Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2018/2019 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9992)

brylant17 10.08.2018 18:31

Wisła Kraków w Pucharze Polski 2018/2019

Ruszamy! kolejna edycja PP pewnie potraktujemy to jako przygodę, naszym rywalem w pierwszej rundzie jest Lechia Gdańsk mecz gramy u siebie.Co ciekawe doszło sporo zmian w PP nie ma już rewanży grany jest tylko jedne mecz.

El'kabat 10.08.2018 18:53

Szkoda, że u siebie bo kolejne 130 koła do zapłaty, a widzów pewnie będzie z 5-7 tys - czyli w plecy.

Przy naszym żelazym składzie i skupieniu się na eklasie, pewnie temat będzie od razu pozamiatany.

Eberk 20.09.2018 17:12

Nie chce zapeszac, zwlaszcza, ze przed nami mecz z Lechia, ale jestesmy w tak komfortowej sytuacji, ze do polfinalu mozemy wpasc na takie potegi jak Korona, Wisla Plock i Arka Gdynia z zespolow ekstraklasowych, a w polfinale moga to byc takie tuzy jak Zaglebie Sosnowiec, Miedz Legnica czy Zaglebie Lubin. Cala czolowka ligi czyli Legia, Lech, Jagiellonia, Gornik i cala reszta jest po drugiej stronie drabinki (Legia i Lech moga na siebie wpasc juz w nastepnym meczu czyli w 1/16 finalu. .. peszek), takze lepiej drogi w PP nie mozna bylo sobie wymarzyc. Jest o co grac.

Drabinke mozna zobaczyc tutaj:

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Puch...nej_(2018/2019)

wiesniak842 20.09.2018 17:23

Pierwszy punkt regulaminu mowi:
"losowanie par przeprowadzane jest osobno przed rozpoczęciem każdej z rund (zniesiono tzw. drabinkę)".

Eberk 20.09.2018 17:53

A to nie wiedzialem. A w przypadku bycia liderem ekstraklasy z kazdym zespolem gramy z automatu na wyjezdzie z racji zajmowanego wyzszego miejsca (tak mi sie obilo o uszy), czy to takze podlega losowaniu?

obikenobi 20.09.2018 18:24

Wyciągnięte z regulaminu:

Gospodarzami meczów 1/32 Finału Pucharu Polski są drużyny występujące w niższej klasie
rozgrywkowej.

W przypadku drużyn występujących w tej samej klasie rozgrywkowej, gospodarzami są drużyny,
które podczas losowania danej pary zostały wylosowane jako pierwsze.

wolfy 22.09.2018 09:27

Panowie, trzeba kupować bilety na wtorek.

Levis88 24.09.2018 07:00

Panowie zobaczę Nasz jutrzejszy mecz na platformie nc+? Bo jakieś nowe kanały z Polsatu do LM mi doszły.

swiety37 24.09.2018 07:50

Na flashscore.pl podają, że eurosport 2 ma nasz mecz transmitować, ale jak patrzę w ramówkę eurosportu to powtórki kolarstwa są wpisane. Niestety, ale polsaty do LM/LE transmitują tylko LM/LE.

!!IRIVER!! 24.09.2018 08:26

Polsat Sport transmituje nasz mecz.

dynek.pl 24.09.2018 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1515296)
Panowie, trzeba kupować bilety na wtorek.

A jest jakieś stanowisko klubu/trenera co do podejścia do PP ?
Bo jak my być olanie jak co roku to szkoda na to czasu.

funkykoval 24.09.2018 10:33

Przecież tutaj nie chodzi o mecz tylko o życie - mnie we wtorek na stadionie nie będzie - podobnie jak mojego kumpla, ale bilety zostały zakupione...

kbr 24.09.2018 10:53

Olewaliśmy ten puchar w zeszłych latach, olewaliśmy w czasach kiedy z kranów płynął Johny Walker, to olejmy i teraz. Kadrę mamy szczupłą, skupmy się na lidze. A jak nie olejemy to i tak dojdziemy max do ćwierćfinału.

brylant17 24.09.2018 15:12

Liczę na kilku młodych w pierwszej 11-ce może akurat coś ugrają a co! 1-0 dla nas

Karherop 24.09.2018 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1515439)
Olewaliśmy ten puchar w zeszłych latach, olewaliśmy w czasach kiedy z kranów płynął Johny Walker, to olejmy i teraz. Kadrę mamy szczupłą, skupmy się na lidze. A jak nie olejemy to i tak dojdziemy max do ćwierćfinału.

Za PP sa niezłe premie finansowe, więc sukces w nim jest nam bardziej potrzebny niż w czasach gdy z kranow płynął Johny Walker.

Poza tym póki mamy tych 6-7 zawodników którzy grzeją ławę a sportowo nie odstaja az tak od zawodników 1 składu to trzeba nimi grać w meczach o stawkę. Tylko nie róbmy olewki jak za Smudy który wpuscil 8 juniorów (abstrahując od tego ze prawie przeszli wtedy Lecha w Poznaniu).

A gdybym ja miał decydować o składzie (pomijam kwestie fizyczna która jest mi nieznana) to wystawilbym skład:

Buchalik - Bartkowski, Wasilewski,Arsenic, Grabowski- Basha, Halilovic, Wojtkowski, Bartosz, Kolar- Ondraszek

Z Ławki: Laskos, Brożek, Pietrzak/Palcic
Absolutnie dałbym odpocząć: Lis, Kort, Kostal, Boguski

Eberk 25.09.2018 08:44

Stanowisko trenera jest takie, ze jesli jest mozliwosc wygrywania, to z takim zamiarem bedzie podchodzic druzyna do meczu. Cos w ten desen powiedzial w audycji TSW na pytanie o podejscie Wisly do PP. Biorac pod uwage bezkompromisowosc z jaka staramy sie grac, jestem sklonny w to wierzyc.

Arkadiusz.Czerepach 25.09.2018 09:03

kluczem do wszystkiego będzie morale piłkarzy , i nie chodzi mi tu nawet o porażke w Szczecinie , lecz o wiadomą sytuację

silver03 25.09.2018 09:10

Ważna też będzie koniunkcja gwiazd i czy Mars pokryje Wenus.

Arkadiusz.Czerepach 25.09.2018 09:19

true

https://news.astronet.pl/index.php/2...zesnia-2018-r/

FraMat 25.09.2018 09:21

No cóż... Lechia też chce daleko zajść w pucharze, a już drugi raz w tak krótkim odstępie czasu nie będzie chciała popełnić takich samych błędów.

No i Sobiech poczuł krew.

Nie spodziewam się naszego zwycięstwa.

funkykoval 25.09.2018 15:32

Powiem tak - czy odpadniemy w I rundzie z Lechią Gdańsk czy w 1/4 finału z Miedzią Legnica - niczego nie zyskamy na PP. Jak awansujemy to dobrze, jak odpadniemy nie ma co płakać (Lechia to jednak aktualnie wicelider tabeli) byleby chłopaki zagrali dobry mecz i pokazali chęć gry......

Wątpię by Stolarczyk cokolwiek odpuszczał, ale przegrana po dobrej grze będzie do przełknięcia - dla nas celem jest liga i spokojne się w niej utrzymanie i jak najwyższa pozycja w tabeli - tam są konkretne pieniądze....
Nie rozumiem, dlaczego rozstawiane są 4 a nie 8 drużyn - przecież my drugi rok z rzędu w I rundzie PP losujemy przeciwnika z ekstraklasy (Wisła Płock i Lechia Gdańsk)

regan 25.09.2018 16:26

Czy Brożek jest w kadrze?

Arkadiusz.Czerepach 25.09.2018 23:19

występ dość kompromitujący

obikenobi 25.09.2018 23:32

Cytat:

Ale czyj? Wisły? Brożka? Twój?
Czy po prostu tak jebłeś posta, żeby dyskusję jakąś rozkręcić?

wolfy 25.09.2018 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1515541)

Brożka czy drużyny? Paweł dał dobrą zmianę, zwłaszcza gdy graliśmy w dziesiątkę umiejętnie zastawiał piłkę, nieźle dogrywał i raz był na minimalnym spalonym. Podszedł do pierwszego karnego i pewnie strzelił.

Drużyna zagrała dobry mecz, który stał na bardzo wysokim poziomie jak na naszą ligę.

Szkoda tych karnych ale mecz bardzo wyrównany.

czaro 25.09.2018 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1515545)
Drużyna zagrała dobry mecz, który stał na bardzo wysokim poziomie jak na naszą ligę.

Zgadzam się. Podjęliśmy walkę, nie wyszło, nie ma wstydu. Skupiamy się na lidze. Mecze pucharowe i tak byłyby pewnie w obecnej sytuacji obciążeniem dla budżetu (koszt stadionu).

Adrio 26.09.2018 04:42

Dobry mecz, szkoda czerwonej kartki(według mnie kartka nie zasłużona) bo w drugiej połowie złapaliśmy wiatr w żagle. Zastanawia mnie też żółta dla Alomerovicia, czy tam nie powinna być czerwona za nadmierną agresje(wiem, ze przepisy teraz nie karze się dwa razy ale mimo wszytko), no i sedzie chyba w tym meczu do momentu czerwonej dla Ondraska zapomniał, że ma kartki przy sobie.

Sadlok, gość a coś go trapi(wypłaty, kilobe itp it) już kolejny mecz kiedy jest cieniem samego siebie, każdą akcje spowalnia, praktycznie każde podanie do przodu niecelne no i jeszcze ten karny zmarnowane do którego się sam zgłosił....

na plus gra Zorana, według mnie mimo że nie grał to jest w lepszej dyspozycji niż Sadlok i bardzo duże brawa dla Buchalika bo mecz mu wyszedł bardzo dobry, gdyby jeszcze tego karnego wyciągnął....

Don Donson 26.09.2018 06:43

Wedlug mnie spotkanie było na mizernym poziomie i nie ze względu na małą liczbę bramek.
Jak polscy piłkarze nauczą się gry jak mężczyźni a nie jak cipy, że będą się przewracać i jęczeć z byle powodu to poziom będzie lepszy.
Sędzia się do tego poziomu dostosował.

Finalnie mam jednak jedną uwagę / pytanie.
Dla jakiego powodu do 5-tki strzelających ładujemy obrońcę, który nie strzela kolejnego karnego?
Nie lepiej było dać strzelać Boguskiemu, który był na boisku?

Arkadiusz.Czerepach 26.09.2018 06:54

fakt , kierowała mną frustracja, zbyt ciężkiego określenia użyłem

dużo zgrabniej napisał Don Donson -> występ mizerny

no cóż szkoda

Jagul 26.09.2018 07:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1515553)
Finalnie mam jednak jedną uwagę / pytanie.
Dla jakiego powodu do 5-tki strzelających ładujemy obrońcę, który nie strzela kolejnego karnego?
Nie lepiej było dać strzelać Boguskiemu, który był na boisku?

Z tego co się dowiedziałem po meczu, to podobno w TV Stolarczyk pytał kto się czuje na siłach i Sadlok sam się zgłosił do karnego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl