Pablo84 napisał(a):

Nie płacimy najwięcej,mamy kiepską drużynę w ME, nie mamy infrastruktury.
O Akademii mówi się od ilu lat i wciąż jej nie ma.Jak myślisz dlaczego?Jeśli my sobie nie wyhodujemy jakiegoś piłkarza, to stać nas raczej nie będzie na jakąś wschodzącą młodą gwiazdę.
|
A ile płacimy bo mnie to bardzo ciekawi. Skąd przekonanie, że informacje o kontraktach na poziomie 300-400 tys. euro dla Jaliensa, Genkova, Lameya, Nuneza, Pareiki, Ilieva są nieprawdziwe? To ile oni zarabiają? Rzuć jakąś według Ciebie sensowną kwotą.
Bardzo mnie ciekawią takie argumenty. W wypadku Genkova, Jaliensa, Pareiki jestem przekonany, że w poprzednich klubach albo zarabiali więcej, albo podobne pieniądze. Jednak coś ich musiało skłonić do zmiany klubu. Nuneza zarobki na poziomie 300 tysięcy euro mogą być nieprawdziwe, wręcz mnie zadziwiają, aczkolwiek skoro ma klauzulę na poziomie 1 mln euro to kto wie czego się po nim spodziewano. Jednak taki kontrakt dla niego byłby megabłędem osób, które akceptowały ten transfer. Pareiko jak najbardziej może zarabiać 300 tys. euro. Nie ma w tym niczego zaskakującego. Iliev ma niezłe CV. Do tego król strzelców ligi serbskiej. Możliwe, że zarabia 300 tys. euro. Co do Lameya w drugiej lidze angielskiej mógł mieć niezły kontrakt, grał w klubie, który ma wyższy budżet niż Wisła. Jednak tak się tam popisał, że kontrakt o takiej kwocie powinien być liczony w złotówkach co najwyżej, a nie w euro. Czy naprawdę zarabia 300 tysięcy euro? Nie wiem.
Ile zarabia Paljić, Diaz, Biton? Diaz na pewno zarabia więcej niż przed odejściem z Wisły. W jakim stopniu pokrywamy jego kontrakt z Brugge? Paljić pewnie nie zarabia więcej niż 150 tysięcy euro.
Kirm, Jirsak byli podpisywani w innych czasach. Wtedy kiedy Bednarz nie dostał na kontrakt dla bramkarza 150 tysięcy euro, więc chyba nie zarabiają zbyt wielkich pieniędzy.