![]() |
Terminarz Ekstraklasy 2011/2012
Zaczynamy w Lodzi (Widzew).
w 6 kolejce: Lech (wyjazd) w 9 kolejce: Legia (wyjazd) w 13 kolejce: derby (wyjazd) Druga kolejka tez na wyjezdzie !! co to w ogole ma byc ? czy mistrz Polski nie powinien zaczynac u siebie ? Do tego wszystkie hitowe mecze na jesieni na wyjezdzie. Nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek byl tak niezadowolony z terminarza. calosc -> http://www.90minut.pl/news/160/news1...2011-2012.html |
Za to na drugą część sezonu gramy u siebie. ;)
|
Puchary i ciężkie wyjazdy skumulowane w jednym czasie- może tak "życzliwi" kombinują
|
Cytat:
Jestesmy jedyna druzyna, ktora gra 2 mecze na wyjezdzie w pierwszych 2 kolejkach - na drugim biegunie Craxa, ktora gra 2 razy u siebie. Bez jaj, ze nie dalo sie tego ulozyc normalnie i sprawiedliwie - wiadomo, ze kazdy czeka na pierwszy mecz u siebie. |
Czyli pierwszy ligowy mecz Wisły na R22 w połowie sierpnia. Kogoś faktycznie Bóg opuścił. Znając życie nadal będzie zakaz wyjazdowy więc nici z wycieczek do Łodzi i Warszawy.
|
Cytat:
|
Pamiętaj, runda rewanżowa zawsze jest ważniejsza, bo:
1. Każdy stara się zebrać jak największą liczbę punktów; 2. Liga ma się ku końcowi, jest większa rywalizacja między klubami; Zazwyczaj pierwsze kolejki sezonu jest to badanie, kluby grające w Europie zazwyczaj grają na pół gwizdka, dlatego też większym dramatem by było, jakbyśmy po meczu w europejskich pucharach mieli grać mecz z LEchem u siebie i dostać w kość. A tak porażka jest wkalkulowana, rewanżyk będzie u nas, będziemy mogli się dobrze przygotować. |
No i dobrze, na wiosnę może stadion będzie w lepszym stanie i będziemy grali przy 4 trybunach.
|
A ja się cieszę z tego terminarza,bo wszystkie trudne wyjazdy (Polonia,Korona,Lech,Legia) obskoczymy w rundzie jesiennej i na wiosnę,kiedy będzie się toczyć walka o mistrza wszystkie trudne mecze mamy u siebie przy ponad (mam nadzieję) 30 tysiącach ludzi.
PS. Zauważyliście,że Lech w pierwszych 5 kolejkach ma 4 wyjazdy?Czy to aby nie podejrzane? Mam pytanie,czy w 6 kolejce z Lechem zagramy we Wronkach czy już w Poznaniu? |
No i ostatni mecz jest ze Śląskiem u nas, więc miejmy nadzieję, że będzie dobra zabawa wtedy ;)
|
Terminarz z jednej strony faktycznie taki sobie i też się w pierwszym momencie wkurzyłem. Ale potem doszedłem do wniosku, podobnie jak Vuko i Ravers, że to nawet dobrze, bo może (Daj Boże...) ten stadion zdążą ogarnąć do końca.
|
Cytat:
|
Chyba się przejdę do buka postawić, że Zagłębie będzie ostatnie po 3 kolejkach :D
Cytat:
|
Cytat:
Stadion Lecha będzie zamknięty na początku sezonu przez organizację Red Bull X-Figter |
wow byłem pewny ze 1 mecz mistrz zawsze gra z beniaminkiem :)
|
Cytat:
|
Zanosi sie na to,że jesienią przy takim terminarzu możemy potracić dużo punktów..:-/
|
Nie psioczcie tak na terminarz. Ja w nim widze wiecej plusow.
