![]() |
[XXXII kolejka] Wisła Kraków - Wisła Płock, 23-06-2020, 20:30
https://i.imgur.com/rUXdl7n.png
Aktualna tabela: https://i.imgur.com/3YEqcdk.png Zestaw par nadchodzącej kolejki: https://i.imgur.com/20EkdOE.png A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) https://i.imgur.com/bnlz0SZ.png Zapraszam do dyskusji :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: |
mecz z jedną z najsmutniejszych i bez jajowych drużyn w lidze. Nie ważne w jakim stylu ale 3 pkt trzeba zdobyć.
Zagrałbym Buchalik-Sadlok Hebert Janicki Niepsuj-Żukow Basha Szot -Tupta Błaszczykowski- Turgeman Hołownia słabiutki w sobotę,Savicević potrzebuje ławy bo nic nie gra. Tupta jako skrzydłowy na pewno lepiej niż wahadłowi |
Panie Trenerze, bez eksperymentów proszę, a będzie dobrze. Trzeba wrócić do tego co funkcjonowało przed epidemią.
|
No cóż. 2:1 dla nas, Uryga po stałym fragmencie:D
|
Wychodząc na boisko będziemy już znali wyniki z Kielc i Gdyni.
Jednak niezależnie od tego, co tam się wydarzy (a może się wydarzyć wszystko) koniecznie trzeba po prostu wygrać. |
Taki skład chciałbym zobaczyć:
Buchalik - Burliga/Niepsuj, Klemenz, Hebert, Sadlok - Basha, Zhukov - Błaszczygowski, Savicevic, Hołownia - Turgeman. |
Chcesz stawiać dalej na beznadziejnego vukana ? Plus ten Hołownia co nic nie gra. Czas na chuce
|
2:2. Uryga 2 gole
|
Coś czuję, że jutro Korona wygra z Rakowem, Arka zremisuje z Lubinem, a Wisła? Mam nadzieje, że te ~8k kibiców da radę.
|
Cytat:
|
Czy próbowaliśmy już Klemenza na lewym skrzydle? Nie? To spróbujmy!
A tak na serio: remis brać w ciemno. |
Buchalik do ataku, a Boguski na bramkę.
Sobol nic z tego nie zrozumie, a Furman posika się ze śmiechu. Zwycięstwo Wisły pewne. Tylko której? |
Czy Sadlok i Burliga mogą grać? Jeśli tak, to niech grają, proszę, na obronie albo wahadłach, ale niech grają.
Bardzo ważny mecz, tutaj musimy zdobyć komplet punktów. Cytat:
|
Patrząc na naszą grę, to pewnie wymęczymy remis.
Furman z ekipą pewnie coś ze stałego fragmentu nam strzeli, nasze asy odpowiedzą raz i tyle. Pytanie jak poradzą sobie scyzory i świnia w tej kolejce - w przyszłej jedziemy do Zabrza, a Górnik patrząc na mecz ze scyzorami kondycyjnie wygląda bardzo dobrze. Tam będzie bardzo ciężko o pkt. |
Chciałbym, żebyśmy zagrali normalnym systemem (4-4-2) z Buksą i Turgemanem w ataku, tylko, że w takim ustawieniu brakuje nam lewoskrzydłowego. Mam chociaż nadzieję, że nie będzie jakiegoś debilnego ustawienia (a jak będzie to znaczy, że z trenerem trzeba się pożegnać), a Klemenz wróci na środek obrony (razem z Hebertem) i posadzi parodystę Janickiego na ławie oraz że Lis posadzi na ławie drugiego parodystę Buchalika.
|
Ja wiem, że 4-4-2 nam się kojarzy z największymi sukcesami, ale to naprawdę nie jest przypadek, że mało kto tak jeszcze gra. Powinnismy wyjść 4-5-1, standardowe nasze ustawienie pod które mamy de facto stworzoną kadre. Stoperzy na pozycji stoperów, boczni obrońcy na pozycji bocznych obrońców, itd itd. Mam jakieś dziwne wrażenie, że Skowronek za wszelką cenę chce upchać Janickiego, Heberta i Klemenza w obronie i stąd rzucanie Lukasa po bokach obrony, pomocy czy wahadle (wciąż nie wierzę).
Chciałbym, żebyśmy wreszcie wyszli normalnie, na poszczególnych pozycjach niech zagrają piłkarze w najlepszej obecnie formie i powinno być dobrze. |
Skowronek o sytuacji kadrowej:
Nie chcemy ułatwiać zadania przeciwnikowi, ale Ci którzy nie byli do dyspozycji dalej nie są. I myślę tutaj o Łukasz Burlidze, o Pawle Brożku i o Kamilu Wojtkowskim. Ci piłkarze nie będą brani pod uwagę w jutrzejszym spotkaniu. Mamy natomiast trochę problemów, ale nie chciałbym o nich mówić A więc jutro pewnie kogoś zabraknie, albo zagra na przeciwbólowych. |
Uryga strzela tylko w meczach z nami?
To typuję 2:1 dla nas! |
"Nie chcemy ułatwiać zadania przeciwnikowi, ale Ci którzy nie byli do dyspozycji dalej nie są. I myślę tutaj o Łukasz Burlidze, o Pawle Brożku i o Kamilu Wojtkowskim. Ci piłkarze nie będą brani pod uwagę w jutrzejszym spotkaniu. Mamy natomiast trochę problemów, ale nie chciałbym o nich mówić"
Coz to znowu moze znaczyc, bo pogrubione slowa raczej nie odnosza sie do samych kontuzji? |
Jeszcze bez Savicevicia i Tupty.
Ciekawe co z Makiem, Knura sugerował że wcale nie jest kontuzjowany. https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15040262 |
Cytat:
|
Buchalik - Klemenz, Janicki, Hebert, Sadlok - Kuba, Basha, Żukow, Chuca - Buksa, Turgeman.
|
Buchalik - Niepsuj, Hebert, Klemenz, Sadlok - Kuba, Basha, Kuveljic, Chuca - Buksa, Turgeman
|
Cytat:
|
Cytat:
Myślę, że Buksa z Turgemanem to dobra opcja, Olek może grać trochę cofniety wtedy. Jest Pawłowski, Szot czy Hołownia w razie czego za Olka, wtedy zostanie nominalnie tylko Turgeman na ataku. Z kolei za Turgemana ewentualnie niech już RB9 zostanie w obwodzie. Bo od pierwszej minuty jeśli Boguski ma wyjść jako ten fałszywy skrzydłowy To lepiej dac szanse Chuce, też z niego żaden skrzydłowy, ale od RB9 lepszy po trzykroć. Jest jeszcze opcja Hołownia na lewej pomocy przed Sadlokiem. Wtedy faktycznie Olo może z ławki za Turgemana w tej 60 wskoczyć, a zagrać w środku: Basha, Żukow, Chuca. |
Dopiero teraz przeczytałem wypowiedź przedmeczową naszego trenera i jedno zdanie rzuciło mi się w oczy - "Michał to jest bardzo dobry bramkarz i potrafi grać nogami, również pod presją przeciwnika" - nie sądzę, żeby to był dobry moment na opowiadanie takich żartów. A co do meczu to (może naiwnie) zaufam trenerowi, że ustawienie z Rakowem było tylko potrzebą chwili i było jednorazowe i jutro zobaczymy normalną taktykę z 4 obrońcami i wszystkimi piłkarzami na swoich normalnych pozycjach.
|
Zwracam uwagę na istotę jutrzejszego meczu. Jeden z ważniejszych w kontekście walki o ekstraklasę. Przewaga punktowa nad spadkowiczami powoduje, że nie do końca traktujemy poważnie prawdopodobieństwo spadku z ekstraklasy, jednak nasza porażka przy zwycięstwie dwóch drużyn za nami, redukuje przewagę do jednego meczu, a będziemy grać ze sobą. Przed meczami bezpośrednimi jedziemy do Zabrza i Lubina, a trzeba wypracowywać przewagę, żeby mecze bezpośrednie, nie było "o wszystko". Jutro trzeba wygrać, ale nasza forma jest niewiadomą. Każdy inny wynik niż zwycięstwo da nadzieję naszym rywalom. Wierzę, że damy radę, ale do tego trzeba dobrego pomysłu na mecz i 100% zaangażowania.
|
Ciekawe, czy dużo się pomylę, jeśli wyjdziemy jutro tak:
Buchalik - Klemenz Janicki Hebert Sadlok - Basha Żukov - Kuba Chuca Hołownia - Turgeman Vukanowi przyda się odpocząć na ławce, pomijając nawet ewentualny uraz. Gra gówno i musi usiąść. Tak samo posadziłbym Żukova ale akurat za niego nie ma kogo wstawić do składu (o Pawłowskim nie piszę bo to nie jest piłkarz na szczebel centralny, o Ekstraklasie nie wspominając). Ewentualnie jeszcze Klemenz na lewe skrzydło, albo jako klasyczna 10-tka :D |
W gwoli wyjaśnienia - przed meczami bezpośrednimi jedziemy do Zabrza i Łodzi, pomiędzy bezpośrednimi meczami jedziemy do Lubina w 36. kolejce.
|
wychodząc na boisko będą już znane wyniki, więc jeśli nie będzie najlepiej to chyba się zmotywują
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl