Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Co się stało z forum? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11165)

pepe72 17.02.2026 11:29

Co się stało z forum?

Admini / właściciele.

Czy można ew. jakiś komunikat n/t co się stało z forum ostatnio?

As 17.02.2026 14:27

Tesknilem :-)

W miedzyczasie, probowalem rozkrecic jakis ruch na Reddicie ale chyba za malo osob tego uzywa i bylo malo zycia w tematach.

Markus 17.02.2026 17:12

Też nie sądziłem, że aż tak będzie mi brakować tego forum :evil::-)

s1mone 17.02.2026 19:43

Co jakiś czas klikałem, myślałem, że zdechło na dobre. Fajnie, że jednak nie - myślałem, że to było celowe zagranie.

AgresywnyChomik 17.02.2026 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1659428)
Tesknilem :-)

W miedzyczasie, probowalem rozkrecic jakis ruch na Reddicie ale chyba za malo osob tego uzywa i bylo malo zycia w tematach.

Ze mną pisałeś xD

crux.a 17.02.2026 20:11

Spójrzmy prawdzie w oczy, czytam to forum nałogowo. Witajcie z powrotem!

s1mone 17.02.2026 20:12

Coś się dalej krzaczy, bo ja już pisałem posta w tym temacie i go nie ma.

:<

/nvm ewidentnie jest jakiś problem z odświeżaniem treści, trzeba klikać f5.

Generalnie jak wchodzę w jakiś temat to jestem wylogowany (mimo, że na stronie głównej byłem zalogowany) a jak wcisnę F5 to się pokazują nowsze posty i że jestem zalogowany.

Ktoś to wszystko dźwignął, ale u mnie niestety nie działa jak powinno, nie wiem jak u innych.

Mixu 17.02.2026 20:39

redrum dostał moderatora...reszta to już smutna historia

tomytom 17.02.2026 21:29

A może trzeba się dołożyć do hostingu, kosztów serwera, godzin pracy jakiegoś informatyka przy podniesieniu/update całości?
Jeśli zagląda tu jakiś Admin to DZIĘKI za ratunek i ogromna prośba o jakieś info jeśli są jakieś koszty do pokrycia ...

Kocur 17.02.2026 21:34

Człowiek rzadko zagląda ostanimi laty ale szkoda chyba z 20 lat historii forum wypieprzyć do kosza.

adfurle 17.02.2026 22:06

Na 2 lub 3 dni strona w ogóle zniknęła. Potem pojawił się wiadomy placeholder. Nie wiem, ile taki stan mógł trwać, ale póki trwał, to była szansa, że ktoś zapłaci. Ciekawe kto?

FraMat 17.02.2026 22:23

Nie przenoście nam forum na Discorda

Wehrmacht 18.02.2026 07:45

Dlaczego shoutbox nie działa?

kornd 18.02.2026 09:13

Może warto żeby robić zrzutkę na serwer. Może serek z socios i Jażdżyński, by to na początek ogarnęli i wyznaczyli adminów i moderow

Manhunt. 18.02.2026 09:20

Pepe tutaj od dłuższego czasu nie ma adminów. A właściciel ma w to wyjebane. Jedynie redrumowi udało się skontaktować kiedyś z właścicielem i wyżebrać moderatora.

Yggdrasil 18.02.2026 09:56

Ja tu rzadko coś pisałem, ale forum regularnie czytam od grubo ponad 20 lat i nawet człowiek sie nie spodziewał jak się bez niego pusto zrobiło. W ogóle samo oglądanie Wisły jakoś inaczej się odbiera, jak nie można po nim zaglądnąć do tematu meczowego, potem "zabawy statystyką" i tak dalej. Człowiek już odruchowo od tylu lat po prostu na to forum zaglądał.

rocco_1906 18.02.2026 11:03

Mnie też brakowało tego forum. Shoutbox do szczęścia nigdy nie był mi potrzebny, ale czytanie tematów meczowych i właścicielskich to był obowiązek. Oby już nigdy nie zniknęło i oby się znowu trochę rozkręciło

FraMat 18.02.2026 11:11

No dobrze, a czy jest jakiś namiar na właściciela? Chodzi o to, żeby jakoś zabezpieczyć się przed ponownym zniknięciem forum. Czy jest to ktoś komu zależy na Wiśle i społeczności wiślaków czy ktoś, kto utrzymuje to wszystko bo musi?

IncognitoTSW 18.02.2026 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt. (Post 1659456)
Pepe tutaj od dłuższego czasu nie ma adminów. A właściciel ma w to wyjebane. Jedynie redrumowi udało się skontaktować kiedyś z właścicielem i wyżebrać moderatora.

i to był gwóźdź do trumny, początek cenzury i niewyjaśnionych decyzji. A od czasu jak zmarzł milik to forum juz nigdy nie będzie takie samo

FraMat 18.02.2026 12:05

To znaczy, że właścicielem forum jest Wisła/Królewski?

Karherop 18.02.2026 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1659455)
Może warto żeby robić zrzutkę na serwer. Może serek z socios i Jażdżyński, by to na początek ogarnęli i wyznaczyli adminów i moderow

Strona, a i forum na siebie dlugo zarabiały, byly reklamy bukmacherow. Gdyby teraz wykorzystać potencjał to spokojnie nie trzeba byłoby do niego dokładać. A i tu mysle ze nie kasa jest glownym problemem.

Jak najbardziej trzeba to wrzucic do socios. Badz co badz tu sie narodzila cala inicjatwa. Wsrod tylu czlonkow na pewno sa osoby ktore by to ogarnęły.

pepe72 18.02.2026 13:06

Na X kilka osób zauważyło pad forum i zadeklarowało pomoc w finansowaniu.
Ja jestem w stanie to również ogarnąć od strony IT.

Ew. socios to może być również ciekawy pomysł.

Jak rozumiem jedynym "niefajnym" rozwiązaniem jest wejście w struktury klubu bo nie będzie można krytykować Królewskiego :)

edit: @StrefaR22 na X nie odpowiada, mimo, że co jakiś czas wrzuca wpisy (zazwyczaj z Goal.pl)

krysztal 18.02.2026 13:37

Proponuję oddać część udziałów za free Mooreowi...

As 18.02.2026 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1659460)
i to był gwóźdź do trumny, początek cenzury i niewyjaśnionych decyzji. A od czasu jak zmarzł milik to forum juz nigdy nie będzie takie samo

Przeciez 90% procent dyskusji na forum to osobiste pojazdy kwalifikujace sie na przynajmniej tymczasowe bany wedlug tego co jest napisane w temacie z regulaminem :-D

Jesli faktycznie ktos jest moderatorem to sie zbytnio nie przyklada do roboty.

As 18.02.2026 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1659464)
Na X kilka osób zauważyło pad forum i zadeklarowało pomoc w finansowaniu.
Ja jestem w stanie to również ogarnąć od strony IT.

Ew. socios to może być również ciekawy pomysł.

Jak rozumiem jedynym "niefajnym" rozwiązaniem jest wejście w struktury klubu bo nie będzie można krytykować Królewskiego :)

edit: @StrefaR22 na X nie odpowiada, mimo, że co jakiś czas wrzuca wpisy (zazwyczaj z Goal.pl)

Mozna jakas zrzutke zrobic na oplaty ale w takim razie nalezaloby wybrac moderacje bo wielu tematow nie da sie czytac przez prywatne klotnie.

Ewentualnie przeniesc sie na darmowa platforme.

azor 18.02.2026 19:35

@Karherop

20 użytkowników na krzyż :) rzeczywiście jest potencjał.

Forum jest postawione na phbb2? Przecież to spokojnie darmowy serwer z mysql pociągnie, a migracja z tego co pamiętam nie była skomplikowana. Najistotniejsze pytanie - kto ma aktualne dostępy, z kim można by to ugadać?

Mixu 18.02.2026 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1659468)
Przeciez 90% procent dyskusji na forum to osobiste pojazdy kwalifikujace sie na przynajmniej tymczasowe bany wedlug tego co jest napisane w temacie z regulaminem :-D

Jesli faktycznie ktos jest moderatorem to sie zbytnio nie przyklada do roboty.

Wad nie stwierdzono

karmel1906 18.02.2026 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1659469)
Mozna jakas zrzutke zrobic na oplaty ale w takim razie nalezaloby wybrac moderacje bo wielu tematow nie da sie czytac przez prywatne klotnie.

Ewentualnie przeniesc sie na darmowa platforme.

w piątek po sektorze przejdzie zbiórka, zamiast na oprawy trzeba będzie wrzucic na serwery. Fajnie wszystkich starych użytkowników zobaczyć, że jeszcze żyjecie.

R33 18.02.2026 20:19

Wierzyłem do końca. :)

I wierzę, że kiedyś przywrócimy resztę postów i multimediów sprzed ,,ery spalonych serwerów" . :D :D :D

Karherop 19.02.2026 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1659471)
@Karherop

20 użytkowników na krzyż :) rzeczywiście jest potencjał.

Forum jest postawione na phbb2? Przecież to spokojnie darmowy serwer z mysql pociągnie, a migracja z tego co pamiętam nie była skomplikowana. Najistotniejsze pytanie - kto ma aktualne dostępy, z kim można by to ugadać?

Przeciez tak jest wyłącznie przez zaniedbania, brak moderacji i jakiegokolwiek zainteresowania ze strony założycieli.

Aktualnie online: 110 osob. Ile bywalo historyczne mozna sobie sprawdzić.

Na bliźniaczym forum Widzewa regularnie forum przeglada 700-1000 osob w danym momencie. Da sie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl