The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
888
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 08:02
lukaszparyz napisał(a):Wyświetl post
07.34 w poniedzialek...Maaskant jeszcze jest trenerem?
To co wczoraj po meczu mowili pilkarze i ,,trener,, wolalo o pomste do nieba!Robcie dalej z Kibicow debili!
Jak widać z ciebie już nie muszą, całkiem im się udałeś!
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.11.2011, 08:17
I stało się,
Jak ludzie zaczęli gwizdać widząć co się dzieje parę meczy temu to C śpiewało że nic się nie stało i czy wygrywasz czy nie...
A teraz jak będzie?
Jak długo jeszcze będą nas opluwać?
Mam w nosie to ile jak oni to mówią "serca włożyli w derby" - taki mecz ma być wygrany jak nie walką to podstępem.
Grali od dłuższego czasu źle - kto sieje wiatr ten zbiera burzę.
Ostatnio edytowane przez Don Donson : 07.11.2011 o godz. 08:35.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 07.11.2011, 08:26
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Dostali je później - nie za spinkę w narożniku tylko szarpaninę przy rzucie rożnym jakbyś nie zauważył.
Nie przypominam sobie innej szarpaniny/burdy oprócz tej: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ly_w_ruch.html. I to zaraz po tym sędzia wołał do siebie Jovanovica i Nykiela, obaj zarobili po żółtej. Jak to inna sytuacja to oświeć mnie, która minuta to była.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Twój tekst o Cracovii niewiele wnosi, bo to były derby, a derby jak każdy wie rządzą się swoimi prawami.Dziś mogło być 4:0 i byś śpiewał jaki to piękny mecz zagraliśmy - wystarczyłoby mieć szczęście, a sprawiedliwy wynik wg mnie byłby 3:1 dla nas, a jeśli nie 3:1 to 3:2. I tyle. Taka piłka. Jak tego nie rozumiesz, to przerzuć się na kosza, tam wyniki są o wiele bardziej adekwatne do umiejętności piłkarzy i poziomu gry.
Widzisz, Twój wnosi jeszcze mnie, bo Twój problem polega na tym, że piszesz jakby mogło być, a ja o tym jak było. A było do dupy. Mogło być 4:0, mogło być 3:1, jakby byśmy wytrzymali 5 minut to byśmy mieli LM, ble ble ble. Tylko ile to ma wspólnego z rzeczywistością ? A to na co chodzę i gdzie to nie Ty będziesz decydował.

Zajebali po całości, piłkarze i trener. I muszą ponieść tego konsekwencje.
Ostatnio edytowane przez Krav : 07.11.2011 o godz. 08:29.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.11.2011, 08:56
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Skoro u nas taki żal i rozpacz to nie wyobrażam sobie co musiało się dziać w ManU, kiedy City pojechali z nimi pięcioma bramkami na ich stadionie.
Może nie widzisz różnicy, ale MC i MU to równorzędne zespoły. Natomiast taka Cracovia, to co to jest? Ostatni zespół w tabeli, który do meczu z Wisłą ugrał tylko 6 punktów, a na własnym stadionie zdobyli cały 1 punkt. Od trzech sezonów pasiaki powinni spaść, ale ciągle jakoś się ratują. Wygrani z nimi to był obowiązek grajków Wisły, albo chociaż remis. Nie frajerska przegrana.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.11.2011, 09:20
No i stało się. Niech symbolicznym będzie dla Maaskanta gest Westersyla, koniec z "Robert I trust you". Chłopie przegrałes tym meczem wszystko. Jeszcze tego nie rozumiesz, ale wielu rzeczy nigdy nie zrozumiesz. Nie da się ciagle zakłamywać rzeczywistości. Nie nauczyłeś tej drużyny niczego. Gramy najgorszą piłkę w lidze. NAJGORSZĄ! Nasze sytuacje podbramkowe wynikają z wrzutek na aferę. Zespół nie potrafi robić pressingu, nie potrfi się bronić. Środek pola jest pusty...Nie ma nic. Chłopie ta drużyna nie gra w piłkę. Z najgorsza drużyną w lidze nie potrafiłeś wygrać. Jesteś przegrany, odejdź.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.11.2011, 09:21
Wstyd i hańba!!!

Nigdy nie daruję naszym kopaczom braku zaangażowania i elementarnej ambicji wczorajszym meczu.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.11.2011, 09:23
Co było w MU po porażce z City? W szatni podobno jesień średniowiecza, grajki dostali od Ferguson o......., skonfrontował się z nimi. A u nas póki co Maaskaout opowiada głupie kawały na konferencji prasowej.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.11.2011, 09:37
Co wy w ogóle porównujecie derby Manchesteru do naszej Świętej Wojny Zhańbili Klub , Nas , siebie też ale to im akurat wisi. Hańbią Wisłę i Nas całą rundę , grają jak ostatnie cipy, bez stylu bez jaj bez ambicji bez skuteczności bez monolitu w obronie. Tego się NIE da oglądać , już ciekawiej jest patrzeć się w podłogę 90min niż na tych pajaców , powinni mieć zakaz gry z Białą Gwiazdą na piersi! Od następnego meczu z Górnikiem żadnego skandowanie ich nazwisk przed meczem!! Jak to mówi Ferdek Kiepski "pałka się przegła"!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 07.11.2011, 09:58
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Troche za dużo ludzi unosi się honorem... taka jest piłka i nic tego nie zmieni. Nie zawsze wygrywa lepszy. Skoro u nas taki żal i rozpacz to nie wyobrażam sobie co musiało się dziać w ManU, kiedy City pojechali z nimi pięcioma bramkami na ich stadionie.
co ty porównujesz jakichś pedałów z anglii do derbów Krakowa ? ćpałeś z trenerem czy to za dużo koziołków na kjsach ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.11.2011, 10:10
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Wstyd i hańba!!!

Nigdy nie daruję naszym kopaczom braku zaangażowania i elementarnej ambicji wczorajszym meczu.
Dokładnie o czym takim pisałem przed meczem. Znowu to mityczne zaangażowanie. Zaangażowanie było, nawet Jaliens się nie bał pobrudzić.

Chłopie oni nie potrafią, a nie nie chcą. Chcem ale nie mogem to ich motto. Raz- nie mają w ofensywie za grosz pomyłu, wszystko grane na udo, na afere, dwa to są braki indywidualne za które taki Kirm i inne słabiaki powinni gnić w rezerwach a grać młodzież która nie lepsza, ale to dla zasady tak powinno być. Bo w normalnym klubie to obcokrajowiec udowadnia że mu się należy, musi być dużo lepszy. Jeden nie umie podać, drugi przyjąć, trzeci wrzucić. Tragedia.

W takim ustawieniu z takimi piłkarzami i niestety okazuje się że z tym trenerem (skoro Cupiał go planuje zwolnić prędzej czy później, jaki sens go trzymac nawet do zimy ?) Wisła nie ma przyszłości.
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.11.2011 o godz. 10:14.
..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.11.2011, 10:14
Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka bo dwaj zawodnicy grali zdecydowanie na wyższym zaangażowaniu niż inni. Marko i Cezary Wilk.
Widać było że oni przyjechali na derby, reszta grała po prostu kolejny zwykły mecz o punkty.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.11.2011, 10:15
Wester, oglądnij ostatni kwadrans i zobacz jaki pomysł na grę miał Wilk. To była jakaś głęboka B-klasa.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.11.2011, 10:19
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Wester, oglądnij ostatni kwadrans i zobacz jaki pomysł na grę miał Wilk. To była jakaś głęboka B-klasa.
Przynajmniej był zmęczony i widać że mu bardzo zależało... to że nie potrafi grać w piłkę to już wiedziałem od dawna.

