Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Paintball (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5767)

NowaHutaWNH 13.05.2009 08:47

Paintball

Paintball - rodzaj gry zespołowej, polegającej na prowadzeniu pozorowanej walki przy użyciu markerów , urządzeń zbliżonych kształtem i zasadą działania do broni pneumatycznej, które za pomocą sprężonego powietrza, propanu lub dwutlenku węgla wyrzucają kulki wypełnione farbą na bazie żelatyny spożywczej. Trafienie przeciwnika, podczas którego kulka rozbija się, pozostawiając kolorowy ślad (nazywany przez graczy splatem) na ciele, masce bądź markerze zawodnika, powoduje jego eliminację z gry.

przymierzamy się z kolegami do zagrania w starej fabryce przy elektrociepłowni w Łęgu. Można wypożyczyć całe wyposażenie, broń+300 kulek za 75zł przy większej grupie są tam jakieś zniżki.
Jeśli ktoś grał, mógłby podzielić się wrażeniami i polecić w miarę tanie miejsca do takich zabaw gdzie można wypożyczyć sprzęt. Osobiście jeszcze przed zagraniem jestem na to strasznie zajawiony, ponieważ trochę godzin przy counter strike'u się spędziło :)

Dive Pirate 13.05.2009 08:55

Kulki idą jak woda - szczególnie na początku, można kupić tanio kulki na allegro z tym że nie wiem czy będziecie mogli z nich korzystać jeśli to organizuje firma bo wtedy oni sprzedają wam dodatkowe kulki z kosmiczną marżą. Paintball mistrz zabawa polecam każdemu, szczególnie na otwartych przestrzeniach lub w obiektach a nie na przygotowanych placach do paintballa.

Erich Zann 13.05.2009 10:08

Nic tak nie relaksuje jak paintball! Najlepiej odkładać na swój sprzęt, po tzw "kryzysie" ceny poszły w górę i teraz to jest min jakieś 800 zl na marker, maskę, butlę.
Korzystając ze sprzętu organizatora polecam podziemia Hotelu Forum http://www.paintballkrakow.com/ .
Podobno świetny obiekt jest pod Krakowem, koło Węgrzc Wielkich w Zakrzowie http://www.wmasg.pl/aktualnosci/z_po...krakowem/1328/ . Organizator twierdzi że ma 7ha terenu.

Dive Pirate 13.05.2009 10:41

Zacnie wygląda ten poligon :D w końcu rozmiar i wykonanie jak trzeba a nie jakaś klitka z płotkami i dwoma wrakami samochodów :D

Arteka1906 13.05.2009 11:09

Ja polecam ASG. Mniejsze koszty, realistycznie wykonane bronie i po zabawie nie wygladasz jak malarz :)

no i mozna poszalec w kazdym lesie :)

Erich Zann 13.05.2009 11:30

1. Ile min. kasy na wszystko co potrzebne?
2. Niektóre markery na podstawie BT są bardzo realistyczne, ale fakt nigdy tak jak ASG
3. Nie trzeba "malować" http://rap4.pl/sklep/catalog/product...roducts_id=327 ;)

Firo 13.05.2009 19:39

War zone

Witam

Przesyłam 4 linki do filmików które pokazują poligon paintballowy "War Zone"

http://www.youtube.com/watch?v=2MACioanUzA
http://www.youtube.com/watch?v=TTr3J3P7Qxw
http://www.youtube.com/watch?v=uRJ5kCVxi2o
http://www.youtube.com/watch?v=aozy_YDiJvQ

Opłata wynosi 70zl za to dostajecie marker, gaz, kulki, mundur, maskę (czyli wszystko co potrzeba). Chętnych zapraszam co niedziele bliższe informacje pod nr gg 4230089 - Kamil

dymek_nhs 13.05.2009 22:12

Paintball dobry, a ASG lepsze. Swego czasu pamiętam jak w każdy wolny weekend się chodziło na fort w Prokocimiu z kumplami powymiatać :) Ze 2 lata miałem przerwy bo czasu za bardzo nie było ale po wakacjach kupuje jakąś dobrą giwerę i będziemy szaleć od nowa.
BTW: Chodzi ktoś z Huty czasami na strzelanki ??
Można by kiedyś się ustawić i skoczyć na jakiś paintball np do "Forum" :P

piter116 22.05.2009 10:19

http://picasaweb.google.pl/johnypans...42203018632402
Grał ktoś z was tutaj ? : )

smutny 22.05.2009 10:29

Poligon w Zakrzowie miazga cycków. Ja osobiście byłem tam z ASG i zabawa naprawdę przednia i można się ugadać z właścicielem żeby korzystać np. ze swoich pojazdów terenowych :)

Firo 22.05.2009 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 731911)

Na samym początku przygody z ASG ;)
I bardzo fajnie tam jest, bo nie potrzeba dużej ekipy, a standardowa rozgrywka -połowa broni budynku, połowa zdobywa zaczynając zza wału - daje dużo emocji :)
Niestety z tego co pamiętam budynek popada w ruinę, pierwsze piętro się zapada itd.

karabur 03.06.2009 15:20

ja byłem w hali na ul centralnej przy M1. powiem wam mega wypas, najpierw poszliśmy na paintballa bo nie wiedzieliśmmy nic o ASG ale jak zobaczyliśmy halę i bronie to juz umówiliśmy się na drugi raz na asg. hala jest mega, mnóstwo zakamarków, balkony itp, jak ktoś ma ochotę postrzelać się z nami to piszcie chcemy zebrać ekipię na jakieś strzelanie a potem może jakiegoś grilla z procentami

piter116 03.06.2009 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karabur (Post 739982)
ja byłem w hali na ul centralnej przy M1. powiem wam mega wypas, najpierw poszliśmy na paintballa bo nie wiedzieliśmmy nic o ASG ale jak zobaczyliśmy halę i bronie to juz umówiliśmy się na drugi raz na asg. hala jest mega, mnóstwo zakamarków, balkony itp, jak ktoś ma ochotę postrzelać się z nami to piszcie chcemy zebrać ekipię na jakieś strzelanie a potem może jakiegoś grilla z procentami

A jak z cenami ? W 10 da radę tam pograć ?

dymek_nhs 03.06.2009 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 740012)
A jak z cenami ? W 10 da radę tam pograć ?

http://www.rywalizacja.com.pl/

karabur 03.06.2009 19:23

my byliśmy w 8 osób, było nieźle ale im więcej osób tym zabawa większa bo hala jest duża i czasami się szukaliśmy :) czułem się jak w counter strike'u

Speedy 04.06.2009 20:51

http://www.wmasg.pl/aktualnosci/z_po...krakowem/1328/

nie wie ktoś czy istnieje tutaj możliwość wynajęcia broni czy stroju? Czy trzeba mieć własny sprzęt ?

famul 04.06.2009 21:06

hm a ktoś wytłumaczy laikowi czym się różni ASG od Paintballa tak w skrócie wiem że wujek google istnieje ale w takim szybkim skrócie chciałbym znać różnicę wiem że bronie w ASG wyglądają bardziej realistycznie ale takie za i przeciw po proszę :) z góry dzięki

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 731911)

fajne miejsce całkiem blisko miejsca mojego zamieszkania :)

Martinho 04.06.2009 21:16

ASG ma realistyczniejsze bronie (a raczej wierniejsze repliki) z tym ze jak dla mnie to sa zabawki. Przede wszystkim dlatego że kulki sa mniejsze. Nie strzelalem, ale domyślam sie ze zasieg jest duzo mniejszy i sa bardziej podatne na czynniki zewnetrzne np wiatr. Ja spotykałem się tylko ze sprezynowkami,a le sa tez CO2 czy HP. Cena amunicji oczywiscie nizsza niz w paintballu

Paintball stricte to markery na sprężone CO2 lub powietrze (HP) kulkami większymi. Zasięg w miare celny w moim tipmanie to 60 - 80 metrów przy dobrych i symetrycznych kulkach. Cena - przy rabacie(kupujemy kulki dla wszystkich razem) 500 kulek wychodzi 35 złotych i starcza na jakies 4-5 godzin gry.