1. W rundzie rewanzowej najgrozniejszych rywali mamy u siebie 2. Spojrzcie na koncowke sezonu: 24. Legia (d) 25. Jaga (w) 26. ŁKS (d) 27. Podbeskidzie (w) 28. Cracovia (d) 29. Gornik (w) 30. Slask (d) Od meczu z Jaga ostatnie 5 spotkan sezonu (a wiec te kluczowe) mamy teoretycznie bardzo latwe.Bedzie wiec szansa na utrzymanie przewagi lub jej zniwelowanie. 3. Runde jesienna bedziemy konczyc dwoma meczami u siebie a wiec bedzie okazja na udane zakonczenie rundy. 4. Sierpien mamy nie najgorszy. Widzew (w), Polonia (w), Zaglebie (d), Korona (w), Lechia (d). Poza meczem z Polonia nie ma jakis strasznie ciezkich a w sierpniu przeciez nowi zawodnicy beda zgrywac sie z druzyna wiec lepiej zeby to robili w meczach z takimi rywalami a nie w derbach czy Lechem i Legia. Najtrudniejszy bedzie wrzesien (wyjazdy Lech i Legia) Minusy. 1. Z 4 pierwszych kolejek 3 wyjazdy. 2. Jesli awansujemy do fazy grupowej LM czy LE to mecze z Lechem i Legia beda graniczyc z meczami w pucharach. Dla mnie ten tyerminarz jest dobry. Latwa koncowka sezonu i w rundzie rewanzowej najtrudniejszych rywali mamy u siebie a to najwazniejsze. |
Cytat:
Może zdarzymy ze stadionem na 3 kolejkę... |
Cytat:
Tak więc czy ta końcówka będzie łatwa czy nie okaże się dopiero bezpośrednio przed tymi meczami. |
Nie wpadliscie na to iz moze to klub wystapil z wnioskiem zeby zaczac na wyjezdzie badz zeby mecze hitowe rozegrać u siebie w rundzie wiosennej
w z wiazku z niepewna sytuacja stadionu?? |
chyba nikt nie zobaczyl jeszcze ze swiete krowy wylobbowaly 3 mecze na wyjezdzie - dobrze ze Ruch sie nie zgodzil...(
|
Tutaj link do całego terminarza.
http://www.90minut.pl/news/160/news1...2011-2012.html Według mnie nie jest taki zły. Wszak największych rywali mamy wszystkich u siebie na wiosnę (może to być decydujący czynnik w walce o MP), a dodatkowo liczę, że na wiosnę będziemy mieć już cały stadion czynny i wtedy przy pełnych trybunach będzie się świetnie mecz oglądało a Naszym grało.:-D |
No to zanim rozegramy pierwszy ligowy mecz na Reymonta czekają nas ,miejmy nadzieje 2 mecze w el LM II z Skonto Ryga i w III rundzie (mecze 26-27 -2-3.o8) spokojnie emocji nam nie braknie :)
|
Ciężka jesień panowie, oj ciężka.
|
Dla mnie najważniejsze, że ostatni mecz jest u siebie i w dodatku ze Śląskiem. Potem na rynek świętować kolejne mistrzostwo :))
|
Spokojnie, PZPN chyba poszedł po rozum do głowy i ustawił derby na 3 od końca kolejkę na R22. Trzeba będzie wygrać, zdobyć w tym meczu Mistrzostwo i sprawić by Cracovia straciła w końcu już na 100 % matematyczne szanse na utrzymanie ;). Tak też za pewne będzie.
Jeden plus to mecz z Polonią na wyjeździe już na początku rozgrywek. Po ostatnich słowach JW jakoś z chęcią chciałbym zobaczyć jak im smutno po 0-2 dla nas ;) Terminarz jest jaki jest. Każdy z klubów ma tak naprawdę prawo narzekać. Lech bo nie ma gdzie grać. Cracovia bo wszyscy tacy silni, Legia bo czemu muszą grać a nie można wpisać wszędzie 1:0 i dać MP do Warszawy, my znów że wszystko przeciwko nam. Grać trzeba i już. No i wygrywać! |
Niesamowitym s....ysynstwem jest dla mnie to, że Amika tak poprostu na 5 pierwszych spotkan 4 gra na wyjezdzie bo maja problem ze stadionem :/
|
Dobry terminarz na wiosnę.
|
Są równi i równiejsi
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl