Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Wyjazd do Wrocławia na mecz przyjaźni. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9041)

Wislak2221 06.05.2013 20:25

Wyjazd do Wrocławia na mecz przyjaźni.

Witam szukam transportu w jedna strone do Wrooclawia na mecz przyjazni 17 maj prosze o kontakt na priv

KOMINEK 08.05.2013 09:51

Jak zawsze a szczególnie po Poznaniu bardzo proszę o rozważne wyszukiwanie transportu przez internet bo zamiast we Wrocławiu możan znaleść się w szpitalu

R33 08.05.2013 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak2221 (Post 1311613)
Witam szukam transportu w jedna strone do Wrooclawia na mecz przyjazni 17 maj prosze o kontakt na priv

To w 1 stronę to weź jedź pociągiem lub PKS-em.

donecki 08.05.2013 17:12

Busy po 30zl są w jedną stronę.Jadą 3h.Poszukaj

Eternit 08.05.2013 20:36

Ze swojej strony mogę polecić tego przewoźnika:
http://www.link-bus.com/
Odjazd z RDA w Krakowie (górna płyta), przyjazd na Dworzec autobusowy we Wrocku.

domin_czyzyny 08.05.2013 22:49

a ja gorąco polecam Lajkonika - firmę, która prowadzi regularne ekspresowe kursy Kraków - Wrocław - Kraków (3 godziny i jesteście we Wrocławiu)

http://www.lajkonikbus.pl/

sam juz kilkanaście razy jechałem, jest naprawdę OK.

RYBA 09.05.2013 09:44

Witam ! Wybieram sie na mecz do Wrocławia samochodem ( we Wrocławiu będę ok godziny 16) i chciałem zapytać gdzie mogę zaparkować (najlepiej za darmo choć niekoniecznie) tak żeby było jak najbliżej stadionu. Oraz ewentualnie zapytać gdzie można kupić bilety ? ( na Oporowskiej czy już w kasach na nowym stadionie) i czy potrzeba wyrabiać karte kibica czy wystarczy dowód ? Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś taką wiedzę posiada :)

LuKaS TSW 09.05.2013 10:11

Nie potrzebujesz karty kibica,wystarczy jakiś dokument ze zdjeciem.Co do kas to tutaj masz spis:http://www.slaskwroclaw.pl/9668019.dhtml?sid=1 Niestety co do miejsc parkingowych Ci nie pomogę,bo nie parkowałem w okolicach stadionu.

RYBA 09.05.2013 20:32

dzięki choć za tyle, a i odrazu dopytam jeszcze o jakiś parking gdzies w okolicach starówki (chcący pozwiedzać coś przed meczem) ?

domin_czyzyny 09.05.2013 20:40

Jesli chodzi o Starowke to ja najczęściej parkuje w okolicach Panoramy Raclawickiej

RYBA 09.05.2013 21:22

a możesz podać dokładną nazwe ulicy na któej parkujesz ?:) czy parking płatny czy darmowy ?:)

domin_czyzyny 09.05.2013 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RYBA (Post 1311964)
a możesz podać dokładną nazwe ulicy na któej parkujesz ?:) czy parking płatny czy darmowy ?:)

Nie pamietam nazwy. Wpisz sobie w google Panorama Racławicka i wyjdzie Ci ulica. Pod sama Panorama jest parking płatny. Ale na uliczkach okolicznych jest strefa- tak jak w KRK płaci sie za postój. W centrach duzych miast wszedzie sie placi.

Elefant 10.05.2013 05:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RYBA (Post 1311883)
Witam ! Wybieram sie na mecz do Wrocławia samochodem ( we Wrocławiu będę ok godziny 16) i chciałem zapytać gdzie mogę zaparkować (najlepiej za darmo choć niekoniecznie) tak żeby było jak najbliżej stadionu. Oraz ewentualnie zapytać gdzie można kupić bilety ? ( na Oporowskiej czy już w kasach na nowym stadionie) i czy potrzeba wyrabiać karte kibica czy wystarczy dowód ? Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś taką wiedzę posiada :)

Pod stadionem jest parking, po zjeżdzie z obwodnicy trzeba objechać cały stadion dookoł do Pilczyckiej, przejechać dwa ronda i jest wjazd. Podobno płatny 20 zł.
Kasy są zaraz przy parkingu. Od obu stron (Pilczyckiej i Lotniczej) są tramwaje, którymi dojedziesz do centrum (15-20 min), nie ma sensu jechać samochodem. Jak masz bilet na mecz to na trzy godziny przed meczem tramwaje są za darmo.

WISŁAZWE 10.05.2013 08:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1311975)
Pod stadionem jest parking, po zjeżdzie z obwodnicy trzeba objechać cały stadion dookoł do Pilczyckiej, przejechać dwa ronda i jest wjazd. Podobno płatny 20 zł.
Kasy są zaraz przy parkingu. Od obu stron (Pilczyckiej i Lotniczej) są tramwaje, którymi dojedziesz do centrum (15-20 min), nie ma sensu jechać samochodem. Jak masz bilet na mecz to na trzy godziny przed meczem tramwaje są za darmo.

Potwierdzam parking jest płatny, 20 złotych nas skasowali za 90 minut.
Niby babka mówiła, że jest jakaś bezpłatna część parkingu przy stadionie ale nie powiem Ci dokładnie która.

Zaparkować można na pobliskim osiedlu domków jednorodzinnych.

heoij 10.05.2013 16:39

W piątek 17 maja czeka nas mecz przyjaźni we Wrocławiu.

Zgodowe spotkanie ze Śląskiem rozpocznie się o godz. 20.45.

Zapisy na wyjazd do Wrocławia odbywać się będą w restauracji "U Wiślaków" w najbliższy poniedziałek (godz. 17 -18.30) i wtorek (godz. 17 -18).

W pierwszy dzień zapisów na wyjazd zapisać się będą mogły tylko te osoby które były na wyjeździe w Poznaniu oraz członkowie SKWK.

Cena biletu : 15 zł.

SKWK nie organizuje transportu na ten wyjazd.

Zapraszamy na zapisy!

ArturBarlinek 10.05.2013 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 1311884)
Nie potrzebujesz karty kibica,wystarczy jakiś dokument ze zdjeciem.Co do kas to tutaj masz spis:http://www.slaskwroclaw.pl/9668019.dhtml?sid=1 Niestety co do miejsc parkingowych Ci nie pomogę,bo nie parkowałem w okolicach stadionu.

a niby jak kupi bilet bez kk ? ;)

WISŁAZWE 10.05.2013 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1312113)
a niby jak kupi bilet bez kk ? ;)

wis.la/qqd4f

Do tego:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WKS

- Przypominamy, że zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie imprez masowych każda osoba kupująca bilet musi okazać dowód tożsamości z numerem PESEL. Dotyczy to także dzieci (paszport, książeczka zdrowia lub legitymacja szkolna z numerem PESEL).

- Dopuszczalne jest także okazanie wyraźnej kserokopii dokumentu z widocznym numerem PESEL. Sugerujemy jednak zgłaszanie się z oryginalnym dowodem osobistym, gdyż w kasach zamontowane są specjalne czytniki do dowodów, znacznie przyspieszające proces identyfikacji kibiców i usprawniające sprzedaż biletów.

- Jedna osoba może kupić bilety w imieniu innych kibiców, pod warunkiem, że będzie miała ze sobą ich dokumenty tożsamości z numerem PESEL (bądź wyraźne kserokopie tych dokumentów).

- Do kupienia biletu w kasach nie jest potrzebna Karta Kibica, jednak jej posiadanie przyspiesza kupno biletów.

- Karta Kibica nie jest także potrzebna, by wejść na stadion. Każdy kibic wchodzący na stadion musi mieć jednak ze sobą, oprócz biletu, dokument tożsamości z numerem PESEL.

- Dzieci do lat sześciu mają wstęp wolny. Warunkiem skorzystania z tej zniżki jest wcześniejsze odebranie w kasach tzw. biletu zerowego.

RYBA 11.05.2013 06:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1311975)

dziekuje za info, tez znalazlem parking o ktorym mowisz, sa nawet dwa - lotnicza oraz stadion ale oba sa otwarte dopiero na 2 godziny przed meczem (a przynajmniej tak wyczytałem) , wiec odpada parkowanie okolo godz 15 takze tak czy siak bede musiał przejechac :)

RYBA 11.05.2013 06:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1311993)
Potwierdzam parking jest płatny, 20 złotych nas skasowali za 90 minut.
Niby babka mówiła, że jest jakaś bezpłatna część parkingu przy stadionie ale nie powiem Ci dokładnie która.

Zaparkować można na pobliskim osiedlu domków jednorodzinnych.

no wlasnie jak jest z tym parkingiem ? Bo pisze ze platny 20 zl a nie pisze za jaki okres czasu. Ty mowisz ze skasowali 20 zl za 90 minut. A jesli chcesz wjechac tak jak jest otwarty na 2 godz przed meczem ?

piter116 11.05.2013 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RYBA (Post 1312167)
no wlasnie jak jest z tym parkingiem ? Bo pisze ze platny 20 zl a nie pisze za jaki okres czasu. Ty mowisz ze skasowali 20 zl za 90 minut. A jesli chcesz wjechac tak jak jest otwarty na 2 godz przed meczem ?

Z tego co pamiętam to płacisz 20 zł niezależnie od czasu. Tak przynajmniej było 1,5 roku temu.

jawORWKS 11.05.2013 16:09

Stary miejsca jest duzo ! koło stadionu pojezdzisz po osiedlach koło stadionu chłopaki Cie pokieruja ! szkoda pieniedzy !

Marcin_fan 11.05.2013 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jawORWKS (Post 1312225)
Stary miejsca jest duzo ! koło stadionu pojezdzisz po osiedlach koło stadionu chłopaki Cie pokieruja ! szkoda pieniedzy !

Dobrze by było jechać samochodem/busem z Cb radiem. Na pewno sie przyda

RYBA 11.05.2013 20:15

mam cb, nawigacje i napewno będe miał plan także zabezpieczony będe ;) a jeszcze zapytam o sklep z pamiątkami Śląska, taki typu Nasz Wiślacki Świat, Fanatyk lub Strefa Kiboli. Pomoże ktoś ?:)

gienek_majonez 11.05.2013 20:59

Koledzy,
Co właściwie daje zapisanie się na wyjazd przez SKWK?
Bilet będzie od razu czy w kolejnym terminie do odbioru, albo gdzieś we Wrocławiu już?

R33 11.05.2013 21:24

Bilet pewnie od razu, ale na 100% pewien nie jestem (zarówno na PP jak i w tamtym sezonie na wyjazd były bilety od razu). Daje to też to, że nie musisz chociażby kk we Wrocku wyrabiać. Płacisz 15 zł. tutaj za bilet i wchodzisz.

WISŁAZWE 11.05.2013 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1312289)
Bilet pewnie od razu, ale na 100% pewien nie jestem (zarówno na PP jak i w tamtym sezonie na wyjazd były bilety od razu). Daje to też to, że nie musisz chociażby kk we Wrocku wyrabiać. Płacisz 15 zł. tutaj za bilet i wchodzisz.

I tak nie musi wyrabiać KK Śląska Wrocław - przy zakupie biletu wystarczy okazać tylko dokument tożsamości.

EDIT:

Ale nawet jak się nie zapisze z SKWK to kupując bilet na miejscu tez nie musi wyrabiać karty

R33 11.05.2013 21:31

No właśnie o to mi chodziło. Że nie musi tego robić w ogóle.

jawORWKS 11.05.2013 21:57

NAJLEPSZY SKLEP NIE KOMERCYJNY TYLKO KIBICOWSKI ! ZARAZ KOŁO RYNKU I DWORCA PKP I PKS -
Sklep "Kibol"
Wrocław, ul. Tadeusza Kościuszki 32 - TU MASZ LINK NA ALLEGRO DO NICH http://allegro.pl/sklep/26010637_kibol

RYBA 13.05.2013 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1312289)

a powiedzcie jeszcze czy jedna osoba może zapisać dwie dodatkowe ? które nie będą mogły same stawić sie żeby się zapisać ?

WISŁAZWE 13.05.2013 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RYBA (Post 1312460)
a powiedzcie jeszcze czy jedna osoba może zapisać dwie dodatkowe ? które nie będą mogły same stawić sie żeby się zapisać ?

Jeżeli na stronie SKWK nie napisano nic o limicie osób które można zapisać ani nie napisano że trzeba wstawić się osobiście możesz kupić dowolną liczbę biletów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl