![]() |
e-papieros
Próbował ktoś? Mnie co prawda nie dotyczy, bo nie palę od 3 lat, ale są osoby którym chciałbym zrobić prezent gwiazdkowy. Chodzi mi o opinie, czy działa, czy się opłaca i czy wogóle ma jakis sens i czy komuś pomogło w rzuceniu palenia? Modów proszę o nie kasowanie przez kilka dni.
|
Jesli chodzi o elektryczny papieros czyli na pare wodna+wkladki nikotynowe to znam dwie osoby ktore w ten sposob probowaly rzucic, wszystko bylo ok przez jakies 2-3 miechy. Potem rzucili to na rzecz normalnych papierosow. Bo zapomnieli e-papierosa w domu, bo zapomnieli dokupic wkladek, bo cos tam, bla, bla, bla. Jak ktos chce rzucic to rzuca w cholere z dnia na dzien, a potem jest wytrwaly, ale temat "jak rzucic i wytrzymac" juz jest wiec inna kwestia.
Ja tego probowalem, w sumie fajne, bo nie ma wstretnego posmaku w ustach i mozna palic wszedzie bo nie smierdzi, ale nie wiem czy wytrzymalbym z tym.... |
Teściowie dostali na mikołAJa ale tradycyjny papieros wygrywa.Na rzucenie może i dobry sposób ale trzeba go używać praktycznie cały czas, lecz niestety nikotyna (w e-papierosie)sama w sobie nie jest wystarczająca. Nie zaspokaja głoda. To moje zdanie
|
Cytat:
Sam nabyłem i trochę się rozczarowałem. Po prostu "nie ma z czego się sztachnąć". Syndrom pieprzenia dmuchanej lali, a nie miłego jarania. Chociaż może to być kwestia płynu, którym nasączasz wymienniki, a wziąłem pośledniejszy. Jednak chyba może to być alternatywa dla fajek - zwłaszcza dla kogoś z kłopotami zdrowotnymi. O ile za parę lat nie odkryją, że plastik jest rakotwórczy, atomizer powoduje arytmię serca. :-/ |
Ciotka, 30lat palenia czerwonych marlboro i lm, kupila sobie te co wygladaja jak fajek i zaczela sie nimi sztachac, jedyna rzecz ktora ja boli to brak tego smrodu, bo nagle okazalo sie ze nikotyna wcale tak strasznie nie smierdzi :)
Do tego malo dymu, ale na to jest sposob, kropla gliceryny aptecznej do atomizerka i jest git :) A i jak ktos chce kupic to polecam PENy, te takie dluzsze, bo lepsze sa od normalnych, wiecej dymu, wieksza bateria, wiecej frajdy :) |
Jeśli chodzi o rzucenie palenia to proponuje przeczytać książkę którą napisał pewien psycholog chyba z 10 moich kumpli rzuciło palenie po przeczytaniu. Naprawdę jest skuteczna i co najważniejsze nie jest napisana w sposób żeby przestraszyć palacza chorobami itp a dać mu do zrozumienia że palenie jest bez sensu.
Jeśli ktoś naprawdę chce rzucić palenie to polecam i zapraszam na prv to prześlę. |
gigant słyszałem kiedyś o takich tabletkach, które powodują że gdy chcesz zapalić to w gębie masz bardzo nieprzyjemny smak i Ci się odechciewa. Tabletki są na recepte, jak Ci zależy napisz to poszukam nazwy.
Wiele osób bardzo chwaliło ten rodzaj rzucania papierosów. |
Tabletki te nazywają się tabex.
|
Sa jeszcze ponoc bardzo dobrze dzialajace pastylki o nazwie Chantix, ale ponoc bardzo drogie.
|
kumpel zakupił i jest zadowolony. paliłem to coś i szczerze jak dla mnie jest ok. i jeden duży plus można palić wszędzie bo nie śmierdzi:) a moc sztacha jest uzależniona od plynu:) i można duzo zaoczszędzić dzięki temu papierosowi:)
|
Cytat:
A możesz podrzucić tytuł i autora? |
Nie wiem czy o to chodzi, ale mam taką jedną książkę na kompie. Przymierzam się do przeczytania ale jakoś nie mam weny:)
Wrzuciłem na serwer: http://wyslijto.pl/plik/ek7na1t9py |
Tak, właśnie o nią chodzi :)
|
Przynajmniej jest tańszy od normalnego papierosa... Tyle korzyści.
|
Cytat:
Mogłys Mi wyslac :) Nie moge cos Wiadomosci wyslac :( |
Cytat:
|
jest jeden skuteczny sposób na rzucenie palenia (oraz kazdego innego nałogu)
otóz jeden z forumowiczów podpisał deklaracje ze albo rzuca palenie z dnia na dzień, albo czeka go wizyta w bytomiu u dr. manueli (ciekawi niech poszukają na necie) deklaracja od lipca obejmowała 3m-ce ale forumowicz nie pali do dzis :-) polecam metoda darmowa i skuteczna 100% |
Cytat:
|
Cytat:
Wygasł link, wrzucisz jeszcze raz? Co do e-papierosa to właśnie się zastanawiam nad tym. W sumie sie zajawiłem ale troche za duży koszt jednorazowy żeby ryzykować a później sie przekonać ze wszystkie opinie na necie to tylko bajki pisane przez "sprzedawców". Najbardziej śmieszy mnie to że już chcą wprowadzić ustawę zakazującą sprzedaż e-fajek. Zapewne poszły w ruch walizki z kasą od producentów gum/plastrów/papierosów. |
używa ktoś tego?
miałem od nowego roku rzucić palenie, ale coś mi nie idzie :) może e-papieros będzie rozwiązaniem... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
|
No to zaczynamy czytanie... Zobaczymy co z tego będzie... Jak nie to, to ku*wa nic nie pomoże;/
|
A tu jeszcze link na innym serwerze jakby tamten znowu wygasł:
Jak_Skutecznie_Rzuci___Palenie.pdf - 813 Kb |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl