, jest zwykłym prostactwem.
A niektórzy zarzucają słaby poziom dyskusji na tym forum
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.03.2012, 21:24
Niektórzy powinni odstawić pewne używki zanim będzie za późno...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.03.2012, 01:47
Pod spodem fragment końcowej "riposty" jakiej udzielił mi w polemice kolega milosz (post numer:354 w temacie o Stanie)
"1)....skoro poruszasz temat to może masz problemy jeszcze z trądzikiem (może jakieś problemy skórne , albo niedorozwój), jeśli tak to udaj się do dermatologa (lub do innego specjalisty), niestety nie mogę ci w tym pomóc bo dawno zapomniałem co to takiego.
2).... jestem odosobniony wyłącznie od Ciebie i to mi nawet pochlebia, bo z kimś tak bufonowatym nie chciałbym mieć nic wspólnego.
2)Widzę generalnie po Twoich postach że jesteś bardzo kłótliwym człowiekiem, kłócisz sie ze wszystkimi i na około, to juz może być objaw jakiejś choroby, ale to nie mój problem, choć martwię sie o Ciebie.
4)Teraz, dyskurs uważam za zamknięty."

Prawda że urocze .
I w dodatku użytkownik upiera się że ma więcej niż 40 lat
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.03.2012 o godz. 02:10.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.03.2012, 01:53
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy powinni odstawić pewne używki zanim będzie za późno...
Gra Wisły ostatnio w nałogi raczej wpędza niż je leczy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.03.2012, 17:36
Znana frekwencja meczu Wisła - Legia.

markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Prosta matematyka: jeżeli cinekw pisał że sprzedano 7 tyś plus legia i plus karnety to daje nam 19 tysięcy do środy(włącznie).Biorąc pod uwagę że dzisiaj(czwartek)sprzedadzą spokojnie z 2 tysiące to w piątek sprzedadzą 2 tysiące plus przed meczem to jest też 2 tysiące.Daje nam to działanie: 10700+1650+7+2+2+2=25 tysięcy na meczu.
prawda ze proste ;>
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 17.05.2012, 18:30
Musiałem to tu wrzucić

WiślakMyślenice napisał(a):
Witam wszystkich kibiców. Spójrz na Piszczka i na Dragana. Szkoda, że nie jest nim. Ale jeżeli zapier(d)alałby na treningach zamiast po Bonarce mógłby być taki jak on.Co ma w ręku? Mistrzostwo i Puchar Niemiec. Potem znów na niego, i na Dragana. Co widzisz? Piszczek wygląda tak, jak Twój zawodnik mógłby. Spójrz jeszcze raz. Ma szybkość, o jakiej Twój Dragan może tylko pomarzyć. Siedzę na dupie.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.06.2012, 16:06
Milosz i cała jego twórczość w temacie transferowym...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.06.2012, 12:23
Merkury: okazuje się że gdyby nie transfery Stana vide Melikson, Genkov i Pareiko obecnie bylibyśmy kandydatem poważnym do spadku -SB
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 25.06.2012, 20:08
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=57821

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.08.2012, 12:56
Sylwek1906 napisał(a):
No na prawej pewnie Iliev, a na lewej to doszły mnie słuchy, że Jarek Krzoska jest gotowy na 90 minut.
Debata na temat naszych skrzydłowych
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.09.2012, 20:35
http://wislakrakow.com/forum/showpos...45&postcount=8

dobre, dobre
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Stary 03.09.2012, 20:58
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Merkury: okazuje się że gdyby nie transfery Stana vide Melikson, Genkov i Pareiko obecnie bylibyśmy kandydatem poważnym do spadku -SB
I chyba miał rację...
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 15.10.2012, 09:20
Wypowiedz f-cuda

f-cuda napisał(a):Wyświetl post
witam ostanio śmiano sie z mojego składu ale mówiłem by sikora nie skreslac 3 bramki tylko mu trzeba psychologa
i mistrzowska odpowiedz

Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
w ramach cięć budżetowych można by Gargule dodatkowy etat przydzielić. Biegałby cały mecz za Sikorem i podszeptywał "Jesteś bogiem".

Miałoby to w sobie coś z mądrości starożytnych: stary filozof i jego młody, nieśmiały przyjaciel.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.01.2013, 10:06
Arapaho o skojarzeniach:

Cytat:
Np.mi się z czym innym kojarzy dupa niż posłowi Biedroniowi . I co zrobić.
Pora odświeżyć temat!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.06.2013, 11:57
rozarian napisał(a):Wyświetl post
http://youtu.be/JY20_fb4pFI

Ta ostatnia niedziela

Teraz nie pora szukać wymówek
fakt, że skończyło się,
dziś przyszedł drugi , bogatszy i lepszy ode mnie
i wraz z Tobą skradł szczęście me.
Jedną mam prośbę, może ostatnią
pierwszą od wielu lat,
daj mi tę jedną niedzielę,
ostatnia niedzielę,
a potem niech wali się świat.

To ostatnia niedziela
dzisiaj się rozstaniemy,
dzisiaj się rozejdziemy
na wieczny czas.
To ostatnia niedziela,
więc nie żałuj jej dla mnie,
spojrzyj czule dziś na mnie
ostatni raz...
To na R22 musi być
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 27.06.2013, 20:38
Jak będzie wyglądał wywiad z Sorinem za kilka lat?

Galonek napisał(a):Wyświetl post
Testy w Wiśle oczami Sorina, czyli Monty Python po rumuńsku.

Jakby ktoś miał ochotę, to poniżej wywiad z przyszłości z Sorinem

Gazeta ....(tutaj dowolna nazwa)

G: Sorin, dlaczego ostatecznie nie trafiłeś do Krakowa?
S.O.: Do Krakowa ściągnięto mnie prosto z Londynu, gdzie regenerowałem się po trudach minionego sezonu, który spędziłem w saudyjskiej drużynie Al Dzieqanatt. Klub popadł w tarapaty finansowe i nie było go stać, żeby przedłużyć ze mną kontrakt. Wcześniej występowałem w drużynie Six Flags Londyn, który słynie z niesamowitej bazy treningowej. Można ją zobaczyć w internecie. Przepraszam, odbiegłem trochę od tematu (śmiech). W mieście Wielkiego Bena bacznie przyglądały mi się miejscowe kluby. Swoje zainteresowanie trzymały w tajemnicy, w obawie przed windowaniem stawki za moją kartę. W pewnym momencie zgłosiła się po mnie drużyna New York Red Bulls, ale ostatecznie nie spełnili moich żądań finansowych i transfer upadł. Niestety, kiedy wróciłem do Anglii, zainteresowanie zespołów z Premiership ucichło i pechowo zostałem na lodzie. Propozycja Wisły bardzo mnie więc ucieszyła. Pomyślałem, że wielokrotny Mistrz Polski to znakomity klub, żeby przeczekać rundę jesienną i w zimie podpisać kontrakt z jakimś klubem z Premiership.

G: Jak wyglądało twoje pierwsze spotkanie z trenerem Smudą?

S.O.: Podczas pierwszego dnia, jak tylko trener zobaczył jak schodzę po schodach, wykrzyknął: „wunderbar, tssssoo to za weltkllasse piłkarz!”. Wspomniał też, że z moimi umiejętnościami mógłbym oprócz grania w piłkę dorabiać jako piekarz albo murarz. Bardzo mi to schlebiło.

G: Czy na twoją pozycję Wisła testowała innych kandydatów?

S.O.: Trener Smuda powiedział, że to czy będą jeszcze kogoś sprawdzać zależało będzie od tego, kogo zarekomenduje mu jego mama albo dziennikarze. Ponadto, właściciel klubu, który bardzo dba o klub, zadbał o szerokie schody, żeby można było testować większą ilość zawodników jednocześnie, dlatego nie wykluczam, że Biała Gwiazda miała kogoś w zanadrzu.

G: Zagrał pan w jednym sparingu.

S.O.: Tak, z Zawiszą Bydgoszcz. W pierwszym terminie się nie odbył. Trener w trosce o moje zdrowie przełożył sparing na następny dzień. Padał deszcz i bał się o moje nogi.

G: Następnego dnia jednak wreszcie udało się rozegrać spotkanie. Jak pan wypadł?

S.O.: Na szczęście. Na boisku pojawiłem się dopiero w 60 minucie. Późno, ponieważ sztab szkoleniowy bał się o moje zdrowie, trawa była jeszcze dość wilgotna, a rywal nie przebierał w środkach. W czasie meczu mało byłem przy piłce, ponieważ z trenerem postanowiliśmy, że przećwiczymy grę bez piłki i tyłem do bramki. Poza tym drużyna miała zalecone grać bokami, stąd akcje nie przechodziły środkiem. Kolegom z zespołu i obserwatorom bardzo spodobał się mój sposób poruszania się. Wykształcony na zachodzie pod okiem specjalistów, m.in. znanego trenera przygotowania fizycznego Barrego Solana.
G: Twoje pojawienie się w Krakowie wzbudziło duże emocje.

S.O.: Tak, dość powiedzieć, że przez cały mój pobyt wszystkie media rozpisywały się na mój temat. Nagrania wideo z moimi występami z poprzednich klubów obiegły wszyskie polskie media, a od ilości wyświetleń padały serwery, więc trzeba było je usunąć z internetu. Ot, taka cena popularności (w tym momencie Oproiescu „puszcza oko”).

G: Kibiców w Polsce zadziwiło, jak wielkie zmiany zachodziły w Pana wyglądzie podczas całej kariery.
S.O.: Myślę, że za kilka lat nie będzie to nikogo dziwić. Przygotowanie fizyczne na zachodzie stoi na bardzo wysokim poziomie, a zmiany w wadze czy we wzroście to coś normalnego. Czasami zdarza się nawet tak, że piłkarze zmieniają kolor skóry. Ja akurat zawsze byłem biały i starałem się mieścić w granicach 160-190 cm wzrostu i dostosowanej do tego wagi.

G: Dlaczego właściwie nie podpisał pan kontraktu z Wisłą?
S.O.: Niestety, dochodzimy do najsmutniejszego momentu mojej przygody w Krakowie. Smutnej dla mnie, kibiców, a przede wszystkim dyrektora sportowego (Sorin w tym momencie wykrzykuje: pozdrawiam Zdzisław!). Wisła nie była w stanie spełnić moich wymagań odnośnie transferu. Kością niezgody nie okazała się jednak pensja. Problemem okazał się pełny pakiet programu komputerowego do kompilacji filmów oraz osobisty kronikarz na potrzeby Wikipedii. Dyrektor Sportowy stwierdził, że komputery to dziwny wymysł i nie będzie się w to mieszał. Co do kronikarza zaś, to żaden z redaktorów prezentowanych przez klub nie był na tyle kreatywny, aby spełnić moje oczekiwania. Stąd, ku wielkiemu rozczarowaniu kibiców, nie doszło do podpisania umowy. Tuż po spotkaniu z Zawiszą, dyrektor sportowy osobiście odwiózł mnie na lotnisko, po drodze odwiedzając jeszcze dom właściciela klubu w nadziei, że temu uda się mnie przekonać do pozostania przy Reymonta na warunkach klubu. Jak wiecie, bezskutecznie.

G: Do jakiego klubu teraz panu najbliżej?

S.O.: Karierę postanowiłem kontynuować w krajach, w których nie ma dostępu do internetu. Popularność bywa dla mnie zbyt uciążliwa. Więcej szczegółów powinno pojawić się niedługo, na dziś dzień ciągle siedzi we mnie fiasko rozmów z Białą Gwiazdą. I’m Sorin Wisła!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 26.08.2014, 08:43
Kwiatki trzeba pielęgnować:

cytat z SB:

Cytat:
miles: ej wie ktoś może gdzie w gdynii znajduje się fanklub Wisły?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2014, 19:00
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=7915

To musi się tutaj znaleźć
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.09.2014, 20:21
Jeszcze gorące:

MJ o meczu siatkarskim Polska - Rosja.
Cytat:
fajnie by bylo jakby np nasza kadra zdjela koszulki i mieli pod nimi koszulki z flaga ukrainska, to by bylo cos
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Stary 10.11.2014, 15:18
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Wielu mówi tutaj że potrzebny jest "plan naprawczy" , traktując te słowa trochę magicznie. Dlatego Stary Dziad spróbuje trochę tą magię sprowadzić na ziemię. A więc do rzeczy

1.ZAŁOŻENIA WSTĘPNE
-Pan Bogusław nie będzie egzekwował długu 90 mln ( bo wtedy to tylko upadek i 4 liga)
-dług do spłacenia to 12 mln
-do zarządu przyjmowane są tylko osoby które są kompetentne i mają Wisłę w sercu

2.BUDŻET- przychody

Zakładam roczny budżet na poziomie 20 mln zł składający się z następujących pozycji :
7 mln- przychody z dnia meczowego
8 mln- przychód z Canal+
5 mln- przychody marketingowe

3. BUDŻET -koszty

Ustalić wartość sztywnych stałych ,wydatków:
-wynajem stadionu
-ośrodek treningowy , zgrupowania
-media i ochrona
-transport
-płace (bez zawodników) - trenerzy , lekarze , prezesi , administracja
-pozostałe

Po podliczeniu należy przejść do pozycji :
-Płace zawodników .
To podstawowy koszt . Należy dokonać analizy i ustalić maksymalną , nieprzekraczalną kwotę płacy dla zawodników . Dla zawodników typu "prime" szukanie zewnętrznej formy finansowania .
Przykładowo dla Stilica- klub płaci 30 tyś zł na miesiąc a oprócz tego zewnętrzny sponsor płaci drugą część ustalonej kwoty .

4. SPŁATA DŁUGU
Dług można spłacić w następujący sposób :
- z założonego budżetu ale to automatycznie zmniejsza kwotę na pozycje "płace zawodników"
- z nadwyżek budżetowych ( większy niż założony wpływ z marketingu , sprzedaż zawodników)
- z wpłat od sponsorów

Nowy zarząd musi szczegółowo przeanalizować wszelkie opcje , określić prawdopodobieństwo ich wystąpienia oraz zawrzeć realne porozumienia z wierzycielami

5. PROGRAM NAPRAWCZY DLA KIBICÓW

Wystarczyłoby aby frekwencja na 2 tegoroczne mecze frekwencja wzrosła do 25 tyś a klub nie miałby problemu z tym 1 mln zł ...

W dużym skrócie to tyle

Ktoś powie że to program cieć a nie rozwoju . Ale skoro stan kasy jest taki a nie inny to nie ma innego wyjścia. Można oczywiście wierzyć w mityczną ciocię z Ameryki która przyjedzie i sypnie groszem...
Dla mnie to naiwność . Dlatego trzeba klub wyprowadzić na prostą a potem próbować działać jak Miodulski z Leśnodorskim . Owszem , do końca nie wiem co się stało z długiem wobec ITI , ale na razie wygląda że Legia staje się maszynką do zarabiania pieniędzy
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 10.11.2014, 18:52
też mnie rozdupcył ten post...
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.02.2015, 19:10
Dyskusja dotyczyła dziewczyny DG77, która na portalu społecznościowym podała datę urodzenia 1990'.

Ostatnio edytowane przez kornd : 09.02.2015 o godz. 19:14.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów