Proud napisał(a):

Ciekaw jestem czy prawdą jest zainteresowanie Barcelony Fabregasem i Torresem. O ile ten drugi jest dla mnie doskonałym napastnikiem i idealnie pasowałby do tego klubu, to do Fabregasa mam wątpliwości. Nie dlatego, że stylem nie pasuje, czy jest słaby...ale coś za dużo tych małych zawodników w środku pola. Xavi i Iniesta są lepsi od Cesca, a Toure i Keita stanowią dla nich świetne uzupełnienie.
Osobiście nie wymieniłbym Cesca za Toure.
|
Barca powinna kupić Cesca. Powodów jest sporo. W systemie gry Barcelony jest dwóch rozgrywających na boisku (Xavi i Iniesta). Gdy jeden z nich wypada, to nie ma go kto zastąpić. Cesc byłby idealne. Toure to DM, a Keita to nie ten poziom (dobry w odbiorze, ale w rozegraniu już mu sporo brakuje). Dlatego Fabregasie- przybywaj! Barcelona jak zwykle będzie chciała grać na 3 frontach (liga, LM, CdR). Więc 3 piłkarzy (Iniesta, Xavi, Cesc) na 2 pozycje, to idealne rozwiązanie. W sezonie jest do rozegrania ok 60-70 spotkań (wliczając reprezentację). Wszyscy trzej nagraliby się wystarczająco. Poza zwykłą rotacją, dochodzą kontuzję (często łapie je Iniesta), zawieszenia za kartki itp.
Chciałbym aby w Barcelonie w napadzie grało trio: Torres - Villa - Messi. To by była miazga. Na rezerwie Jeffren - Bojan - Pedro. W razie potrzeby Iniesta mógłby iśc na lewy atak (dlatego potrzebny jest Cesc).
Villa, Cesc, Torres, prawy obrońca- 4 transfery spokojnie wystarczą na przyszły sezon.
Pozbyłbym się: Chygra, Henry, Keita, Zlatan(ale tylko w przypadku przyjścia Torresa. Inaczej bym go zostawił)
---Torres, Villa, Messi---
-----Iniesta, Xavi-----
----------Toure----------
Abidal,Puyol,Pique,Alves
----------Valdes---------