Nadal uważam że Maaskant powinien zostać mimo że jego po meczowych wypowiedzi się nie da czytać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.11.2011 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2011, 10:26
I co teraz ? Mamy się odwrócić od Wisły ? Mamy pokazać jacy jesteśmy WIERNI Ogarnijcie się bo żydostwo to zakompleksione ludziki , wiedzą dobrze , że w Europie nie pograją, na własnym podwórku dosają oklep od kazdego . Więc dla nich mecz z Wisłą to mecz jak o mistrzostwo świata . Takiej ....a ambicji zabrakło u nas . Czarek szarpał - chciało mu się - raz lepiej , raz gorzej . Jednak było widać , że gryzie trawę .Brakło Sobola , Małego ale cóz . Pokażmy swą siłe właśnie teraz !! Nie ma miejsca i czasu na obrażania się i fochy do grajków . WISŁA TO MY !!!
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.11.2011, 10:27
Poza tym Wilk nie jest od pomysłów, pamiętajcie że to defensywny pomocnik a mimo to brał jakoś grę na siebie strzelał, szarpał ...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.11.2011, 10:32
Ja powtórzę:
To nie Maaskant, nie trafił z 2 metrów na pustą (Genkow), to nie Maaskant nie umiał skierować piłki gdzie indziej niż w Kaczmarczyka (Biton x2), to nie Maaskant nie potrafił trafić w bramkę (Wilki, Kirm, Iliev xN).

Najłatwiej zwolnić trenera, ale trzeba sobie zdać sprawę z jednej rzeczy. To nie jest ten poziom piłkarski, gdzie trener ma ich na treningach uczyć "jak kopać piłkę". Gdyby wykorzystali to co mieli, to byłoby 4:1 i wszyscy byście piali z zachwytu.

Maaskant popełnia dwa błędy - na konferencjach żyje w innym świecie (choć nie mała jest tu rola, wrogiego nastawienia TWSD, weszło itp. do niego), a drugi - stawianie na Jaliensa. Tylko, że z tego drugiego można go rozgrzeszyć patrząc na stan kadrowy zespołu. Kto ma tam grać? Czekaj jest na poziomie Limanovii... Bunoza - kontuzja. Chavez - pokazał wczoraj co potrafi, przy bramce. Diaz - on się potyka na prostej.

Nie będę już wspominał o kontuzjach, bo wszyscy o tym wiemy, jaki mamy skład.

Dla mnie piłkorze powinni dostać solidne kary finansowe za te derby - mam wrażenie, że tylko to by ich zabolało... A na wnioski przyjdzie czas w przerwie.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 07.11.2011, 10:33
@Mango nikt nie mówi o odwracaniu się ale trzeba jednoznacznie pokazać niezadowolenie z obecnej sytuacji.

Śpiewanie - czy wygrywasz czy nie ma swoje granice tak samo jak krytykowanie i bluzganie.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.11.2011, 10:34
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Robił co mógł w zaistniałej sytuacji. Strzały z dystansu to było najlepsze co mógł wymyślić. Zawsze mógł podawać do Kirma,ale ten podawał do bramkarza parchatych/. Więc mijało się to z celem.

Mecz tragedia. Pomijam,że derby ale to ostania drużyna ligi, tak kurewsko słabej ligi. Zespoły bez pomysłu na cokolwiek lały i lać będą Cracovie ile wlezie. Dlatego tak ciężko zrozumieć co się stało w kontekście chociażby meczu z Fulham. Tam piła chodziła, był pomysł. Wystarczyło zagrać na 50 procent tego co w Anglii i byłoby dobrze. Zawiedli wszyscy z wyjątkiem Jovanovica czy Bitona, Wilka, Sergeia. Reszta to jakieś nieporozumienie. Do tarcia chrzanu się nie nadają a co dopiero do gry w piłkę. Szczerze mówiąc mało mnie obchodzi co się z nimi stanie,ale nie wyobrażam sobie aby w następnej rundzie mieli biegać w barwach Wisły.

Gdyby młodzież była chociaż trochę ogarnięta to powinna wchodzić do drużyny. I w dupie mam,że są teoretycznie słabsi.
W tej lidze,co pokazuje Ruch czy Górnik,wystarczy walczyć a punkty będzie się zdobywać. Większego upokorzenia niż wczoraj nie doznamy. Trzeba zacząć grać na poważnie, szkolić młodzież,bo z tym szrotem z zagranicy nic nie ociągniemy.
Wczoraj mieliśmy kulminację tego co nam mogą zgotować. Zanosiło się to od dawien dawna. Koniec,won.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.11.2011, 10:38
Z takiego założenia można powiedzieć że każda drużyn a ma przynajmniej 1 okazję na gola w meczu i czemu oni tego nie strzelają.

Jak strzelali to byliśmy MP w zeszłym sezonie. Teraz nie strzelają i król jest nagi. My nic nie gramy, zero wypracowania jakiś akcji, żeby to miało jakiś ład i skład żeby były jakieś automatyzmy. Gdzie my to mamy?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.11.2011, 10:38
Jak dla mnie z zaangażowaniem nie było najgorzej nie było to pewnie dla niektórych szczyty ich możliwości, ale nie było to Podbeskidzie gdzie większość przeszła obok meczu.

Natomiast tam nie było pomysłu na grę tam nikt nie umiał/nie chciał przytrzymać piłki i mądrze podać. Czy my umiemy stworzyć jakiekolwiek zagrożenie ze stałych fragmentów gry.

Tam Kirm walił 10 m nad bramką, zawodnicy mieli setki idiotycznych strat.

Dla mnie ten mecz w 60 % przegrał Maaskant w 40% piłkarze.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.11.2011, 10:43
Kolejna sprawa jest co się dzieje z Chavezem, koleś jest stoperem a w drugim ligowym meczu z z rzędu dostaje zasłużoną zmianę. Nie wiem czy dlatego że gra za dużo meczów bo przecież nie miał przerwy czy może po prostu osiadł na laurach i zadowolił się długoletnim kontraktem. Zero koncentracji, kompletnie nie myśli na boisku, ślimaczy się z każdym zagraniem. Już nie biorę tu pod uwagę jego umiejętności tylko brak właśnie myślenia oraz koncentracji.

Junior Diaz też w tym meczu wygrał zawody w robieniu z siebie błazna, w drugiej połowie niby został gdzieś tam kopnięty, sędzia nie odgwizdał faulu, zwija się niby z bólu, zobaczył że piłka jest obok niego to od razu wstał. Nie o taką Wisłę nam chodzi.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.11.2011 o godz. 10:53.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.11.2011, 10:52
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej był zmęczony i widać że mu bardzo zależało... to że nie potrafi grać w piłkę to już wiedziałem od dawna.

Nadal uważam że Maaskant powinien zostać mimo że jego po meczowych wypowiedzi się nie da czytać.
Ale jego podobiznę z podpisu usunąłeś. Skoro Ty sam już w niego nie wierzysz, to chyba coś w tym jest
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.11.2011, 10:54
1.Gramy słabo , nie potrafimy ustawić ataku pozycyjnego i grac szybko ,tylko ze to w sumie mozna napisać o kazdym meczu Wisły Maaskanta
2. Genkov miał piłke meczową na 1-1. Powinien byc gol ,jak dla mnie jest on glownym winowajca tej porażki
3.Kolejny stracony gol po stałym fragmencie gry..To juz jest niestety plaga
4.Nunez,Garguła - parodia srodkowych pomocnikow
5.Na plus Jovanovic,ktory dobrze gral na boku ,ale widzac co ostatnio wyrabia Chavez i jak gra Jaliens,to przydalby sie i w srodku i na boku , jedyny konkretny obronca
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.11.2011, 10:57
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Ja powtórzę:
To nie Maaskant, nie trafił z 2 metrów na pustą (Genkow), to nie Maaskant nie umiał skierować piłki gdzie indziej niż w Kaczmarczyka (Biton x2), to nie Maaskant nie potrafił trafić w bramkę (Wilki, Kirm, Iliev xN).

Najłatwiej zwolnić trenera, ale trzeba sobie zdać sprawę z jednej rzeczy. To nie jest ten poziom piłkarski, gdzie trener ma ich na treningach uczyć "jak kopać piłkę". Gdyby wykorzystali to co mieli, to byłoby 4:1 i wszyscy byście piali z zachwytu.

Maaskant popełnia dwa błędy - na konferencjach żyje w innym świecie (choć nie mała jest tu rola, wrogiego nastawienia TWSD, weszło itp. do niego), a drugi - stawianie na Jaliensa. Tylko, że z tego drugiego można go rozgrzeszyć patrząc na stan kadrowy zespołu. Kto ma tam grać? Czekaj jest na poziomie Limanovii... Bunoza - kontuzja. Chavez - pokazał wczoraj co potrafi, przy bramce. Diaz - on się potyka na prostej.

Nie będę już wspominał o kontuzjach, bo wszyscy o tym wiemy, jaki mamy skład.

Dla mnie piłkorze powinni dostać solidne kary finansowe za te derby - mam wrażenie, że tylko to by ich zabolało... A na wnioski przyjdzie czas w przerwie.
Dodaj do tego fakt, że Maaskant jest odpowiedzialny przede wszystkim za taktykę i styl gry a my gramy chaotycznie, z resztą bardzo podobnie jak przed rokiem kiedy to niby byliśmy rozbici.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 07.11.2011, 10:59
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie z zaangażowaniem nie było najgorzej nie było to pewnie dla niektórych szczyty ich możliwości, ale nie było to Podbeskidzie gdzie większość przeszła obok meczu.

Natomiast tam nie było pomysłu na grę tam nikt nie umiał/nie chciał przytrzymać piłki i mądrze podać. Czy my umiemy stworzyć jakiekolwiek zagrożenie ze stałych fragmentów gry.

Tam Kirm walił 10 m nad bramką, zawodnicy mieli setki idiotycznych strat.

Dla mnie ten mecz w 60 % przegrał Maaskant w 40% piłkarze.
Racja zobaczcie mecz jeszcze raz ilu piłkarzy się rusza przy ataku pozycyjnym czy autach. Stoją i czekają. Dlatego na Wisłę taktyka jest prosta. Bronimy się w 8 + kontry + wolne coś musimy strzelić.
Wystarczy jak 2 piłkarzy podbiegnie do Wiślaka odwróconego plecami i już jest po akcji.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.11.2011, 11:03
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Z takiego założenia można powiedzieć że każda drużyn a ma przynajmniej 1 okazję na gola w meczu i czemu oni tego nie strzelają.

Jak strzelali to byliśmy MP w zeszłym sezonie. Teraz nie strzelają i król jest nagi. My nic nie gramy, zero wypracowania jakiś akcji, żeby to miało jakiś ład i skład żeby były jakieś automatyzmy. Gdzie my to mamy?
Ojciec mówił mi że pod koniec lat 70tych chodzili na treningi prowadzone przez Lenczyka. Podobno przez ponad dwie godziny do znudzenia ćwiczyli szybkie wyjście z obrony 4 podaniami zakończone strzałem na bramkę. W tamtym sezonie strzelili kilka bramek na R22 po tym rozegraniu.

U nas obecnie tego nie ma. Piłkarze jak wychodzą z kontrą to rozglądają się na wszystkie strony, grają jak dzieciaki na boisku. Nie widać tych automatyzmów, nie widać, że każdy wie, gdzie ma biec, co ma robić.

A już czarę goryczy przelewają stałe fragmenty. Co dośrodkowanie to gorsze. A jak mieli to swoje "rozegranie" w narożniku to zawsze po tym kontra szła. To był jedyny schemat, który zauważyłem.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.11.2011, 11:11
Dokłądnie nie ma w ogóle kontr z prawdziwego zdarzenia,tylko trzymanie piłki przy nodze,wczoraj często długie przerzuty były niemal do nogi zamiast na dobieg.Pamiętacie za czasów Żurawia,Kosy czy Franka jak wyglądały u nas kontrataki? 3-4 podania i byliśmy pod bramką rywala.Tylko tamten skład miał jaja,nie było najemników tylko głównie składał się z zawodników dla których Wisła to nie tylko pracodawca,a teraz? Dla mnie już od dłuższego czasu do wyje***** Jaliens,Lamey,Chavez,Palijc,Diaz,Garguła - tych 6 zawodników do wyrzucenia od zaraz.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.11.2011, 11:11
Wczoraj obejrząlem mecz Bilbao-Barcelona. To nie były derby, to nie był najważniejszy mecz dla żadnej z drużyn ale zobaczyłem tam walkę jakiej nie widziałem u nas. Barcelona, same gwiazdy, milionerzy a wczoraj walczyli na 101%, w deszczu, w błocie. Goście dawali z siebie wszystko żeby strzelić gola. U nas ktoś podbiegł szybciej, ktoś kopnąl na oślep...zero. To nie jest drużyna. Widziałem walkę u pojedynczych piłkarzy ale nei w drużynie. Gdzie byl pressing, przecież takie ....y co grają w po drugiej stronie nie powinny mieć chwili na przyjęcie piłki. Tak się powinno na nich wyjść. Cisnąć, pare fauli. Jazda na maxa. A my mamy za mało "serducha" i rozgrywającego co cały mecz żuje gumę...widac nie martwi się że ze zmęczenia zadlawi sie nią bo zmęcznie mu nie grozi.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.11.2011, 11:15
Mango napisał(a):Wyświetl post
I co teraz ? Mamy się odwrócić od Wisły ? Mamy pokazać jacy jesteśmy WIERNI Ogarnijcie się bo żydostwo to zakompleksione ludziki , wiedzą dobrze , że w Europie nie pograją, na własnym podwórku dosają oklep od kazdego . Więc dla nich mecz z Wisłą to mecz jak o mistrzostwo świata . Takiej ....a ambicji zabrakło u nas . Czarek szarpał - chciało mu się - raz lepiej , raz gorzej . Jednak było widać , że gryzie trawę .Brakło Sobola , Małego ale cóz . Pokażmy swą siłe właśnie teraz !! Nie ma miejsca i czasu na obrażania się i fochy do grajków . WISŁA TO MY !!!
skoro Wisla to my, to badz dumny ze swojej postawy i wierny swoim pogladom, ....a, oni sa tylko pracownikami. Niedzielaniowi tez jestes wierny i nie strzelasz "fochow"?!
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.11.2011, 11:16
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Dokłądnie nie ma w ogóle kontr z prawdziwego zdarzenia,tylko trzymanie piłki przy nodze,wczoraj często długie przerzuty były niemal do nogi zamiast na dobieg.Pamiętacie za czasów Żurawia,Kosy czy Franka jak wyglądały u nas kontrataki? 3-4 podania i byliśmy pod bramką rywala.Tylko tamten skład miał jaja,nie było najemników tylko głównie składał się z zawodników dla których Wisła to nie tylko pracodawca,a teraz? Dla mnie już od dłuższego czasu do wyje***** Jaliens,Lamey,Chavez,Palijc,Diaz,Garguła - tych 6 zawodników do wyrzucenia od zaraz.
A widziałeś kontre w wykonaniu Meliksona?
http://www.youtube.com/watch?v=OzZX_qZl9gk
Może jednak potrafimy tylko wykonawców brak?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów