![]() |
"Spalony" Andrzeja Iwana - czytaliście już?
Mnóstwo informacji na temat Wisły Kraków, wiele z nich szokujących. Czytaliście już?
|
Ja nie, ale napewno ją kupie.
|
Ja też mam ochotę ją kupić. Rzadko kiedy czytam biografie, ale ta podobno jest bardzo dobra (no i związana z Wisłą)
|
Myślę, że powinniście przenieść temat do Hyde Park'u...
|
Ja czytam i czyta sie zajebiscie. Znalazlem nawet zdjecie taty kiedy gral w Wandzie.
|
Sprzedają już gdzieś w Krakowie? Jak tak to proszę o info na prive.
|
bodajże 24 premiera ale jak się kupi przez Weszło to już się ma w domu :)
|
Ja na razie czytałam tylko te fragmenty udostępniane przez weszło (czyli de facto to, co opublikowali w fakcie). Ksiażka zapowiada się bardzo ciekawie.
|
http://www.weszlo.com/news/10220-Fra..._byl_jak_Smuda
Po tym co przeczytałem w tym fragmencie może być bardzo ciekawie, tyle, że nie wiem czy wynoszenie takich rzeczy z szatni powinno mieć miejsce choć dla nas to oczywiście zajebis ta sprawa;). Stanowski mówił, że może to być trudna książka dla kibiców Wisły więc liczę na dużo informacji zza kulisów drużyny Wisły z przełomu lat 70 i 80 bo pakę wtedy mieliśmy nieziemską a tytuł zdobyliśmy tylko jeden. Kupię na pewno. igortsw- http://www.empik.com/spalony-iwan-an...3428,ksiazka-p weszło też po tyle sprzedaje. |
Książka ma premierę bodaj 25 kwietnia, Iwan ma podpisywać książki w Empiku na rynku. Na razie jak się zamówiło na weszło.com to wysyłali w czwartek tak że książka dotarła do mnie wczoraj kurierem. 100 stron przeczytałem i jest naprawdę dobra. Jeżeli to wszystko prawda co Iwan w niej opowiada to ciekawie się piłkarze bawili w jego czasach. Na pewno polecam przeczytać.
|
Nie nabijajcie kasy lamusa z weszlo.
|
SV_: błąd. Gdzieś było napisane, że cała kasa z książki idzie dla Ajwena...
|
Nie, było napisane ze Stanowski nie bierze, ale kasa dla weszło idzie z zakupu u nich.
|
A to prawda. Ale jak zakupisz np w czwartek w empiku z autografami Ajwena i Stanowskiego to nie wspomozesz weszło, a Andrzeja Iwana :D
|
I tak wiekszosc to przebarwione. Gowno nie autobiografia, Stanowski pewnie większość dodal po swojemu zeby bylo bardziej w stylu "weszlo" i faktu.
|
Cytat:
Daj na luz. |
Cytat:
Taki sam shit jak fakt i SE. Wszystko to działa na tej samej zasadzie ale dodatkowo weszlo kompromituje sie bardzo czesto subiektywizmem |
Ktoś orientuje się jaka może być cena tej książki ?
|
Na allegro od 31zł z groszami z Krakowa. W empiku 35.99 i w czwartek mozliwosc zdobycia autografów.
|
ja jestem na 150 stronie tej książki. Zamawiałem przez weszło i dostałem ją wczoraj. Mnie się na razie książka podoba widać że Iwan nie słodzi tylko piszę jak było naprawdę. Takie przynajmniej odnoszę wrażenie.
|
Cytat:
|
Mnie do zakupu zniechęcił ten fragment o Lenczyku i aborcji - nie wiem czy to było takie ważne, nie wiem po co takie rzeczy wywlekać. Zresztą biografia Kowalczyk dotyczyła czasów, które pamiętam i to było fajne, a czasów Iwana nie pamiętam.
|
Zamówiłem ją przez weszło i pytanie do osób, które zrobiły tak samo:
Dzwonił do was kurier, żeby umówić godzinę odbioru, jak to jest w zwyczaju ? Bo nie ma mnie, ani raczej nikogo w domu 8-18, a książka miała dojść w piątek, nie doszła. Macie podobną sytuację ? |
do mnie kurier zadzwonił normalnie, książka przyszła wczoraj koło południa ;)
|
Cytat:
Co do książki, przeczytałem na razie 100 stron i czyta się ją świetnie ;) |
Całe przeczytane wczoraj, bo poszła na raz.
Czyta się wyśmienicie, choć nie jest to lekka lektura. |
Cała kasa idzie dla Iwana. Stanowski zrezygnował na jego rzecz z swojej części.
|
Wczoraj skończyłem książkę. Spodziewałem się czegoś podobnego do książki o Kowalu (lekka, łatwa, przyjemna) tymczasem ta książka to dramat w czystej postaci, zwłaszcza ostatniej jej rozdziały. Nie zmienia to oczywiście faktu, że jest to bardzo dobra książka.
|
Potwierdzam słowa laurence, końcówka rzeczywiście ciężka - ot w końcu Iwan ponoć otwarł się w całości i wszystkie wątki w książce musiał poruszyć, a koniec najlepiej pasował na najtrudniejszą część jego opowieści. Te wywiady na końcu trochę przegadane (zwłaszcza Fedorowicza), jedynie z młodym Iwanem, który co nie wiedziałem, też wpadł w hazard.
Książkę polecam, bardzo dużo o Wiśle, parę wątków nie było mi znanych. |
Ja kupiłem wczoraj za 22zł ale wersję na czytnik. Czyta się dobrze ale niektóre zdarzenia mocno pod publikę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl