![]() |
[XXIX kolejka] Śląski Wrocław - Wisła Kraków, 18-04-2022, 15:00
Zestaw par nadchodzącej kolejki wraz z kursami
(od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) https://i.imgur.com/Y5uSJn8.jpg Aktualna tabela z zaznaczonymi kluczowymi statsami: https://i.imgur.com/0UuyCwH.jpg Zachęcam do komentowania ;) :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: |
Będzie remis. Śląsk to nie takie ogórki, jak by się mogło wydawać z ostatnich meczów.
|
To jest naprawdę kluczowe spotkanie dla Nas. Gramy z rywalem ,który jest bezpośrednio zamieszany w spadek i jak wygra z nami odskakuje na 6 ,a w sumie 7 punktów bo mamy gorszy bilans , i będzei już raczej nie do dogonienia. Potrzebujemy wygranej jak tlenu ,ale teraz remis biore w ciemno.
|
podejrzewam, że we Wrocławiu takie same kryzysowe nastroje i ktoś właśnie pisze: "jeśli przegramy z Wisłą, ta nas dogania, a mamy w perspektywie trudne mecze".
No i jest ostra spina. Będzie mecz walki - obyśmy zeszli z ringu niepokonani |
skoro wszyscy (ja w sumie tez) zakladaja ten remis to sie pewnie remisem nie skonczy
ze Slaskiem nam sie zawsze ciezko gralo jesli sie uda wygrac to bede pewny utrzymania |
Slask to nawet jak z nami wtopi sie utrzyma. Ma jeszcze wyjazd do Mielec i BBN u siebie. Raczej pewne 6 pkt. Chociaz w tej "kabaretowej" lidze dla niepoznaki ekstraklasa zwanej wszystkie jaja mozliwe. W tej kolejce o zycie graja Mielec i Warta...oraz lubinki.........Tak na 99% z tej trojki trzeci spadkowicz sie wyloni!!
PS. Nie chce naszej porazki ze Slaskiem ale placzu z takiego powodu nie bedzie! I tak damy rade. |
Przygotowania Wisły przed kvrewsko ważnym meczem ze Śląskiem, który w dużym stopniu może zadecydować - o być, albo nie być Wisły..
https://www.youtube.com/watch?v=heCucnnOdzo |
Czuje że jedna albo druga drużyna nie skończy tego meczu w 11. Będzie jatka.
Póki co też w sumie remis w ciemno biorę, ale wiadomo, mecz może się tak potoczyć, że ten remis będzie jak porażka. |
|
Jedyna racjonalna zmiana to wymuszona zmiana Fazlagicia na Żukowa. Jeżeli zakładamy, że Colleya z Ondraskiem nie będzie to Sadlok zostanie na obronie, a Fernandez na szpicy. Liczę, że Skvarki też nie zobaczymy tylko przesunięty zostanie na "10" Savić, a na skrzydle będzie Citaiszwili.
|
U nas nie grają:
kontuzje: Kuba, Alan Uryga, Patryk Plewka, Mateusz Młyński kartki: Enis Fazlagić być może nie zagrają: Zdenek, Momo Cisse i Joseph Colley Śląsk twierdzi, że tylko Schwarz za kartki. https://youtu.be/R0d-YVggJIM |
Liczę, że Fazlagicia zastąpi Zhukov.
Mam nadzieję, że wygramy, a jak się nie uda, że chociaż zremisujemy. Zwycięstwo by nam bardzo poprawiło sytuację. |
Niech zstąpi Duch Twój i odnowi oblicze Wisły, tej Wisły! Aby Wisła po latach upokorzeń wróciła na dawne zwycięskie tory!
|
|
Niech żyją pejsiaci! Mam nadzieję, że nasze orły nie zmarnują tego prezentu.
|
Było dobrze to jednemu debilowi włącza się tryb gwiazdor i w ....u
|
Zhukov wędka w przerwie i niech już do końca kontraktu nie wchodzi na boisko. Jemu po prostu odłącza prąd pod kopułą, jak ma piłkę przy nodze...
|
Jak trzeba było spokoju to wywalił na pałę, jak trzeba było wywalić to się matoł kiwa...
Ale coś czuję że będzie dobrze... |
Banda patałachów z tym kazachskim kretynem na czele
|
Potwierdziło się to co pisał BuckarooBanzai na TT przy transferze Tsitaishvili'ego, że to samolubny piłkarz.
Kondycyjnie leżymy. Poletanović pewnie na derbach za kartki będzie pauzował. |
Wszyscy grają pod nas tylko my nie gramy pod siebie..
|
Moim zdaniem zdobędziemy jeszcze 10-11 pkt i raczej się utrzymamy.
|
ja myślałem, że i jedna i druga drużyna będzie jeździć dziś na tyłkach, a tu w sumie taki piknik.
Z plusów: odrobiony punkt do ZL. Z minusów: kolejne mecze trzeba jednak zagrać lepiej, żeby myśleć o utrzymaniu. |
Nie spodziewałem się takiego słabego Śląska. Przed meczem chciałem się cieszyć z 1 pkt, ale po meczu jestem zły, że tego nie wygraliśmy.
Druga połowa to świąteczne tempo. Walka o utrzymanie wchodzi w decydującą fazę. I stal i zaglebie ciezkie terminarze. My z taka grą możemy wygrać z każdym. Obstawiam utrzymanie w ostatniej kolejce. Do derbów pewnie nie przegonimy nikogo. Martwi mnie forma gornika zabrze a jadą za tydzien do lubina. Oczywiście rozumiem z jednej strony ostrożną grę w drugiej połowie Wisły. Znając nasze szczęscie pachniało farfoclem dla Slaska na 2:1 gdybysmy rzucili sie na atak. Lepszy 1 pkt niz 0pkt. |
Kolejny mecz ,który mogliśmy i powinniśmy absolutnie wygrać , ale objawił się kolejny sabotażysta ( tym razem Zhukov), który nas brutalnie załatwia...
|
[wideo] - gol dla Wisły po ładnej akcji w meczu ze Śląskiem:
https://www.youtube.com/watch?v=_-v-yZ5N3hc |
Rozczarowanie...
|
Statystycznie brakuje 8 punktów do utrzymania.
Zagłębie - 2 punkty przed nami, Śląsk - 3 (+1) Stal - 4 (+1) Jaga - 5 (+1) |
Ratuje nas frajerstwo innych drużyn i to wcale nie w meczach przeciwko czołówce. Bo przykłądowo dziś Śląsk powinien nas u siebie ograć = już byśmy go nie dogonili, Mielec powinien jakiś mecz wygrać z zespołami typu Warta czy Cracovia i Zagłębie też mogło jakiś punkcik dołożyć.
A my dalej gramy pieknie kilkanaście minut w meczu, a później jest padaka i męczarnia. Dalej każda przyszła kolejka może się okazać pogrzebem dla nas, bo przy naszym złym wyniku a dobrym punktowaniu rywali to już nam odjeżdzają konkret, a kolejek do końca mniej więc może zabraknąć czasu na dogonienie. Niemniej sytuacja jest na tyle opanowana, że szansa jest ale raczej tylko wtedy gdy rywale nadal będa frajerzyć, bo my tacy mocni nie jesteśmy żeby miec pewnosć, ze wygramy 3 na 5 meczów, czy ta 2 zwycięstwa i 3 remisy, a rywale mają na tyle przewagi, że ich 1-2 wygrane lub wygrana i remis i może się okazać, że 35-37 pkt i tego jednego punktu braknie... Także dalej lecimy na styku i jak się sami nie obudzimy to może być po nas. |
Mecz z Płockiem jawi się jako spotkanie absolutnie krytyczne w kampanii o utrzymanie. Oni nie grają o nic, my ten mecz musimy absolutnie wygrać.
Musi być pełne spięcie pośladów, mają tydzień na regenerację i analizę gry Płocka pod każdym względem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl