![]() |
[Superpuchar Ekstraklasy] WISŁA Kraków - Lech Poznań, sobota 25.07.2009 17:00
W związku z tym, że nikt nie zdecydował się otworzyć nowego tematu dotyczącego najbliższego meczu ... zrobię to ja. Mecz z Levadią za nami "czasu nikt z Nas nie cofnie" trzeba żyć przyszłością w naszym przypadku najbliższym meczem z Lechem Poznań. Pozytywny rezultat tej konfrontacji może być dla klubu zbawienny i powstrzymać na jakiś czas rewolucję lub ograniczyć jej rozmiar.
Tak więc za około 6 godzin początek meczu, który będzie można sledzić w tvp sport lub w internecie. Prawdopodobny skład Wisły. Pawełek Alvarez, Marcelo, Głowacki, Pi. Brożek. Małecki, Sobolewski, Diaz, Kirm, Brożek, Cwielong |
Alvarez chyba nie ma certyfikatu więc jego wystep jest nie pewny :(
|
Nie jestem do konca przekonany, czy dotarl juz certyfikat Alvareza, wiec moze byc klopocik z prawym obronca. Co do idei samego spotkania, to o ile mecz z Levadia byl meczem o wszytsko, to z Lechem mamy dzis do czynienia z meczach o"wszytsko x 2". Mianowicie:
- podejrzewam, ze od postawy/wyniku zalezec bedzie los Skorzy, Wilczka, Bednarza, kilku grajkow, a w konsekwencji wizji Wisly w tym sezonie. Jesli chlopaki wkur.. sie i pokaza, ze wpadka z Levadia byla wpadka ( po czescie byla, po czesci nie..) i zechca odegrac na Leszku, to (byc moze) Cupial stwierdzi, ze jest jeszcze sena dac im szanse i nie czynic rewolucji. Na taki uklad wlasnie licze - mamy juz namiastke rytmu meczowego, Lech go nie ma - powazny plus dla Wisly -pare osob ( mam nadzieje, ze jak najwiecej) powinna czuc sie w moralnym obowiazku zadoscuczynic kibicom za postawe z ostatniego dwumeczu. - i na litosc boska, moja prosba osobista - niech NIGDY w napadzie nie gra juz Cwielong, chyba ze ostatni tydzien mial trening strzelecki po 6h na dobe. Znam glosy, ze kiedys tez sie psioczylo na Brozka jak marnowal 3 latat temu wszytsko, co mial zmarnowac, a gdzie jest dzisiaj. Moze i Cwielong za 3 lata bedzie Krolem Strzelcow, ale zanim to nastapi, niech nie zawali kilku meczow ( waznych Wisle) Podobnie widze role Pawelka, ktory juz nigdy lepszy u Nas nie bedzie, a ze jest slaby, to kazdy widzi. Powodzenia. |
Wszystko super tylko nie Mario w bramce!! Dac szanse Ilie,bo napewno nie jest gorszy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak czy inaczej wydaje mi się, że Skorża wystawi Mariuszka. Chciałbym aby bronił Cebanu, ale nasz trener chyba będzie się bał wystawić go do pierwszej jedenastki. A chłopak ma potencjał.
|
Co Wy z tym Diazem na srodku pomocy??!! dla mnie wogole on sie nie sprawdza na tej pozycji! wpuscic lepiej jakiegos mlodego z ME a efekt bedzie lepszy
|
no tez jestem za Cebanu, zobaczymy co zrobi Skorza, jak wystawi Pawelka, to cos jest nie tak..
Pawelek to chodzacy chaos, moze mu wyjsc mecz, ale moze tez puscic babola jak ostatnio. Dlatego nigdy nie bedzie z niego dobrego bramkarz. Pewnosc na tej pozycji to podstawa. |
Cytat:
|
mam nadzieje ze Cebanu dziś zagra, zasluguje na szanse
A Diaz niech na lawce sobie posiedzi. Wole w srodku Sobola i Jirsaka. |
Cebanu-Alvarez Głowacki Marcelo Diaz - Łobodziński Sobolewski Jirsak Kirm - Brożek Malecki
Innych rozwiązań nie widzę. |
Cytat:
|
Co wy z tym Cebanu? W tamtym sezonie dostał kilka meczów w PE i wszystko co nie szło prosto w niego lądowało w siatce...
|
Cytat:
|
Wk**wia mnie to, jak sporo osob pisze, ze ten pucahar jest malo prestiozwy/nie wazny. Ciekawe tylko, kto go takim robi? Wlasnie ci ktorzy tak do do niego podchodza. Gdy w Anglii gra sie o tarcze, to jest zajebiscie prestizowy mecz. Superpuchary w innych krajach rowniez.
|
Cytat:
PS. mam nadzieję że nie będzie tego komentował Maciej "AAAAAAAAAAAAA" Iwański... |
Musimy to wygrać!!! Ja bym postawił na następujących zawodników: Pawełek-Alvarez, Marcelo, Jop, Diaz- Łobodziński, Cantoro, Jirsak, Kirm- Ćwielong, Leszczak. Cebanu, Głowacki, Pi. Brożek, Małecki, Sobolewski, Pa. Brożek, Chrapek
|
Cytat:
Powaznie, ja nie cierpie Iwańskiego ale co jakis mecz to on komentuje... :/ |
Dać Cebanu to nic jak błąd popełni niech się uczy gorszy od Pawełka nie będzie!
|
Wystawić najmocniejszy skład i wygrać
Gdy ukochana poleci z Tobą w kulki, to aby to naprawić, musi sie postarać takiej postawy dziś oczekuje. |
Znowu wszyscy sobie robimy nadzieję heh
|
Pepe zaczyna od zmarnowanej setki,czyli bez mian. DO BOJUUUUUUUUUU WISEEEEEŁKAAAAAAAAA
|
da ktos linka do transmisji???
|
|
ja pier..dole
|
Kurrrrrrr..........Już w plecy. Raz nas Pawełek uratował, ale jak sie takie błędy w obronie robi...
|
Amica juz strzela, szkoda. Paradoksalnie widac, ze my najwieksze problemy mamy z obrona(brak stoperow)...
Glowacki i Marcelo daja narazie popis gry. |
Małecki.... był na spalonym:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl