![]() |
Sport w mediach czyli skąd najlepiej czerpać informacje
Zakładam ten temat(nie mogłem znaleźć żadnego podobnego), ponieważ chce dowiedzieć się jakie magazyn sportowe oglądacie, jakie serwisy internetowe czytacie aby uzyskać jak najlepsze informacje ze świata sportu. Co możecie polecić, a co jest nie warte poświęcenia czasu.
Kiedyś był podobny temat w dziale piłkarskim(dotyczył magazynów o Ekstraklasie), ale chyba umarł śmiercią naturalną Jeśli moderatorzy uznają temat za zbędny to proszę o usunięcie go |
Jeśli chodzi o magazyny telewizyjne to polecam wszystkie na Canal+Sport. Serwisy internetowe to goool.pl, weszlo.com, oficjalna Wisly. Z gazet to nie ma w czym wybierac. Jedynie Dziennik Polski jest na jakimś poziomie.
|
ja polecam gazete - Przeglad Sportowy ,a na necie www.dziennik.pl/sport
|
A co sądzicie o http://www.11.pl/ ?? Ostatnio zacząłem go przeglądać i wydaje się ok choć szukam czegoś bardziej profesjonalnego. Dodam że od kilku lat wszystkie wyniki sprawdzam na www.90minut.pl .
|
Z poza Wiślackich www.90minut.pl , www.ligapolska.pl .
Cytat:
|
Ja PS bardzo nie polecam, strasznie tabloidowy styl, zero obiektywności, teksty są zwykle na słabym poziomie. Podoba mi się za to ich piątkowy dodatek, ale to już nie sa newsy i aktualności. Zwykle jest ciekawy główny artykuł (np. o sponsorach klubów piłkarskich, ostatnio było o gościu, który był właścicielem karty Żurawskiego, opisywał jak przebiegał transfer z Lecha do Wisły i okazało się, że formalnie to Żuraw nie był nigdy piłakarzem Lecha :) braciach polskich piłkarskich gwiazd, o derbach na wsiach) + jakiś wywiad, fajnie się to czyta. Z gazet mogę polecić jedynie DP. Ich dział sportowy jest na wiele większym poziomie niż PS.
|
Cytat:
|
Cytat:
w PS mozna cos poczytac + jakies dodatki jak m.i skarb kibica |
A oglądacie jakieś magazyny na C+. Tzn. chodzi mi czy są jakieś magazyny dotyczące danych lig np. angielskiej, hiszpańskiej (wiem, że jest coś w C+) tylko mógłby je ktoś jakoś scharakteryzować.
Znacie może jakiś magazyn dotyczący NBA, oprócz NBA 360 na Orange Sport? |
Na C+ są magazyny z zagranicznej w kilku formach. Magazyny typu Premiership, Serie A itp to zazwyczaj są pokazane skróty plus 2,3 reportaże na jakiś temat konkretniejszy. Dochodzi jeszcze magazyn Sport + gdzie masz wszystkie ligi (oprócz polskiej) ale stoi tam tylko taka pani (przynajmniej stała w tamtym sezonie) i opowiada co się działo w skrócie w ligach i pokazują skróty. Pani tak nie za bardzo ogarnia przynajmniej wg mnie ;d no i jest jeszcze Sport + Extra gdzie masz już omawiane każde ligi po kolei przez ekspertów. Jeszcze jest magazyn o nazwie której dokładnie nie pamiętam, bodajże Premiership + gdzie masz skróty z ligi angielskiej bez żadnego komentarza, tylko szmer z trybun. Eeee no i coś tam chyba jeszcze jest ;d
|
ESPN Sport,to z zagranicy. Polska to weszło.com, 90 minut.pl, wisłakrakow.com, na resztę nawet nie wchodzę. Nic ciekawego, połowa rzeczy zmyślana. Szkoda czasu.
O NBA,w ogóle koszykówce masz bardzo mało programów. FIBA magazyn o koszykówce Europejskiej. . Ale nie ma tam szczerze mówiąc nic ciekawego. Chyba przed meczami Euroligi na C+chodzi magazyn...NBA:). Bardzo mizerny jest poziom relacji sportowych i programów w Polsce. |
3 sierpnia, (czyly dziś ;p ) ma wyjść jakiś dziennik tylko o piłce, o którym zawsze marzyłem. Jednak po reklamach w TV wygląda na mega-tabloid, jak kupie to podzielę się wrażeniami.
Poza tym C+ (LigaGra, Liga+, Liga+Extra, teraz jeszcze coś mieli dodać), 90minut.pl(surowe informacje) i strony klubowe jeśli chodzi o ligę. O NBA (jak był sezon) był zawsze reportaż w C+ przed 21 Minisport+ czy coś takiego. Zawsze mnie wkurzało,że tylko jest o NBA, bo w końcu nazwa o tym nie świadczy :P |
odnoście NBA to w C+ co tydzień jest pół godzinny magazyn NBA Action, a reszta w C+ to po prostu skróty z każdej ligi, genialny był dawnej Sport+ w niedziele gdzie były rzeczowe rozmowy na temat lig europejskich, a teraz Daria Kabała na sztywno rzuca jakieś takie bezsensowne informacje o których i tak każdy wie ;]
a co do gazet: hmmmm dziwne to ze w 38mln kraju nie ma dziennika sportowego, no i z braku laku PS, który skończył się razem z Tempem |
To na pewno będzie dziennik? Bo z tego co słyszałem ma wychodzić dwa razy w tygodniu - przed i po kolejnej ligowej kolejce. Sam pomysł bardzo fajny, tylko, żeby to rzeczywiście nie był tabloid.
|
Nowa gazetka całkiem dobre wrażenie robi. Przede wszystkim widać,że raczej gazetka szkolna tak jak PS to to raczej nie będzie.Choć w gazetkach sportowych jest choć minimum rzetelności. Żenujące jest to,że taka gazeta wychodzi. Przecież rynek powinien to zaraz zmieść z kiosków. Babole za babolem. Peany te są na cześć PS. Wracając do nowej gazety. Mocna kadra, stopka redakcyjna robi wrażenie. Są to facecie,którzy mają wiedzę, i mają o czym pisać i dobrze piszą, w sensie warsztatowym. no i konkurencji na rynku nie mają w sumie żadnej . Śmieszy tylko graficzny znak, podobny do France Football:).
|
Taak, na początek tylko przejrzałem a i tak sporo "chochlików" w słowach trafiłem, nie mają worda z autokorektą chyba :) W sumie w poniedziałek, raczej lepiej opłaca się kupić PS, tyle samo o piłce jest, w inne dni można te 1,5zł wydać na nową gazetkę. Plus za komentarz Zarzecznego odnoście rasizmu.
|
Cytat:
|
jakias nowa gazetka, cos Futbol News ma wyjsc badz wyszla?
Podobno Fakt Piłkarski,ale to podobno ktos widzial/wie/ opinie? |
Właśnie powyższe opinie są o nim. Aha ten "dziennik" wychodzi, tylko poniedziałek i czwartek.
Cytat:
|
Cytat:
Co do Przeglądu to kupowałem jeszcze do wakacji dzień w dzień przez około 8 lat ale niedawno przestałem. Dlaczego? Przede wszystkim cena, w tym momencie to już 2.20 a w piątek 2.50 i czesto niepotrzebne dodatki za które trzeba płacić. We wtorki,środy i czwartki za te 2.20 mamy najczęściej 16 stron z czego 3-4 to reklamy i okładka a reszta to plotki transferowe, praktycznie nie ma już wywiadów czy ciekawszych artykułów,felietonów - drugi fakt tyle że w wydaniu sportowym. A jeszcze pamiętam Tempo po które biegłem codziennie rano :) Cytat:
|
no w sumie wlasnie sam skonczylem czytać te 1.50 PLN
i pozytywnie zaskoczony jestem biorac pod uwage ze takie wtorkowe wydanie PS liczyło 4 strony piłki nożej i 2 mega wielkie reklamy |
A tę gazetę robi niejaki Pan Stanowski, czyli ta sama osoba która stoi za portalem Weszlo.com.
|
http://fanslask.aha.pl
jeszcze się nie pojawiła ta strona, pewnie większość osób zna, ale warto przypomnieć zawsze trafne komentarze do tego co się wyprawia w naszej 'ekstra'klasie |
A ja od kilkunastu lat regularnie czytam tygodnik Piłka Nożna i sobie chwalę. Szczególnie jeśli chodzi o informacje zza granicy można się wiele dowiedzieć. Były momenty, że niektóre artykuły miały charakter wybitnie brukowy (szczególnie za czasów Atlasa, dużo o chlaniu, imprezach i innych sprawach pozasportowych), ale teraz jest ciekawie i na poziomie.
Za to miesięcznika Piłka Nożna nie kupuję, od kiedy stał się takim... Bravo Sport Bis. |
Ja czytam futbol.pl , sport.wp.pl (wszystko oprócz piłki), wislakrakow.com + to co na forum ktoś wrzuci
Co sądzicie o dwóch pierwszych serwisach? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl