|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 20 kolejki | |||
| Zwycięstwo Wisły Kraków |
|
164 | 84,97% |
| Remis |
|
20 | 10,36% |
| Zwycięstwo Jagielloni Białystok |
|
9 | 4,66% |
| Głosujących: 193. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja byłbym za tym, aby w obronie zamiast Jaliensa zagrał Sobolewski, a za Sobolewskiego w środku Wilk
Wilk na prawdę marnuje się na ławce, a widać że z niego dobry piłkarz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
3-5-2 to calkiem inny system gry, to nie fifa kolego.. Maaskant nie jest idiota zeby takie cos stworzyc Pareiko - Cikos, Chavez, Jaliens, Paljic - Sobolewski, Jirsak, Melikson - Kirm, Genkow, Małecki tak zagramy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
1. Wisła Kraków 1-0 Arka Gdynia
2. Ruch Chorzów 2-0 Wisła Kraków 3. Widzew Lodź 0-1 Wisła Kraków 4. Wisła Kraków 2-1 Polonia Bytom 5. Jagiellonia 2-1 Wisła Kraków 6. Wisła Kraków 2-2 Korona Kielce 7. Bełchatów 1-1 Wisła Kraków 8. Wisła Kraków 0-0 Śląsk Wrocław 9. Gornik Zabrze 1-0 Wisła Kraków 10. Wisła Kraków 5-2 Lechia Gdańsk 11. Lech Poznań 4-1 Wisła Kraków 12. Cracovia 0-1 Wisła Kraków 13. Wisła Kraków 4-0 Legia 14. Wisła Kraków 1-0 Zagłębie 15. Polonia W 0-1 Wisła Kraków 16. Arka 0-1 Wisła Kraków 17. Wisła Kraków 3-1 Ruch Chorzów 18. Wisła Kraków 2-0 Widzew 19. Polonia Bytom 2-2 Wisła Kraków Prawie 1/3 spotkań wygraliśmy 1-0 Zaledwie 4 spotkania wygraliśmy (21%), gdzie drużynie strzeliliśmy przynajmniej 2 bramki więcej, więc taki karny Sobolewskiego mógłby sprawdzić, ze już byśmy się nie obudzili Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Maaskant przed meczem z Jagiellonią Białystok [video]:
http://kiks.tv/2011/04/maaskant-prze...ch-przyjaciol/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jak dobrze pamiętam to Radek za czasów gry w Wiśle Płock występował na różnych pozycjach w obronie. Zrobiłoby się miejsce dla Wilka bo mam wrażenie że nawet będąc lepszym od Sobola nie będzie grał, poza tym Radek może grać na takim poziomie jak obecnie jeszcze 2-3 sezony i co wtedy? Można by też spróbować Sobola na lewej obronie: ![]() Takie rozwiazanie mogłoby być ciekawe z tylko jednym ofensywnie grającym obrońcą. Sobol na pewno lepiej by krył 1na1 niż Paljic z Cikosem razem wzięci. Jirsak(lub Siwakow) nie musiałby asekurować lewego obrońcy przez co miałby więcej sił do gry do przodu. Łobodziński ma chyba najlepsze dośrodkowanie z wszystkich zawodników Wisły a z tego co wiem Genkov w Bułgarii 40% bramek strzelał głową. Jak dobrze policzyłem Genkov zagrał w 6 meczach (4liga,2puchar) Pytanie za 100pkt: Ile razy w sumie Wiślacy celnie dośrodkowywali w pole karne ze skrzydeł? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Daj sobie spokój z tą rozkminą Kris , bo ustawienie Łobodzińskiego i Sobolewskiego to posunięcie aż tak pojebane,że ciężko skomentować. Skład wyjdzie taki sam jak zwykle i dobrze,bo jest najstabilniejszy. A wszystko zweryfikuje boisko, choć jak zwykle pierwsze 20 min. Wisła będzie grać kapuchę.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciężko ci skomentować bo nic mądrego nie możesz napisać.
Człowieku Sobolewski grał na boku obrony przez kilka lat a Łobo jest przynajmniej 2x lepszy w ofensywie od Cikosa i tak samo słaby w obronie jak Słowak. W obecnej chwili wydaje sie być w niezłej formie i dlatego dałbym mu szanse. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Dać Kur*a Szanse Riosowi dac!!!!!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
On zawsze wygląda, jakby był w niezłej formie, wyrabia sobie zaufanie u trenerów, a potem robi swoje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
ta strzałka przy Wojtku to dystans jaki by przebiegł przez cały mecz?
a co do Sobola to oglądnij sobie straconą bramkę z Ruchem i wypowiedz się jeszcze raz. Idąc Twoim tokiem rozumowania wystawmy Kirma i Małego na bokach obrony bo nie są gorsi w obronie od Dragana i Cikosa a w ofensywie lepsi... komuś się chyba 1 kwietnia udzielił. No to śmiało zagraj sobie w FMa 11 i daj mu szanse. Tutaj walczymy o mistrzostwo i maja grać Ci którzy najlepiej prezentują sie na treningach i meczach. A tu jeden z drugim zobaczył Bramki Riosa i Wojtka w ME i odrazu że sa w formie i powinni grać...
Ostatnio edytowane przez yogul : 01.04.2011 o godz. 15:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym Łobodziński to nie jest mój wymysł tylko jedna z trzech opcji Maskanta (Cikos, Burliga, Łobo) , to są jego zdaniem trzej zawodnicy na prawą obrone.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 01.04.2011 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z Wojtkiem jako Opcją , jednak moim zdaniem lepiej jest inwestować w młodego Erica który całą karierę ma przed sobą, nie jest dla nas wielkim kosztem finansowym a wydaje mi się że jeśli damy mu szanse to odwdzięczy się nam. Dobrym sygnałem dla niego na pewno jest powołanie go na listę rezerwową w seniorskiej reprezentacji Słowacji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czarek Wilk musi grać on nie ma 19 lat a skoro Maskant nie chce nawet słyszeć o dwóch defensywnych pomocnikach stąd pomysł z przesunięciem Sobola.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 01.04.2011 o godz. 15:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
największą zaletą Serba jest szybkość w mniejszym stopniu doświadczenie i technika.
Widać po nim pewność gry, czego nie ma np Eric. Jednak jestem pewny że gdyby, któryś z nich nie mógł zagrać to do składu wskoczy Branco. Wnioskuje to po słowach trenera, który chciał na meczu ME zobaczyć jak prezentuje sie Serge poprosił o ściągniecie go z boiska 20 min przed końcem, bo jak sam stwierdził po 70min łatwiej się odbudować fizycznie do niedzielnego meczu niz po 90min |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 01.04.2011 o godz. 16:01.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Widzialeś 20 spotkań w których w/w piłkarze grali na takich pozycjach by takie wnioski wyciagac? I co do waszych taktyk przeróżnych. Maaskant chce nas nauczyc 4-3-3 vel 4-5-1 vel 4-1-2-2-1 i zeby tego sie nauczyc trzeba to pograć ileśset razy a nie co tydzień zmieniać ustawienie, bo wtedy tak naprawde gramy bez ustawienia i bedziemy grali starym modnym 4-4-2. Ja rozumiem ze u was elementy takie jak :długofalowe efekty nie sa mozliwe do zrealizowania bo musicie miec i wynik i progres "JUŻ". Piłkarz potrzebuje 1500x powtórzyć schemat by mu sie utrwalił, a ze Polacy taktycznie są beznadziejni to albo trzeba uwierzyc w umiejetnosci trenera albo dać sobie spokoj i dalej kopać sie po czole. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wystarczy że widziałem ponad 20 spotkań Cikosa który wygląda gorzej niż nominalny pomocnik Paljic. Słowak ma skuteczność blokowania dośrodkowań na poziomie 5%. Gdyby Wisła miała takiego zawodnika jak kiedyś Baszczu to należała by mi się niezła zjebka za takie pomysły przesuwania prawego pomocnika na prawą obronę ale niestety obecny stan posiadana jest taki że kto by tam nie zagrał to wielkiej róznicy nie bedzie.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 01.04.2011 o godz. 17:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mecz w niedzielnie popoludnie,fajna pogoda ma byc ,nic tylko zagrac dobry meczyk i wygrac
![]() No coz Jaga to juz nie ten zespol z jesieni ale znajac Probierza zepnie sie ostro i bedzie chcial wywiesc od nas chocby 1 pkt. My musimy od razu ruszyc i tym razem na srodku widzialbym Wilka z Jirsakiem -Melikson jako wolny elektron i na szpicy Genkov,po bokach Kirm z Malym ,ew Lobo zamiast Andraza. Niespodzianka bedzie nasza obrona ,Pareiki jestem spokojny bo w kadrze wybronil Estonii kilka setek ,wiec widac ze on forme ma na stalym wysokim poziomie.Oby Jaliens wdrozyl sie juz w polska Lige ,bo z tego co mowi to nie moze sie ciagle przestawic na innym typ gry-czyli silowej.No i dobrze ze Cikos i Pajlic juz gotowi ,bo bez nich obrony by nie bylo a zastepców nie ma . Zwyciestwo moze nam duzo dac ,ale denerwuje mnie opisywanie tego meczu jako juz prawie zdobycia Mistrza...glupota tak uwazac i pisac.Nie pompujmy balonu. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szprotson: Polacy taktycznie beznadziejni? Ok. A ile ich jest zwykle w 18nastce meczowej? Ba, ile ich jest w 1 składzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Panowie, chcecie zmienić 3/4 jednej z najlepszych defensyw w naszej lidze
Jak dla mnie to jedyne zmiany to Wilk za Sobola i Rios jako trzeci pomocnik z Wilkiem i Melexem. Dragan i Cikos wyzdrowieją i zagrają. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a ilu z tych 18nastki meczowej sie piłkarsko rozumie i sprawnie komunikuje? Ilu gra ze soba na "pamięć" ? Cytat:
Dzięki ze mnie dokształciłeś równiez, gdyz nie wiedzialem ze boczny obrońca to "osoba odpowiedzialna za blokowanie wrzutek przeciwnika. Jak dla mnie to .......enie o .......eniu, wiadomo ze chłop nie wyglada na super obronce, ale rownie dobrze mozna sie przyczepić do każdego piłkarza o jakąs pierdółke typu : Łobo za często schodzi na prawą noge,a Mały za rzadko zamienia sie pozycjami z Kirmem, który to w defensywie nie pracuje w ogóle. I najlepsze przypominać Baszcza i robic z niego herosa. Jeszcze napisz o Alvarezie ktory nie miałzadnej wrzutki dobrej a na szybkosc go ruchał rudy Radzewicz. Jovanica tam postaw, jest wysoki wiec bedzie blokował wrzutki ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
To oczywiste że potrzebujemy ich w ataku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dokładnie, z Kirmem i Małym to było takie porównanie.
moim zdaniem, nawet gdybyśmy mieli lepszego zmiennika na pozycje bocznego obrońcy to należało by zostawić wszystko tak jak jest dopóki dopisuje zdrowie. Ponieważ w obronie jednym z najważniejszych czynników jest zgranie, a Cikos Palijc i Chavez rozegrali ze sobą już sporo spotkań.
Na kij my robimy te stadiony z sztucznym oświetleniem jak najważniejsze spotkania w sezonie gramy o 14. Teraz My z Jagą, Lech z Legia o 15 chyba, w zeszłym sezonie u nas Lech o 16, dwa lata temu mecz dający nam mistrzostwo z Legia na R22 też w tych godzinach, wtedy to był maj, słońce wysoko zaduch i dziwią się wszyscy czemu nie było szybkiego tępa przez 90 min. Chore. Jak mamy warunki to powinniśmy z nich korzystać. Jesienią byłem na meczu z Zagłębiem też o 14 chyba to istny piknik. Nie czuje sie takiej atmosfery wielkiego wydarzenia sportowego. Moim zdaniem skoro poziom piłkarski jest dramatyczny to chociaż otoczka, organizacja powinna byś swietna. A tu jedno i drugie poniżej oczekiwań. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Frankowski: chcemy udowodnić, że nie zawsze faworyt wygrywa
http://www.gazetakrakowska.pl/strona....html?cookie=1 Franek - szacunek, ale nie tym razem Ale jak zwykle Frankowski rzeczowo mówi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Osobiście jestem ciekaw czy Rios zmarnuje kolejną szansę by się pokazać z dobrej strony, o ile ktokolwiek zaprosi go do gry
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.04.2011 o godz. 21:36.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli Wisłą zagra tak jak z Polonią, a Jaga tak jak z Lechem to o wygraną będzie bardzo trudno.
Jeżeli Maaskant miał w zasadzie w ciągu dwóch tygodni tylko dwa treningi z drużyną to trudno liczyć na zmiane obrazu gry. Jeżeli Chavez w ciągu dwóch tygodni obleciał świat dookoła, jeżeli Kirm a i inii rozegrali ciężkie mecze reprezentacyjne... Jeżeli dwóch bocznych obrońców leczyło kontuzje, a jednego z nich może zastąpić Branco... Jeżeli... Cały problem w typowaniu przebiegu meczu jest taki, że Wisła Maaskanta pokazała, że po nienajlepszych meczach, może zagrać mecz dobry (Legia na Reymonta). Co do składu, to wielkich możliwości roszad nie mamy. Wygląda na to, że zagrają "starzy" boczni obrońcy. Co do reszty, to my dopiero zgrywamy drużynę ze sobą. Jak ten proces się zakończy, tak gdzieś za dwadzieścia meczy (wliczając w to nowych z letniego okeinka transferowego), można będzie wprowadzać korekty/eksperymenty. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|