Edit:
Karabiny ASG dobrej klasy z tego co patrzylem sa nawet drozsze niz dobre paintballowe. Dosc powiedziec ze Thompsony 1944 1:1 metalowe kosztowały 11 tysięcy dolarów

Tak z innej beczki strzelal sie ktos w opuszczonej fabryce chemicznej kolo Bochni? :> ostatnio tam sie wybralismy z ekipą. Mysle ze Bochnianie :D wiedza o jakie miejsce chodzi

Firo 04.06.2009 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 740781)
...

Zasięg jest bardzo zróżnicowany, są repliki o mniejszym zasięgu, są i zapewne o większym, wiele czynników na to się składa. Owszem, wiatr potrafi mocno przeszkodzić.
Zmiłuj się... kto się strzela karabinami za 11 tys choćby złotych ? Są i porządne za kilkaset zł...
Nie odstraszaj potencjalnych zawodników ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Speedy (Post 740767)
http://www.wmasg.pl/aktualnosci/z_po...krakowem/1328/

nie wie ktoś czy istnieje tutaj możliwość wynajęcia broni czy stroju? Czy trzeba mieć własny sprzęt ?

jeśli chodzi o paintball - można, wszystko co potrzebne,

Martinho 04.06.2009 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Firo (Post 740814)
Zmiłuj się... kto się strzela karabinami za 11 tys choćby złotych ?

Oczywiscie byla to aukcja kolekcjonerska bo takich replik wyszlo wtedy mało. Swoja droga trzeba byc niezlym zapalencem zeby tyle wybulic :)

Wichar87 11.06.2009 21:15

I ja zaliczyłem dzisiaj swój debiut :D:D:D jestem pod wielkim wrażeniem tej zabawy :D a poligon Gromu w Lublińcu to kapitalne miejsce do tego. Już sie nie moge doczekać kolejnego wypadu. Z paintballem jest chyba tak, że jak juz zaczniesz to nie oderwiesz się od tego :) wrażenia super a miejscówka dodatkowo zrobiła swoje :):D

draz 12.06.2009 01:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Erich Zann (Post 726290)
Nic tak nie relaksuje jak paintball! Najlepiej odkładać na swój sprzęt, po tzw "kryzysie" ceny poszły w górę i teraz to jest min jakieś 800 zl na marker, maskę, butlę.
Korzystając ze sprzętu organizatora polecam podziemia Hotelu Forum http://www.paintballkrakow.com/ .

Dzięki Erich za słowa otuchy :) Jak ja sobie pomyślę ile my płacimy za podziemia Hotelu Forum to aż dreszcz przebiega kiedy pomyślę ile facet z War Zone musi dawać kasy.

Hypocrite - nie zgadzam się z tymi terenami do gry a i z tymi jak szybko idą kulki również (bo nie zawsze):

1) Tereny nie otoczone siatką ochronną są po prostu NIEBEZPIECZNE! Zarówno stare forty jak i lasy itp. Wszędzie może się zjawić Kowalski z pieskiem bądź na grzybkach. A bezpieczeństwo to podstawa tutaj! Jasne że dzikie tereny zawsze są najlepsze, osobiście z chęcią pobawiłbym się w Sukiennicach a;e to jest niebezpieczne! By the way kiedyś tak sobie myślałem z przyjacielem żeby w Sheratonie postrzelać, cóż, nie pozwolili no to poszliśmy naprzeciwko ;)

2) Kulki nie zawsze idą 'jak woda'. Widziałem nie raz persony które na 100 kulkach leciały 3 godzinę (serio!) no chodź trzeba przyznać że rekordziście wystarczyło 30 min dla 500 sztuk :) Jak masz wielkie otwarte przestrzenie to strzelasz tego wpierony. Masz małe korytarze to bardzo mało.

3) Ceny paintballa ostatnio drastycznie poszy do góry. Dwa powody, po pierwsze eksporterzy z USA podnieśli ceny bo kryzys i dolar spadł. Po drugie złoty później jeszcze bardziej spadł w stosunku do dolara i ceny są masakryczne. I nie prawdą jest że pola komercyjne biorą sobie kosmiczne marże na tym. Jak masz z grupy co to 1000zł u Ciebie zostawia 400zł po odliczeniu całości to zaczynasz się zastanawiać czy by się na truskawki do Holandii nie przejechać ;P

4) Tereny mają swoje ograniczenia i nawet przy największym poligonie na świecie można biegać bez ładu i składu więc takie poligony są z reguły dzielone na max 1 hektarowe pola (przynajmniej przy paintballu w ASG sprawy inaczej wygladaja) żeby Zenek nie biegał za Józkiem przez 2 lata zanim strzeli. Poza tym człowieku pomyśl, jeżeli organizujesz grę dla 15 osób to jeśli ich puszczasz samopas na tak olbrzymi teren to ryzyko że sami się pozabijają (dosłownie!) nie stosując reguł bezpieczeństwa jest 10x wyższe niż gdziekolwiek indziej, po prostu organizator praktycznie traci nad chłopakami kontrolę która i tak jest z reguły b.trudna bo każdemu wkręca się klimat Counter'a i emocje biorą górę. I żeby było jasne, nie celują tutaj żeby coś zarzucić organizatorowi War Zone, jestem pod wrażeniem idei i kiedyś sam się przejadę tym bardziej że w Myślenicach budujemy coś podobnego na Zarabiu. Nooo może nie 7 a od 3 do 5 ha :)

Cytat:

dymek_nhs:
Można by kiedyś się ustawić i skoczyć na jakiś paintball np do "Forum" :P
Mr. Dymek, zbierz gwardię i wbijajcie. Na hasło "Wisła" 30% taniej, od zaraz ;) powołaj się na 'draża'.

Btw. jak ktoś zna szanownych adminów forum i portalu www.wislakrakow.com to może zaproponuje im w naszym imieniu zorganizowanie WIELKIEJ IMPREZY EXTREME dla kibiców Wisły Kraków w Myślenicach na naszym nowym terenie? Są i quady, jest i ścianka wspinaczkowa a 50 chopa na dzień dobry z bronią ręku sobie pobiega. No i impreza jak się patrzy do rana ;D Rabacik do 50% więc halooo, zastanówta się ;)

unbelievable 12.06.2009 08:41

A jak ma sie sprawa z niepelnoletnimi? Czy ktos mial problem z tym i go nie wpuscili? np. w regulaminie hotelu forum jest napisane, ze trzeba miec pisemna zgode rodzicow i musza oni byc obecni na polu. Przestrzegaja tego przepisu czy on jest dla picu i nie ma problemu z wejsciem?

draz 13.06.2009 10:25

Unbelievable - nick pasuje, czemu nie wierzysz w to co napisane?

W wieku 18-15 trzeba mieć pisemną zgodę rodziców, np TAKĄ

Osób poniżej 15 roku życia nie wpuszczamy w ogóle do Hotelu Forum o ile nie są z rodzicami / opiekunami.

Każde pole komercyjne różnie podchodzi do kwestii wieku, jednak zasadą są oświadczenia od rodziców. Problem polega na tym że przynajmniej zaraz po otwarciu w danym mieście pola paintballowego zbiega się istny tłum dzieciaków z gimnazjum. Powstaje wtedy pytanie: wpuścić czy nie wpuścić? Przynoszą z reguły lewe pozwolenia od rodziców z takimi literówkami jak "Pozwlam moej curce..." :P Dylemat to oczywiście pieniążki, wpuścić czy nie wpuścić... I tutaj znowu obija się kwestia bezpieczeństwa. NIE WPUŚCIĆ!

Firo 13.06.2009 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez draz (Post 744494)
...

W ramach mojej wrodzonej uprzejmości przekazuje wiadomośc o WZ:

Drogi Panie,

Dlaczego, za każdym razem gdy spotykam się z reklamą Waszej grupy, reklama ta nie polega na chwaleniu swojej usługi, a zawiera antyreklame War Zone ? Bierze się to z kompleksów, macie świadomość jak nie wiele możecie zaoferować klientowi w porównaniu do konkurencji ? Już nawet nie mówie o zaczepianu ludzi na mieście, rozdawaniu ulotek i opowiadaniu jakie to WZ jest be, ale co to ma do rzeczy ile oni płacą za swój teren ?
Nie od dziś wiadomo że takie grupy jak Wy starają się przyciągnąć turystów, Januszy itd.

Poniekąd dobrze, że zarejestrowałeś sie na forum, jest z toba kontakt - może się spotkamy i omówimy Wasza strategie marketingową ?

Z wyrazami szacunku,
War Zone

WZ paintball 13.06.2009 23:33

Witam.

Doszły mnie słuchy, że wywiązała się ostra dyskusja na temat paintballa, a przy okazji Poligonu WAR ZONE, którego jestem właścicielem.
Myślę, że zacznę od drobnego sprostowania. Jak wszyscy mają okazję zauważyć umiem posługiwać się forum i pisać posty, dlatego też nie potrzebni mi są adwokaci. FIRO bardzo mnie cieszy, że podoba Ci się na naszym poligonie ale nie przypominam sobie żebym prosił Cię o pisanie jakichkolwiek postów w moim imieniu a tym bardziej podpisywania ich WAR ZONE.

W kwestji reklamy prowadzonej przez inne firmy na szczęście żyjemy w wolnym kraju i mamy wolność słowa, a zatem każdy „orze jak może”. Mój poligon „broni” się sam ponieważ jest chyba jedyną (komercyjną) taką miejscówką w Polsce.

Co do areału:

DRAZ napisał
„4) Tereny mają swoje ograniczenia i nawet przy największym poligonie na świecie można biegać bez ładu i składu więc takie poligony są z reguły dzielone na max 1 hektarowe pola (przynajmniej przy paintballu w ASG sprawy inaczej wygladaja) żeby Zenek nie biegał za Józkiem przez 2 lata zanim strzeli. Poza tym człowieku pomyśl, jeżeli organizujesz grę dla 15 osób to jeśli ich puszczasz samopas na tak olbrzymi teren to ryzyko że sami się pozabijają (dosłownie!) nie stosując reguł bezpieczeństwa jest 10x wyższe niż gdziekolwiek indziej, po prostu organizator praktycznie traci nad chłopakami kontrolę która i tak jest z reguły b.trudna bo każdemu wkręca się klimat Counter'a i emocje biorą górę. I żeby było jasne, nie celują tutaj żeby coś zarzucić organizatorowi War Zone, jestem pod wrażeniem idei i kiedyś sam się przejadę tym bardziej że w Myślenicach budujemy coś podobnego na Zarabiu. Nooo może nie 7 a od 3 do 5 ha [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/S/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]”\

Wiadomo, że 15 osób nie biega po 7 h podczas jednej gry, ale po fragmentach terenu, z jakich składa się tor (miasto, bazy wojskowe, las itp.). Taki teren daje możliwość zabawy w różnych sceneriach podczas jednego dnia (przyjazdu) mówiąc krótko gracz się nie nudzi. Ponadto, jeśli będziesz miał grupkę 30 znajomych wszyscy mogą grać w jednym momencie.
Co do kwestji bezpieczeństwa to nie zdarzyło mi się żeby ktoś się kiedyś zgubił [FONT=Wingdings]:lol::lol::lol: [/FONT]na terenie gry, a przyjmowałem już grupy ponad 100-u osobowe. Wszystko zależy od organizacji i odpowiedniej liczby prowadzących.

Co do kwestji cen wynajmu terenu pozwól że zachowam ja dla siebie.

Widziałem również, że pojawiło się sporo pytań na temat sprzętu, cen kulek itp. Chętnie na nie wszystkie odpowiem po za forum z racji tego, iż to forum nie jest dedykowana prowadzeniu kampani reklamowej.

Dla chętnych podaje link do strony:

http://www.warzone.com.pl/

Pozdrawiam,
Michał

draz 26.06.2009 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Firo (Post 744521)
W ramach mojej wrodzonej uprzejmości przekazuje wiadomośc o WZ:

Drogi Panie,

Dlaczego, za każdym razem gdy spotykam się z reklamą Waszej grupy, reklama ta nie polega na chwaleniu swojej usługi, a zawiera antyreklame War Zone ? Bierze się to z kompleksów, macie świadomość jak nie wiele możecie zaoferować klientowi w porównaniu do konkurencji ? Już nawet nie mówie o zaczepianu ludzi na mieście, rozdawaniu ulotek i opowiadaniu jakie to WZ jest be, ale co to ma do rzeczy ile oni płacą za swój teren ?

Nie zgadzam się absolutnie z tym co mówisz o antyreklamie War Zone, jest to zwykłe kłamstwo i tyle. Podaj przykłady proszę. Ciężko wogóle usiłować zresztą w jakikolwiek sposób robić temu zjawisku antyreklamę. Pomysł jest świetny, zdjęcia też robią wrażenie i mam świadomość (przynajmniej w części) jak wielką pracę właściciele musieli w to włożyć. To plus to że widocznie jestem kapkę wścibski plus to że szukam sposobu na zmniejszenie kosztów z własnego terenu jest powodem pytania o niego. Jeśli to źle odebrałeś - zmień pogląd.

Cytat:

Nie od dziś wiadomo że takie grupy jak Wy starają się przyciągnąć turystów, Januszy itd.

To się nazywa REKLAMA. Co Cię w tym dziwi? A może bierze się to z kompleksów? Może czasem przesadzam w formie reklamy ale jak na razie nikt nie mówił że jest nachalna. Poza tym łączę działalność zarobkową z inicjatywami imprez niezarobkowych a także organizuję różne akcje non-profit. Możesz coś takiego powiedzieć o sobie?

Cytat:

Poniekąd dobrze, że zarejestrowałeś sie na forum, jest z toba kontakt - może się spotkamy i omówimy Wasza strategie marketingową ?

Z wyrazami szacunku,
War Zone

Jak najchętniej i to jak najprędzej, nawet dziś wieczór w Krakowie? Jutro odpada, ew. niedziela chodź już wolałbym pon / wt. bo lubię spędzać niedzielę z rodzinką. Jakbyś podał numer tel to właśnie byśmy rozmawiali telefonicznie. A co do odezwania się na forum to jakbyś niezauważył jest tu opinia (pozytywna) o Hotelu Forum więc miałem prawo się również wypowiedzieć.

Michał:

To co miałem do powiedzenia napisałem Ci na mailu poza tym zostawiłem wiadomość na poczcie głosowej bo nie mogłem się dodzwonić. Peace ;)

Zostawmy już ten temat bo dalsza dyskusja nie ma najmniejszego sensu.

oskar TS 06.08.2009 22:31

Panowie mam pewne pytanie do takiej broni: http://www.assassins-arms.com/paintb...09_czarny.html jakie kulki beda pasowac?

Erich Zann 07.08.2009 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez oskar TS (Post 774966)
Panowie mam pewne pytanie do takiej broni: http://www.assassins-arms.com/paintb...09_czarny.html jakie kulki beda pasowac?

Najlepiej spróbuj znaleźć kogoś kto z takim biegał. Pytanie we właściwym temacie na http://paintball.info.pl/forum/ albo kolesie z assassins powinni coś doradzić.

oskar TS 07.08.2009 22:39

znam tylko srednice lufy ,gdzie najtaniej kupic kulki?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl