![]() |
Potrzebna pomoc KREW
Witam
Mógłbym pisać tu ckliwe teksty sprawa jest krótka i nieprzyjemna. Córka mojej znajomej leży na oddziale Intensywnej Terapii, Pani już została mocno doświadczona przez życie ostatnio. Grupa Krwi "0" RH -, ale można oddać dowolną grupę. Kto może proszę oddać krew z adnotacją dla Katarzyny Dekiert, szpital Raszei w Poznaniu Oddział Intensywnej terapii. Życie jest ******* krótkie trzeba sobie pomagać z góry dziękuje. |
Cześć
Może głupie pytanie ale jak to jest? gdy mam np. AB to się chyba nie nadaje czy oni ją jakoś zamieniają? I kiedy ewentualnie mam podać dla kogo ona jest? dostaję jakąś kartkę do uzupełnienia? |
To działa tak że jak oddasz pół litra i podasz dla kogo to wystarczy. Oni wezmą odpowiednią grupę dla tej osoby i ilość krwi będzie się zgadzać.
|
Dokładnie oddajesz dowolną grupę krwi w dowolnym miejscu a oni z banku centralnego pobierają, jeśli ktoś oddał proszę o skan/zdjęcie potwierdzenia oddania (przyspieszy to przekazanie krwi z innego miasta)
Dziś był kolejny krwotok wewnętrzny więc liczy się czas!!! |
Ja będę mógł oddać krew dopiero za miesiąc, ale temat podbijam do góry, bo sprawa ważna. Kto może niech pomaga!
|
A takie pytanko z mojej strony. Jeśli jestem honorowym krwiodawcą i oddawałam krew jakiś czas temu, tak po prostu i mam to wpisane w książeczce, to są jakieś szanse, że teraz sie to przyda, czy trzeba mieć to na "świeżo".
Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi :) |
Jeśli chcesz oddać krew na konkretną osobę, to musisz wziąć potwierdzenie tego samego dnia co oddawałaś krew, a dokładnie zaraz po, udać się do rejestracji dawców i zgłosić, że krew miała iść na konkretną osobę i podać jej dane i nazwę szpitala. Nie ma możliwości odkładania na później.
PS: każdy kto choć raz oddał krew jest honorowym dawcą ;) |
Biurokracja niestety jest i liczy się tylko deklaracja w dzień oddawania:/
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl