![]() |
kataklizm w krk;)
Pozwalam sobie zalozyc temat bo w zyciu czegos takiego nie widzialem.
Jak .......nelo to skosilo wszystko co zielone, rzeka zamiast ulicy, grad malo szyb mi w domu nie powybijal. teraz jest bialo;) Nie zazdroszcze komus kogo to gdzies w drodze spotkalo ps. chyba wyjde balwana ulepic:) |
u mnie postraszyło, wiatr powiał i dupa tylko ciemniej sie zrobilo, a inni kropliu deszczu, a niby tez w Krakowie mieszkam...
A duszno jak cholera |
Na Azorach grad robił wrażenie...z tego co wiem to w Borku ledwie kropi... ;-)
Trochę samochodów ucierpiało... |
phi takie rzeczy są częstym przypadkiem w moim Olkuszu :)
|
Czyli pewniej zraz do Ciebie dojdzie...ja mieszkam 15km za Krk, zrobiło się chłodniej, grzmi i zaczyna padac...a mama mowila, ze kolo galerii krakowskiej jest taka burza ze maskara....ciekawe co z tego bedzie....tak naprawde kataklizmem to by trzebabylo tez nazwac te 3 tygodnie bez kropeli deszczu i upały. Wszystko poschło....dramat...
|
A na Kurdwanowie powiało przekropiiło trochę i koniec.. już sie pogoda zrobiła :P
|
Na linii Cichy Kącik -> Reymonta (akurat miałem wątpliwą przyjemność iść tamtędy) trochę powiało, spadł deszcz i trochę gradu. Potoków i białych ulic nie było. Psychikę zniszczyło mi kilka osób chowających się przy takim wietrze... pod drzewa. Gratuluję...
|
W hucie prawie drzewa powyrwało.W życiu bym nie przypuszczał, że drzewa potrafią się tak wygiąć.
|
Przed domem gołębia zajebało. Porządna ulewa z gradem, dużo szkód, może chociaż trochę się ochłodzi...
|
U mnie tak zaczęło jebać gradem deszczem i wiatrem ze nie wiedziałem co się dzieje teraz grzmi i pada ale już spokojnie
|
Ktoś trzymał auto pod gołym niebem ??
Nie wiem czy już mam się załamać i umawiać do lakiernika :-/ |
chwilka panowie potrwa to dlugo ale filmiki zapodam zaraz ;) pojechal czlowiek z wizyta do babci pare km i takie rzeczy :D W Hucie kataklizm rzeczywiscie
|
Cytat:
w hucie ładnie .......neło gradem a teraz sobie grzmi ale nawet slonce wychodzi zza chmur |
na parapecie mi sie nazbieralo :P
http://i32.tinypic.com/286zgi0.jpg i widok z okna http://i32.tinypic.com/rmi6hk.jpg PS. Czy Wisla nie miala miec pierwszego treningu o 17 ? Mieli ostre .......niecie na start sezonu :P |
idę sobie spokojnie karmelicką, a tu jak nie jebnie ;d całe łapy mam posiniaczone ^^ a na świętej anny pękła rura, i komuś na furę gałąż spadła ^^
|
Nie widziałem jeszcze czegoś takiego na oczy. Byłem akurat w okolicy Almy na Pilotów i musiałem się schować w sklepie. Przez szybę było widać tylko latające liście. Ponadto zalane mieszkanie i zdemolowany balkon:) Teraz słońce, tęcza i rzeki na ulicach.
|
Na azorach rozwał jak cholera, okna prawie wybite.
Z okna widz że auto stoi, w miare całe, podchodzić sie boje bliżej... Teraz słońce swieci i dalej duchota:/ |
Tak jak piszecie, w Borku ledwo-ledwo pokropiŁo:))
|
Cytat:
|
Eeeee ja się chyba przeprowadzę.. bo tu u mnie na Kurdwanowie to nic.. tylko deszcz.. ^^
Nie ma to jak przeżyć taka haje i grad.. aah :-D zazdroszcze xD oczywiście nie tych szkód ewentualnych ^^ |
a u nas na Strusia cały dzień było ponad 30° i nagle gradem walneło i to tak porządnie
fajnie było popatrzyć na uciekających ludzi :P |
Na Olszy masakra. Pół minuty i bym zginął w drodze ze sklepu (Almy)... Miałem szczęście.
|
Na Dębnikach pogrzmiało, popadało, powiało i tyle - żadnego gradu i innych takich scen z piekła rodem.
|
Mnie złapało na placu centralnym, akurat jak od kolegi wracałem. Na ulicach rzeki, wszędzie gałęzie pourywane leżą.
Dobrze że okno w domu miałem zamknięte :D |
Cytat:
|
|
:shock:
10znaków |
Cytat:
:D |
Dziewczyna (mieszka w Hucie) mówiła mi, że biała ściana, okropny grad, wiatr który drzewa zginał w pół.. a ja na to, że w tej opowieści brakuje jeszcze 3 metrowych gadów :D Z tego co widzę, ze zdjęć to rzeczywiście niezłe pierd*lnięcie. W Skawinie tylko deszcz.. i troche pogrzmiało.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl