Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Superpuchar Polski: Wisla-Legia (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4618)

dynek.pl 20.07.2008 19:11

Superpuchar Polski: Wisla-Legia

Nie ma tematu to zakladam aby wyemieniac uwagi w czasie meczu - to przeciez juz nie sa przygotowania do sezonu.

Wisła: 12 Marcin Juszczyk - 14 Przemysław Szabat, 24 Mateusz Kowalski, 25 Cleber Guedes de Lima, 15 Junior Diaz - 11 Tomasz Dawidowski, 20 Mauro Cantoro, 10 Krzysztof Mączyński, 18 Andrzej Niedzielan - 19 Patryk Małecki, 5 Grzegorz Kmiecik

Legia: 82 Jan Mucha - 25 Jakub Rzeźniczak, 4 Dickson Choto, 3 Wojciech Szala, 11 Tomasz Kiełbowicz - 32 Miroslav Radović, 14 Aleksandar Vuković, 8 Maciej Iwański, 24 Jakub Wawrzyniak, 22 Piotr Rocki - 19 Takesure Chinyama

Z Cleberem w skladzie to chyba przesada - modle sie, zeby jego stare kosci wytrzymaly mecz dzien po dniu.

W TVP komentuje Krzoska :) - ciekawe czy zachowa obiektywizm ?

Rob_Zombie 20.07.2008 19:17

Coś mi się wydaje że Skorża nie lubi Clebera. W PE daje większości zawodnikom odpocząć ale nigdy Cleberowi. Wczoraj Cleber cały mecz rozegrał z Liverpoolem i dzisiaj znowu w pierwszym składzie ;]

luk02 20.07.2008 19:21

mozna wiedziec ile kibocow Wisly a ile Legii bo dopiero z roboty wrocilem ?

gress 20.07.2008 19:23

Może po prostu potrzebuje kogoś kto będzie ustawiał obronę, a Głowa jest chyba bardziej "kruchy". Coś mi się nie podoba ta obrona Juszczyka, strasznie niepewnie broni. Będzie ciężko ale damy radę !!

kisiel92 20.07.2008 19:29

po błędzie Juszczyka 1-0 dla Legii :/

mic 20.07.2008 19:29

Nie bylo czasem faulu na Diazie przy bramce ?!?!

Zaza 20.07.2008 19:31

Cofam co powiedziałem o Juszczyku :D

kisiel92 20.07.2008 19:32

Gress, nie Kazek, ale syn - Grzegorz:P

dostuffca 20.07.2008 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 570738)
Nie bylo czasem faulu na Diazie przy bramce ?!?!

celowe wpadnięcie na pełnej korbie w obrońcę, nie jest faulem tylko 'lekkim sponiewieraniem'...

arth_ur 20.07.2008 19:36

Może wrescie Kmiecik sie przełamie i pójdzie śladem swojego ojca.

mic 20.07.2008 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zaza (Post 570742)
Swoja droga czemu gra ten słaby Juszczyk a nie Cebanu?

Chodzi ci o TEGO SLABEGO Juszczyka, ktory do 20 min wybronil trzy 100% sytuacje ? Idz spac dziecko

spirit 20.07.2008 19:40

Chodzi Ci o tego Juszczyka, który broni niepewnie, zawalił pierwszą bramkę i nie potrafi poradzić sobie ze złapaniem piłki?

gress 20.07.2008 19:42

Ja czekam na Ilie, bo gdyby nie szczęście Juszczyka to już by było źle. Nie widziałem go już dawno w tak kiepskiej formie.

edit:

Mic:

Jeżeli podoba ci się jego gra i uważasz że jest on w stanie konkurować z Pawełkiem to pozostawię bez komentarza, ale szanuję twoje zdanie.

sorel 20.07.2008 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 570750)
Chodzi Ci o tego Juszczyka, który broni niepewnie, zawalił pierwszą bramkę i nie potrafi poradzić sobie ze złapaniem piłki?

Oceniasz bramkarza po jednej nieudanej interwencji ?

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

mileniumm 20.07.2008 19:43

Wie ktoś może ile jest kibiców Wisły na stadionie??

EricDraven 20.07.2008 19:52

w relacji na oficjalnej piszą, że najprawdopodobniej ok. 1000 Naszych.

arth_ur 20.07.2008 19:53

Fajnie ich Mauro zaorał hehe, ogólnie mecz ok biorą po uwagę że oglądamy polskie drużyny.

Rob_Zombie 20.07.2008 19:55

W składzie przed meczem pokazywali że u nas gra Niedzielan.
Ktoś może to potwierdzić? Bo jest 38 minuta i jeszcze go nie zauważyłem...

Edit - o jeest.. na spalonym go złapali ']

Fernando Redondo 20.07.2008 20:02

Mam nadzieję że się ze mną zgodzicie.
1 Kmiecik nie ma techniki. On jest dobry napastnik ale na 2 ligę, po co go się trzyma w Wiśle? Dać szansę młodszym, też można skołować takiego drąga jak chcą wysokiego mieć. Szacunek ale nie da się na to patrzeć.
2 Dawidowski bardzo mało widoczny, podobnie jak NIedzielan.
3 Diaz gra nadzwyczaj słabo. Chyba z niego nic nie będzie. Najwyżej na Odrę czy inne kluby bez obrazy. Ale na czołową 5 ligi to już nawet za mało a co dopiero na puchary. Jaki to obrońca skoro ani razu nie potrafi zatrzymać skrzydłowego? Tak jakby dziura tam była. Podobnie było z Dudką który był za wolny na tę pozycję. Może by go na defensywnego na zmianę dać?
4 Podoba mi się Szabat na obronie, Małecki jak zwykle pokazuje, że talent ma.
5 Mączyński gwiazdorzy. Bez gwiazdorzenia może by było lepiej.
6 Cebanu>Juhu z tych meczów co widziałem.
7 Kowalski nieźle, ale niczym się nie wyrożnia.

Ogólnie z tej drużyny to jak dla mnie najlepiej grają Szabat i Małecki. Reszta jest bardzo słaba.

Illargui 20.07.2008 20:02

Kowalski, Mączyński i Małecki prezentują się całkiem dobrze.
Diaz po raz kolejny bezbarwnie.

Eustachy 20.07.2008 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 570757)
W składzie przed meczem pokazywali że u nas gra Niedzielan.
Ktoś może to potwierdzić? Bo jest 38 minuta i jeszcze go nie zauważyłem...

Edit - o jeest.. na spalonym go złapali ']

Obawiam sie, ze z tej maki chleba juz nie bedzie.
Chyba mu znowu swiatla zgasly, bo wrazenie jest takie, jakby to jakies bezduszne zwloki po murawie powloczyly :-/

Fernando Redondo 20.07.2008 20:09

Analizując naszą kadrę mamy:
12 równorzędnych piłkarzy(11+ Łobodziński)
Małeckiego co też nie osłabi
Niedzielana i Dawidowskiego którzy mogą już nigdy dobrze nie zagrać
Singlara którego Skorża boi się pokazać:) Diaza co

czyli naprawdę na teraz na puchary to mamy 13 zawodników których nie należy się wstydzić wystawiając

Sami sobie odpowiedzcie czy potrzebujemy wzmocnien HEH

Moja nadzieja jeszcze w Beretto bo napewno jest lepszy od tych co grają. Wiem że czasami wstawiając 1 piłkarza słabego do 10 dobrych nie widać różnicy (Diaz) ale takie mecze właśnie pokazują co który jest wart indywidualnie i że po prostu nie widać jego słabych punktów bo inny naprawiają błędy. Na zmianę za 1 z 2 def. pomocników może Diaz byłby dobry, na lewej obronie jest za wolny.

tommiyacht 20.07.2008 20:10

na początku bili naszych ale potem juz calkiem niezle jak na 80% drugiego garnituru. Dawidowski oddychal rekawami po 30 minutach ale i tak byl bardziej widoczniejszy niż Wtorek. Diaz slabiutko.

arti 20.07.2008 20:10

Diaz znowu kilka niebezpiecznych strat... nadal strach wystawić go w meczach o stawkę
Dawid i Niedzielan cienko..:(

arsfan14 20.07.2008 20:11

Znowu wypadliśmy żałośnie kibicowsko na tle Legii...
Uprzedzając wasze ataki mnie tam nie ma bo mialem niedawnooperacje kolana ale nadrobie to...

piter116 20.07.2008 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez EricDraven (Post 570754)
w relacji na oficjalnej piszą, że najprawdopodobniej ok. 1000 Naszych.

20′ Około 600 kibiców Legii głośno dopinguje drużynę. Z Krakowa około 400 osób

To z legialive.

DrunkenBear 20.07.2008 20:13

heh ;D nie ma to jak rezerwy Wisły na tle Legii ;] , no to wybaczcie, jeśli tym składem wygramy, tzn, że w lidze problemów większych mieć nie będziemy.

e 20.07.2008 20:14

Skonczcie z ta liczba ilu naszych.

wroca, napisza.

co do meczu , szok.. sadzilem ze Legia bedzie do 1 polowy lekko prowadzic z 3-0 .

balbym sie o Legionistow gdyby wyszedl 1 sklad Wisly.

jaja beda jak to wygramy :lol:

mic 20.07.2008 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fernando Redondo (Post 570758)
Mam nadzieję że się ze mną zgodzicie.
1 Kmiecik nie ma techniki. On jest dobry napastnik ale na 2 ligę, po co go się trzyma w Wiśle? Dać szansę młodszym, też można skołować takiego drąga jak chcą wysokiego mieć. Szacunek ale nie da się na to patrzeć.

Zgoda, nie potrafi prostej pilki przyjac, a proboje roznych dziwnych sztuczek
Cytat:

2 Dawidowski bardzo mało widoczny, podobnie jak NIedzielan.

Co do Dawidowskiego zgoda, Niedzielana widac troche wiecej, ale zauwaz ze gra na lewej pomocy

Cytat:

3 Diaz gra nadzwyczaj słabo. Chyba z niego nic nie będzie. Najwyżej na Odrę czy inne kluby bez obrazy. Ale na czołową 5 ligi to już nawet za mało a co dopiero na puchary. Jaki to obrońca skoro ani razu nie potrafi zatrzymać skrzydłowego? Tak jakby dziura tam była. Podobnie było z Dudką który był za wolny na tę pozycję. Może by go na defensywnego na zmianę dać?

Nie jest tak zle, daj mu troche czasu, koncowke tamtej rundy mial niezla - moze z niego cos jeszcze bedzie
Cytat:

4 Podoba mi się Szabat na obronie, Małecki jak zwykle pokazuje, że talent ma.

Szabat ? Daj spokoj, rozumiem ze z napastnika zrobili go obronca, ale calkowicie sobie nie radzi. W dodatku wkurzaja glupie bledy typu nietrafienie w pilke
Cytat:

5 Mączyński gwiazdorzy. Bez gwiazdorzenia może by było lepiej.

????
Gwiazdorzy ? Kiedy ? Gdzie ?
Cytat:

6 Cebanu>Juhu z tych meczów co widziałem.

To malo meczow widziales ;)
Cytat:

7 Kowalski nieźle, ale niczym się nie wyrożnia.

1 polowe mial poprawna, z jednym bledem gdzie wypuscil Rockiego sam na sam z Juszczykiem

arsfan14 20.07.2008 20:16

Cytat:

heh ;D nie ma to jak rezerwy Wisły na tle Legii ;] , no to wybaczcie, jeśli tym składem wygramy, tzn, że w lidze problemów większych mieć nie będziemy.
Zgadzam się Legia nic nie pokazuje na tle naszych dosyć słabych rezerw...

Najlepszy był tekst Kmiecika w przerwie meczu "Myślę że zawodnik który wskakuje na miejsce tegoz podstawowego składu niczym mu nie ustępuje" - bez komentarza

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl