Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   34. kolejka, Stal Rzeszów - Wisła Kraków, 25 maja 2025, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11110)

Arkadiusz.Czerepach 20.05.2025 19:04

34. kolejka, Stal Rzeszów - Wisła Kraków, 25 maja 2025, 17:30

Nadchodząca kolejka

https://i.ibb.co/RTSj221c/rz1.png

Aktualna tabela

https://i.ibb.co/M5QD2ZNc/rz12.png

:TS:

Patryko 20.05.2025 19:09

Wystarczy mi remis, byle bez kontuzji kluczowych zawodników.

Karherop 20.05.2025 21:23

Liczę ze sztab będzie obserwowal sytuacje w Plocku i jesli wynik nie będzie po naszej mysli (Plock pewnie punktuje Miedz) to w 45-60 min zostawia rezerwy/wpuszcza kolejnych juniorów.

Mimo to nasza linia pomocy/ataku Igbekeme, Sukiennicki, Kiss, Alfaro, Kuziemka, Zwoliński nie jest bez szans żeby coś ukąsić i nawet w takim sparingu pograć troche piłka.

gizmowisla 20.05.2025 21:47

a ja zaryzykuje stwierdzenie ze po tak kompromitujacym kolejnym sezonie - mega komedia: petrochemia przegrywa z jakas tam legnicą a nasze przereklamowane i przeplacone polamatorskie orly i sokoly daja du..p.y w rzeszowie ....i to kolejnym sezonie kpin niewiem czy bylaby to komedia czy dramat - bo te dwie rzeczy sie w nasyzm klubie-memie juz zacieraja

pepe72 20.05.2025 22:13

Zagramy w eksperymentalnym ustawieniu:

Żółte kartki:
10 - Uryga
9 - Mikulec
8 - (wrócił) Sukiennicki
6 - Biedrzycki, Łasicki
5 - Jaroch
4 - (pauzują) Rodado, Duda, Carbo, Poletanović (wrócili) Ikbekeme, Kiss
2 - Zwoliński, Kiakos, Alfaro
1 - Starzyński, Kutwa, Letkiewicz, Baena, Colley

Uryga jest kontuzjowany a reszty dowiemy się na konferencji prasowej.

Vuko 21.05.2025 11:39

kiss powinien zagrać od początku, Baena odpocząć.

pepe72 21.05.2025 12:41

Ze Stalą zagraliśmy. Przekreśleni nie zagrają:

Rodado
Duarte-Duda-Baena
Carbo-Poletanović
Mikulec-Uryga-Łascki-Jaroch
Broda

Mój typ:

Zwoliński
Duarte-Kuziemka (M)-Baena
Ikbekeme-Sukiennicki
Mikulec-Colley-Łasicki-Jaroch
Broda

Linię obrony ustawiłbym "na galowo" by się chłopaki zgrywali, bo Alan nie zagra w barażach.
Jak nam będzie szło to robiłbym zmiany w przerwie, zwłaszcza tych, którzy łapią się na pierwszą "11" - np. Duarte, Baena.

stary dziad 21.05.2025 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1647220)
Liczę ze sztab będzie obserwowal sytuacje w Plocku i jesli wynik nie będzie po naszej mysli (Plock pewnie punktuje Miedz) to w 45-60 min zostawia rezerwy/wpuszcza kolejnych juniorów.

To jest jedyna sensowna taktyka na ten mecz.
Dodałbym jeszcze totalny atak w pierwszych 30 minutach aby zdobyć choć jedną bramkę.
A potem obserwujemy co się dzieje w Płocku.

Karherop 21.05.2025 14:27

@pepe72

Na 1 miejscu postawiłbym na ogranie rezerwowych, a podstawowy sklad wpuscic jesli będzie taka konieczność. Kiakos i Szot niech wyjda za Mikulca i Jarocha, a Alfaro z Kissem za Duarte z Baena. To wcale nie powinno przekreslic szans na chocby remis.

Jedynie ze stoperami jest ogromny problem i nawet nie ma za kogo zrotować nawet z rezerw (i podobno nie mozna juz dorejestrowac na tym etapie sezonu).

pepe72 21.05.2025 17:27

A przypadkiem Wisła nie zarejestrowała większości rezerw przed meczem w (chyba) Legnicy?

Karherop 21.05.2025 18:05

A czy czasem nie skonczylo sie tylko ma gadaniu Królewskiego?

Zreszta, jedyny rozsadny stoper w rezerwach Igor Woś złapal dzisiaj kontuzje w meczu rezerw.

wolfy 21.05.2025 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1647225)
Ze Stalą zagraliśmy. Przekreśleni nie zagrają:

Rodado
Duarte-Duda-Baena
Carbo-Poletanović
Mikulec-Uryga-Łascki-Jaroch
Broda

Mój typ:

Zwoliński
Duarte-Kuziemka (M)-Baena
Ikbekeme-Sukiennicki
Mikulec-Colley-Łasicki-Jaroch
Broda

Linię obrony ustawiłbym "na galowo" by się chłopaki zgrywali, bo Alan nie zagra w barażach.
Jak nam będzie szło to robiłbym zmiany w przerwie, zwłaszcza tych, którzy łapią się na pierwszą "11" - np. Duarte, Baena.

No raczej nie. Trzy dni po tym meczu mamy pierwszy mecz barażowy.
Powinni zagrać rezerwowi, być może poza Brodą i stoperami. Niech Kiss, Alfaro, Kiakos, Kuziemka, Baniowski itd. złapią rytm meczowy. Mogą być potrzebni - w barażach mogą się zdarzyć (odpukać) kartki i kontuzje. Może być konieczne zmienienie np. Dudy i albo Kuziemka, albo Baniowski będą musieli zagrać. No to niech chociaż mają jakieś przetarcie.

Z drugiej strony oranie Baeną, Mikulcem i Duarte w meczu o nic to głupota, skoro za chwilę mecz o wszystko.

BCGorlice 21.05.2025 20:29

Tak patrzę na te wszystkie zestawienia i się zastanawiam na jakiej podstawie zestawiający wstawiają do składu Colleya postulując aby zagrał cały mecz?

Ja się słabo na piłce znam, ale po tak długiej przerwie i braku gry na wysokim (jak na nas) poziomie możliwości zagrania trzech meczów w pełnym wymiarze w osiem dni brzmi jak opowiadanie science fiction. Nawet jeden cały mecz wygląda dość nierealnie.

Dlatego ważne wydaje się pytanie. Czy to, że Kutwa i Biedrzycki nie mogą grać to pewnik wynikający z jakiejś oficjalnej informacji z klubu?

pepe72 21.05.2025 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1647231)
No raczej nie. Trzy dni po tym meczu mamy pierwszy mecz barażowy.
Powinni zagrać rezerwowi, być może poza Brodą i stoperami. Niech Kiss, Alfaro, Kiakos, Kuziemka, Baniowski itd. złapią rytm meczowy. Mogą być potrzebni - w barażach mogą się zdarzyć (odpukać) kartki i kontuzje. Może być konieczne zmienienie np. Dudy i albo Kuziemka, albo Baniowski będą musieli zagrać. No to niech chociaż mają jakieś przetarcie.

Z drugiej strony oranie Baeną, Mikulcem i Duarte w meczu o nic to głupota, skoro za chwilę mecz o wszystko.

Na dwoje babka wróżyła - możemy skończyć na 3 miejscu, możemy skończyć na 5 miejscu.
4 miejsce i brak wyjazdu Płock/Legnica daje zwycięstwo. Więc pierwszą połowę to raczej grałbym Fredem i Angelem.
Jak będzie bezpieczny wynik to niech zejdą po 45 minutach. Ten mecz to powinien być taki trochę trudniejszy sparing, co było widać w poprzednim meczu Stali. A przecież chłopaki i tak trenują każdego dnia.
Poza tym wypadałoby zgrać się z Colleyem. Więc może niech nie forsują tempa za bardzo ale jeden mecz na luzie to raczej dobrze im zrobi.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BCGorlice (Post 1647232)
Tak patrzę na te wszystkie zestawienia i się zastanawiam na jakiej podstawie zestawiający wstawiają do składu Colleya postulując aby zagrał cały mecz?

Ja się słabo na piłce znam

Co do tego wytłuszczonego to nie mam serca protestować ;)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez BCGorlice (Post 1647232)
, ale po tak długiej przerwie i braku gry na wysokim (jak na nas) poziomie możliwości zagrania trzech meczów w pełnym wymiarze w osiem dni brzmi jak opowiadanie science fiction. Nawet jeden cały mecz wygląda dość nierealnie.

Dlatego ważne wydaje się pytanie. Czy to, że Kutwa i Biedrzycki nie mogą grać to pewnik wynikający z jakiejś oficjalnej informacji z klubu?

Mecz ze Stalą nie powinien być zbyt forsujący, co widać po Znicz-Stal Rz. w poprzedniej kolejce. Więc w sam raz by się Colley przygotował przed czwartkiem.

A co do Kutwy i Biedrzyckiego to nie było żadnych pozytywnych informacji n/t ich gotowości do gry.

Karherop 21.05.2025 22:06

Colley pierwszy mecz w rezerwach rozegral 6 tygodni temu, mysle ze fizycznie jest pewnie dobrze przygotowany, gorzej z formą pilkarska.

Ja bym mu dal zagrać 90min lub zmienil po 70, ale nie wiadomo nawet za kogo.

wolfy 22.05.2025 09:51

@pepe72 - moim zdaniem lepsi zmiennicy grający na 100% niż odpuszczający pierwszy skład.

swiety37 22.05.2025 10:16

Gramy najmocniejszym możliwym składem. Utrzymanie rytmu meczowego jest ważne.

Broda - Jaroch, Łasicki, Colley, Mikulec - Ikbekeme, Sukienniski - Baena, Kuziemka, Duarte - Zwoliński.
I około 60-70tej minut zmieniamy Jarocha, Mikulca, Baene i Duarte.

pepe72 22.05.2025 21:41

Stal ma w pierwszym składzie chyba 8 młodzieżowców.
Owszem, każdy mecz można przej***ć ale raczej bez przesady.
W Pruszkowie wyszli:
Bąkowski 2003,
Warczak 2003,
Kościelny 1991,
Synoś 2007,
Kukułka 2004,
Pena 2001,
Łysiak 2004,
Piotrowski 2005,
Kucharski 2008,
Prokić 1989,
Bała 2001

Karherop 22.05.2025 21:52

Dodlabym do tego ze wiekszosc przed sezonem przyszla z 3 i 4 ligi, część z rezerw. Starszyzna jak Thill juz calkiem odstawiona. Za rok z taka polityka gasza światło i leca do 2.

pepe72 22.05.2025 22:04

W którymś z programów przedmeczowym słyszałem, że Thilla sprzedali więc nie gra.
Utrzymali się dość dawno temu więc im nie zależało. Ogrywają młodych, coś się wypromuje, a pewnie w zimie będą ogarniać jeśli będzie pożar.
Ale to nie nasze zmartwienie :)

Dla nas informacja, że to będzie raczej cięższy sparing więc jak zgramy pierwszą połowę dobrze to potem można eksperymentować. Nawet wiedząc, że Rodado nie strzeli ;)

FraMat 22.05.2025 22:33

Warczak. szkoda, że gra w Stali zamiast w Wiśle w miejsce Jarocha
Ciekaw jestem czy dla podtrzymania tradycji strzeli gola przeciwko Wiśle.
;-)

Karherop 23.05.2025 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1647270)
Warczak. szkoda, że gra w Stali zamiast w Wiśle w miejsce Jarocha
Ciekaw jestem czy dla podtrzymania tradycji strzeli gola przeciwko Wiśle.
;-)

Jesli strzeli gola jak Niepsuj to czemu nie?

Warczak to dobry koń do biegania, ale byl juz taki jedenz nazywal się Gruszkowski. W zderzeniu z poważna pilka brakowalo mu techniki i glowa nie nadążała.

Mam przeczucie ze Zwoliński odblokowal sie ma dobre i cos ustrzeli.

wolfy 23.05.2025 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1647271)
Jesli strzeli gola jak Niepsuj to czemu nie?

Warczak to dobry koń do biegania, ale byl juz taki jedenz nazywal się Gruszkowski. W zderzeniu z poważna pilka brakowalo mu techniki i glowa nie nadążała.

Mam przeczucie ze Zwoliński odblokowal sie ma dobre i cos ustrzeli.

Oby, przydałby nam się drugi napastnik, choćby żeby móc wprowadzić korektę w trakcie meczu.

stary dziad 23.05.2025 11:21

Moja prognoza jest taka, że mecz ten nie ma żadnego znaczenia w sensie miejsca w tabeli.
Podobnie zapewne myślał/myśli sztab podejmując decyzję o wykartkowaniu.
Zwycięstwo, remis czy porażka nie będzie mieć żadnego znaczenia.

Dlaczego tak twierdzę?
Spróbujmy przyjrzeć się taktyce pozostałych drużyn.

POLONIA
Myślę, że chcą awansować , mimo iż ostatnio trochę spuścili z tonu.
W meczu z Ruchem wystawią rezerwy dążąc do przegrania.
Wolą zająć 6 miejsce, gdyż bardziej im pasuje mecz z Płockiem.
Myślę, że mimo wszystko w stosunku do nas czują większy respekt i wolą grać z nami dopiero w ewentualnym finale.
Dlatego w ich sztabie kompletna oleweka tej kolejki a cała energia idzie na mecz czwartkowy

MIEDŹ
Obecnie w dołku formy, tak się przynajmniej wydaje.,
Chyba że ich zarząd podjął decyzję o wycofaniu się z boju o ekstarklasę.
Jeśli jednak takiej decyzji nie ma to i tak na mecz z Płockiem kompletny lajcik a praca idzie w celu odzyskania świeżości na czwartek.
Pewnie to z nimi zagramy pierwszy mecz.

PŁOCK
To jedyny klub który musi podejść z powagą do meczu.
Po prostu, byliby w psychicznym dołku jakby utracili 3 miejsce.
Czyli muszą wygrać.
Dlatego zakładam, ze będą chcieli załatwić sprawę w pierwszej połowie aby w drugiej wrzucić luz i oszczędzać siły na czwartek.
Pewnie im się to uda, bo jak wskazałem wyżej, Miedź będzie mieć wywalone.

Szneka 23.05.2025 13:40

W Legnicy jest wielkie parcie i ciśnienie na awans. Piłkarze mieli spotkanie na treningu z kibicami. Właściciel chce wejść do ekstraklasy.

stary dziad 23.05.2025 14:25

Nawet jak tak jest jak piszesz, nie zmienia to mojego założenia, iż mecz z Płockiem odpuszczą i zapewne już od paru dni analizują naszą grę i ustalają taktykę na czwartek.

sandomingo 23.05.2025 14:57

Z tych 4 klubów każdy chce awansować i tutaj nie ma się nawet co zastanawiać.
Miejsce w tabeli nie ma aż tak wielkiego zaskoczenia, tutaj każdy może wygrać z każdym, niezależnie od tego, gdzie odbędzie się mecz.
Mecz niedzielny zagrać najmniejszym nakładem sił tych, którzy będą potrzebni na czwartek.
Problem w tym, że na środku obrony pozostało 2 zawodników, z czego jeden jest świeżo po poważnej kontuzji a drugi zawsze pomiędzy urazami.
Klub na zdjęciach z treningu promuje Szocika, więc może nawet i on dostanie swój pożegnalny (mam nadzieje) mecz.

s1mone 23.05.2025 21:17

Ja wychodzę z założenia, że miejsce w tabeli jest zupełnie bez znaczenia.

Czy my gramy lepiej u siebie przy pełnych trybunach niż na wyjazdach? Nie.

Czy ma znaczenie na kogo trafimy w pierwszym meczu? Nie - i tak musimy wygrać dwa mecze. Zagramy w nich z 2 z 3 drużyn z baraży i moim zdaniem bez większego znaczenia z którymi. Osobiście wydaje mi się, że gra przeciw Polonii może być najtrudniejsza, ale to może być jedynie moje zgubne przeczucie.

Tak naprawdę najważniejsze jest, aby chłopaki byli optymalnie przygotowani do baraży - pod względem psychicznym i fizycznym oraz uniknięcie kontuzji. Możliwe, że niektórzy z 1 składu potrzebują zagrać, aby utrzymać rytm meczowy, ale od tego jest sztab by ocenić komu przydałby się odpoczynek, a komu dodatkowy mecz.

Ja obstawiam, żę jednak powinniśmy wyjść głównie rezerwowym składem, ale mam pełne zaufanie do trenera, że wie lepiej ode mnie.

pepe72 23.05.2025 22:48

Miejsce w tabeli nie jest aż tak bez znaczenia.
Mecz na wyjeździe to jest 3-4 godziny jazdy i wyjazd dzień wcześniej.

Raczej była kalkulacja, że nawet bez naszej "czwórki" da się zestawić Wisłę w składzie, który pokona młodzieżowców ze Stali. 4 miejsce możemy mieć również przy remisie.

Elendil 23.05.2025 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1647302)
Miejsce w tabeli nie jest aż tak bez znaczenia.
Mecz na wyjeździe to jest 3-4 godziny jazdy i wyjazd dzień wcześniej.

A co naszym piłkarzom daje mecz na Reymonta? Powtórkę z kompromitacji z Sosnowcem i Puszczą?

Uważam, że granie u siebie nie daje nam nawet 1% przewagi

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl