![]() |
34. kolejka, Stal Rzeszów - Wisła Kraków, 25 maja 2025, 17:30
Nadchodząca kolejka
https://i.ibb.co/RTSj221c/rz1.png Aktualna tabela https://i.ibb.co/M5QD2ZNc/rz12.png :TS: |
Wystarczy mi remis, byle bez kontuzji kluczowych zawodników.
|
Liczę ze sztab będzie obserwowal sytuacje w Plocku i jesli wynik nie będzie po naszej mysli (Plock pewnie punktuje Miedz) to w 45-60 min zostawia rezerwy/wpuszcza kolejnych juniorów.
Mimo to nasza linia pomocy/ataku Igbekeme, Sukiennicki, Kiss, Alfaro, Kuziemka, Zwoliński nie jest bez szans żeby coś ukąsić i nawet w takim sparingu pograć troche piłka. |
a ja zaryzykuje stwierdzenie ze po tak kompromitujacym kolejnym sezonie - mega komedia: petrochemia przegrywa z jakas tam legnicą a nasze przereklamowane i przeplacone polamatorskie orly i sokoly daja du..p.y w rzeszowie ....i to kolejnym sezonie kpin niewiem czy bylaby to komedia czy dramat - bo te dwie rzeczy sie w nasyzm klubie-memie juz zacieraja
|
Zagramy w eksperymentalnym ustawieniu:
Żółte kartki: 10 - Uryga 9 - Mikulec 8 - (wrócił) Sukiennicki 6 - Biedrzycki, Łasicki 5 - Jaroch 4 - (pauzują) Rodado, Duda, Carbo, Poletanović (wrócili) Ikbekeme, Kiss 2 - Zwoliński, Kiakos, Alfaro 1 - Starzyński, Kutwa, Letkiewicz, Baena, Colley Uryga jest kontuzjowany a reszty dowiemy się na konferencji prasowej. |
kiss powinien zagrać od początku, Baena odpocząć.
|
Ze Stalą zagraliśmy. Przekreśleni nie zagrają:
Duarte- Mikulec- Broda Mój typ: Zwoliński Duarte-Kuziemka (M)-Baena Ikbekeme-Sukiennicki Mikulec-Colley-Łasicki-Jaroch Broda Linię obrony ustawiłbym "na galowo" by się chłopaki zgrywali, bo Alan nie zagra w barażach. Jak nam będzie szło to robiłbym zmiany w przerwie, zwłaszcza tych, którzy łapią się na pierwszą "11" - np. Duarte, Baena. |
Cytat:
Dodałbym jeszcze totalny atak w pierwszych 30 minutach aby zdobyć choć jedną bramkę. A potem obserwujemy co się dzieje w Płocku. |
@pepe72
Na 1 miejscu postawiłbym na ogranie rezerwowych, a podstawowy sklad wpuscic jesli będzie taka konieczność. Kiakos i Szot niech wyjda za Mikulca i Jarocha, a Alfaro z Kissem za Duarte z Baena. To wcale nie powinno przekreslic szans na chocby remis. Jedynie ze stoperami jest ogromny problem i nawet nie ma za kogo zrotować nawet z rezerw (i podobno nie mozna juz dorejestrowac na tym etapie sezonu). |
A przypadkiem Wisła nie zarejestrowała większości rezerw przed meczem w (chyba) Legnicy?
|
A czy czasem nie skonczylo sie tylko ma gadaniu Królewskiego?
Zreszta, jedyny rozsadny stoper w rezerwach Igor Woś złapal dzisiaj kontuzje w meczu rezerw. |
Cytat:
Powinni zagrać rezerwowi, być może poza Brodą i stoperami. Niech Kiss, Alfaro, Kiakos, Kuziemka, Baniowski itd. złapią rytm meczowy. Mogą być potrzebni - w barażach mogą się zdarzyć (odpukać) kartki i kontuzje. Może być konieczne zmienienie np. Dudy i albo Kuziemka, albo Baniowski będą musieli zagrać. No to niech chociaż mają jakieś przetarcie. Z drugiej strony oranie Baeną, Mikulcem i Duarte w meczu o nic to głupota, skoro za chwilę mecz o wszystko. |
Tak patrzę na te wszystkie zestawienia i się zastanawiam na jakiej podstawie zestawiający wstawiają do składu Colleya postulując aby zagrał cały mecz?
Ja się słabo na piłce znam, ale po tak długiej przerwie i braku gry na wysokim (jak na nas) poziomie możliwości zagrania trzech meczów w pełnym wymiarze w osiem dni brzmi jak opowiadanie science fiction. Nawet jeden cały mecz wygląda dość nierealnie. Dlatego ważne wydaje się pytanie. Czy to, że Kutwa i Biedrzycki nie mogą grać to pewnik wynikający z jakiejś oficjalnej informacji z klubu? |
Cytat:
4 miejsce i brak wyjazdu Płock/Legnica daje zwycięstwo. Więc pierwszą połowę to raczej grałbym Fredem i Angelem. Jak będzie bezpieczny wynik to niech zejdą po 45 minutach. Ten mecz to powinien być taki trochę trudniejszy sparing, co było widać w poprzednim meczu Stali. A przecież chłopaki i tak trenują każdego dnia. Poza tym wypadałoby zgrać się z Colleyem. Więc może niech nie forsują tempa za bardzo ale jeden mecz na luzie to raczej dobrze im zrobi. Cytat:
Cytat:
A co do Kutwy i Biedrzyckiego to nie było żadnych pozytywnych informacji n/t ich gotowości do gry. |
Colley pierwszy mecz w rezerwach rozegral 6 tygodni temu, mysle ze fizycznie jest pewnie dobrze przygotowany, gorzej z formą pilkarska.
Ja bym mu dal zagrać 90min lub zmienil po 70, ale nie wiadomo nawet za kogo. |
@pepe72 - moim zdaniem lepsi zmiennicy grający na 100% niż odpuszczający pierwszy skład.
|
Gramy najmocniejszym możliwym składem. Utrzymanie rytmu meczowego jest ważne.
Broda - Jaroch, Łasicki, Colley, Mikulec - Ikbekeme, Sukienniski - Baena, Kuziemka, Duarte - Zwoliński. I około 60-70tej minut zmieniamy Jarocha, Mikulca, Baene i Duarte. |
Stal ma w pierwszym składzie chyba 8 młodzieżowców.
Owszem, każdy mecz można przej***ć ale raczej bez przesady. W Pruszkowie wyszli: Bąkowski 2003, Warczak 2003, Kościelny 1991, Synoś 2007, Kukułka 2004, Pena 2001, Łysiak 2004, Piotrowski 2005, Kucharski 2008, Prokić 1989, Bała 2001 |
Dodlabym do tego ze wiekszosc przed sezonem przyszla z 3 i 4 ligi, część z rezerw. Starszyzna jak Thill juz calkiem odstawiona. Za rok z taka polityka gasza światło i leca do 2.
|
W którymś z programów przedmeczowym słyszałem, że Thilla sprzedali więc nie gra.
Utrzymali się dość dawno temu więc im nie zależało. Ogrywają młodych, coś się wypromuje, a pewnie w zimie będą ogarniać jeśli będzie pożar. Ale to nie nasze zmartwienie :) Dla nas informacja, że to będzie raczej cięższy sparing więc jak zgramy pierwszą połowę dobrze to potem można eksperymentować. Nawet wiedząc, że Rodado nie strzeli ;) |
Warczak. szkoda, że gra w Stali zamiast w Wiśle w miejsce Jarocha
Ciekaw jestem czy dla podtrzymania tradycji strzeli gola przeciwko Wiśle. ;-) |
Cytat:
Warczak to dobry koń do biegania, ale byl juz taki jedenz nazywal się Gruszkowski. W zderzeniu z poważna pilka brakowalo mu techniki i glowa nie nadążała. Mam przeczucie ze Zwoliński odblokowal sie ma dobre i cos ustrzeli. |
Cytat:
|
Moja prognoza jest taka, że mecz ten nie ma żadnego znaczenia w sensie miejsca w tabeli.
Podobnie zapewne myślał/myśli sztab podejmując decyzję o wykartkowaniu. Zwycięstwo, remis czy porażka nie będzie mieć żadnego znaczenia. Dlaczego tak twierdzę? Spróbujmy przyjrzeć się taktyce pozostałych drużyn. POLONIA Myślę, że chcą awansować , mimo iż ostatnio trochę spuścili z tonu. W meczu z Ruchem wystawią rezerwy dążąc do przegrania. Wolą zająć 6 miejsce, gdyż bardziej im pasuje mecz z Płockiem. Myślę, że mimo wszystko w stosunku do nas czują większy respekt i wolą grać z nami dopiero w ewentualnym finale. Dlatego w ich sztabie kompletna oleweka tej kolejki a cała energia idzie na mecz czwartkowy MIEDŹ Obecnie w dołku formy, tak się przynajmniej wydaje., Chyba że ich zarząd podjął decyzję o wycofaniu się z boju o ekstarklasę. Jeśli jednak takiej decyzji nie ma to i tak na mecz z Płockiem kompletny lajcik a praca idzie w celu odzyskania świeżości na czwartek. Pewnie to z nimi zagramy pierwszy mecz. PŁOCK To jedyny klub który musi podejść z powagą do meczu. Po prostu, byliby w psychicznym dołku jakby utracili 3 miejsce. Czyli muszą wygrać. Dlatego zakładam, ze będą chcieli załatwić sprawę w pierwszej połowie aby w drugiej wrzucić luz i oszczędzać siły na czwartek. Pewnie im się to uda, bo jak wskazałem wyżej, Miedź będzie mieć wywalone. |
W Legnicy jest wielkie parcie i ciśnienie na awans. Piłkarze mieli spotkanie na treningu z kibicami. Właściciel chce wejść do ekstraklasy.
|
Nawet jak tak jest jak piszesz, nie zmienia to mojego założenia, iż mecz z Płockiem odpuszczą i zapewne już od paru dni analizują naszą grę i ustalają taktykę na czwartek.
|
Z tych 4 klubów każdy chce awansować i tutaj nie ma się nawet co zastanawiać.
Miejsce w tabeli nie ma aż tak wielkiego zaskoczenia, tutaj każdy może wygrać z każdym, niezależnie od tego, gdzie odbędzie się mecz. Mecz niedzielny zagrać najmniejszym nakładem sił tych, którzy będą potrzebni na czwartek. Problem w tym, że na środku obrony pozostało 2 zawodników, z czego jeden jest świeżo po poważnej kontuzji a drugi zawsze pomiędzy urazami. Klub na zdjęciach z treningu promuje Szocika, więc może nawet i on dostanie swój pożegnalny (mam nadzieje) mecz. |
Ja wychodzę z założenia, że miejsce w tabeli jest zupełnie bez znaczenia.
Czy my gramy lepiej u siebie przy pełnych trybunach niż na wyjazdach? Nie. Czy ma znaczenie na kogo trafimy w pierwszym meczu? Nie - i tak musimy wygrać dwa mecze. Zagramy w nich z 2 z 3 drużyn z baraży i moim zdaniem bez większego znaczenia z którymi. Osobiście wydaje mi się, że gra przeciw Polonii może być najtrudniejsza, ale to może być jedynie moje zgubne przeczucie. Tak naprawdę najważniejsze jest, aby chłopaki byli optymalnie przygotowani do baraży - pod względem psychicznym i fizycznym oraz uniknięcie kontuzji. Możliwe, że niektórzy z 1 składu potrzebują zagrać, aby utrzymać rytm meczowy, ale od tego jest sztab by ocenić komu przydałby się odpoczynek, a komu dodatkowy mecz. Ja obstawiam, żę jednak powinniśmy wyjść głównie rezerwowym składem, ale mam pełne zaufanie do trenera, że wie lepiej ode mnie. |
Miejsce w tabeli nie jest aż tak bez znaczenia.
Mecz na wyjeździe to jest 3-4 godziny jazdy i wyjazd dzień wcześniej. Raczej była kalkulacja, że nawet bez naszej "czwórki" da się zestawić Wisłę w składzie, który pokona młodzieżowców ze Stali. 4 miejsce możemy mieć również przy remisie. |
Cytat:
Uważam, że granie u siebie nie daje nam nawet 1% przewagi |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl