![]() |
Adam Małysz zakończył karierę!
Dzięki za wszystko i powodzenia!
|
w gwoli ścisłości to zakończy po zakończniu sezonu....
ale i tak ciężko mi to przyjąć, jak to skoki bed Adama? dziękuje za wszystko i mam nadzieję że dalej będzie odgrywał ważną rolę w polskich skokach jako trener, czy ktokolwiek inny. Adam to przykład niezwykego sportowca 11 lat na absolutnym topie i zawsze skrommy, nigdy nie dał odczuć że jest gwiazdą |
Jest co prawda temat o skokach, ale ... no właśnie. Smutna chwila. Jakoś tak dziwnie się czuję. Wielkie dzięki za tą wspaniałą dekadę! Trzeba wierzyć, że Kamil Stoch 'pociągnie' nasze skoki...
|
Najwybitniejszy sportowiec ostatniego dziesięciolecia bez 2 słów..;)
http://www.youtube.com/watch?v=x7T4Y1fQGS8 tak na miłe wspomnienia ;) |
Po pytaniu Bartka Hallera przez kilka minut nie byłem w stanie powiedzieć ani słowa.. Oj długo trzeba się będzie przyzwyczajać na konkurs bez Małysza, myślę, że nie tylko ja sądzę, że Kamil go nie zastąpi chociaż owszem jest dobrym, a nawet bardzo dobrym skoczkiem... Ale czy będzie w stanie wygrywać na najważniejszych imprezach, ba czy będzie w stanie jeszcze wygrywać konkursy pucharów Świata, a przez cały sezon być w pierwszej dziesiątce, a nawet piątce ? Cóż, jeśli będzie mocny psychicznie jest w stanie nam w jakimś stopniu zrekompensować odejście tego który niewątpliwie zasłużył sobie na wielki szacuneczek jak by to powiedział Mirek Szymkowiak.
Adam - Dziękujemy ! |
Szkoda ale "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym" i Adam to wie - odchodzi w chwili kiedy ciągle jest w czołówce skoków. Do tego trzeba mieć wielką klasę. Wielki sportowiec, wielki człowiek. Nie odbiła mu palma mimo ze cały naród go kochał. Gdyby nie on to pewnie prawie nikt by się skokami w tym kraju nie interesował. Nie sądzę żebyśmy prędko mieli sportowca tej klasy i dodatkowo z taką osobowością. Szkoda ale czas płynie...
PS> Co zrobią pasożyty z PZN jak nie będzie dojnej krowy? |
Łezka się w oku kręcie ;/
Adaś dziękuję ! |
Tak na prawdę spodziewaliśmy się tego a jednak nie chciało się dopuszczać tej myśli do siebie. Gdy Heller zaczął z nim rozmawiać w głowie kłębiła się myśl chłopie nie pytaj go o to, to jeszcze nie skończy :). Najwspanialszy polski sportowiec i niesamowity człowiek!
|
Brawo Adam, trzeba wiedzieć kiedy się wycofać. Zawsze najbardziej ceniłem sportowców, którzy wiedzieli kiedy przestać a nie rozmieniali się na drobne.
Dzięki za wszystko! http://www.youtube.com/watch?v=1pXPGh6CeZI :D |
ADAŚ - dziękujemy!! Wszyscy zapamiętają Go jako Wielkiego sportowca i człowieka - odszedł w glorii i chwale tak jak sobie zamarzył.Dla porównania Ahonen , Schmitt - wielcy skoczkowie ale rozmieniają się na drobne a Adaś 10 lat na absolutnym topie , Mistrz nad mistrze - drugiego takiego nie będzie..
|
Adam dzięki wielkie za wszystko. Całe moje dzieciństwo było pod znakiem Twoich zwycięstw, Twojej dominacji na skoczniach. Drugi taki skoczek jak Ty już pewnie NIGDY nie pojawi się na skoczni. Jest mi smutno, ale naprawdę WIELKIE DZIĘKI i wszystkiego najlepszego.
Trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny niepokonanym i Ty to zrobiłeś. |
Moje dzieciństwo podobnie jak kolegi wyżej było pod znakiem Adasia. Pamiętam "konkursy" w SP, i mierzenie taśmą kto ile skoczył z kaloryfera :D
Szacunek na wieki Mistrzu z Wisły! :) |
Najlepszy Sportowiec w Historii Polski
Dziękujemy Panie Adamie |
Wypada cieszyć się że urodziłem się w takich czasach że mogłem Adama obserwować. Podejrzewam że przez resztę mojego życia nie zobaczę już drugiego takiego sportowca.
|
cholercia, Adam kończy karierę, Kubica w gipsie:( komy będziemy kibicować oprócz Wisełki...?
|
Kowalczyk i plajcie koncernu farmaceutycznego produkującego leki na astmę :)
|
Co teraz zrobią ci odziani w cylindry, błazeńskie czapeczki z dzwoneczkami, z wymalowanymi twarzami. Na kogo, czy na co się przerzucą ?
|
Adam to żywa legenda, kiedy doczekamy się drugiego sportowca tej klasy?
|
Adam Małysz to niewątpliwie część mojego życia. Pamiętam jak byłem mniejszy jak skakał Adam to przyjmowałem pozycję dojazdową w salonie i razem z nim wybijałem się z progu, gdy skakał. Później po zawodach chodziłem po domu i lądowałem telemarkiem. Piękne czasy.
Adam - wielkie dzięki za te 10 lat!! Aż mi się łezka w oku kręci. Nie potrafię opisać radości jaką dałeś mi i mojej rodzinie, szkoda wielka, że nie dane było mi zobaczyć Cię nigdy na żywo. I żałuje tego bardzo, nawet pomimo 'hołoty w czapeczkach'. Wielkie dzięki ADAM. |
Tu nie ma co mówić. Drugiego takiego skoczka nigdy się nei doczekamy.
Dzięki Adaś za wszystko. |
Dziwnie będzie jak nie wiem co. Zarówno dla nas kibiców jak i dla niego. Facet od 15 lat nowy rok jak i większość czasu spędza na skoczni a tu nagle koniec. Dzięki dzięki i jeszcze raz dzięki. Mam nadzieję, że nie zniknie całkiem ;)
|
Pewnie będzie non stop zapraszany do studia jako ekspert, zamiast Tajnera :)
Albo zobaczymy go w gnieździe trenerskim. Hannu nie będzie miał już kogoś trenować to się miejsce zwolni :) Tak na poważnie to będzie mi go brakowało. Jestem wielkim fanem skoków, ale z drugiej strony zastanawiam się ile w tym jest sympatii do samej dyscypliny, a ile do Małysza. Bez niego nie będzie tak samo... Też miałem to szczęście, że dorastałem w czasach gdy święcił największe sukcesy. A dobrze mieć za dzieciaka taki wzór sportowca praktycznie doskonałego, bohatera. No może nie takiego dzieciaka (rocznik '85) :) Piękne to były lata, masa emocji i wrażeń... |
To, jakim Adam był sportowcem świadczą wypowiedzi jego rywali ze skoczni.
Schlierenzauer Cytat:
Cytat:
Małysz to jeden z niewielu polskich sportowców, do którego nie można się przypieprzyć. Swoją postawą pokazał, że "ciszej jedziesz, dalej zajedziesz". A ci, którzy wymagają od niego nie wiadomo jakich sukcesów i jeżdżą po nim za reklamy, mogą stąd pędzić. Walcie się, hejterzy. Małysz jest wielki. Dzięki Adam za szał przed telewizorem, za urozmaicenie skoków przez skrzynię na WF, za te emocje. |
Karierę kończy najlepszy sportowiec w historii Polski. Można się spierać czy ktoś osiągnął więcej, ale bez wątpienia żaden sportowiec nie dostarczył nam tylu emocji, i nie wzbudził takiego zainteresowania milionów ludzi. Najwspanialsze sezony Adama przypadały na moje wczesne lata szkolne. Do tej pory pamiętam miesiące spędzane przed DSJ-em czy nawet naśladowanie naszego "Orła" poprzez skoki z łóżka :D
Jedyne czego zabrakło to złota Olimpiady choć parę razy było tak blisko... Najważniejsze konkursy oglądało ponad 13 mln ludzi i to pokazuje fenomen skoczka z Wisły, mimo że dyscyplina nie była specjalnie popularna to sprawił że ludzie oszaleli na jego punkcie. Pewnie ktoś osiągnie od Małysza więcej a może i już byli lepsi sportowcy (Korzeniowski,Jędrzejczak(?)), ale pewne jest jedno - nikt już nie wzbudzi takiego zainteresowania swoimi występami. Polecam kompilacje dostępne na Youtube. Oglądając skoki z Predazzo, Sapporo, IO, Planicy, TCS czy Zakopanego naprawdę ciary przechodzą po plecach i można się wzruszyć :) |
Nie zawsze oglądałem skoki na żywo - ale zawsze miałem banana na gębie jak słyszałem Hymn Polski.
Wspaniałe chwile, przez tyle utrzymać się na szczycie - życzę sobie i wszystkim żebyśmy doczekali kolejnej takiej osoby. |
Cytat:
Ale oczywiście abstrahując od tego ogromne podziękowania ode dla Adama za wszystkie emocje i życzenia zdrowia i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:) |
łezka się w oku kręci
|
|
Nie oglądałem tego "sportu" bo to nie sport, ale szacunek się należy.
|
Bez kitu, mnie też się zakręciła łezka w oku :P Może to rzeczywiście dobry moment. Ahonen wrócił i jakim stylu zakończył? Wygrana w Zakopcu, brąz MŚ to świetne rezultaty na koniec. Szkoda, ale (raczej) nie uda się stanąć na podium PŚ.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl