Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   e-papieros (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6777)

gigant 10.12.2009 22:45

e-papieros

Próbował ktoś? Mnie co prawda nie dotyczy, bo nie palę od 3 lat, ale są osoby którym chciałbym zrobić prezent gwiazdkowy. Chodzi mi o opinie, czy działa, czy się opłaca i czy wogóle ma jakis sens i czy komuś pomogło w rzuceniu palenia? Modów proszę o nie kasowanie przez kilka dni.

puchaty1906 10.12.2009 22:57

Jesli chodzi o elektryczny papieros czyli na pare wodna+wkladki nikotynowe to znam dwie osoby ktore w ten sposob probowaly rzucic, wszystko bylo ok przez jakies 2-3 miechy. Potem rzucili to na rzecz normalnych papierosow. Bo zapomnieli e-papierosa w domu, bo zapomnieli dokupic wkladek, bo cos tam, bla, bla, bla. Jak ktos chce rzucic to rzuca w cholere z dnia na dzien, a potem jest wytrwaly, ale temat "jak rzucic i wytrzymac" juz jest wiec inna kwestia.

Ja tego probowalem, w sumie fajne, bo nie ma wstretnego posmaku w ustach i mozna palic wszedzie bo nie smierdzi, ale nie wiem czy wytrzymalbym z tym....

mcovalski 10.12.2009 23:32

Teściowie dostali na mikołAJa ale tradycyjny papieros wygrywa.Na rzucenie może i dobry sposób ale trzeba go używać praktycznie cały czas, lecz niestety nikotyna (w e-papierosie)sama w sobie nie jest wystarczająca. Nie zaspokaja głoda. To moje zdanie

olTSchool 11.12.2009 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 828378)
Próbował ktoś? Mnie co prawda nie dotyczy, bo nie palę od 3 lat, ale są osoby którym chciałbym zrobić prezent gwiazdkowy. Chodzi mi o opinie, czy działa, czy się opłaca i czy wogóle ma jakis sens i czy komuś pomogło w rzuceniu palenia? Modów proszę o nie kasowanie przez kilka dni.

Paru znajomych zakupiło, ale raczej do palenia w wersji light, powiedzmy o znikomej szkodliwości, nie jako sposób na rzucanie fajek. Część się trzyma tego, część rzuciła w kąt.
Sam nabyłem i trochę się rozczarowałem. Po prostu "nie ma z czego się sztachnąć". Syndrom pieprzenia dmuchanej lali, a nie miłego jarania. Chociaż może to być kwestia płynu, którym nasączasz wymienniki, a wziąłem pośledniejszy.
Jednak chyba może to być alternatywa dla fajek - zwłaszcza dla kogoś z kłopotami zdrowotnymi. O ile za parę lat nie odkryją, że plastik jest rakotwórczy, atomizer powoduje arytmię serca.
:-/

miba 11.12.2009 09:55

Ciotka, 30lat palenia czerwonych marlboro i lm, kupila sobie te co wygladaja jak fajek i zaczela sie nimi sztachac, jedyna rzecz ktora ja boli to brak tego smrodu, bo nagle okazalo sie ze nikotyna wcale tak strasznie nie smierdzi :)
Do tego malo dymu, ale na to jest sposob, kropla gliceryny aptecznej do atomizerka i jest git :)
A i jak ktos chce kupic to polecam PENy, te takie dluzsze, bo lepsze sa od normalnych, wiecej dymu, wieksza bateria, wiecej frajdy :)

WzT 11.12.2009 10:49

Jeśli chodzi o rzucenie palenia to proponuje przeczytać książkę którą napisał pewien psycholog chyba z 10 moich kumpli rzuciło palenie po przeczytaniu. Naprawdę jest skuteczna i co najważniejsze nie jest napisana w sposób żeby przestraszyć palacza chorobami itp a dać mu do zrozumienia że palenie jest bez sensu.
Jeśli ktoś naprawdę chce rzucić palenie to polecam i zapraszam na prv to prześlę.

nero 13.12.2009 12:01

gigant słyszałem kiedyś o takich tabletkach, które powodują że gdy chcesz zapalić to w gębie masz bardzo nieprzyjemny smak i Ci się odechciewa. Tabletki są na recepte, jak Ci zależy napisz to poszukam nazwy.
Wiele osób bardzo chwaliło ten rodzaj rzucania papierosów.

Krzysiek 13.12.2009 12:16

Tabletki te nazywają się tabex.

Kajtek 15.12.2009 04:23

Sa jeszcze ponoc bardzo dobrze dzialajace pastylki o nazwie Chantix, ale ponoc bardzo drogie.

Mateuusz 15.12.2009 14:17

kumpel zakupił i jest zadowolony. paliłem to coś i szczerze jak dla mnie jest ok. i jeden duży plus można palić wszędzie bo nie śmierdzi:) a moc sztacha jest uzależniona od plynu:) i można duzo zaoczszędzić dzięki temu papierosowi:)

rafkur 15.12.2009 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WzT (Post 828462)
Jeśli chodzi o rzucenie palenia to proponuje przeczytać książkę którą napisał pewien psycholog chyba z 10 moich kumpli rzuciło palenie po przeczytaniu. Naprawdę jest skuteczna i co najważniejsze nie jest napisana w sposób żeby przestraszyć palacza chorobami itp a dać mu do zrozumienia że palenie jest bez sensu.
Jeśli ktoś naprawdę chce rzucić palenie to polecam i zapraszam na prv to prześlę.

A możesz podrzucić tytuł i autora?

Kamyk 15.12.2009 15:38

Nie wiem czy o to chodzi, ale mam taką jedną książkę na kompie. Przymierzam się do przeczytania ale jakoś nie mam weny:)

Wrzuciłem na serwer: http://wyslijto.pl/plik/ek7na1t9py

WzT 16.12.2009 09:36

Tak, właśnie o nią chodzi :)

Football Sorceress 18.12.2009 00:25

Przynajmniej jest tańszy od normalnego papierosa... Tyle korzyści.

Cwiara11 18.12.2009 02:00

Cytat:

Mogłys Mi wyslac :) Nie moge cos Wiadomosci wyslac :(

gris 18.12.2009 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cwiara11 (Post 831426)
Mogłys Mi wyslac :) Nie moge cos Wiadomosci wyslac :(

Przeczytaj post 12 i 13.

WRzŚ 22.12.2009 06:02

jest jeden skuteczny sposób na rzucenie palenia (oraz kazdego innego nałogu)
otóz jeden z forumowiczów podpisał deklaracje ze albo rzuca palenie z dnia na dzień, albo czeka go wizyta w bytomiu u dr. manueli (ciekawi niech poszukają na necie) deklaracja od lipca obejmowała 3m-ce ale forumowicz nie pali do dzis :-)
polecam metoda darmowa i skuteczna 100%

dostuffca 22.12.2009 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WRzŚ (Post 833099)
jest jeden skuteczny sposób na rzucenie palenia (oraz kazdego innego nałogu)
otóz jeden z forumowiczów podpisał deklaracje ze albo rzuca palenie z dnia na dzień, albo czeka go wizyta w bytomiu u dr. manueli (ciekawi niech poszukają na necie) deklaracja od lipca obejmowała 3m-ce ale forumowicz nie pali do dzis :-)
polecam metoda darmowa i skuteczna 100%

ja się chłopu nie dziwię, że rzucił, ale że podpisał :)

SV_ 09.01.2010 02:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 830407)
Nie wiem czy o to chodzi, ale mam taką jedną książkę na kompie. Przymierzam się do przeczytania ale jakoś nie mam weny:)

Wygasł link, wrzucisz jeszcze raz?

Co do e-papierosa to właśnie się zastanawiam nad tym. W sumie sie zajawiłem ale troche za duży koszt jednorazowy żeby ryzykować a później sie przekonać ze wszystkie opinie na necie to tylko bajki pisane przez "sprzedawców".

Najbardziej śmieszy mnie to że już chcą wprowadzić ustawę zakazującą sprzedaż e-fajek. Zapewne poszły w ruch walizki z kasą od producentów gum/plastrów/papierosów.

Maciejo 09.01.2010 09:52

używa ktoś tego?

miałem od nowego roku rzucić palenie, ale coś mi nie idzie :) może e-papieros będzie rozwiązaniem...

Above 13.02.2010 15:13

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 830407)

Prośba - wyślijcie ją jeszcze raz na jakiś serwer i wrzućcie linka.

Above 17.02.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Above (Post 854328)
Prośba - wyślijcie ją jeszcze raz na jakiś serwer i wrzućcie linka.

Ludzie zlitujcie się i wrzućcie, wielka prośba! :P

bylu 17.02.2010 17:26

Jak Skutecznie Rzucić Palenie.pdf łap

Krzysiek 17.02.2010 18:05

No to zaczynamy czytanie... Zobaczymy co z tego będzie... Jak nie to, to ku*wa nic nie pomoże;/

Kamyk 17.02.2010 19:24

A tu jeszcze link na innym serwerze jakby tamten znowu wygasł:
Jak_Skutecznie_Rzuci___Palenie.pdf - 813 Kb

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl