![]() |
Alkohol po antybiotykach
Niefartownie przytrafiło mi się branie antybiotyków (Dalacin C) w czasie Euro, co wiąże się z całkowitą abstynencją. Ostatnią tabletkę biorę w poniedziałek o 17 (działa 8h), więc:
-ile na meczu z Ruskimi będę mógł bezpiecznie wypić (browary)? -jeśli we wtorek jeszcze będzie za wcześnie, to kiedy mogę sobie coś wypić? -czy na meczu z Czechami mogę się mocno nawalić? Po szukaniu odpowiedzi w googlach trafiam na fora, w których ludzie się pytają kiedy mogą wypić po antybiotyku a dostają odopwiedzi typu "nie radzę pić", "nie pij", "nie wolno mieszać alkoholu z antybiotykiem gdyż osłabia to działanie leku i prowadzi nawet do śmierci", blablabla. Nic konkretnego. Tak więc proszę odpowiedzcie na te pytania jeśli możecie. Z góry dziękuję. i moje "parametry: wzrost ~185cm waga ~88kg |
Dzięki za poprawę humoru Pozdro:D
|
Po prostu nie pij. Nie wiem ile trzeba "odczekać" ale jak na meczu z ruskimi nie bedizesz pić niec Ci sie nie stanie.
Jakbyś pił to po prostu mógł już nigdy nie obejrzeć meczu... |
Z drugiej strony medalu - nie wiem jak z tym antybiotykiem, ale już kilka innych się sprawdziło w podobnej scenerii i jeszcze nie zdarzyła się "zapaść", którą straszono za małolata, ale wiadomo człowiek młody to i głupi :D
|
Czekam na odpowiedź Giganta :D
|
Na....... się co ci zależy Euro Polsce jest raz w życiu!! a żyje sie raz !
|
Przecież antybiotyk bierzesz w poniedziałek a mecz pzpn-u jest we wtorek to myślę, że nie ma większych przeciwwskazań, co innego jakbyś pił w ten sam dzień. Tym bardziej, że planujesz browary pić także moim zdaniem nie powinno być żadnych powikłań.
|
Zohan zamiast alko polecam gazowaną bubble :D
|
Nagroda Darwina czeka ...
|
jeden znajomy lekarz powiedział mi,że jedyny problem przy antybiotykach jest taki,ze jak za dużo wypijesz to możesz zapomniec je wziąć
|
pilem po dalcinie, na zeby bralem, zyje
|
Jak ja wpierdalałem jakieś 4 różne lekarstwa na kręgosłup i ze 2 h po tym piłem wódę jak świnia, to jedyny skutek uboczny to urwany film i kac na drugi dzień.
|
Cytat:
|
czy na ulotce jest cos napisane w przeciwskazaniach, ze nie mozna pic alkoholu? Zapasci po antybiotykach+alkohol to mit!!!
|
Jedni wódkę mieszają z Red Bullem a inni z antybiotykami :lol:
|
kolejny strach na wróble puszczony w spoleczenstwo żeby nie piło regularnie :)
|
Dzięki za normalne odpowiedzi i zaprezentowanie doświadczeń :)
|
W najlepszym przypadku będzie jednego idiotę mniej.:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl