pepe72 napisał(a):

Papszun jest dużą częścią sukcesu Rakowa ale pracował na ten sukces od kwietnia 2016.
Jak patrzę to wziął zespół w 2 lidze na 5 miejscu z punktem straty do 3 miejsca i nie awansował nawet do baraży, bo Raków skończył na 5 miejscu, dwa miejsca nad Puszczą Niepołomice. Ale byłby kwik na forum jakby to się nam przydarzyło.
Następnie 2017/18 i 2018/19 spędził w I lidze, a dopiero od 2019/20 jest w e-klapie.
Jakbyś ocenił trenera, który bierze drużynę w 2 lidze ze stratą punktu do baraży po 26 kolejkach, a po 34 traci 6 punktów do 3 miejsca?
Raków przed Papszunem 13-5-8
Raków z Papszunem 2-3-3
|
Używając waszej po.......onej retoryki i demagogi oceniłbym,że jest to fantastyczny trener który zadziwi piłkarską Polskę i 7 lat póżniej wygra w cuglach mistrzostwo polski w międzyczasie zgarniając 2 razy puchar i superpuchar.
A tak poważnie skoro Raków był wtedy tak dobry dlaczego podziękowano temu kto po 26 kolejce tracił punkt do baraży?Czy aby nie było tak ,że Papszun przejmował drużynę w kryzysie która jeszcze w 21 kolejce była na miejscu dającym bezpośredni awans z przewagą 4 punktów nad kolejną drużyną?Czy czasem nie przejmował drużyny która tydzień wcześniej dostała w....... 1:8 od GKS-u Tychy?
Nie wiem szczerze jakbym na tamten czas oceniał Papszuna ale na jakieś narzekanie miałbym raptem 4 kolejki bo potem gość ogarnął bajzel i w ostatnich 4 kolejkach nie przegrał zdobywając 8/12.
Ważne też,że mówimy o trenerze który przyszedł do Rakowa bo wykonał dobra robotę w poprzednim klubie.
Z tego też co sobie przypominam (nie mam teraz czasu sprawdzać)wspominałem o zatrudnieniu Papszuna przed tym jak trenerem Wisły został Stolarczyk.