Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Puchar Polski 2012/2013 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8811)

Kocur 08.08.2012 10:53

Puchar Polski 2012/2013

Temat o ekstraklasie jest - niech będzie o Pucharze też

Za nami rundy przedwstępne, za kilka dni 1/16

Cytat:

1/16 finału

Piast Gliwice - Widzew Łódź
Termalica Bruk-Bet Nieciecza - GKS Bełchatów
Luboński KS - Wisła Kraków
Sokół Ostróda - Jagiellonia Białystok
Pelikan Łowicz - Ruch Chorzów
Okocimski KS Brzesko - Legia Warszawa
Miedź Legnica - Polonia Warszawa
Wisła Płock - Zagłębie Lubin
Warta Poznań - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Flota Świnoujście - Górnik Zabrze
Górnik Wałbrzych - Łódzki KS
Zawisza Bydgoszcz - Cracovia
KS Polkowice - Śląsk Wrocław
Bogdanka Łęczna - Lechia Gdańsk
Olimpia Grudziądz - Lech Poznań
Olimpia Elbląg - Korona Kielce

Coś tam prezes Zawiszy motał ostatnio ale jednak z tego co wiem przystąpią do rozgrywek i mam nadzieję że powtórzą wynik z ostatniej kolejki ligowej ;)

Zachęcam do komentowania rozgrywek

Gwiaździsty 08.08.2012 12:11

Ja też jestem za tym aby Zawisza jednak przystąpił do tego meczu i rozgonił nadzieje związane z powrotem wuefisty vel. Jagiełły. Stawowy bez nowej walizki nie jest w stanie powtórzyć roku 2004 . Jak narazie to oddala się możliwość pośmiania z tego kabaretu bo 2 mecze ligowe maja już przełożone i teraz nie wiadomo co z PP.

Kociewiak 08.08.2012 12:14

Liczę, że Miedź wyeliminuje cyrk Króla

Kocur 08.08.2012 12:39

Tak tylko w ramach uzupełnienia, dwa mecze rozegrane awansem:

Polkowice - Śląsk Wrocław 0:1

Okocimski KS Brzesko - Legia Warszawa 0:4

Blaszczu16 08.08.2012 12:52

Nasz mecz będzie transmitowany na OS, tak mi się obiło o uszy.

mitmichael 08.08.2012 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1267380)
Nasz mecz będzie transmitowany na OS, tak mi się obiło o uszy.

Dobrze Ci sie obiło - na stronie orange.pl jest juz w programie. Jakby kogos interesowało to w TV beda jeszcze takie spotkania:

W sobotę (11 sierpnia) zagrają Piast Gliwice i Widzew Łódź. Mecz rozpocznie się o godzinie 18.30.
W niedzielę (12 sierpnia) o 14:30 stacja TVN Turbo pokaże zaś starcie Miedzi Legnica i Polonii Warszawa.

Kocur 11.08.2012 18:47

Puchar się rozkręca:

Dzisiejsze wyniki już zakończonych spotkań:

Luboński FC Wisła Kraków 0-5

Wisła Płock Zagłębie Lubin 2-4

Bogdanka Łęczna Lechia Gdańsk 1-2 (po dogrywce)

Olimpia Elbląg Korona Kielce 1-2 (po dogrywce)

Termalica Bruk-Bet GKS Bełchatów 0-2

Górnik Wałbrzych ŁKS 2-1

Flota Świnoujście Górnik Zabrze 2-1

Warta Poznań Podbeskidzie B.-B. 1-0

WISŁAZWE 11.08.2012 18:51

Wałbrzych, Flota, Warta mam nadzieję, że także Zawisza i ciekawie będzie w 1/8 finału PP. Dobrze, że są takie niespodzianki, Puchar będzie ciekawszy jak to mówią, zawsze to jakaś nowość.

A i mam nadzieję, że jutro też będzie jakaś niespodzianka, może pożegnamy Ruch :)

Kocur 11.08.2012 20:48

Zawisza daje dupy po całości, nie wiem czy to Sandecja taka słaba była czy to parchy takie silne się zrobiły ...

Za to Jaga zbliża się do dwu-cyfrówki ;)

arrosmay 11.08.2012 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1268223)
Zawisza daje dupy po całości, nie wiem czy to Sandecja taka słaba była czy to parchy takie silne się zrobiły ...

Jak sie ma Kowalskiego na obronie i Cabaja w bramcę, to każda ofesywa jest postrachem :D
Cytat:

Za to Jaga zbliża się do dwu-cyfrówki ;)
skończyło się tylko na 8:-/

Kocur 11.08.2012 21:45

To Cabaj tam broni ??

Oj, to takie 2:0 bardziej śmierdzi niż maca w tydzień po szabasie. Chociaż z niego jest taka pała że pewnie nie odróżnienia jest czy faktycznie chciał to obronić ...

Elendil 11.08.2012 21:51

Cabaj broni w Sandecji ;)

No to pejsy podniecają się pewnie, a potem przyjdzie liga i zwykła kopanina powróci. No ale PP wygrają, awansują do Europejskich Pucharów, zacznie się dla nich nowa era :D

muerte 11.08.2012 23:49

Może będą jednak Derby. ;)

Gwiaździsty 12.08.2012 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1268259)
Może będą jednak Derby. ;)

derby małopolski z Kolejarzem Stróże i Termaliką Bruk Bet Nieciecza. Trzech godnych siebie przeciwników.

gypsy 12.08.2012 15:18

A tymczasem kończy się mecz Miedzi Legnica z Polonią Warszawa. Diskopolo wygrywa 3:1. Liczyłam na kolejną "sensację", tym bardziej, że po ostatnich zawirowaniach KSP wcale nie był murowanym faworytem.

jaro1985r 12.08.2012 15:46

Tak na marginesie brawa dla kibiców Legii za po.......enie zjebosuperpucharu!

kreseq 12.08.2012 16:20

Ogladamy ten mecz jednym okiem zajmujac sie ciekawszymi sprawami :)
Mecz mial byc na terenie neutralnym wiec mamy go serdecznie w dupsku.
Cos sie gwiazdeczki pogubily i nie daja rady heh, Janek Urban w szczytowej formie.
Ide dalej grillowac i pic piwko bo to ciekawsze od tego ch... meczu o gowno :)

Kocur 12.08.2012 17:06

Trwa druga połowa i Amica przegrywa 0:1 ... może w końcu jakaś niespodzianka będzie.

kreseq 12.08.2012 17:36

Gratulacje dla WKS za puchar :) Od kiedy wiedzialem ze gramy u Nas mialem na to wyjebane...brawo :)

mitmichael 12.08.2012 17:39

Przynajmniej teraz Radovic troche spokornieje i nie bedzie cwaniakował. Chcial aby Slask udowodnił swoja klase? Slask to zrobił i pokazał, ze europejskie puchary to zaden wyznacznik.

brylant17 12.08.2012 17:41

Piękny weekend :) Wygrana Wisełki, wygrana WKS. Coś stadion Legiunii nie pomógł :P ani PZPN, jeszcze AmikaSmart w pupę i git :D Gdzie twoje berło....

jacekbum 12.08.2012 18:02

Zawodnicy Śląska udowodnili tym zwycięstwem,że nie są pipami i grać w piłke potrafią.Oby to był przełom dla nich bo jeszcze są europejskie puchary.

felipe 12.08.2012 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1268439)
Zawodnicy Śląska udowodnili tym zwycięstwem,że nie są pipami i grać w piłke potrafią.Oby to był przełom dla nich bo jeszcze są europejskie puchary.

Mam dziwne przeświadczenie (graniczące z pewnością), że Hannover zweryfikuje Twój pogląd...
Nie można przestać być pipą w cztery dni.
A wygrana z Legią Urbana juz tym bardziej o niczym nie świadczy :) Z kimkolwiek z naszej ligi.

PS - choć cały czas żyję nadzieją, że ironizowałeś.

silver03 12.08.2012 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1268441)
Mam dziwne przeświadczenie (graniczące z pewnością), że Hannover zweryfikuje Twój pogląd...

Lenczyk twierdzi, ze grają z Hamburgerem SV :D

shaggy 12.08.2012 18:33

Kuchenkorz jak juz się żegna z pucharami to sie nie rozdrabnia tylko od razu ze wszystkimi:)

mitmichael 12.08.2012 18:33

hahaha niezłe jaja, Lech za burtą - najwieksza niespodzianka tej rundy i to zdecydowanie. Ciekawe kiedy Rumak wyjedzie na swoim Rumaku z Poznania :D

pikey 12.08.2012 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1268444)
Lenczyk twierdzi, ze grają z Hamburgerem SV :D

Skoro Lenczyk tak twierdzi, to tak też być musi, a my wszyscy jesteśmy w błędzie;)

Gratulacje dla Śląska, utarł Legii nosa po raz kolejny na jej stadionie. A swoją drogą zastanawiająca jest ta niechęć Legii do zdobywania jakichkolwiek trofeów.

Bobek90 12.08.2012 18:41

mitmichael
Cytat:

Slask ... pokazał, ze europejskie puchary to zaden wyznacznik.
Smieszny typek z Ciebie. To co jest w takim razie wyznacznikiem? Boje z Podbeskidziem czy z "profesjonalistami" z Legii i Wisly?

Alez oczywiscie ze wyznacznikiem sa puchary. Tam takie druzynki jak Ruch od byle sredniaka dostaja oklep, i pa pa do domu. U na za to Ci goscie moga udawac prawdziwych pilkarzy...

Puchary europejskie to prawdziwy wyznacznik umiejetnosci. Liga to, w przypadku czolowej trojki, tylko wyznacznik profesjonalizmu pilkarzy. Beda sie starali tak jak w pucharach, czy tez beda grali na mniejszym zaangazowaniu?

Niech przykladem na to bedzie... Lech z 2008/2009. Chyba mi nie powiesz ze zespol ktory jest w stanie prowadzic boje jak rowny z rownym z zespolami z dobrych lig europejskich (Deportivo z Hiszpani, Nancy z Francji, Udinese z Wloch, Feyenord z Holandii, CSKA Moskwa z Rosji) nie jest zdecydowanie najlepszy w polskiej lidze?
Jasne ze jest. No tak, tylko ze w lidze panom pilkarzom juz sie az tak nie chce wysilac.

Dokladnie to samo maja w Legii, i dokladnie to samo my przerabialismy sezon temu.

lorddavy 12.08.2012 18:42

Ale jaja, Amica odpadła a Ruch tylko dzięki obronie 2 karnych przez bramkarza przeszedł. To pokazuje jakie miernoty grały w LE. To co tu się dziwić, że Pilzno czy AIK ich tak zeszmaciły. Drużyny pokroju Olimpii czy Pelikana zweryfikowały ich prawdziwy potencjał ...

Mario Nh 12.08.2012 18:45

Oglądałem ostatnie 30 minut i trzeba przyznać że mogło sie podobać tempo tego spotkania.
To odnośnie Superpucharu.
Amica? Hahahha.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl