![]() |
Gdybym miał zastrzec numer koszulki dla piłkarza, to:
Tak sobie czasami myślę, z jakimi numerami grali nasi obecni i byli piłkarze. Myślę sobie że najlepszą "jedynką" był Sarnat, a "dwójką " Kałużny...
Żeby wszystko ograniczyć, to skupmy się tylko na Erze Telefoniki. Jakie numery zarezerwowalibyście danym zawodnikom,tak żeby nikt już nie grał więcej z tymi numerami na plecach? Ja pamiętam: 1.Sarnat 2.Kałużny 5.Kosowski 8.Pater 9.Żurawski 10.Czerwiec 20.Cantoro 21.Frankowski |
1.Sarnat
2.Szymkowiak 4.Baszczu 5.Kosa 6. Głowa 7. Sobol 9.Zuraw 10.Uche 20.Cantoro 21.Franek |
Cytat:
Długo tu pewnie nie przetrwa |
Cytat:
9. Żuraw 21. Franek 11. Kula 6. Głowa 7. Kaziu Moskal 4. Baszczu Tylu według mnie zasługuje na zastanowienie się nad taką koncepcją. |
Cytat:
Tego się nie da zrobić... |
Cytat:
Chodziło mi o to,że trend z wybieraniem sobie numerów, jest obecny od połowy lat 90. Wcześniej zawodnik dostawał numer z zakresu 1-22 (to tylko przykład). Oczywiście były wyjątki Poza tym, kto z Was widział jak grał Reyman, Balcer, Gracz, Jurowicz, Kmiecik, Szymanowski, Motyka, Lipka |
Cytat:
Za "zastrzeganie" numeru dla Uche czy Dolhy - ban. |
2 Szymkowiak
4 Baszczu 5 Kosowski 6 Głowa 7 Moskal 8 Pater 9 Żurawski 10 Czerwiec 20 Cantoro 21 Frankowski |
Cytat:
A tak na serio: 21 - Franek 10 - Czerwiec 9 - Żuraw 6 - Głowa I tak jeszcze mi przyszło coś na myśl Marek Penksa - 99 Nie ze względu na zasługi, ale na oryginalość :) |
Pozastrzegajcie se każdy od 1 do 23, to potem będziemy wyglądać jak drużyna futbolu amerykańskiego. :D
|
Svitlica koniecznie. Dodałbym jeszcze Lantame Ouadje i Temple Omeonu.
|
Cytat:
A z zastrzeganiem numerów to poczekajmy, aż nasz jakiś kapitano wprowadzi do LM. Jeśli by się udało tego lata (czyli najpierw trzeba wywalczyć 13 mistrzostwo), to możemy zastrzec nr. Głowy. x) A jak już zastrzegać, to niby czemu tylko z "ery TeleFoniki" ? To jest jakiś totalny żart :roll: |
A niejaki Bellotte ??? Jego numer przede wszystkim powinniśmy zastrzec, żeby znów jakiś mistrz świata go nie wziął....
|
a tak na poważnie to Baszczu- 4, Głowa-6 i Pater-8 (wychowanek ,któremu w TF chyba udało się osiągnąć najwięcej no i dwa gole z Barcą:D)
|
4 - Baszczu
6 - Głowa 7 - Moskal Sezon ogórkowy trwa... :D |
ja bym zastrzegł numery wszytskich zawodników co grali chyba w najlepszym meczu 100 lecia Wisły czyli w Gelsenkirchen przeciwko Schalke ( 4-1 dla Nas było).Na taki następny wystep chyba będzie trzeba dłuuugo czekac.Oczywiście pominąłbym numer dla Uche za jego dezercje przed meczem Anderlechtem.
|
Pawełek 81 :D
tylko niech nam jeszcze wybroni awans do Lm to bedzie mial na pewno zastrzezony. Głowa - 6 Żuraw 9 |
Jedyny numer jaki powinien być zastrzeżony to1=Cupiał!
|
idealny temat do kontynuacji "goracych" wątków typu "Franek-szczur i zdrajca " "Uche to samo " itd
nie ma co poruszac tych spraw bo kazdy ma swoje zdanie Pater ,Moskal,Kulawik ......to chyba ostatni ludzie ktorzy grali w ostatnich latach dla ktorych Wisla byla czyms wiecej niz miejscem gdzie zarabiają pieniadze. |
86 - Ćwielongi
|
Cytat:
|
Ja zastrzegłbym nie numery dla zawodników, zwłaszcza tych ostatnio, ale numery przed nimi...
no bo jak się czuje Iwan, Kmiecik, Motyka czy Lipka jak widzi take łajze co z jego numerem po boisku zaiwania i celuje z metra w oświetlenie ....? teraźniejsze wyrobniki powinni Ich w pomeczowych wywiadach przepraszać raczej że się numerologią podpierają, a nie w szranki z prawdziwymi Wiślakami stawać... ..... |
4- Baszczu
6- Głowa 7- Sobol 9- Żuraw 10- Czerwiec 11- Kulawik 21- Frankowski |
4 - Baszczyński
6 - Głowacki 7 - Sobolewski 16 - Błaszczykowski 11 - Kulawik 9 - Żurawski 21 - Frankowski |
Cytat:
|
Cytat:
Na siłę szukają co poniektórzy gwiazd, "symboli". Zastrzec numer to sobie moze Real Raulowi, czy Milan Maldiniemu. Wielkie nazwiska, wybitnie uzdolnieni, charyzmatyczni i wierni barwom piłkarze. A nie te nasze kopaczki, których to "wierność" wynika raczej z braku poważnych ofert... Sobolewski, Głowacki ? przeciez takich w historii ponad 100 letniej Wisły biegało mnóstwo. Cantoro to już z kolei jajca... |
2.Szymkowiak
4.Baszczyński 9 Żurawski 16 - Błaszczykowski |
Cytat:
Tylko mi się na koszulce nie mieści. |
21 Frankowski
9 Żurawski |
6 Głowacki
7 Sobolewski 9 Żurawski 16 Błaszczykowski |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl