Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Armia Boga sprzed tysięcy lat... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7744)

Filippo 18.11.2010 19:30

Armia Boga sprzed tysięcy lat...

Temat dla osób które również od czasu do czasu zastanawiąją się na czyje podobieństwo zostali stworzeni...którzy nie boją się przeczytać odrobinę Bibli i użyć własnego umysłu by coś ciekawego z niej wyciągnąć..

Poniżej cytat z Bibli Tysiąclecia, Księga Mądrości, Rozdział 11, od 15 wersetu..

Cytat:

Łaskawość Boża względem Egipcjan

15 A za nierozsądne wymysły ich nieprawości,
którymi zwiedzeni czcili nierozumne gady i marne bydlęta,
zesłałeś na nich w odwet mnóstwo nierozumnych zwierząt*,
16 by wiedzieli, że przez co kto grzeszy, przez to ponosi karę.
17 Nie było trudne dla ręki Twej wszechmocnej -
co i świat stworzyła z bezładnej materii -
nasłać na nich liczne niedźwiedzie, lwy nieustraszone
18 lub nowo stworzone nieznane drapieżne bestie,
czy to ziejące ognistym oddechem,
czy z pomrukiem dyszące dymem,
czy straszne iskry miotające z oczu,
19 których nie tylko cios mógłby ich zetrzeć,
ale i zgubić sam przerażający ich widok.
20 A i bez tego paść mogli od jednego podmuchu,
pomstą ścigani
i zmieceni tchnieniem Twej mocy,
aleś Ty wszystko urządził według miary i liczby, i wagi! !
Jak dla mnie idealny opis stworzony przez człowieka nieznającego boskiej technologii, spoglądającego na nieznaną mu armię wyposazoną w czołgi, wyrzutnie rakiet, byc moze smigłowce.. armi Boga...Nieznane drapieżne bestie ziejące ogniem...z pomrukiem dyszące dymem (jak inaczej opisać atak czołgu?), straszne iskry miotające z oczu?!? (pojazd/odrzutowiec wyposażony w karabiny/rakiety)..do tego ich przerażający widok....

Kolejny przykład..zniszczenie Sodomy i Gomory, opis idealnie pasujący do ataku z użyciem broni nuklearnej..

it 19.11.2010 09:02

Najbardziej znanym przykładem tego o czym piszesz jest wizja proroka Ezechiela (Ez 1:4-28):
Cytat:

(4)Patrzyłem, a oto wiatr gwałtowny nadszedł od północy, wielki obłok i ogień płonący <oraz blask dokoła niego>, a z jego środka [promieniowało coś] jakby połysk stopu złota ze srebrem, <ze środka ognia>. (5) Pośrodku było coś, co było podobne do czterech istot żyjących. Oto ich wygląd: miały one postać człowieka. (6) Każda z nich miała po cztery twarze i po cztery skrzydła. (7) Nogi ich były proste, stopy ich zaś były podobne do stóp cielca; lśniły jak brąz czysto wygładzony. (8) Miały one pod skrzydłami ręce ludzkie po swych czterech bokach. Oblicza <i skrzydła> owych czterech istot - (9) skrzydła ich mianowicie przylegały wzajemnie do siebie - nie odwracały się, gdy one szły; każda szła prosto przed siebie. (10) Oblicza ich miały taki wygląd: każda z czterech istot miała z prawej strony oblicze człowieka i oblicze lwa, z lewej zaś strony każda z czterech miała oblicze wołu i oblicze orła, (11) <oblicza ich> i skrzydła ich były rozwinięte ku górze; dwa przylegały wzajemnie do siebie, a dwa okrywały ich tułowie. (12) Każda posuwała się prosto przed siebie; szły tam, dokąd duch je prowadził; idąc nie odwracały się. (13) W środku pomiędzy tymi istotami żyjącymi pojawiły się jakby żarzące się w ogniu węgle, podobne do pochodni, poruszające się między owymi istotami żyjącymi. Ogień rzucał jasny blask i z ognia wychodziły błyskawice. (14) Istoty żyjące biegały tam i z powrotem jak gdyby błyskawice. (15) Przypatrzyłem się tym istotom żyjącym, a oto przy każdej z tych czterech istot żyjących znajdowało się na ziemi jedno koło. (16) Wygląd tych kół <i ich wykonanie> odznaczały się połyskiem tarsziszu, a wszystkie cztery miały ten sam wygląd i wydawało się, jakby były wykonane tak, że jedno koło było w drugim. (17) Mogły chodzić w czterech kierunkach; gdy zaś szły, nie odwracały się idąc. (18) Obręcz ich była ogromna; przypatrywałem się im i oto: obręcz u tych wszystkich czterech była pełna oczu wokoło. (19) A gdy te istoty żyjące się posuwały, także koła posuwały się razem z nimi, gdy zaś istoty podnosiły się z ziemi, podnosiły się również koła. (20) Dokądkolwiek poruszał je duch, tam szły także koła; równocześnie podnosiły się z nimi, ponieważ duch życia znajdował się w kołach. (21) Gdy się poruszały [te istoty], ruszały się i koła, a gdy przestawały, również i koła się zatrzymywały: gdy one podnosiły się z ziemi, koła podnosiły się również, ponieważ duch życia znajdował się w kołach. (22) Nad głowami tych istot żyjących było coś jakby sklepienie niebieskie, jakby kryształ lśniący, rozpostarty ponad ich głowami, ku górze. (23) Pod sklepieniem skrzydła ich były wzniesione, jedno obok drugiego; każde miało ich po dwa, którymi pokrywały swoje tułowie. (24) Gdy szły, słyszałem poszum ich skrzydeł jak szum wielu wód, jak głos Wszechmogącego, odgłos ogłuszający jak zgiełk obozu żołnierskiego; natomiast gdy stały, skrzydła miały opuszczone. (25) Nad sklepieniem które było nad ich głowami, rozlegał się głos; gdy stały, skrzydła miały opuszczone>. (26) Ponad sklepieniem, które było nad ich głowami, było coś, o miało wygląd szafiru, a miało kształt tronu, a na nim jakby zarys postaci człowieka. (27) Następnie widziałem coś jakby połysk stopu złota ze srebrem, < który wyglądał jak ogień wokół niego >. Ku górze od tego, co wyglądało jak biodra, i w dół od tego, co wyglądało jak biodra, widziałem coś, co wyglądało jak ogień, a wokół niego promieniował blask. (28) Jak pojawienie się tęczy na obłokach w dzień deszczowy, tak przedstawiał się ów blask dokoła. Taki był widok tego, co było podobne do chwały Pańskiej. Oglądałem ją. Następnie upadłem na twarz i usłyszałem głos Mówiącego.
Wg nieżyjącego już inżyniera Josifa Blumricha z NASA ta wizja to było takie coś:

http://www.antoranz.net/CURIOSA/ZBIO...b-Blumrich.jpg

Zresztą ten inżynier - podobno w oparciu o tą wizję - uzyskał patent w USA w roku 1974 na pojazd do poruszania się we wszystkich możliwych terenach.

węgorz2 19.11.2010 16:19

Polecam wam poczytac kilka ksiażek ERICHA VON DANIKENA.Rewelacja poprostu ,gość całe zycie bada BIBLIE i kultury z przed naszej ery ,wiele wynalazków wtedy powstało a potem zostaly zapomnianie.Kulturę MAJÓW i ich niewyjaśnioną do dziś znajomość UKŁADU SŁonecznego i wszechświata ja sie tym kiedys interesowalem i wcale nie gryzie sie to z KATOLICYZMEM to takie głebsze poznanie ksiegi ktora była pisana w czasach kiedy ludzie nie wszystko rozumieli co ich otacza (kosmos).Najbardziej polecam książke WSZYSCY JESTEŚMY DZIEĆMI BOGÓW ,tam rozkminia BIBLIE i mozliwość wizyty i przyspieszeniu rozwoju naszego gatunku przez obce cywilizacje.Od razu zastrzegam że to książki redagowane i powstające przy udziale wielu wybitnych profesorów ,naukowców i dyrektorów muzeów. Jeśli jednak ktoś jest zatwardziałym KATOLIKIEM tz; odrzuca TEORIE DARWINA , obcych,i innego spojrzenia na najstarszą księgę ludzkości niż nam to wpija KOSCIÓŁ ,niech nawet tam nie zagląda!

Filippo 19.11.2010 17:59

Według mnie teoria ewolucji nie stoi w sprzeczności z wiarą, że zostaliśmy stworzeni na podobieństwo stwórcy. Małpki, ryby i inne stworzenia owszem ewoluują dostosowując się do otoczenia, nie mniej pewnej bariery nie przeskoczą, INTELIGENCJI nie zdobędą na drodze ewolucji, dlatego mimo kolejnych tysięcy lat, małpa pozostaje małpą..

Nie od dzis wiadomo, że człowiek posiada obce geny...i byc moze własnie w ten sposób został stworzony, w laboratorium poprzez inegerencje genetyczną.

Mało tego czytając apokryfy biblijne (księgi uznane przez kler "za nienatchnione"), można śmiało dojść do wniosku, że człowiek został pierwotnie stworzony jako.. parobek i niewolnik. Inteligencję uzyskał dzięki ingerencji szatana, stając się niemal równy Bogu, o czym wyczytamy w Bibli

Księga Mojżeszowa 6,3:

Cytat:

6 Wtedy niewiasta spostrzegła, że drzewo to ma owoce dobre do jedzenia, że jest ono rozkoszą dla oczu i że owoce tego drzewa nadają się do zdobycia wiedzy. Zerwała zatem z niego owoc, skosztowała i dała swemu mężowi, który był z nią: a on zjadł. 7 A wtedy otworzyły się im obojgu oczy i poznali, że są nadzy; spletli więc gałązki figowe i zrobili sobie przepaski.
Otworzyły im się oczy i uzyskali świadomość własnej nagości...uzyskali inteligencje..

Cytat:

22 Po czym Pan Bóg rzekł: &laquo;Oto człowiek stał się taki jak My: zna dobro i zło; niechaj teraz nie wyciągnie przypadkiem ręki, aby zerwać owoc także z drzewa życia, zjeść go i żyć na wieki&raquo;*. 23 Dlatego Pan Bóg wydalił go z ogrodu Eden, aby uprawiał tę ziemię, z której został wzięty. 24 Wygnawszy zaś człowieka, Bóg postawił przed ogrodem Eden cherubów i połyskujące ostrze miecza, aby strzec drogi do drzewa życia*.

Wbrew Bogu, dzięki Szatanowi uzyskują inteligencje, potrafią rozróżnić dobro od zła..stają się równi Bogu..z jedną różnicą, nie posiedli daru nieśmiertelności.

Będąc inteligentym, człowiekowi rzuca się kolejną kłodę pod nogi..mieszając języki...Według mnie w pełni świadomie. Od kiedy postęp technologiczny nabiera niesamowitego tempa??? Od momentu gdy cały świat jest w stanie porozumieć się jednym językiem, znika bariera, przyhamowany przez Boga rozwój nabiera niebywałego tempa....

Myslę, że kwestią czasu czasu jest odkrycie sposobu na przedłużenie życia a następnie nieśmiertelnośc, już można wyczytać o pierwszych udanych próbach spowolnienia efektu niszczenia komórek przez tlen...A wtedy bogacze, którzy wykupią sobie wspomnianą nieśmiertelność spróbują podporządkować sobie pozostałą ludzkość jako niewolników...co powinno zapoczątkować totalny upadek i zniszczenie ludzkiej cywilizacji na Ziemi...

Wygląda na to, że Stwórca człowieka to cywilizacja, która wyprzedza nas technologicznie o wiele, wiele tysięcy lat...biorąc pod uwagę rozwój techniki na Ziemi w przeciągu ostatnich 100-200 lat można tylko pomyśleć, jak wielka jest to przepaść..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl