![]() |
Wisła Kraków w Pucharze Polski 2018/2019
Ruszamy! kolejna edycja PP pewnie potraktujemy to jako przygodę, naszym rywalem w pierwszej rundzie jest Lechia Gdańsk mecz gramy u siebie.Co ciekawe doszło sporo zmian w PP nie ma już rewanży grany jest tylko jedne mecz.
|
Szkoda, że u siebie bo kolejne 130 koła do zapłaty, a widzów pewnie będzie z 5-7 tys - czyli w plecy.
Przy naszym żelazym składzie i skupieniu się na eklasie, pewnie temat będzie od razu pozamiatany. |
Nie chce zapeszac, zwlaszcza, ze przed nami mecz z Lechia, ale jestesmy w tak komfortowej sytuacji, ze do polfinalu mozemy wpasc na takie potegi jak Korona, Wisla Plock i Arka Gdynia z zespolow ekstraklasowych, a w polfinale moga to byc takie tuzy jak Zaglebie Sosnowiec, Miedz Legnica czy Zaglebie Lubin. Cala czolowka ligi czyli Legia, Lech, Jagiellonia, Gornik i cala reszta jest po drugiej stronie drabinki (Legia i Lech moga na siebie wpasc juz w nastepnym meczu czyli w 1/16 finalu. .. peszek), takze lepiej drogi w PP nie mozna bylo sobie wymarzyc. Jest o co grac.
Drabinke mozna zobaczyc tutaj: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Puch...nej_(2018/2019) |
Pierwszy punkt regulaminu mowi:
"losowanie par przeprowadzane jest osobno przed rozpoczęciem każdej z rund (zniesiono tzw. drabinkę)". |
A to nie wiedzialem. A w przypadku bycia liderem ekstraklasy z kazdym zespolem gramy z automatu na wyjezdzie z racji zajmowanego wyzszego miejsca (tak mi sie obilo o uszy), czy to takze podlega losowaniu?
|
Wyciągnięte z regulaminu:
Gospodarzami meczów 1/32 Finału Pucharu Polski są drużyny występujące w niższej klasie rozgrywkowej. W przypadku drużyn występujących w tej samej klasie rozgrywkowej, gospodarzami są drużyny, które podczas losowania danej pary zostały wylosowane jako pierwsze. |
Panowie, trzeba kupować bilety na wtorek.
|
Panowie zobaczę Nasz jutrzejszy mecz na platformie nc+? Bo jakieś nowe kanały z Polsatu do LM mi doszły.
|
Na flashscore.pl podają, że eurosport 2 ma nasz mecz transmitować, ale jak patrzę w ramówkę eurosportu to powtórki kolarstwa są wpisane. Niestety, ale polsaty do LM/LE transmitują tylko LM/LE.
|
Polsat Sport transmituje nasz mecz.
|
Cytat:
Bo jak my być olanie jak co roku to szkoda na to czasu. |
Przecież tutaj nie chodzi o mecz tylko o życie - mnie we wtorek na stadionie nie będzie - podobnie jak mojego kumpla, ale bilety zostały zakupione...
|
Olewaliśmy ten puchar w zeszłych latach, olewaliśmy w czasach kiedy z kranów płynął Johny Walker, to olejmy i teraz. Kadrę mamy szczupłą, skupmy się na lidze. A jak nie olejemy to i tak dojdziemy max do ćwierćfinału.
|
Liczę na kilku młodych w pierwszej 11-ce może akurat coś ugrają a co! 1-0 dla nas
|
Cytat:
Poza tym póki mamy tych 6-7 zawodników którzy grzeją ławę a sportowo nie odstaja az tak od zawodników 1 składu to trzeba nimi grać w meczach o stawkę. Tylko nie róbmy olewki jak za Smudy który wpuscil 8 juniorów (abstrahując od tego ze prawie przeszli wtedy Lecha w Poznaniu). A gdybym ja miał decydować o składzie (pomijam kwestie fizyczna która jest mi nieznana) to wystawilbym skład: Buchalik - Bartkowski, Wasilewski,Arsenic, Grabowski- Basha, Halilovic, Wojtkowski, Bartosz, Kolar- Ondraszek Z Ławki: Laskos, Brożek, Pietrzak/Palcic Absolutnie dałbym odpocząć: Lis, Kort, Kostal, Boguski |
Stanowisko trenera jest takie, ze jesli jest mozliwosc wygrywania, to z takim zamiarem bedzie podchodzic druzyna do meczu. Cos w ten desen powiedzial w audycji TSW na pytanie o podejscie Wisly do PP. Biorac pod uwage bezkompromisowosc z jaka staramy sie grac, jestem sklonny w to wierzyc.
|
kluczem do wszystkiego będzie morale piłkarzy , i nie chodzi mi tu nawet o porażke w Szczecinie , lecz o wiadomą sytuację
|
Ważna też będzie koniunkcja gwiazd i czy Mars pokryje Wenus.
|
|
No cóż... Lechia też chce daleko zajść w pucharze, a już drugi raz w tak krótkim odstępie czasu nie będzie chciała popełnić takich samych błędów.
No i Sobiech poczuł krew. Nie spodziewam się naszego zwycięstwa. |
Powiem tak - czy odpadniemy w I rundzie z Lechią Gdańsk czy w 1/4 finału z Miedzią Legnica - niczego nie zyskamy na PP. Jak awansujemy to dobrze, jak odpadniemy nie ma co płakać (Lechia to jednak aktualnie wicelider tabeli) byleby chłopaki zagrali dobry mecz i pokazali chęć gry......
Wątpię by Stolarczyk cokolwiek odpuszczał, ale przegrana po dobrej grze będzie do przełknięcia - dla nas celem jest liga i spokojne się w niej utrzymanie i jak najwyższa pozycja w tabeli - tam są konkretne pieniądze.... Nie rozumiem, dlaczego rozstawiane są 4 a nie 8 drużyn - przecież my drugi rok z rzędu w I rundzie PP losujemy przeciwnika z ekstraklasy (Wisła Płock i Lechia Gdańsk) |
Czy Brożek jest w kadrze?
|
występ dość kompromitujący
|
Cytat:
Czy po prostu tak jebłeś posta, żeby dyskusję jakąś rozkręcić? |
Cytat:
Drużyna zagrała dobry mecz, który stał na bardzo wysokim poziomie jak na naszą ligę. Szkoda tych karnych ale mecz bardzo wyrównany. |
Cytat:
|
Dobry mecz, szkoda czerwonej kartki(według mnie kartka nie zasłużona) bo w drugiej połowie złapaliśmy wiatr w żagle. Zastanawia mnie też żółta dla Alomerovicia, czy tam nie powinna być czerwona za nadmierną agresje(wiem, ze przepisy teraz nie karze się dwa razy ale mimo wszytko), no i sedzie chyba w tym meczu do momentu czerwonej dla Ondraska zapomniał, że ma kartki przy sobie.
Sadlok, gość a coś go trapi(wypłaty, kilobe itp it) już kolejny mecz kiedy jest cieniem samego siebie, każdą akcje spowalnia, praktycznie każde podanie do przodu niecelne no i jeszcze ten karny zmarnowane do którego się sam zgłosił.... na plus gra Zorana, według mnie mimo że nie grał to jest w lepszej dyspozycji niż Sadlok i bardzo duże brawa dla Buchalika bo mecz mu wyszedł bardzo dobry, gdyby jeszcze tego karnego wyciągnął.... |
Wedlug mnie spotkanie było na mizernym poziomie i nie ze względu na małą liczbę bramek.
Jak polscy piłkarze nauczą się gry jak mężczyźni a nie jak cipy, że będą się przewracać i jęczeć z byle powodu to poziom będzie lepszy. Sędzia się do tego poziomu dostosował. Finalnie mam jednak jedną uwagę / pytanie. Dla jakiego powodu do 5-tki strzelających ładujemy obrońcę, który nie strzela kolejnego karnego? Nie lepiej było dać strzelać Boguskiemu, który był na boisku? |
fakt , kierowała mną frustracja, zbyt ciężkiego określenia użyłem
dużo zgrabniej napisał Don Donson -> występ mizerny no cóż szkoda |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl